A fading tavaszi tavasz jellemzői

A szilva egy nagyon népszerű és szerény gyümölcsfa. Nem csak a nyári házakban, hanem a sokemeletes épületek udvarán is nő. Annak érdekében, hogy a fa a lehető leghosszabb ideig éljen, és stabil hozamokat adjon, különösen gondoskodnia kell róla, különösen az etetésről. Különösen fontos a tavaszi műtrágya.

A fading tavaszi tavasz jellemzői

A fading tavaszi tavasz jellemzői

Mint lehetsz leállni?

A szilvafák tavaszi táplálása egyszerre több fontos feladatot megold:

 • gazdagítja a talajt;
 • kiterjeszti a fák életét;
 • Hő kultúra;
 • megakadályozza a betegségek és kártevők megjelenését;
 • felgyorsítja a növekedést;
 • elősegíti a jó gyümölcsöt;
 • Javítja a gyümölcs ízét.

A szilvát különböző anyagokkal táplálhatja. De mielőtt egy eszközt választana, meg kell érteni, hogy mely elemek hiányzik a fa. Megérteni, hogy ez lehetővé teszi a következő táblázat.

Elem

A hiánya jelei

foszfor

Szegény és lassú érés, gyenge növekedés, nem szabványos lila-piros színező lemezlemezek

kalcium

Lassú magasság, gyenge zűrzavarok, korai fókusz

kálium

Twisting és sápadt lapok

Vas

Kis szilvák kialakulása, lombozat pallor

nitrogén

Sárguló levelek, gyors habzás, rossz növekedés, a kéreg pirossága

cink-

Átadja a kéreg és az ágak pépét, lágyságát

magnézium

A tömeghurok még nem érett termés

réz

klorosis a lombozat, gyors diery lemezek

Miután megértette az elemet, amelyben a leeresztés igényelheti, elkezdheti keresni a szükséges műtrágyát. A tavaszi feldolgozáshoz mind az ásványi anyagokat, mind az ökológiai anyagokat használják.

A fading tavaszi tavasz jellemzői

A fading tavaszi tavasz jellemzői

Ásványi műtrágyák

Először is meg kell jegyezni a szuperfoszfátot. Ez kiváló táplálkozás minden növényfaj számára. Az anyagnak van egy foszforje a gyümölcs kialakulásához. A szuperfoszfát és a kálium-szulfátot gyakran használják, amely a kálium-gyümölcsfákat telített. A kalcium-nitrát kalciumkultúrát ad, amelynek köszönhetően az ágak és a szárak erősebbé válnak. Valamint a tavaszi fák gyakran táplálják a calmagnesiát.

A növekedés gyorsabbá tétele érdekében a növény nitrogénre van szüksége. Nagyon sok ammónia Selitra és karbamid. És a nitrogénforrás magnézium-nitrát lesz, amely magnéziumot is magnéziumot tartalmaz. Ezenkívül a gyengített szilvák megtermékenyítik a dolomit lisztet, amely gyorsan visszaállítja a megfelelő növekedést. Ha a klór a lemezeken látható, javasoljuk a vasalót.

FONTOS: Gyakran az összes felsorolt ​​komponens egy komplexumban található. A gyümölcsfák teljes műtrágya komplexumával rendelkező csomagok bármely boltban vannak.

A fading tavaszi tavasz jellemzői

A fading tavaszi tavasz jellemzői

Szervez

Az ilyen típusú etetési típusok is nagyon fontosak a szilvához. Általában ezek a műtrágyák hozzájárulnak az aktív gyümölcsözéshez. Kiválaszthat valamit az alábbiakban leírt pénzeszközök közül, és helyettesítheti őket egy másik helyett.

 • Kőriak. Másképp, ez a csirke alom. Tisztítsa meg, hogy lehetetlen megadni. Körülbelül 6 liter víz vesz, 0,5 kg dohányzást adunk ott. A kapacitást meleg helyen helyezzük el. Ezután várnia kell a fermentációs folyamatokig. Csak akkor, ha ezt a megoldást a kinevezés alapján lehet alkalmazni.
 • Tehén trágya. Korovyan is nem ad tiszta. Ez így van kialakítva: a Cowboat 1. részében 10 rész vizet vesz igénybe. Ismét meg kell várnia a fermentációra.
 • Lovas trágya. Ez egy másik kiváló szerves. Ugyanúgy történik, mint egy korovyan.
 • Nettó csalán. A gyomnövények a gyomirtás után kiváló műtrágyaként szolgálhatnak. Szükséges egy 10 literes vödör kell vinni, és ott zavart csalódást helyezünk el Tara kitöltésével 2/3. A tér többi része folyadékkal van kitöltve. A fermentációs felületeknek körülbelül 7 napot kell várniuk. Ne felejtsük el, hogy a szerszám koncentrálódik, ezért használat előtt kell hígítani vízzel.
 • Hamu. A legegyszerűbb módja annak, hogy por legyen. A szilva-tól egy negyedóra ásott egy kis árok, a hamu helyezkedik el, és a talajt a tetejére öntjük. Trágya arány – 2000 gramm.

Ami a Lime-t illeti, egyesek a Dolomite Liszt analógjaként használják. A mész segít a talaj dezoxidálásában, hogy jobban megfeleljen a növényi növekedéshez. 5-6 évente ajánlott. De az összes műtrágya ajánlott az őszi etetéshez.

A fading tavaszi tavasz jellemzői

A fading tavaszi tavasz jellemzői

Alkalmazási módok

A szilva-takarmányok eltérő módon készülhetnek. Két fő technika – gyökér és kitermelő. Tekintsük mindegyiket részletesebben.

 • Gyökér. Ez a fajta alkalmazás magában foglalja a műtrágyát közvetlenül a növény gyökereihez. Legyen óvatos, számoljon műtrágya adagokat. A folyékony készítményeket ömlött jobb alatt a gyökér szilva, de a porított keverjük a talajjal, és felvidítani a gördülő gallér. A granulátumok formájában lévő készítmények még mielőtt a vesék elkezdtek virágozni. Ha kihagyja ezt a pillanatot, az etetésnek az őszi időszakig elhalasztani kell. Leggyakrabban a granulátumokban szuperfoszfát van.
 • Extrannevaya. Ez egy egyszerűbb felső öltözködés, amelynek köszönhetően a szükséges anyagok közvetlenül a fa szövetébe lépnek be sokkal gyorsabban. Az extrakciós etetéshez folyékony oldatokat használnak, amelyeket permetezővel használnak szilvák hajtására és levéllapára. A nagyobb hatékonyság érdekében permetezhető és a talaj a gördülő körben.

A fading tavaszi tavasz jellemzői

A fading tavaszi tavasz jellemzői

Hogyan lehet megtermékenyíteni helyesen?

Válassza ki a szükséges etetés – ez csak az ügy fele. Meg kell tanulnia, hogy helyesen megtermékenyítse. Hogy az üzem bőségesen termékeny és egészséges legyen, meg kell fontolnom néhány árnyalatokat. Köztük biztosan a fa életkora és a határidő.

Figyelembe véve az életkorot

A fák különböző korúak. Az egyéves szilva alkalmasak lehetnek használhatatlanok, sőt romboló a régi növény számára. Lássuk, mit tegyünk meg a fákat az életük különböző időszakaiban.

 • Palánta. Ez elég fiatal, csak a fa által ültetett. Ahhoz, hogy egy évvel ezelőtti műtrágyákkal kaphassuk, még akkor is szükséges, ha a leszállás hozzáadódik a gödörhez (evőkanál), szuperfoszfát (0,2 kg), Salter ammónium (3 evőkanál), kálium-szulfát (3-as selitra). Ezenkívül a talaj tőzeggel vagy humuszral gazdagodik. Mindezek a műtrágyák a tavaszi ültetés alatt készülnek.
 • Két éves. Az első évben a szilva nem lesz szükség trágyázó, ez lesz a kertész leszállással. A második évben a karbamid etetése. A tavasz első hónapjában, valamint a nyáron végzik. Egyéb műtrágyák nem kell fa.
 • Hároméves. Az ilyen típusú szilvak is nem kell elhalványulnak. Május első napjaiban egy hároméves szilva táplálja a karbamidot, amely két evőkanál pénzét 10 liter vödörben terjeszti. A következő hírcsatornák lesznek nyáron.

Amikor a szilva felnőttké válik, és aktívabbá válik, sokkal több táplálkozást igényel. Tehát a felnőttek és a régi fák nagyon fontosak az “Aquarina” számára. Az anyagot vízben tenyésztik, adagolva – 0,02 kg / 10 liter fluid. “Aquarin” a virágzás kezdetét, valamint a fák után, hogy egy margót alkotnak.

Bármely felnőtt szilva évente talajműtrágyát igényel. A Föld minőségének javítása és a kultúra táplálása érdekében a következő anyagokat kell tennie: komposzt (10 kilogramm), kálium-szulfát (0,02 kg), karbamid (0,03 kg), szuperfoszfát (0,06 kg). Egy ilyen komplex összetétel lehetővé teszi a szilva virágzását a virágzáshoz, és később hozzájárul a jó terméshez. Nyáron további adagolókat végeznek, így nem fogjuk figyelembe venni őket.

A fading tavaszi tavasz jellemzői

Különböző időszakokban

Az első szonda szilvát tavasszal korán, közvetlenül a tél után végzik. Szükség van egy pillanatra, mielőtt a vesék virágzik. A menedék eltávolítása után a szilvafáknak szüksége lesz szervizre. E célokra meglehetősen alkalmas nitrogénre. Az eszköz egy részét két vízzel keverjük össze. A kapott elegyet 0,3 méterre kezeljük a fától. Ezenkívül a kertészeket használják és karbamidot használnak. Az utasításoknak megfelelően vízben is tenyésztett. Mert minden szilva körülbelül 10 liter oldatot kell töltenie.

Április végén a felnőtt szilva fák tele vannak Calmagnesiával. Ez az eszköz jól gazdagodik. A műtrágya értéke a csomagoláson szerepel, és lehetetlen megszakítani. De főleg körülbelül 3 evőkanál anyagot használnak a talaj négyzetméterén.

A már leírt etetés mellett tavasszal nagyon kényelmes készítményeket készíteni a jó terméshez. Hozzájárulnak a jövőben a gyümölcsök számának növekedéséhez.

A fading tavaszi tavasz jellemzői

A fading tavaszi tavasz jellemzői

A következő eszközökre állhat.

 • Élesztő. Liter bankot veszünk, 20 gramm élesztőbe kerül. Továbbá, minden tele van vízzel és levelekkel 7 napig. Használat előtt a koncentrátumot vízzel hígítjuk. Minden banknak egy tiszta vízbe kell öntenie.
 • A Yaitz Shell. A csirke tojásból származó kagylók kalciummal telítettek, és ez az elem nagyon fontos a gyümölcsfák számára. Az ilyen eszköz használatához finoman meg kell zúzódnia. Használhat egy szerszámot vagy kötelet. Ezután a por szétszóródott a szilva elsődleges körének régiójában.
 • Kenyérkék. A nagy betakarításhoz kenyérkéket használhat. Vegyük a kéregeket, soknak kell lennie (úgyhogy a vödör egyharmada van), öntsön vízzel a lefedettség kitöltésével. Hagyja, hogy 7 napig sétáljon. A ragaszkodás vége után adjuk hozzá a tejszérum összetételét 0,2 liter mennyiségben. Oszd meg a három vödröt és alkalmazza.

Ezenkívül a következő egyszerű technikákat alkalmazzák:

 • A méz és a víz (1:10) feldolgozott szilva megoldása, méhek pollinátorok elhagyása;
 • Oldjuk fel az evőkanál mészét a víz vödörben, majd havonta egyszer, a kapott keverékkel kapott fák;
 • A termés és a kártevő megijesztésének javítása érdekében.

Az áramköri ábrák ugyanazok a különböző régiók számára. De valami még mindig figyelembe veszi. Például a moszkvai régióban, a moszkvai régióban a déli régiók elengedhetetlenek a kora tavasszal. A hidegebb területeken az idővonalak a tavasz közepére vagy végére tolódnak. Figyelmet kell fordítanod a talaj típusára. A kompozíciójától függően a műtrágya változásai.

A fading tavaszi tavasz jellemzői

A fading tavaszi tavasz jellemzői

Lehetséges hibák

A szilvát szemlélve néhány újonc kertész olyan hiányozhat, akik képesek alacsony termést és sőt betegséget okozni. Íme a következő gyakori hibák.

 • Túladagolás. Ha nem követi az utasításokat, az eredmény sajnálható lesz. Ne tegyen több műtrágyát, ami szükséges, úgy véli, hogy a bőséges etetési mennyiség növeli a fák növekedését és a gyümölcsét.
 • Késedelmes alapok. Semmi sem rosszabb, mint egy fán késéssel. A legjobb esetben csak haszontalan. A legrosszabb esetben a kulturális kezeléssel kell foglalkoznia.
 • Rendezetlen készítés. Néhány kertész nem csak növeli a műtrágyák mennyiségét, hanem a rossz időre is hozzájárul. Nagyon káros a fákra.
 • Mély lazítás. A műtrágyák lehetetlen a talajba merülni a talajba. Gyökerek a leeresztő felületen, és könnyen sérülhetnek.

És érdemes megjegyezni, hogy a műtrágyák haszontalanok lesznek, ha nem felelnek meg más szabályoknak. Ezek a következő pontok:

 • locsolás;
 • Kiemelt kör létrehozása;
 • ritkítás;
 • Megelőző kezelések betegségek és kártevők;
 • Fehérítő trönkök.

A fading tavaszi tavasz jellemzői

A fading tavaszi tavasz jellemzői

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása