A cserélhető málna karbantartása az őszén

Az ütközési málna sok előnye van. Évente kétszeres betakarítást ad, és a gyümölcsök meglehetősen nagyok. Azonban, hogy élvezze a gazdag betakarítást, szükség van a cserjékre. Az adagolók időben kell készíteniük, biztosítani kell a megfelelő mennyiségű vizet, a kártevők folyamatait.

Az öntözés árnyalatai

Az eltávolítható málna öntése fontos szerepet játszik az egész gondozási folyamatban. A nyári időszak alatt a talajból a cserje óriási tápanyagot fogyaszt. A közelmúltban lévő bogyók gyűjteménye után az öntözés különösen fontos lesz a cserje számára.

Az ország déli régióiban a nedvességet gyorsan elpárologtatják a talajból, így az őszi és az előzetes öntözés, amíg az első fagyok jönnek. A középső bár ősszel esős, így van az utolsó öntési költés szeptemberben. A talaj nedvességtartalmának mélysége fontos, átlagosan 40-45 cm.

Azonban még az őszi öntözéssel, és segít a cserjékben, serkenti az új sor növekedését, ennek eredményeképpen a talaj még kimerült, és a fiatal hajtásoknak nincs ideje, hogy felkészüljenek a télre és meghaljanak az érkezéskor hideg.

Ezért fontos figyelembe venni az éghajlati övezetet, és szigorúan meghatározott idő alatt hidratálja a talajt. Kísérő öntözés őszi málna.

Alárendelt

Sok kertész felgyorsítja az eltávolító málna érlelését, használjon műtrágyákat. Ha ősszel esett, a cserje képes lesz felhalmozni a szükséges mennyiségű tápanyagot télen. Ez az időszak alatt a tartalékot a következő év betakarítására helyezik. Szeptemberben vagy októberben táplálhatja a Malinikot.

Augusztusról szeptemberről azt javasolják, hogy táplálják a foszfor és a kálium tartalmát, de nem csak a nitrogént, mert új növekedést kezdeményeznek, és az őszén nem kívánatos. Meg kell érteni, hogy ebben az időszakban az üzemnek nem kell tápanyagokat nem vegetatív növekedésre, hanem a jövőbeli gyümölcsözésre. Nem lesz rossz a humusz használata.

A nitrogén a leginkább tavasszal történik, hogy a Malinik gyors növekedést adjon, de hagyja abba a gyümölcsözés színpadán.

Olvasson tovább  Eper Kimberly

Az őszén kitűnő lehetőség lesz potash só és szuperfoszfát. Egy bokorban elég egy teáskanál műtrágya. Humusz száma – vödör a bokoron.

Nem mindig az elv “Minél többet, annál jobb” működik az előnyökért. Ez a szabály csak akkor használható, ha a Malinnik homokos talajon nő, ami nagyon gyenge a nyomelemek számára.

Ritkítás

Télen, a Malinnik helyesen kell előkészítenie. Szükséges a bokrok kialakítására, a hajtásokról. A felesleges fiókok eltávolítása szükséges annak érdekében, hogy:

 • Az új szezonban a bokor szép volt;
 • Végezze el a túlterhelés megelőzését, ami segít csökkenteni a hozamot;
 • erősíti a növények immunitását, és csökkenti a károsodások károsodásának valószínűségét a kórokozó mikroorganizmusok;
 • Javítsa a szellőztetést a bokrok belsejében.

Ha a málna a közelmúltban ültetett, jobb, ha gyengéd vágást használ. Elég ahhoz, hogy eltávolítsa a csúcsokat. Hagyjon 20 centimétert a gyökérből, amelyek elegendőek ahhoz, hogy a jövőben a tápanyagokat felhalmozzák.

Időzítés

Ha a kertész úgy gondolja, hogy az összes hajtást télen télen, akkor jobb, ha legalább két héttel az első fagy előtti eljárást végeznek. Ha a fiatal hajtások érintetlenek lesznek, akkor a régi sertéseket szeptemberben tisztítják, ebben az esetben elegendő idő lesz, hogy a fiatal bokrok rögzítve vannak és általában túlélte a téli.

Mielőtt a menedéket eltávolították, csak sérült, beteg és gyenge ágak eltávolítása.

Rendszer

Érdemes követni bizonyos szabályokat.

 • Amikor feltételezzük, hogy jövő évben Malinik csak egy betakarítást fog adni, akkor mindent ősszel tisztítanak. Ha két betakarításra van irányítva, csak a sertést vágják le, amely már replikált.
 • A fiatal hajtások nem érinthetik a csúcsokat, Mivel az oldalsó ágak távoli málna nem képződnek.
 • Ha eltávolítja a hajtásokat, akkor csak a gyökér alatt, és egyébként kártevők lesznek ott.
 • Az ágak nem tudnak megtörni vagy húzni – Használjon fertőtlenített Secateur-ot.
 • A téli elhagyást a lombozat tisztítja, így nem tolere, és nem fagy.
Olvasson tovább  Peach Gloria

A betegségek és kártevők elleni feldolgozás

Minden kertész úgy dönt, hogy vegyi anyagokat vagy néptel. Mindenesetre a málna kell kezelni az ősszel, amikor már lejtős volt a szárakban.

A permetezés számos szabályozással összhangban történik.

 • Nem lehet szél, hő, így jobb, ha korán reggel végez az eljárást.
 • Jobb, ha néhány nap múlva látjuk az időjárást, ha a következő nap eső lesz, akkor nem lesz csapadék, és nem lesz ilyen permetezés.
 • Ügyeljen arra, hogy használja a biztonsági eszközöket: légzőkészülék, kesztyű.
 • Fontos, hogy megfeleljen a gyógyszer és az adagolás utasításainak.

Ebben az időszakban a cserjék és a körülöttük lévő talaj rengeteg a következő eszközök:

 • “Aktellik”;
 • “Hom”;
 • “Carbofos”.

Használhatod az ammónia-alkoholt és a karbamidot.

Szibéria területén és az urálok permetezésére 10 nappal a hideg kezdete előtt. Az eljárás lefolytatása előtt eltávolítani kell a mulcsot, az ágakat, a leveleket, ellenőrizze a bokrokat a sérült hajtásokhoz. Ebben az időszakban Malinnik szaniter vágását végzik. Általában réz erőt, karbamidot vagy “topaz” -t használt.

Népi jogorvoslatokból – forró víz. A lejtős lejtés után a lejtés után kiégett málna bokrokat kell önteniük. Feldolgozás és föld körül. Ez az egyik olcsó módszer, amint az elején megszabadulhat Pest lárváktól. Ez a módszer azonban munkaerőköltségnek tekinthető, ezért nem minden kertész által használt.

A feldolgozáshoz használom a szokásos öntözést. Nagyon fontos, hogy a forró víz a bokrok tetejére és a földön lévő földre esik.

Ezenkívül a szakemberek azt javasolják, hogy a rézfeldolgozást tartalmazó gyógyszerek alkalmazása. És alkalmas:

 • “Phytoverm”;
 • “Bactofit”;
 • “Alin-B”.

A népi jogorvoslatokból Pizhms, Wormwood és Velvetsev.

A központi menekülés körüli helyet dohányporral és kőris szollal kell kezelni. Segít megelőzni a klorózis vereséget, és védelmet nyújt az üveg és más rovarok ellen, amelyek a földön és a télen élnek.

Már az egész őszi betakarítás összeszerelése után kezelheti a malinik és az agresszívebb eszközöket, például a “Fufanon” -t. Jól ütközik a kullancsokkal, a fonálférgekkel és más rovarokkal. A permetezés szeptembertől októbertől kezdődik.

Az első fagyok előtt a málna bokrok körüli talajnak meg kell esnie, és nagyvonalúan fókuszál. Együtt használják a réz oldatát.

Szigetelés

Előkészítés Télen a cserélhető málna – a Berry Care egyik szakasza. A külvárosokban az Urálban, Szibériában, hogy erősítse a málnát különböző időpontokban, mivel az éghajlat minden régió különböznek egymástól. Nagyon fontos, hogy a fiatal hajtásokat fagyasztva tartsuk.

Olvasson tovább  Szőlő átváltoztatás

Szabályként a hideg téli régióban a tőke menedéket igényli. A középső sávban a túlzott mennyiségű padlóanyag vezethet, hogy a málna egyszerűen tilos és forog, de teljesen védelem nélkül is elforgatható.

Mielőtt főzné Malinnik-t, hogy tele legyen, érdemes megtisztítani a földet körülötte. Levelek, ágak, régi mulch – minden tiszta, mert a rovarok ott élnek.

Ha az összes hajtást eltávolították a vágás során, akkor ez javított málna egy halom széna vagy szalma. Ha a hajtások maradnak, akkor a bokor lefedik, jobbra a gyökérig.

A legjobb, ha bizonyítják magát, mivel a kondenzátum nem halmozódik fel alatta, de ez egy kiváló minőségű védelem a fagy és a szél ellen. A gyökerek védelme érdekében a talajtakarót és a trágyát gyakran alkalmazzák.

Hasznos tanácsadás

Az esés eltávolítható málna gondozása lehetővé teszi a jövő évre vonatkozó minőségi betakarítást. Ha menedéket hoz létre, ha elhagyja a régi év hajtását, akkor meg kell távolítania a málna a támogatásokból, és különben nem fogsz eljutni a földre.

Az őszi időszakban lehetetlen kihagyni a szűkítést és a cserjék feldolgozását. Ha érdekel egy ilyen málna, akkor rendszeresen, és egyébként növekszik, és abbahagyja a bogyókat a kívánt mennyiségben.

Mindig emlékezni kell arra, hogy egy nagy cserje – nem jelent nagy betakarítást. Sok kövek, elsősorban állandó betegségek, rovar felhalmozódása.

A feldolgozás során fontos betartani az utasításokat, és nem változtatja meg az adagot. A helytelen permetezés nem segíthet, de a betakarítás, mint a késői műtrágya.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: