A gyümölcsöző szőlő jellemzői

A növekvő szőlő most számos kertészet vesz részt. Mindannyian megpróbálják elérni a jó gyümölcsöző növényeket a telek.

A gyümölcsöző szőlő jellemzői

A gyümölcsöző szőlő jellemzői

Befolyásoló tényezők

Kezdetben meg kell érteni, hogy pontosan milyen mértékben befolyásolja a szőlőfarát. A tapasztalt kertészek több fő tényezőt osztanak ki.

 • Az ültetési anyagok minősége. Az egészséges palánták problémák nélkül jönnek ki az új telek. Ezért az ülőanyagot érdemes megvásárolni a bevált óvodákban, valamint gondosan megvizsgálja az ültetés előtt.
 • Válassza ki a változatosságot. A palánták vásárlásakor fontos figyelembe venni a helyi éghajlati jellemzőket. A hideg régiók lakói nem kell termálnövényes szőlőt vásárolniuk.
 • A leszállás keresése. A szőlőt az oldal napos oldalára kell ültetni. Ha északon tervezed, a bokrok rossz és gyümölcsök lesznek a hő és a világítás hiánya miatt.
 • Gondoskodás. A növények mögött óvatosnak kell lenniük. Lehetetlen etetni és öntözés nélkül hagyni őket. A bokor alakját időben kell beállítani. A kirakodásra van szükség a túlzott lombozat és a lépések eltávolításához.

Ha a növények megragadják a nedvességet és a tápanyagokat, akkor rendszeresen gyümölcsök lesznek.

A gyümölcsöző szőlő jellemzői

A gyümölcsöző szőlő jellemzői

Amikor a bokrok gyümölcsöt indítanak?

A talajban ültetett növény már a második vagy a harmadik évben a leszállás után. Ha a kertész 3 éves palántát szerzett, és tavasszal kirakodott, a gyümölcsök egy pár hónap múlva megjelenhetnek. A gyümölcsöző növények kezdete nagymértékben függ a fajta kiválasztásától. Egyes növények nagyon gyorsan fejlődnek, másoknak meg kell adniuk a növekedést.

A szőlőbe a jövőben elégedett a kertészek bőséges betakarítással, egy olyan növény, amely először virágzik, az extra virágzatból kell tisztázni. A jövőben a bokor rendszeresen gyümölcs lesz. A gyümölcsök megjelenésének időpontja a fajta jellemzőitől függ. Rendszer, szőlő gyümölcsök nyár végén vagy az ősz elején.

A gyümölcsöző szőlő jellemzői

Miért nincs forrás, és mit kell tennie?

Sajnos a legtöbb kertész legalább egy ilyen problémával szembesül, mint a gyümölcsözés hiánya. Számos oka van annak, hogy miért fordulhat elő.

 • Virágos vese fagyása. Ha a télt egy kemény, és az üzem nem volt eléggé lefedve, a vesék megsérülhetnek a fagyok. Lehetetlen a virágos áldozat áldozata. Csak azért marad, hogy gondosan fedezze le egy snack vagy szalma, felkészülve a következő télre.
 • Rövid vágás. Hogy károsítsa a növényt és túl rövid vágást. Annak érdekében, hogy a növény jövőre gyümölcs lehet, fontos, hogy elegendő vese-t hagyjon az ágakon.
 • Felesleges nitrogéntartalmú etetés. A műtrágyák rendhetetlensége mindig rosszul befolyásolja a növények állapotát. A nitrogén adagolókat csak tavasszal kell elvégezni a talajban. Ha nyáron használják, a szőlő hajtások túlságosan törékenyek lesznek. Ezenkívül az üzem elkezd aktívan felépíteni a zöldeket. Emiatt a gyümölcsök kihagyják a kedvező anyagokat. A nyár második felében a bokrok táplálják a káliumot vagy a foszforot. Ez hozzájárul a gyümölcsök megfelelő fejlődéséhez, valamint javítja a bogyók ízét.
 • Betegségek. A kertészi kockázatok betakarítás nélkül maradnak, és ha a szőlőültetvény néhány gombafajta betegség által elpusztul. A növények kockázata szürke rothadás és penész. A szőlőültetvény védelme érdekében ősszel és tavasszal kell kezelni a profilaktikus anyagokat. Általában rézgyártást használ erre a célra. A növényi betegség jeleit nyáron, a fertőzött szőlőterületeket a kert ollóval vagy egy szeletekkel kell eltávolítani.
 • Felesleges nedvesség. Ha a telek talaját túl sok megnedvesítették, a virágok korán esnek. A háborús rájuk nem lesz képes képezni. Ezért fontos, hogy olyan szőlőt kell kiválasztani, amelyen a talajvíz nem túl közel van a talajhoz. A növényeknek nem szabad túl gyakran törölniük. Ha a nyár esős, fiatal szőlő fölött érdemes építeni egy kis lombkorona.
 • Nem beporzás. Ez történik, hogy a bokrok bőséges virágzás, de ne legyen gyümölcs. Ez általában annak köszönhető, hogy a virágzat nem pollin volt. Ehhez nem történik meg, ajánlott több különböző fajta növényt üzembe helyezni a helyszínen. Ahhoz, hogy vonzza a méheket a szőlőültetvény közelében, akkor is elhelyezheti a szőlő méretű virágokat. Ha az esőeket rendszeresen tartják a virágzás során, az üzemet manuálisan kell beporzni kell.
 • A kártevők támadása. Jelentősen gyengíti az ilyen rovarokat, mint például a szőlőhullám vagy a webes kullancs. A fungicideket használják őket. Nagyon fontos, hogy ne csak a legaktívabb rovarokat, hanem az egész kolónia is elpusztítsa. Ha ez nem történik meg, néhány napos kártevők újra megtámadják a szőlőt.

Ha helyesen törődik a szőlőért, ne hagyja, hogy a fejlődést Samonek-en, a növény rendszeresen örüljön a helyszín tulajdonosaival, ízletes és érett bogyókkal.

A gyümölcsöző szőlő jellemzői

A gyümölcsöző szőlő jellemzői

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása