A málna csemetékről

Malina az egyik legkedveltebb kerti bogyó. Az előnyei között megkülönböztethetetlen. Ennek köszönhetően elkezdett alig élni minden kerti telken. Annak érdekében, hogy finom bogyókat kapjunk, meg kell kezdeni az egészséges és erős palántát. Hogyan válasszuk ki, és megmenthetjük a leszállást, valamint néhány más árnyalatokat megvitatják a cikkben.

Nézetek

A málna növekedése érdekében nem kell ilyen nehéz szakaszban elkezdeni, mint a vetés. Sokkal egyszerűbb és hatékony módja van – az akvizíció, valamint a palánták későbbi ellátása. Számos fajta palánta van.

 • Gyökeres dugványok, más néven zöld csírák. Úgy néz ki, mint egy zöld szár, kis számú gyökér. Közepes hossz – 1-15 cm. Ezek nagyon rövid “eltarthatósági életben” különböznek – hasonló málna palántákat kell ültetni legkorábban egy nap. A palánták legegyszerűbb változata. Főleg találkozhatsz velük a bazárokban, vagy kérdezhetsz szomszédokat / ismerősöket.

 • Kazetta palánták. A kazetták hosszúkás sekély kapacitások vannak négyszögletes alakú négyzet alakú sejtekkel. Mindegyik sejtben egy palánta nő. Maguk a palántákat gyökerező dugványok termesztik. Néha a gyökér klónozásával termeszthetők. Ilyen palántákban gyakorlatilag megszünteti a paraziták vagy betegségek jelenlétét. A hasonló típusú palánták egyik előnye az, hogy egy ideig a kazettákban továbbra is növekedhetnek. A legdrágább palánták között vannak.

 • Az első év palántái. 30-40 cm hosszúságú kis palántákat jelent. A legkényelmesebb és elfogadhatóbb lehetőségnek tekintik. Leggyakrabban találkozhat az érintett üzletekben. Van egy teljes, jól fejlett szár és erős gyökérrendszer. Gyakran elkészült az ősszel. Elfogadható áruk van.

 • Kétéves csíkok. Rendszerint a tavalyi éves palánták. Meglehetősen erős és erőteljes gyökérrendszerrel rendelkeznek. Egyes palánták akár a leszállás első évében is megadhatják a gyümölcsöt. Magasabb költséggel rendelkeznek az egyéves palántákhoz képest.

Hogyan válasszunk csemeget?

Nyilvánvaló, hogy egy modern termék kínál számos fajtát és fajtát, nem csak málna, hanem több ezer más kultúrát is.

És összezavarodott ebben a választékban nagyon könnyű.

Azonban számos tényező áll, amelyekre a málna megfelelő fokozatának legnagyobb részét választhatja ki.

 1. Először is el kell döntenie, hogy mit fogsz növekedni málna. Például az élelmiszer, amint azt nyilvánvaló, édes és nagy gyümölcsök alkalmasak. És válassza ki a különböző méretű fajtát. Az elakadáshoz különféle savas és nem túl nagy bogyók vehet igénybe. Ha eladni kívánja, akkor a választásodnak meg kell állítani a fajtákat, amelyek gyümölcsei sokáig hazudhatnak, és viszonylag könnyen mozoghatnak.

 2. És figyelembe kell vennie az ilyen tényezőt, mint a rendszeres ellátás lehetőségét. Például, ha nem él a területen, és akkor nem kell a lehetőséget, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a bokrok jól érintkezik, akkor jobb, ha abbahagyja a választás a megrovás palánták. Ha ilyen lehetősége van, rugalmas szárú csemetéket vásárolhatsz.

 3. Fontos fontos. A hideg helyszínre fagyálló mintákat kell venni. Meg kell találni a régióban növekvő fajták nevét. Vagy legalábbis megtalálja a helyi klíma és a helyi földön jól felvett fajták nevét.

 4. A málna egyik előnye jó ellenállás lesz a betegségnek. A betegség jelenléte folyamatos ellátást és beruházást igényel, amelyhez néhány kezdő kertész nem állítható elő.

 5. És fontos a leszállási idő. A leszálláshoz az ősszel, a legjobb választani bizonyos fajtákat, jobban ellenáll a hidegnek. Ezek különböznek a tavaszi növények számára.

 6. A seedlimalom a legnagyobb esik. Ennek oka meglehetősen banális – a legtöbb palántát ebben az időszakban betakarítják. Tavasz általában eladott őszi mintákat. Igyesebb, hogy az ősszel megszerezzék és üljenek.

A sikeresen kiválasztott palánta egy sor évelő jó hozamot adhat. És az ilyen málnák is átültethetők a termésvesztés nélkül.

Hogyan lehet megmenteni a leszállást?

Ha a fajta már kiválasztott, a palántákat megrendelik, vagy már megvásárolták, most meg kell mennie a következő lépéshez – hogy vigyázzon arra, hogy a csemete biztonságosan éljen a pillanatban, amikor ültetett. Számos egyszerű, de hatékony ajánlás van.

 1. Ha a hajtás csomagolva van a csomagba, először is kell eltávolítani. Ezután nedves ruhával kell csomagolnia. Próbáljon meg ilyen hajtást a talajba a lehető leggyorsabban elhelyezni.

 2. Egy másik módja annak, hogy a hajtás a “friss” állapotban legyen a talajcsavarba. Ehhez a vödörnek fel kell töltenie a Föld felét, és ugyanolyan mennyiségű vizet önt. Nem kell teljesen csökkentenie az egész hajtást. Elég lesz ahhoz, hogy a gyökér vödörbe kerüljön.

 3. A palánták mentése az életképesnek segíti a halott vagy sérült gyökerek megszüntetését. Meg kell vágniuk.

A költség is megjegyzi, hogy a legjobb csemeték megmaradnak a tartályban, míg papírban, csomagolásban vagy csak a levegőben élnek.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: