A burgonya érlésének időpontja

A burgonya az ország területén termesztett leggyakoribb zöldség. Garderek, akik először ültetnek ültető növényeket, elsősorban érdeklődnek, hogy a gyors gumók érlelődnek.

A burgonya érlésének időpontja

A burgonya érlésének időpontja

Miután hány napot gyűjthetsz össze?

A kérdésre adott válasz attól függ, hogy a burgonya leszállás történjen. A fokozat is lejátszott. Most van egy csomó burgonya fajtája. Mindegyikük több kategóriába osztható.

 1. Korai. Az ilyen burgonya a leszállás után körülbelül két hónappal érkezik. A legnépszerűbbek a fajták, mint az “Ariel” és az “Uladar”. Az ilyen támogatások kirakodáskor érdemes megjegyezni, hogy rosszabbak, mint mások. Általában azonnal megeszik.

 2. Becsült. Az ilyen burgonya leszállás pillanatától kezdve, és az érés előtt 65-80 napot ad. Az ilyen fajták közé tartoznak az “Alena” és a “Lila”.

 3. Légi jármű. Az érlelő gumók időtartama három hónapot vesz igénybe. Az egyik legnépszerűbb fajta – “Arina”. Kiváló ízléssel és gondatlansággal rendelkezik.

 4. Közepes formáció. Az ilyen burgonya lassabban fejlődik és fejlődik. A kirakodás pillanatától és a gyökérgyűjtés kezdete előtt 95-115 nap múlva. A népszerűség népszerű, mint az “Asterix” és a “Juravinka”. Az első a tökéletes íz és a hosszú távú tárolási időszak, a második a burgonya legveszélyesebb betegségeinek stabilitása.

 5. Késő. Az ilyen fajták ősszel érlelődik. Digta későburgonya szeptemberben vagy októberben. Az ilyen növényeket hosszú tárolással különböztetik meg. Még hat hónappal a betakarítás után burgonyauberek, minden hasznos anyag megmarad.

A burgonya érlésének időpontja

A burgonya érlelési ideje kicsit változhat. De ez az információ segít megérteni, hogy mikor érdemes megtervezni a betakarítást. Ez nagyon fontos mind a kezdőkertek, mind a tapasztalt.

Ahelyett, hogy idővel navigálna, egy személy figyelhet az érlelő burgonya külső jeleire. Az első dolog, ami a kertek szemébe rohant, szárított tetejére. Amint a burgonya elkezd érni, kiszárad. Várakozás a csúcsok teljes szárítására, akkor folytathatja a betakarítást.

Ha többfajta burgonyát ültetnek a helyszínen, akkor nem fognak egyszerre érni.

A burgonya érlésének időpontja

Mi befolyásolja a burgonya érlési időt?

A növekedési ütemben és a gumók érlelési ideje több tényezőt érinthet.

 1. Leszállási idő. Ha a talajba ültetett gumók, amelyek még nem voltak ideje felmelegedni, túl lassúak lesznek. Bizonyos esetekben az ilyen burgonya egyáltalán meghal. A növények általában időben fejlődnek és érlelődnek, fontos kiválasztani az optimális időt az egyes osztályokhoz. Átlagosan a burgonya május elején történő üzembe helyezhető.

 2. Időjárás. Az éles hőmérsékletkülönbségek hátrányosan befolyásolhatják a kultúra és a betakarítás fejlődését. A szegény burgonya növekszik és az aszály időszakában. Ezt a kultúrát erős hő érzékenység jellemzi. Ezért azokban a régiókban, ahol a nyár mindig száraz, a burgonya a lehető leghamarabb üzembe helyezhető. A kirakodáshoz a fajták közül választhat, hogy melyik gumók vannak kialakítva a hő megkezdése előtt.

 3. Műtrágyák használata. A burgonya etetéshez mind a szerves trágyát, mind az ásványokat használhatja. Használatuk hozzájárul a burgonya érlésének gyorsulásához, valamint a növények hozamának növelése. Ugyanakkor nem érdemes visszaélni. Ez csak a jövőbeli terményt károsítja.

 4. Hidratálja a talajt. A gumók érlelésének időpontjában a rendszeres öntözés. Ha nyáron nincs eső, és a burgonya kiszárad, érdemes manuálisan. De az öntözés visszaélése vezethet, hogy a burgonya túl lassan virágzik. Ebből a számból csökken. Ezenkívül kicsi maradnak.

Különzel, érdemes megjegyezni, hogy a szegény talajon növekvő burgonya, és nem kap elegendő mennyiségű nedvességet, íztelen és rosszul tárolt.

A burgonya érlésének időpontja

Hogyan kell felgyorsítani az érést?

Sok újindulatú garderek érdekli, hogyan kell felgyorsítani a burgonya érlelési folyamatát. Ezt többféleképpen teheti meg.

 • Metszés. Ez a leggyakoribb és hatékony. A fiatal felsőknek abban a pillanatban kell vágniuk, amikor a bokrok még nem kezdtek virágozni. Az eljárás után minden tápanyag, amelyet az üzem a zöld tömeg kiterjesztésére költene, a gumókhoz. Emiatt sokkal gyorsabb lesz a növekedés és az érettség. Annak érdekében, hogy ne pazarolja az időt az egyes bokorok vágására, a kertészek általában egyszerűen a tetejét, a föld felszínén csak rövid szárak.

A burgonya érlésének időpontja

 • A réz oldatának használata. Ez a módszer is meglehetősen hatékony. Az ilyen megoldással rendelkező üzemek feldolgozása két héttel a betakarítás előtt ajánlott. Ez a megoldás nagyon gyorsan felhúzza a nedvességet a lombozatból. A TOP gyorsan és csavart. Tápanyagok, mint a burgonya kivágására, menj a gumókra. Emiatt a lejárata gyorsabban jön.

A burgonya érlésének időpontja

 • Növénykezelés klorát magnézium. Ezt az eszközt ajánlott használni, ha a szezon hideg volt. A termék 25 g-os oldatának előállítására 1 liter vízben van. Közvetlenül ezután a szerszámot a bokrok kezelésére használják. Az első eljárás után a növény gyorsabban érkezik. Ha az időjárás száraz, a burgonya 6-10 nap után áshat.

A burgonya érlésének időpontja

 • George burgonya. Ezt meg kell tenni a leszállás előtt. Szép gumók elég egyszerűek. Ezenkívül ez a folyamat meglehetősen időt vesz igénybe. A csírázáshoz szükséges burgonya ki kell szállnia a tárolási helyről, és a széna vagy szalma kialszik. A gumók tárolása meleg helyen kell lennie. A nap folyamán a hőmérsékletnek 15 fokon belül kell lennie, és éjszaka – 7 fokon belül. 2-3 hét elteltével a burgonya felületén vastag, fiatal hajtások jelennek meg. Egyes kertészek szívesebben csíráznak a burgonyát a nedves fűrészpor tartályokban. Túllépte az anyagot forró vízzel. Ezt követően hűvös. Ezután a fűrészpor egy dobozba kerül. A burgonya tetején helyezkedik el. A nedves fűrészporral is borított. Így a burgonya több rétegét egyszerre lehet elhelyezni. Tárolja a gumókat ebben a formában, amire szüksége van egy hónapra. Időről időre a dobozt kinyitni kell a burgonya vezérlésére és a fűrészpor hozzáadására. Egy hónappal később a régi gumók felületén a zöld csírák jelennek meg.

A burgonya érlésének időpontja

 • Képalkotás. Ez a folyamat segít felgyorsítani a burgonya növekedését. Ez a módszer sokat közös az előzővel. A burgonya néhány héttel a leszállástól a leszállás előtt is kap. De tegye rá, hogy a gumók folyamatosan a napos sugarak alatt vannak. 10-12 nap elteltével a burgonya kissé lesz. A felületén kis szemek lesznek. A burgonyát a szokásos módon ültetik.

A burgonya érlésének időpontja

Ezek a tippek hasznosak lesznek azok számára, akik később landoltak a burgonyát, mint szeretném. Ezenkívül használhatók, ha a nyár esős és nagyon hideg volt. Ebben az esetben a termés elvesztésének kockázata minimális lesz.

A burgonya száraz és széles időjárás. Minden fajta, kivéve későn, ásni ásni őszig.

A burgonya érlésének minden jellemzőjének ismerete, ez a kultúra otthon nagyon egyszerű. A növény hozama elég jó lesz.

A burgonya érlésének időpontja

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása