A C30-as alma leszállása

A gyarmatosmadárfák minden évben népszerűbbé válnak, a kertben a termesztéshez körülbelül száz fajta van. Sokan törekednek arra, hogy ilyen változatot szerezzenek az országban. Hogyan készítsük el a talajt és a palántákat a földre, amikor jobb, ha más agrotechnikai trükköket tartalmaznak anyagunkban.

Időzítés

A nyílt talajon való sikeres túlélés érdekében a palántákat tavasszal vagy ősszel javasoljuk. Győződjön meg róla, hogy a kedvező időjárási napokat választja.

Ne hagyjon erős szélre, az esőben és a hőben. Ideális, ha felhős és meleg, széltelen. Napos időben az eljárás átkerül az estére.

A C30-as alma leszállása

Tavaszi leszállás

Leginkább alkalmas olyan fajtákra, amelyeket az alacsony fagyállóság megkülönbözteti. Ez az egyetlen kedvező idő a kerületek számára, ahol télen hosszú és kemény. Az agyag talajú telkeken is javasoljuk a leszállást tavasszal.

Az oszlop almafa leszállása befejezni kell a duzzadós duzzanat kezdete előtt, de ezeknek a számoknak a földje már +10 fok, levegő – + 15 ° C. Különböző klimatikus körülmények között az esemény különböző időpontokban történik. Fontos, hogy ne legyen késő – ha tesz egy fát, amikor a vesék indul virágzó az ágak, akkor nem lesz ideje, hogy gyökér, és nem fog felnőni az idén.

Tavasszal az éves palánták jobbak, a túlélésük sokkal magasabb, mint két évben.

A külvárosokban és a Leningrád régióban április közepén vagy április végén ülnek, az urálokban és szibériaiban, az ilyen munkákat a május második évtizedéig elhalasztják.

A kert minőségének kiválasztása, a talaj összetételének jellemzőire, éghajlati viszonyok, hidegállóság és betegségekre kell összpontosítani, és csak akkor, mint a gyümölcsök íze és színe.

A C30-as alma leszállása

Őszi ültetés

Két évnél idősebb fákra, valamint a téli hardy fajokra alkalmas fákra. Általában a levél vége után tartják. Meleg napok szeptember elejétől és a hónap közepéig a legkedvezőbbek, de legkésőbb 25-30 nappal a fagyok kezdete előtt. +4 fokos hőmérsékleten a gyökerek fejlesztése megáll. Ha a hőmérséklet 0 ° C alatt csökken, a palánták jelölésének kockázata. Télen további menedéket kell létrehozni.

Az őszi leszállás ideje közvetlenül a régió éghajlatától is függ. A külvárosokban és a Leningrád régióban, leszállási események szeptember végén – október elején. Szibériában és az Urálokban egy hónappal korábban csinálják. A fanak van ideje a nyílt talajban. A kirakodás feltételeivel való késés késlekedni fog a palánta és a halálig is.

Ha ősszel, a dacketnek nincs ideje a földre, akkor jobb, ha az eseményt tavasszal továbbítjuk. A palánta meg lehet menteni egy hűvös helyiségben egy tartályban vagy egy táskában egy talajjal.

Zárt gyökérrendszerrel 3 naponta vízzel kell vizet. A gyökereknek semmilyen módon nem szabad megmenteniük. A tartályban egy szélvédett helyen lehet egy szélvédett helyen.

A C30-as alma leszállása

Milyen oszlopfák fajtái különböző régiók számára alkalmasak?

 • Leningrádi régió. Fenntartható időjárásálló, jó téli nehézséggel: Arbat, Garland, Chervonets, Amber Necklace.
 • Oroszország északnyugati részén. Az éghajlat alatt a falu oldaliránya 6-8 év. Válasszon fajtákat, amelyek magas szintű ellenállással rendelkeznek a kertekben, amelyeket a Moszkvai régióban és Arkhangelskban termeszthetünk a kertekben. Ez egy moszkvai nyaklánc, Vasyugan, Ostankino, elnök, Medoc, párbeszéd, Chervonets.
 • Közép-Oroszország. Moszkvában és délben található területeken is kiválasztott, szerény, téli hardy fajták, jó hozamjelzőkkel. Ezek közé tartozik: Arbat, Bolero, Eenia, Renet Majerova, Valuta, Moszkva nyaklánc, Malyuha.
 • Urál. Hideg éghajlat alatt sok gyümölcs növény válik gyengebbé. Wanted betegség-ellenálló és télálló fajok: Arbat, Vasyugan, valuta, gin (alacsony sebesség – akár 1,5 méter), Medoc elnök, Osztankino, Barguzin.
 • Szibéria. Előnyös fajták, amelyek képesek ellenállni erős fagyok: elnök, Vasyugan, Iksha, Barguzin. Amikor egy üvegházban a polikarbonátból származnak, az oszlopfajták április végén virágoznak – május elején és gyümölcsében – június végén.
 • Belorussia. Az éghajlat nedves levegővel és hideg telekkel, téli kemény ellenálló almafákkal vannak kiválasztva, a gomba betegségekkel és különféle rothadásokkal szemben rezisztens talajok. Ezek a fajták: Vasyugan, Malyuha, Jean, Triumph, Valuta, Moszkva nyaklánc.

A C30-as alma leszállása

A C30-as alma leszállása

A C30-as alma leszállása

A helyre vonatkozó követelmények

A fiatal növények esetében megfelelő helyet kell választani a telken.

 • Termékeny talaj – Nyáron vagy lángoló. Ha nincs termékeny réteg az oldalon, akkor öntjük.
 • Solar Place vázlat nélkül, a kert déli vagy nyugati oldalán, a széltől védve. Általában az épületek vagy a kerítés közelében, de hogy a növény nem borotválkozik, tegyen egy fűtést egy méterre.
 • Magas páratartalom. A talajvíz helye nem magasabb, mint 2 méterre a talajtól. A közelebbi szünetelettel rendelkeznie kell a vízelvezetést.
 • A fajta kiválasztása egy bizonyos régió éghajlati viszonyainak figyelembevételével. Az északi részre az alacsony hőmérsékletekhez igazítva.

A C30-as alma leszállása

Hogyan készítsünk egy gödöret?

A csemeték az árkok vagy leszálló gödrök készítése. Az árok egy mély horony, amelyet azonnal több növény számára készítettek. Kert létrehozásakor használják. Az árok szélessége és mélysége – 50×50 cm.

A gödröket különállóan állnak vagy távol tartják egymástól. Szabály, mélység és szélesség – 70-80 cm, attól függően, hogy a fajta, amely az Apple Tree graft. A mélyedés olyan méretűvé teszi, hogy a fiatal peerty gyökerei szabadon befogadhassák benne.

Előzetesen felborulnak és előkészítik a leszállási gödöret: tavasszal – ősszel és ősszel – tavasszal vagy legkésőbb 1,5 hónappal az esemény előtt.

Az oszlopokhoz hasonló almafa illeszkedik a fénymintavételhez vagy a lángoló talajhoz. A növények gyökérrendszere nem megy mélyen a talajba, és a felületen található. A fajta nagyon igényes nedvesség és termékeny réteg.

A C30-as alma leszállása

Győződjön meg róla, hogy hozzáadja:

 • Szerves műtrágyák (párás, tőzeg) – 5 kg;
 • Ásványi (szuperfoszfát – 100 g, kálium – 80 g);
 • Ash – 500 g;
 • A savas talajokat Dolomit-liszt semlegesíti.

A legtöbb gödör kitölti a termékeny talajt, keverve egy komposztot vagy humuszt és kálium-foszfor adalékanyagokat. A komplex ásványi adalékanyagok nem ajánlottak. Minden komponenst keverjük, és télen hagyják el a tavaszi leszállást. Ha ősszel ültetni kell, akkor az ásványi etetés nem járul hozzá, hogy ne ösztönözze a palántákat. Ebben az esetben csak tavasszal trágyázz meg.

A C30-as alma leszállása

A C30-as alma leszállása

Az előkészítés során vegye figyelembe a Föld jellemzőit az oldalon.

 • Agyag. Agyag nem halad át a vizet, és egy termékeny kompozícióval töltött gödörben a víz felhalmozódik. Csepp mély mélyedések akár 1,5 méter, lefektetett egy vastag réteges homokelvezetés, törmelék vagy törött téglák, és más anyagok is használhatók. Homok és fűrészpor Add hozzá a földhez.
 • Homokos. Laza szubsztrátumok szinte nem késleltetik a nedvességet, így a gyökérrendszer gyorsan eloszlatja. Pit teszi 80×80 cm. Határozottan díszíti a vízelvezetést. Az alsó lyukban a nedvesség megőrzéséhez, sűrű készítmények hozzáadásra kerülnek – az Il folyó, az agyag. A magnézium gazdagítására szolgáló dolomitizált mész kerül bevezetésre a talajba. A kutak oldalfalakat a körültekintő anyagok erősítik.
 • Tőzeg. A tőzeg talajban megnövelt savasság. Hogy semlegesítse, adjunk hozzá krétát, hajú mész, dolomit lisztet. A nagyobb lazaság és a víz permeabilitás érdekében homokot ad.
 • Magas talajvízzel. A víz mélysége nem haladhatja meg a felszíntől 2 métert. Ha a fenti víz emelkedik, a kertészek földes ömlesztett fák vagy magas ágyak, amelyeket az almafák ültetnek. Szintén szervez egy szennyvíz-rendszert vízelvezető csövekkel.

Javasoljuk, hogy válasszon fajtákat a törpe.

A C30-as alma leszállása

A C30-as alma leszállása

A C30-as alma leszállása

Rendszerek

Pózol fiatal fák a helyszínen, győződjön meg róla, hogy figyelembe veszi, hogy milyen fajták közel lesznek. Vegye figyelembe mind az állomány jellemzőit, amely az Apple-oltottan grafton látható – a palántákat úgy terjeszti, hogy a magasabb fák ne árnyékosak alacsonyak.

Kiosztás 3 csoport:

 • Törpe – akár 2 m-ig;
 • fél klasszikus – akár 3 m-ig;
 • Magas – 3 m felett.

Az érés időzítése szintén befolyásolja az almafát egymással. Súlyos nyári, őszi és késői csoportok. Jobb, ha a közelben lévő gyümölcsi időszak fáinak ültetésére szolgál, így ezek számukra kényelmesebb lesz a gondozásra.

Szükség van egy bizonyos megrendelésre is, ha elkötelezett. A fák között nem kevesebb, mint 40 cm. Sorok között – legalább 1 méter, hogy ne hozzon létre további árnyékot. NE ajánlja a leszállást, kombinálhat más típusú gyümölcsfákkal. Csak a moszkvai nyakláncot külön lehet ültetni.

A C30-as alma leszállása

Az egyetlen kirakodások gyümölcsözőek lesznek, ha a közelben megfelelő pollinátorok vannak. A közelben van egy másik almafa, egy oszlopmal egyidejűleg virágzik. A sikeres átvitel és a magzat összekapcsolásához szükséges.

A leszállás fő rendszerei.

 • Öv. Gyakran használják a gyümölcsfák ipari termesztésében. Egy sorban 50-80 cm-es intervallumban ültetettek, a 80-150 cm-es sorok között. A növény elhelyezésével optimálisan könnyű és tápanyagokkal van ellátva. Gyakran használják a gyümölcsfákból származó sikátor létrehozására, vagy egy számot helyeznek el a kerítés mentén. Egy ilyen rendszer elengedhetetlen egy kis területre.

A C30-as alma leszállása

 • Sakk. Alkalmas különböző érlelési fajtákhoz. A csemeték 0,50 és 1,5 méter közötti távolságra helyezkednek el, gyakran az intervallum nagyobb a palántákban. A leszálló gödrök ásni a négyzet csúcsán, amelynek oldala körülbelül 1 méter. 4 fák ültetettek a sarkokban, és az ötödik – az ábra közepén. Ez a módszer a legmegfelelőbb az Orosz Föderáció déli régiói számára.

A C30-as alma leszállása

 • Férfi. A durva téli területeken a tapasztalt kertészek egy oszlopos almafát termelnek egy komor formában. A kirakodási módszer jellemzői az, hogy a fiatal fákat a következő rendszer szerint 2 sorban ültetik:
 1. közöttük távolság – 0,8-1 méter;
 2. A sorok között – 1 méter.

Opciók, hogyan készítsünk egy cséplő fajtát:

 1. Tegyen egy fát egy 30 ° -os szögre;
 2. A törzset 90 ° -os szögben írják és hajlítják a talajra.

Az élesítési formák termesztéséhez megfelelő gátlás – M-9, P-9. Az ilyen formák előnyei – télen a fagy lefedi.

A C30-as alma leszállása

Lépésenkénti utasítás

Az ültetés előtti palántákat 12-15 órával meleg vízzel ellátott tartályba helyezzük, a növekedési stimulátort gyakran adjuk hozzá. Ezenkívül az agyag hozzáadásával egy vízoldatot állítunk elő, a gyökereket, mielőtt a növényt a gödörbe helyezi.

Az egyik oszlopos almafa a normál növekedéshez és fejlesztéshez elegendő hely, amely ¼ m2-vel egyenlő. 2,5 m2-vel rendszeresen betakaríthatod és összegyűjtheted ezt a faj 10 fát. A magas fekvésen oltott csemeték több helyet igényelnek, mint a törpe fajták.

Az ültetési anyag jobb, ha olyan speciális óvodákat szerezhet, amelyek jól bizonyították magukat.

Általános szabályként a növényeket zárt gyökérrendszerben lévő tartályokban értékesítik, címkével felszerelt, ahol a fajta, leírás és általános ajánlások neve jelenik meg.

A C30-as alma leszállása

Ha az üzemet a piacon vásárolják meg, ahol a fiatal fák tartalmának feltételei nem mindig felelnek meg a szabványnak, szükség van a gyökerek, a törzs és a fa állapotára. Nincs kár, dorms, a kiküldetés jelei.

A nedves ruhával csomagolt gyökerek szállításánál nem szabad eladniuk. A legjobb a vásárlások közvetlenül a leszállási eljárás előtt.

Szükséges a fiatal fák ültetése, amikor a levegő hőmérséklete +15 fokig melegszik, és visszaállítja a fagyasztókat. Előnyös éves palánták, mint a kétévenként. A tartályban vásárolt növények nyáron ültethetők.

A C30-as alma leszállása

Hogyan kell ültetni

 1. Készítse elő a leszálló elakadást, amely termékeny keverékkel van kitöltve, amely dombformát készít egy domb formájában.
 2. A növény gyökérrendszerét 8 órán át a gyökér stimulátor oldatba helyezzük.
 3. Ezután a gyökerek kissé vágják, hogy ösztönözzék növekedését, a vágás helyét a hamu megszárítják.
 4. Helyezzen egy fát a kész érdekében, a gyökérrendszert a hegy szélei mentén festjük. A gyökérnövekedési vonal felső része (gyökérkábel) 4-6 cm-rel kell lennie a talajfelszín felett. A vakcinázás helyét délre kell fordítani.
 5. Telepítse a hordozót – PEG LINDEN vagy HAZEL.
 6. Lila csak termékeny talajjal, amely maradt a gödör, a fele és a víz 0,5 vödör víz. Ezután a fennmaradó talajt öntjük, és 2-3 cm magasságú oldalakat kapnak.
 7. A Földet tömörítjük és hidratáljuk 2 vízálló vízvödörrel.
 8. A víz elnyelhető, majd a gördülő kör tőzegre vagy zsetonra van felszerelve.
 9. Kösse össze a vetőmagot, hogy támogassa a zsineget, nyolc. Ha a gyökér nyak kezd a talajba, a falu felhúzza a megbízást.

Ezek az egyszerű szabályok segítenek a Novice Gardenernek, és rövid időn belül, hogy egy oszlop almafa üljenek a telken.

A C30-as alma leszállása

A C30-as alma leszállása

Későbbi ellátás

Egy fiatal fában történő leszállás után gondoskodni kell arra, hogy gyökerezzen, sikeresen túlterhelték, és két év alatt elégedett az első betakarítást.

Ha a tavaszi palánták leszálltak, akkor az ajánlások a következők lesznek.

 • 2 héttel a kiszállást követően, hogy öntsük a hadtestet (“Korniner”, “Epin”).
 • Rendszeresen vizet (Felszerelheti a csepegtető öntözőrendszert), az esőzések hiányában az öntözést 3-5 naponként, 2 hét után – bőséges öntözött. Augusztusban az öntözés 2-szeresére csökken, szeptemberben.
 • Távolítsa el a gyomokat és laza (nagyon óvatosan csinálják, mivel a fa gyökérfa vizelet a szerkezetben, és a felületen található).
 • Mulcs Öntözés után (fűrészpor, széna) vagy növényi siderats (gabona, menta, koriander, kapor).
 • Takarmány 3-szor az öntözés után. Az első évből kitermelő permetezést hajtanak végre karbamid-megoldással: 2-3. Kanészok 10 liter vízen.
 • BURNT PODCORDS csak 2 év alatt kezdje el, vagy ha ő lesz az ősszel. Tavasszal – szerves trágyák és ammónium-nitrát, június – komplex keverékek, mint például a nitroammophos, augusztusban – káli- és foszforsav adagolók, mint például a fa hamu.
 • Az első két évben Távolítsa el az összes sebet, hogy a növények növekedjenek.
 • A második évben a tavaszi levágott fiatal hajtások, így 2 vese az ágakon, A felesleges oldalsó hajtások eltávolításra kerülnek, miközben még mindig zöldek. Az ajánlások szerint a felső vesék nem érintik a falu növekedését. (A gyakorlatban számos módja van az oszlopos almafa metszésének. Egyes kertészek nem nőnek egyenes törzsét egy oszlop formájában, és 2-3 ágat képeznek egy törzsön. Úgy gondolják, hogy a termelés hatékonysága növekedni fog.)
 • Top vese vágás csak miután a kultúra eléri a felnőttfa méretét.
 • Magatartás Megelőző permetezés Pests inszekticidek (“fytodeterm”), de csak a virágzás kezdete előtt. Miután a Leaffallot burgundi folyadékkal kezeljük, a talaj “védelme” szétszóródik a törzs körül.
 • A gombás betegségek megelőzésére érvényesek “Phytosporin”, “TripHodermin”, “Pharmoode”.
 • Ha vannak sebek, akkor elkeseredettek “Pharmoode”, Hordók fehérek lime vagy kerti festék.

A C30-as alma leszállása

A C30-as alma leszállása

Őszi leszállás esetén először is gondoskodnia kell a növény menedékéről a télre.

 • Öntsük a földön vagy a tőzeg extra rétegének gyökereit.
 • Hogy felmászzon a talajra fűrészporral és réteggel, hogy megőrizze a fagyasztó gyökereit.
 • Az északi régiók hordója és ágai geotextilekkel vannak csomagolva.
 • A csemeték elleni védelem érdekében a palánták körül, a vashálót vagy egy régi fém vödröt helyeztünk el, gumioiddal csomagolva.
 • A kis rágcsálókból a kapron anyagokat (például harisnyanadrágokat) használják, kerozinnal vagy dízelnel borítják őket.

A Corra permetezhető réz vitriollal vagy a dachnik segítségével.

A C30-as alma leszállása

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása