A honeysuckle dekoratív típusai és termesztése

A Hinesity Dekoratív nem használható az élelmiszerben. Úgy tervezték, hogy díszítse a kertet, és ezzel a misszió kultúrával törölték. Amely csak a dekoratív lonc kompozíciókat nem hoz létre, és minden olyan baj, amely az ellátáshoz kapcsolódik, pontosan kifizetődik több mint.

Általános leírása

Kezdje elállni azzal a ténnyel, hogy a dekoratív honeysuckle nem specifikus fajta, hanem számos forma különbözik egymástól kívül, a növekedés helye, fagyállóság. Jóak a helyszín kerítéshez, zöld kompozíciók létrehozásához, bizonyos akcentus zónák kialakításához a helyi területen. Ha a honeysuckle megy, lehetetlenné válik az arborok és az ívek tervezéséhez. A dekoratív bokrok a tavasz végétől és a nyár közepéig virágzik, de a gyümölcsök közelebb kerülnek az őszhez: nem csak nem igaz, hanem gyakran mérgező.

Íme, hogyan lehet megkülönböztetni a dekoratív honeysuckle-t ehető:

 • Ha a kert formája (azaz bogyók fogyaszthatók), akkor a gyümölcsök sötétkék lesznek, akiknek észrevehető viaszfarkának van, és június végén érkeznek;
 • A parkosított fajtákban a gyümölcsök parkosítottak, kerek, fekete vagy sötétvörös, párban, és gyakran megütik egymást;
 • A dekoratív üzem bogyói olyan, mintha a szórólapokra ragaszkodnak, mert rövid gyümölcsük van, és augusztusban érlelődik a bogyók.

Ismét: A díszítő honeysuckle gyümölcsei nem eszik, mérgezőek, komoly mérgezéssel véget érhetnek.

Típusok és fajták

Érdemes megérteni egy kicsit a táj lévazás besorolásában. A kertészek legnépszerűbb megosztása Lanananoid növény és cserje, és mindenféle jó a saját útján.

A göndör honeysuckle fajtái a következők.

 • Az ilyen őszinte – “hooding” leghíresebb megjelenése. A jól megvilágított telkekkel növekszik, hidratált talajjal, és nagyon nagy és illatos színekkel virágzik. Különösen erős szaga ilyen növény esténként. A növény is téli hardy és szerény. Számára szüksége van egy jó függőleges támogatásra, legyen az IT fal, arch vagy pergola. A növény rugalmas és hosszú szárak kell egyenesen időről időre, és egy bizonyos módon helyezkednek el, hogy Liana szép volt, és a leginkább megmutatta a dekorációját.

 • “Barna fuvrievoid”. Egzotikus, nagyon fényes lonc, narancssárga virágokkal, amelyek szinte teljesen megrázták a bokorot. Blooms legfeljebb 2 hónap. De ő nem túl nagy, ellentétben más Lian, itt alig 3 m. De ennek a fajta téli keménysége messze nem az ideális. Az északi régiókban az ilyen loncsuckle menedéket igényel.

 • “Serotina”. Ez a fajta megkülönbözteti a fényes levelek és a nagyon elegáns szirmok. És az illat rendkívüli is áll. Idővel, a régi virágzatokkal, a növényi virágok által szervezhetők az őszig. A gyönyörű liane fagyállósága is hiányzik a menedékhelyén. Szinte lehetetlen növelni az északi régiókban.

 • “Japán”. A faj vonzereje élénk színekben és dekoratív levelekben rejlik. A fagyállóság alacsony, még a menedékhely alatt is, a kultúra a télen rossz lesz. És mégis minden tavasz nő, legalább 1 m, bár nem virágzik.

A gardrófák kevésbé gyakoriak, mert a cserje dekorációja (a Liana-hoz képest természetesen) némileg alacsonyabb. De szervezni vonzó élő kerítés a helyszínen, vagy hogy egy honeysight része az alpesi csúszda, akkor ez is egy jó lehetőség.

A legnépszerűbb nézet – a “tatár” lonc. Májusban ez a cserje fehér vagy rózsaszín virágokkal borít. A szárazság és a fagy tekintetében ez a növény meglehetősen fenntartható. Van egy alpesi bokor honeysuckle is. Alacsony, elérheti az egész fél métert, de nagyon szép: zöldes-fehér virágokkal, egy olyan váltásra, amely kék, de nemkívánatos bogyók.

Leszállás

Ebben az eljárásban semmi sem bonyolult. Növényi növényi tavaszi vagy kora ősz. A helynek naposnak kell lennie, tervezetek és közeli talajvíz nélkül. Nos, ha ez a hely lesz az oldal déli oldalára. Melyik lesz a talaj, mert a honeysuckle nem olyan fontos. De a laza és limeted talajok valószínűleg előnyösek.

Lássuk, mit kell figyelembe venni a növények ültetése során.

 1. A leszálló gödrök előzetesen fel kell készülniük. Ha több Lian leszállt, az intervallumnak legalább 2 m, ha cserjék, akkor fél vagy egy kicsit kevesebb.
 2. A kútban, ahol a növény megy, a komposzt és a homok előzetesen, egy marék mész és annyit. És mindez jól kell kevernie a kerti talajjal.
 3. Ezt követően a yam-t alaposan el kell fektetni. Miután a víz felszívódik a földbe, egy földes domb a központba kerül. Ott és a szennyezett gyökerekkel való palánta megy.
 4. Lunka dobja a földet, kompakt, majd öntözött.
 5. A zóna zóna tőzeg, fűrészpor vagy kéreg, így a nedvesség megmentett. Amikor forró, a csemeg cselekszik.

De a leszállás utáni vágás kizárt. Ha igen, akkor a kultúra növekedését fogják őrizetni, mint a virágzás. És egy egész évre.

Gondoskodás

Decipryznaya növény, de továbbra is a legegyszerűbb intézkedések a gondozásra kötelező.

Öntözés és alárendelt

A honeysuckle mérsékelt öntözést igényel, mert az üzem nem gyökerezik. Csak a “horog” szüksége van bőséges nedvességre, és még akkor is csak a virágzás időszakában. Ha a nyár nem a legmelegebb, gyakran esik eső, akkor csak havonta egyszer vízzel vizet lehet vízzel. Az egyes bokorok alatt hagyhat egy standard vödör vödröt.

A takarmányozás még mindig könnyebb. Leszállás után nem kell a honeysuckle-t, mint 2 év. Ez meglehetősen rögzítve a kirakodáskor a kútba helyezhető. De az élet harmadik éve óta segítenie kell: minden bokor alatt öntsön 25 g ammónia-nitrátot, és amikor elolvad és felszívódik, küldje túl sokat. Számos káliumot tartalmazó komplex műtrágyák, a foszfor illeszkednek a legjobb lonc. De nitrogénnel, szükséges, hogy legyen óvatos: ha a növény overfeit őket, majd a vegetatív tömeg aktívan növekszik, de a virágok nem lesz probléma.

Már későn a kostik alá esik, 100 g hamut vezetnek be: nem csak a talajt érez, hanem telítette őt is.

Ha a honeysost gyenge növekedést mutat, és a fejlődés nem elegendő, akkor az ammónia és a foszfor-kálium-kálium-anyagok extraháló adagolása jó lesz. Ön permetezhet a fiatal táj lonc “epikus”, “cirkon” és “immunocytophyte”. Ha az etetés száraz, akkor egyszerűen egyenletesen szétszóródik a zónában a gyökereken, de feloldhatja azt egy vödörben is, és öntheti a becsületes a gyökérre. Aztán a föld lazult és feltétlenül meggyilkolt, ami segít megőrizni a nedvességet, és nyáron nem adja meg a gyökereket túlmelegedni.

Ritkítás

Megjegyezték, hogy a leszállás után nem szükséges elvégezni, sem az átültetés után. Lehetetlen a díszítő honeysuckle-t a peck-en, mivel a gazdag virágzás nem vár. “Honery”, például, mint más Liananide fajták, virágzik a másodrendű ágak, így ha a növény röviden vágja, akkor nem lesz színek a jövő szezonban. És csak 5-6 éves élet kell elvégezni a törött és serpenyő hajtások szaniter vágását. Csak kössön le ilyen hajtások – nem egy lehetőség.

De azok a cserjék fajok, amelyek élő sövényt alkotnak, megkövetelik a vágást. Ez a növény dekoratív tulajdonságai, valamint általában a kultúra javítása. A termés honeysuckle jobb tavasszal.

A tenyésztési módszerek

Magvak, dugványok, láncok, elosztó bokrok – a növény reprodukálása alkalmasak e módszerek bármelyikére.

Magok

Az opció a leginkább időigényes és soha nem látott. A magokat meg kell rétegezni, mert általában télen vetik őket. Ha kora tavasz elegendő páratartalom, akkor a kultúra jól fog növekedni, és 3 hét múlva várhat a baktériumokra. Az ötödik lap megjelenése után a palánták 10 cm-en ültek egymástól. A forró napokon a mellkasnak meg kell határozni és permetezni. A tavaszi (jövőre) növények állandó helyre kerülhetnek.

A vetőmag módszerének mínusza az, hogy a fajta tulajdonságok nem menthetik meg a honeysuckle-t, mert a virágok árnyéka, a levelek alakja komolyan különbözhet az anyai anyagtól.

Cherencia

Így a növény reprodukálása még könnyebb. Korai tavasszal, még nem virágzott levelek, néhány metszetű darabokra vágva, miután elküldték őket a kertbe (a tetején van egy pár vese). A leszállást film borítják, és időről időre permetezzünk. Egy hónappal később a dugványok már gyökerezik, és jó növekedést fognak megfigyelni ősszel. A tavaszi tartós helyen tavasszal kerül elküldésre.

Ásás

Az út egyszerű, de még mindig hosszú. A fiatal hajtásoknak meg kell csípniük a talajt, megszórjuk, hidratálják. Kholmik-t kell meditálni és egy filmmel borítani. Esik, a gyökereknek növekedniük kell. A következő év tavaszán az ág a szeáta segítségével elkülönül az anya bokorától, állandó helyre küldeni. Ha a gyökér tömege még mindig nem elég, a menekülést ősszel kell hagyni.

Bush elosztása

A rizómák megosztása csak ötéves növények és idősebbek számára lehetséges. A méznek nem kell kitalálnia, elegendő lapátot kell leválasztani egy 3-5 lövésű gyökér leválasztásához, majd átadja az új helyre. A fiatal növényeket egy filmmel kell lefedni, rendszeresen permetezni, amíg alkalmazkodik. Ha van napsütéses nap, a leszállást kell mondani, különben fenn kell kockáztatni a kiégés. A helyes ellátás a jövő évre virágzik.

Lehetetlen kapni egy anyai bokorot a földről, és megosztani, mert ebben az esetben valószínűleg meghal.

Betegségek és kártevők

Ha a nyár száraz és meleg, akkor a táj lonc lesz ritkán. Ha az időjárás hideg, húzza meg az eső, akkor a növény szörnyű és penész, rozsda és peridosporózis. A beteg leveleken van egy fehér láng, a szürke-sárga szín foltjai, a szórólapok csak tartoznak és leesnek.

Ha a növények nitrogénnel összefognak, különösen vonzóvá válnak a kártevők számára: Tsley, Spider Tick, Whiteflies, Shields. Ezeknek a rovaroknak a lárvák szopják a lé, szennyeznek a szórólapokat a megélhetésük termékeivel, majd a Sage gomba támadják őket. Az érintett üzem lassan növekszik, a probléma “nem hagyja, hogy a vesék” is releváns legyen.

Ez az őszinte segít:

 • etetés, amelyben sok foszfor és kálium van;
 • “Topaz”, “bánat” és “előnézet”, ha a növényt a gomba befolyásolja;
 • “Phytoverm”, “Mospilan”, “Aktellik”, ha a kártevők megtámadták a honeysuckle-t;
 • “Zircon” és “Epin” (a növekvő immunitás eszközeként).

Prophylactic céllal, a néha levél esik előtt, a honeysuckle 5% -os karbamid megoldás. És tavasszal nem akadályozza meg a “Lepyocid” permetezést. Ha a nyár nem kéri az időjárás egyáltalán, az összetett réz növényi jó támogatás lesz.

Alkalmazás a tájtervezésben

Honeysuckle nagyon jól és könnyen alkalmazkodik az új feltételekhez. Még az árnyékos területen is a kultúra jól fejlődik. A kerti épületeket, az íveket, a sövényeket, mindenféle kis építészeti struktúrát díszíti az oldalon. Ívek, kerítések, alacsony épületek és teraszok Lianovide fajták – csak a tökéletes megoldás. Úgy vélik, hogy az ilyen növények nyereségesen együtt élnek hosszú rózsákkal és tűlevelű cserjékkel. A honeysuckle törpe fajtái ideálisak sziklás kertekben, az alpesi diákokon.

Nagyon érdekes akcentust lehet tenni a lonc illatos tulajdonságai, vagyis nem csak díszíteni ezt vagy az adott zónát az országban, hanem létrehoz egy aromás sarkot is. És ez egy gyönyörű hely lesz egy olyan telken, ahol pihenhet és időt tölthet a vendégekkel. A kép, mielőtt a szemét az aromával kiegészítik, és az ilyen emlékek nagyon hosszú távúak.

Íme néhány további tájtervezők tippjei.

 • Méz “tatár” – Gyönyörű választás az élő magasságok kialakításához. Tavasszal ez a bokor legfeljebb 4 m magasságba nyúlik, és elvárhatja a fehér-rózsaszín virágok megjelenését, és virágzás után vörös-narancssárga gyümölcsöket ad. A fajta megvitatásai kékesek. A csoportösszetételhez ez egy nagyon érdekes megoldás.
 • Csodálatos kombinációk Honeysuckle és alacsony szellemű boróka, Ön is használhatja és alacsony fenyő.
 • Az aktív napon lévő határok és csoportok nyilvántartásba vételéhez jól illeszkednek “Amphora”, “tartományi”, “karamell”. És a Border Honeysuckle legjobb társa lesz egy japán spirea, valamint egy cserje laptop.
 • Ha a telek nedves és termékeny talaj, akkor a becsületes lesz tökéletesen a hortenzia (mind a futás, mind a fa).
 • Az alpesi csúszdákhoz és rögzítő falakhoz kényelmes használni Méz “kunashir”, És az ideális szomszédok neki, Henomelles, Máj, Yasenets.
 • Teljesen önellátó és kiváló megoldás a telek számára Grade “Halls proligifik”. Még társak nélkül is, ez a minta bármilyen területet díszít, jól fog növekedni a külvárosokban, és más éghajlaton a régiókban.

Méz – A növény gyönyörű, néha egzotikusnak tekinthető, ezért nagyon gazdag dekoratív képességeket teremt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: