A kajszibarack betegségei és kártevőinek áttekintése

A sárgabarack egy meglehetősen elterjedt gyümölcsfa. A növényt jó hozam jellemzi, és gondoskodik. De mint más fák és bokrok, gyakran szenved különböző betegségek és kártevői támadások.

Betegségek kezelése

A kajszibarack esetében mind a vírusos, mind a gombás betegségek veszélye.

Moniliózis

Ez a betegség az egyik legveszélyesebb. Rövid idő alatt még egy erős felnőtt fát is elpusztíthat. Hogy ez ne történjen meg, meg kell vizsgálnia a betegség leírását és az első jeleket, hogy elkezdhesse harcolni vele. Ebben az esetben a növény továbbra is megmenthető. Amikor a betegség megszakítja a fát, először is szenved a lombozatából. Megszárad, és barna színűvé válik. Továbbá a betegség csodálatos gyümölcs: a kajszibarack elkezd rotálni és leesni a földre, nem az idő, hogy érjen. A csomagtartó kéregét ömlesztett szürke növekedéssel borítják.

Általában a betegség feltűnő fák az esőzések alatt. A növények védelme érdekében nyáron ajánlott kezelni a réz Vitriors. A fa koronáját és kéregét a permetezőből kell permetezni. Csináld a késő este vagy kora reggel.

Monilla Burn

Ez a betegség a moniliózis egyik fajtája. Ez a betegség megkapta a nevét, mivel a fertőzött fa oldalról az oldalról való lombozat észrevehetetlennek tűnik. Rövid idő alatt kiszárad, és esik. A betegség is veszélyt jelent a gyümölcs. Ha nem kezdesz harcolni vele időben, a termés teljesen megsemmisülhet. Az üzem védelme e betegségből is használt rézet is használt. Nemcsak az ágakat és a csomagtartót kell feldolgozni, hanem a fa melletti földet is.

Gyümölcs szürke rothadás

A gombás betegség csodálatos a sárgabarack gyümölcsök, így komoly veszélyt jelent az érett bogyókra. Ha nem folytatja a gyümölcs rothadás kezelését, a betegség teljesen elpusztíthatja a termést. Nagyon gyorsan kell kezelnie ezt a betegséget az összes rendelkezésre álló pénzeszköz használatával.

Először is szükség van az összes sérült alkatrész eltávolítására a fáról. Lő és gyümölcs ajánlott, hogy elpusztítsa. Ezt követően a fa és a talaj mellett kell kezelni a réz oldatával. A kajszibarack szennyeződésének megakadályozása érdekében ez a betegség, ősszel és tavasszal “nitrafen” vagy más hasonló gyógyszereket kell permetezni.

Barna foltos levelek

Ez a betegség gyorsabban terjed meleg és esős időben. Ne feledje, hogy a sárgabarack rosszul esett. Sötét sárga foltok jelennek meg a lombozatban. Idővel elkezdenek sötétíteni. A betegség kialakulása miatt a sárgabarack gyengíti és nem gyümölcs.

A tavaszi fák megelőzésére szükség van egy burgue keverék kezelésére. A jövőben a kajszibarack időről időre szüksége van, hogy megvizsgálja. Észrevéve egy kis mennyiségű sötét foltot a lombozat, a fertőzött ágokat el kell távolítani. A növények más gyógyszerekkel való kezelése nincs értelme.

Göndörség

Ez a betegség sok gyümölcsfát csodál a kertben. A kajszibarack nem kivétel. Ezt a betegséget tavasszal kezdjük. A fiatal zöld lombozat nagyon gyorsan deformálódott, és szürke-zöld lesz. Idővel a levelek elesnek. Az érintett fa nem gyümölcs.

Olvasson tovább  Mit kell kezelni a paradicsomokat, amelyeken a mészek megjelentek?

A betegség kialakulásának megakadályozása érdekében el kell távolítania a növény fertőzött részeit, alig észrevenni, hogy a levelek csavartak. A kábítószerek megelőzésére a kajszibarack is ajánlott, hogy a réz oldatával kezeljék. Szüksége van korán tavasszal.

Ha van lehetőség, a növényeknek előkészületeket kell készíteniük, amelynek részeként van egy mankcyb.

Gyakorlati pecsételés

A Clausproporiosis nevű betegség különleges veszélyt jelent a fiatal fák számára. Az eloszlás első jelei – sötét vöröses foltok. A fiatal lombozatban jelennek meg, és az idő múlásával szilárd kéreggel vannak borítva. Ha nem veszi el időben, akkor a kéregek helyén kis lyukak lesznek. Ez nagyon gyorsan történik.

Ha a kis lyukakkal ellátott lombozat megjelent a fán, akkor azt jelenti, hogy a növény más részeik hamarosan csodálkoznak. Néhány idő után sötét foltok alakulnak ki a gyümölcsökön. A növényi ágakat piros lila raid borítja. Idővel a kis sebek jelennek meg ezen a sötét foltok helyszínén, amelyekből a gumi áramlások. Gyorsan küzdjünk egy lyukos pöttyösre. A fa összes érintett részét azonnal meg kell vágni és égetni. A réz erdei és kerti víz kezeléséhez szükséges vágások szükségesek.

Parsh Kostoykov

Ez a gombás betegség különösen gyorsan eloszlik a sűrített kirakodásokban. A sötét foltok megjelennek a lombozatban. Idővel deformálja és esik. Ha nem állítja meg a betegség fejlődését, akkor terjeszti és gyümölcs. Megjelenik egy kellemetlen szürke raid. A jövőben az ilyen gyümölcsök kitörnek, és a pályázati testük rothad.

A betegség kialakulásának megakadályozása érdekében rendszeresen meg kell tisztítani a lombozatot. Ez általában télen ez a veszélyes gomba. Ne pazarolja a fákat túl gyakran. A talajban lévő nedvesség gyakran a betegségek fejlődésének egyik fő oka lesz. Tavasszal és őszén a fákkal ellátott fák is ajánlottak kezelni a fungicideket. Ehhez olyan olcsó és hatékony drogot használhat, mint “CAPANT-50”.

Fusarious szárítás

A tavasz elején a kajszibarack gyakran csodálatos szárítás. A betegfa lombja homályos és durva lesz. A felületén a sötét szín kis foltjai. Kéreg nagyon gyakran repedések.

Általában ez a betegség csodálja a gyenge fákat. A fertőzés elkerülése érdekében rendszeresen kell etetni és szorosan figyelemmel kísérni annak állapotát. Minden vágás vagy repedés meg kell kénk a kert Harr.

CytoSpise szárítás

Ez a betegség Cytosposis néven is ismert. Sok gyümölcsfát talál. De ez a legnagyobb veszély a kajszibarack és az őszibarack. A betegség által érintett területeket vörösesbarna foltokkal borítják. A kortex idővel, a fekete tuberkulók kialakulnak. A kajszibarack gyorsan meghal.

A növény védelme érdekében a koronát rendszeresen kell vágni, eltávolítani az összes száraz és gyenge hajtást. Sok kertész segít a tavaszi permetezés burgue keverékének.

Verticillese fading

Ez a betegség csodálatos fiatal növényeket csodál a nyár elején. Először is szenved a hajtások és a lombozat. A sárgabarack levelek sárga színű foltok jelennek meg. Közvetlenül ezután elkezdenek esni. A jövőben az üzem elkezd lassan meghalni. Nem lehet gyümölcs és hosszú marad rövid. A növény halálának megakadályozása érdekében az összes fertőzött hajtást azonnal el kell távolítani és elpusztítani.

Olvasson tovább  Apple Tree Aphrodita

Szerencsejáték

Ha a fa kiemeli a gyantákat a sebekből és repedésekből, akkor a kertész figyelmeztetni kell. A játék egy jel, hogy a sárgabarack gyengül. Repedések keresése a törzsön, a gumit a felületről el kell távolítani. Ugyanezt kell tenni az érintett szövetekkel. Ezután a pácienst a réz oldatával kell kezelni. Tedd a legjobban este. Ezt az eljárást érdemes megismételni néhány este egy sorban.

A kártevők elleni küzdelem

A barackfák veszélye nem csak betegségeket, hanem különböző kártevőket is képvisel. A leggyakrabban a növények rovarrohamokban szenvednek.

 • Levélszemét. Ez az egyik leggyakoribb kártevő. A fertőzött zöld tley sárgabarack kicsit kifelé változik. A lombozat csavart, és a hajtások csavartak. Az egészséges lapok hátulján kis kártevők láthatók. A növényi megbetegedések által érintettebbé válik a különböző betegségekre. Ha a helyszínen lévő kártevők nem túl sokak, használhatják népi módjait. A koronát szappannal, velvetevesev, dohány vagy íj infúzióval kezelik. Ezeket az alapokat mind virágozás előtt is felhasználhatjuk. Ha a kártevők sokat vannak, akkor jobb, ha inszekticideket használnak a korona kezelésére. A legnépszerűbb lehetőségek “Fufanon” és “Carbofos”. Permetezzük a fákot csak a kajszibarack megkezdése előtt.
 • Zsizsik. Ez a kártevő nemcsak a kajszibarackon, hanem más fákon is, amelyek finom gyümölcsöket adnak. A gyümölcsök farkasok mindenekelőtt. Nem csak lombozatot fogyasztanak, hanem gyümölcsökkel is. Hogy megvédje a telek ezeket a rovarfáknak rendszeresen vágni kell. Fontos továbbá eltávolítani az egész float szemetet a webhelyről.
 • Kagyló. A kajszibarack veszélye a lepkék hernyóit képviseli. Rövid idő alatt eszik a fiatal fák lombozatát és vesékét. Használjon inszekticideket, hogy ellenezzük ezeket a kártevőket. Általában kézzel összegyűjtik őket. Néhány kertész is használható a pillangók szappan elleni küzdelemben. A webhely feldolgozása után a kártevő gyorsan távozik.
 • Gyümölcs. A nyár elején a pillangó tojást fektet a lombozatba, sebezve, hagyja őket a levelek vágóin. Ez arra a tényre vezet, hogy elkezdenek összeomlani. Ezenkívül a kártevők a sárgabarack kéreg alatt állhatnak, másznak repedésekbe. Ez is károsítja a felnőtt növényeket. Hogy a kártevők ne kerüljenek a fán, ajánlott kezelni a tűlevelű, dohány vagy pyzhma. Figyelembe véve a Caterpillars kajszibarackát, hogy megszabaduljanak tőlük. Általában a kertészek csak finoman rázzák őket. Ehelyett is használhatja a szemétszíjat is. Ha a helyszíni hernyók sokak, a fákat inszekticidekkel kell kezelni.
 • Fekete fű. A felnőtt sárgabarack veszélye bogárnak és kis lárváknak számít. Az első feltűnő fiatal hajtások és lombozat, a második – a gyökérrendszer. Annak érdekében, hogy megvédje a területet a talaj mellé a fa melletti kártevőktől, javasoljuk, hogy húzza le az ősszel és tavasszal. Ugyanakkor a növényeket inszekticidekkel vagy népi jogorvoslatokkal is kezelhetjük, éles aromával.
Olvasson tovább  Almafa fiatal naturalista

A kajszibarack veszélye és rágcsálók. Ha a patkányok vagy az egér elindult a telek mellett, a fa mellett, hogy lebomlik a méreg, vagy tegye a csapdákat. Nagyon gyakran, ezek a kártevők nagyban károsítják a fákat. Ha a kéreg nem nagyon sérült, akkor a fát egy szakaszos fóliával vagy szalaggal kell csomagolni. Általában a Sorrel lapjait. Összességében az ilyen kötszerek eltávolításra kerülnek.

Ha a növényi hordó túl sokat károsult, akkor a fa jobb vágni. Ha a kertész szerencsés, egy zöld malac jelenik meg egymás mellett. Használható a kajszibarack reprodukálására.

Megelőző intézkedések

A kártevők és betegségek leküzdésére kevesebb időt kell fizetniük, a növényeknek biztosítaniuk kell a jogellenes ellátást. Figyeljen a felsorolt ​​Agrotechnikai eseményekre.

 • Öntözés és alárendelt. A növények rendszeres öntözése, valamint az időszerű műtrágya segít segíteni a növények egészségesebbé és erősségét.
 • Ritkítás. Ezt az eljárást rendszeresen is meg kell tartani. Ha a fa korona vastag és Neakkurat, akkor gyakrabban lesz a kisebb kártevők rendezése. Ezenkívül egy ilyen üzemet különböző betegségeknek kell alávetni. A fafertőzés megakadályozása érdekében a kerti eszközöket antiszeptikumokkal és szakaszokkal kell kezelni – Kerti Wara.
 • Mész. A fa törzse rendszeresen meg kell szakítani. Mindkettő tavasszal és ősszel történik. A növény feldolgozására szokásos mészoldatot használnak. Néha réz-szulfát vagy sárga agyag add hozzá.
 • Lazítás és szántóföld. Ezek az eljárások segítenek megszabadulni a pesti lárváktól, amelyek gyakran télen télen.

Ha vízzel, permetezni és vágni a fákat, akkor egészségesek lesznek és szépek lesznek. Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy a növények időben történő kezelése tavasszal és ősszel növeli a kajszibarack hozamát.

A legstabilabb fajták

A helyszínen történő leszállás esetén ajánlott a betegségek és az aktív kártevői tevékenységek ellenálló sárgabarack fajtákat is választani.

 • “Nagy piros”. Ez az üzem az átlag. Crohn vastag és feszített, és gyümölcs – fényes piros. Jól vannak a fán, és kellemes édes ízzel különböztetik meg. A betegség ellenállása mellett ez a fajta a téli keménységgel is kedveli a kertészeket is.
 • “WonderCot”. Ez a fajta sárgabarack korai. A fa nagyon gyorsan fejlődik, és jó hozammal különbözteti meg. Finom gyümölcsökkel rendelkezik. Eltérnek a sárga-narancssárga és kerek formában.
 • “Tavaszi Blanche”. Az ilyen kajszibarack is elég gyümölcsök lesznek. Gyümölcsök világos narancssárga, kissé hosszúkás formájuk van. Van egy sűrű cellulóz, de lédús.
 • “Verseny”. Ez egy másik Uludy osztály. A fák június első felében térnek vissza a gyümölcsöt. Az ilyen sárgabarack gyümölcsei nagyon ízletesek és lédúsok. Friss formában fogyaszthatók, vagy használhatók finom dzsemek előkészítéséhez.
 • “Banzai”. Ez a francia fokozat korai is. A fák júniusban kezdenek gyümölcsöt. Az ágakon megjelenő gyümölcsöket a világos narancssárga és kellemes aroma megkülönbözteti.

Mindezek a fajták nagyszerűek az ország meleg és hideg régióiban. A fák helyes kezelése és időszerű kezelése segít megvédeni a cselekményeket a kártevőktől és betegségekből, valamint növeli a növények hozamát.

Értékelje a cikket
( 1 assessment, average 3 from 5 )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Comments: 1
 1. Kristóf

  Mi a kajszibarack betegségeinek és kártevőinek áttekintése?

  Válasz
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: