A burgonya műtrágyairól

A burgonya megtermékenyíti, hogy következetesen jó betakarítást kapjon, és növelje a tárolási időszakát. A növényzet szezonjában a talaj elveszti a nagy mennyiségű értékes tápanyagelemeket, amelyeknek kitölteniük kell, hogy a burgonya hozama magas legyen a következő évben. Táplálkozás és a burgonya növekvő folyamatában, de a betakarítás után el kell kezdeni a talajterméket.

Miért van szükség?

A talaj növekvő burgonyának fenntartott területe könnyen meg kell felelnie A fő táplálkozási elemek: nitrogén, kálium és foszfor. A kultúra gyökérrendszere gyorsan elnyeli a nevezett elemeket a talajból, így az 1. szezonban, a földterület nagyon erős.

Tapasztalt kertészek Ajánlott a burgonya helyének kiválasztásakor figyeljen a talajtípusra. Ha könnyű (például homokos), akkor azt jelenti, hogy egy jó burgonya betakarítás ebben a formában rossz, mivel kevés hasznos tápanyagot tartalmaz. Az ilyen talajból származó értékes ásványi anyagok és szerves komponensek elpárolognak, viharvert vagy formák, amelyek nem vesznek fel a burgonya kultúrát.

Előnyös, ha sűrű szerkezetű földet választani – ez több termékeny.

Mivel nem mindig lehetséges a burgonya teljes termékeny talajon történő növényi növények, rendszeres táplálkozás segíteni fogja a helyzet javítását. Tudnia kell, Ez az 1 kg csőformáció körülbelül 2 g foszfor-komponenst abszorbeálódik a talajból, több mint 10 g potash és körülbelül 5 g nitrogén. kívül, A talaj hozamának növelése érdekében összetételében és nyomkövetési elemeiben kell tartalmaznia: bór, cink, mangán, réz, kén, vas, kobalt. Ezek az anyagok hatással vannak a gumók növekedésére, növelve a növény védelmét a hőmérséklet áramlásáról a legmagasabb szintre, a kerti kártevők ellenállására és az immunitás erősítésére.

Műtrágyák típusai

A villogó burgonyára használt eszközök oszlik Szerves és ásványi, De létezik Kombinált szerves műtrágyák (yum). A természetes formában meglévő szerves trágyák a tápanyag-komponens egyensúlyának és nagy emészthetőségének aránya Madár alom, trágya, komposzt, humusz, sapropel. Nem alulbecsülik és Ásványi komplexumok.

Granulált műtrágya, a talajba vagy a munkadarabok előkészítéséhez tenyésztett, kézzelfogható eredményeket ad, ha a készítmény kiegyensúlyozott és burgonyára alkalmas.

Tekintsük a műtrágyák típusait részletesebben.

Ásványi komplexumok

Itt a választás változatos, de a növekvő burgonya, a kompozíciók magukban Azophoszfor- és nitroamprofoszforikus elemek. Vonatkozó Szuperfoszfát műtrágya, Ezután az őszi szivattyúzás során betakarítás után használják. A burgonya esetében választhat előkészületeket, amelyek részeként jelen vannak Huminsavak, amelyek növelik a talaj szubsztrát termékenységét.

Ásványi műtrágyák alkalmazása, figyelembe véve a tartalmat Nitrogén komponensek. Ha a nitrogén nagyon sok, akkor a burgonya aktívan növeli a zöld tömeget (felső), de a gumók rosszul fejlődnek.

A burgonya fontos eleme a kálium. Növekedést és csúcsokat és gumókat ad. Ha a növénynek nincs kálium, a gumók kicsiek lesznek, és a csúcsok guggolnak. A növény rosszul fejlődik, nem csak a fenti földi rész, hanem a gyökérrendszer is.

Az összegyűjtött betakarítás ebben az esetben nem lehetséges, mert gyorsan elindul.

Szerves anyagok

A szerves műtrágyák táplálásánál a növények jól reagálnak és gyorsan össze vannak állítva. A burgonya megfelel Madár alom Vízben hígított (1: 15 arány). A koncentráltabb oldat nem használható a gyökérrendszer károsodásának elkerülésére – egyszerűen “éget”.

A káliumhiánynak kitöltheti a fát hamu, keményfa égetésekor. Ezenkívül a talaj termékenységének növelése segít Komposzt, amely a növények túlnyomó maradványaiból áll.

A komposzt megszakítja a talajt, és hasznos anyagokkal tölti ki.

Egy másik hasznos összetevő az etetéshez humusz. Amikor biológiai anyagok bomlottak, a széndioxid felszabadul, hozzájárulva a burgonya bokrok gyors növekedéséhez.

A szerves alkalmazást használják És a burgonya mezőt a betakarítás után. Ehhez visszacsévél tehén vagy ló trágya.

Trágya először szétszórja a talaj felszínét, majd dugja be a lazítás folyamatát.

Gyártók

Ha nincs lehetőség szerves etetésre, akkor használhatja Komplex ásványi műtrágyák. Most az eladásra az ilyen alapok nagy választéka, amelyek könnyen alkalmazhatók, az utasítások irányítása. A gyártók a burgonyához igazított vegyületeket termelnek. És ez is lehet univerzális gyógyszerek, amelyek alkalmasak root növényekre. Komplex ásványi anyagok gyártóit soroljuk fel terméknévvel.

  • A vállalatok csoportja “Gera” termel Trágya “burgonya”, amely univerzális. Alkalmas csak gyökérzöldségű kerti növények, beleértve a burgonyát. A leszállás pillanatától és a növekvő szezonban való táplálásra szolgál. Az eszköz hatékony és olcsó az áron. Ezenkívül a vállalat olyan speciális gyógyszerek gyártója, amelyek alkalmasak minden kertészeti növényre és sok színre.

  • Petersburg Agrokémiai Társaság “Fart” gyártja Szervező átfogó műtrágya “óriás”. Ez egy tőzeg szubsztrátumon alapul, és huminsavakat is tartalmaz. A gyógyszer kényelmes, mert hosszabb aktivitási periódussal rendelkezik, így az etetés valamivel kevésbé lehet, mint más műtrágyák. Az “óriás” előkészítés biztonságos az emberek számára a használat során, amely granulált formában készült. A granulátumok talajművelésekor a növények ültetése során kerülnek bevezetésre, és újra hozzáadják őket, amikor a kert a betakarítás után helyezkedik el, amikor a talaj télre készül.

  • A Kostroma régióban lévő kémiai növények termékeket termelnek a burgonyát szerves-ásványi műtrágya formájában. A berendezés nemcsak értékes huminsavakat, hanem a burgonya növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges nyomelemeket is tartalmazza. A gyógyszer granulált formában állít elő, a csomagolás mind az 1 kg-os súlyú csomagokban, mind pedig 10 kg-os zsákokban lehet. A granulátumokat összekeverjük a talajjal, majd öntözik.

  • A Kirovo-Chepetsk Agrokémiai Enterprise műtrágyát eredményez “JOY” (öröm), Komplex villogó burgonyára tervezték. Ez az eszköz az átlagos árkategóriára vonatkozik, amelyet szemcsés formában termelnek a talaj keveréséhez. A műtrágya javítja a burgonya és gumói bokor növekedését. Ezenkívül a gyógyszer növeli az üzemben lévő immunitást a kerti kártevők betegségeihez és hatásaig. Sok vásárló lelkesen válaszol erre a márkáról és a minőségi műtrágyáról.

  • A Novosibirsk cég “Biomaster” olyan anyagot kínál “Burgonya formula”, amely szerves és ásványi komponensek univerzális keveréke. A szerszám telített nitrogénnel, és néhány speciális adalékanyagok megvédik azt egy vezetékes hordozó, amely egy földes kártevő, amely táplálja burgonyagumókat.

A műtrágya piac kertek nagy választékot kínál a burgonya hozamának növelése érdekében. Az alapok költsége változik, így a vevőnek figyelmet kell fordítania a gyógyszer összetételére. Agrotechnológusok ajánlották azokat a műtrágyákat, amelyek alkalmasak a burgonya elhalványulása a meleg időszakban. Ha a talaj, amelyen növekszik, meglehetősen gyenge, akkor a szerves, ásványi anyagok kötelező használata mellett szükség van a talaj javítása érdekében.

De műtrágyák – azophosquate vagy Ammofosz – még mindig nem kell túl messzire, mivel hátrányosan befolyásolhatja nem csak a talaj szerkezetét, hanem a minőségi gumók – válnak vizenyős, amikor a normák ásványok túllépése esetén a talaj.

Mikor kell táplálni?

Mennyire intenzív burgonya fogyasztja a táplálkozási alkatrészeket a talajból főként függ a növényfejlesztés színpadán, valamint az időjárási viszonyok és a talaj jellemzői között. És a talajtermékenység támogatása érdekében, szükség van a növényi növényzet különösen fontos szakaszaiban megfelelően táplálni.

A leszálláskor

A vetőmagot a kútba való kirakodás során az adagolót a lehető legnagyobb mennyiségben kell elvégezni. A sok műtrágya használatának utasításaiban azt jelentették, hogy ezzel a megközelítéssel a növény eléggé alá kell állítani a növényzet egész évszakára. Koncentrált kompozíciók Készítsen egy kicsit, egyenesen a kútba vagy az előkeveréket a talajszalaggal. Előkészületek hosszabb cselekvéssel.

Összetételüknek feltétlenül kell lennie a kálium, a foszfor és a nitrogén, valamint a nyomelemek.

Ha nem szeretné használni a komplex műtrágyát, akkor helyettesítheti Természetes szerves, Készítse elő a munkaterületet. Szerves műtrágyák is Hosszabb akcióval rendelkezik, Mivel az összetételükben szereplő valamennyi anyag kiegyensúlyozott és egymáshoz kapcsolódik. Amikor a szerves komponensek bomlanak, egyszerűbb anyagokká válnak, amelyeket a növények jól felszívnak.

Amikor alkalmazzák Csirke alom A fenti arányban vízzel kell tenyészteni, és legfeljebb 1 literre kell használni minden egyes bokor esetében. Fafa Vízzel és öntözött ültetvényekkel is összekeverjük.

A tehén vagy a ló trágya, mielőtt a leszálló növény a talajban van, 10 kg / 1 kV-os sebességgel történik. m talaj.

Tavaszi

A burgonya hajtások az első merítés során szükséged van Próbáld meg, hogy ne legyőzze őket nitrogén összetevőkkel. Ellenkező esetben a zöld tömeg növekedését és elmaradást kap a gumók fejlesztésében, alacsony minőségű ízű és alkalmatlan tárolásra. A felesleges nitrogén miatt a növény zöldtömeget szerez, és hiányzik a gumók kialakulásához. Ebben az időszakban fontos, hogy vigyázzon Burgonya elegendő kálium és foszfor volt. Az ilyen táplálkozáshoz 20 g kálium-szulfátot és 50 g-os hamut kell vinnünk, majd keverjük össze, majd 10 liter vízben hígítania kell. Szántóburgonya 500 ml minden egyes bokor alatt.

Nyár

A nyáron virágzás közben újravezetés és bokrok hangsúlyozása. Vegyünk 30 g szuperfoszfátot és tehén trágyát vízzel 1: 10 arányban. Az egyes növények alatt 500 ml készítményt öntöttek. Burgonya az időszak a virágzás párhuzamosan a gumó növekedése következik be, így meg kell, hogy viselte a növény időben erősítheti ezt a folyamatot.

A nitrogén-műtrágyák ebben az időben nem használhatók, mivel lassítják a gumók képződését.

Ősszel

A burgonya betakarítása után Téli termékenyítés télen. A szerves adalékanyagok formájában lévő műtrágyák a talajban készíthetők és húzhatják. És másképp tehetsz – SEAT burgonya magok. Például a bab kultúrák, mustár vagy retek olajolaj a kereszteződésből származó családból. Ezeknek a növényeknek a gyökerei a talajt a téli időszak alatt a talaj feletti részét megteremtették, és túlterheltek, telített talaj nitrogén és egyéb hasznos alkatrészek.

Ez a takarmányozási módszer a legtermészetesebb, ami miatt a burgonya hozama magas lesz.

A takarmányozás módszerei és szabályai

A műtrágyák alkalmazási rendszere többféleképpen vonja be a talajba történő bevezetését: etetés és forrasztási módszer formájában. Az etetést a talaj feldolgozása során növények vezetik be (például peroxid, dip). Ezenkívül az etetés megosztott Alkalmazása szerint: Nyakítás, öntözési módszer, extrakciós (permetezés).

Ha a műtrágyát a burgonya ültetése idején egyszerre hozza a talajba, ez a módszer a poszting.

A takarmányozás tavasszal és ősszel készülhet, és a szegény talajokon nyáron is előállítottak. Organikus az ősszel a talajba vezetett be, és Ásványi műtrágyák különböző évszakokban készíthető. de Nitrofoszforikus etetés Javasoljuk, hogy az esésben használják, amikor a burgonya mezők a téli időszakra készülnek. Ammonofosz A legmegfelelőbb a rugóba, mint folyékony megoldás. Mindkét eszköz a gyökér és az extraháló tápláláshoz használható.

A műtrágyákat csak napos időben hozták létre, mivel a fotoszintézis hozzájárul az asszimilációhoz. Az extra gyökér adagolók este elvégzik, hogy a levelek ne kapjanak napos égést.

Tippek szakemberek számára

A burgonya takarmányozásához olyan ilyen műtrágyákat kell választania, amelyek tartalmazzák az összes szükséges összetevőt. Az ilyen követelmények átfogóak. A legtöbb burgonya “szereti” a következő típusú műtrágyákat.

  • Ammophosz – Kálium, foszfor és nitrogén. Az eszköz növeli a betakarítást, és hosszú időt biztosít a termesztett burgonya tárolására.

  • Nitroammofoska vagy nitroposka – átfogó eszközök kálium- és ammónium-nitrát, szuperfoszfát, kalcium-klorid és egyéb komponensek. A műtrágyák nemcsak takarmányok, hanem védik a betegséget is.

Gyakran szerves szerekként használhatók Fa fűrészpor – hasznos anyagokban gazdagok, köszönhetően, hogy a talaj jobban elnyeli a vizet, így a burgonya védett a nedvesség hiányából.

A burgonya elhalványulási eszközeinek áttekintése, a kertészek szerint nézze meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: