A málna típusai

Malina gyorsan érlelődik, felülmúlhatatlan íze és aromája. Sokan nőtt egy bogyóval, mert nagyon hasznos is. A bokor gyors és egyszerű tenyésztése, az ellátás egyszerűsége, hogy univerzális – még egy edény nélküli kertész is megteszi. A tavaszi leszállás után a termés a második évre összegyűjthető. A trellierek egyszerűsítik a málna növekedését és gondozását.

Mi az, amire szükséged van?

A Málna Trellis sajátos támogatások a bokorhoz. A tervezés megakadályozza az ágak károsodását, amelyek hajlamosak a bogyók terhelésére. Sok málna fajtának növekszik akár 2 méter, de vékony ágak vannak. Ebben az esetben a címke egyszerűen szükséges a növekedéshez. Ha a málna bogyók fekszenek a Földön, a különböző rovarok nagyon gyorsan menekülnek rájuk.

Nem használhatja a designt az alacsony fokozatok növekedése során. Ha azt tervezi, hogy növeli a málna a korai érés és a magas termelékenység, akkor nem lesz képes kolera nélkül. Fontos, hogy a bokrokat sima sorokkal. A kaotikus ülésekkel kiegészítő támogatásoknak kell felszerelniük.

A Málna Trellis számos előnye van.

 1. A segítségükkel gyönyörű és tiszta sorokat képezhet.

 2. Az alsó ágak nem érintkeznek a Földkel, így ne menj piszkos. Az építés használata eredményeként az üzem nincsenek csigák, békák és más kártevők támadása.

 3. Esős ​​napokban is tiszta bogyók.

 4. A trellierek lehetővé teszik, hogy a bokrok között nagy résekkel rendelkezzenek a megfelelő sorok. Ennek köszönhetően a növény jól fúj a szél és a türgők. Ennek eredményeképpen a gombás betegségek kockázata eltűnik.

 5. Egységes leszállás esetén az összes fiók megfelelő mennyiségű napfényt kap. Ennek eredményeként minden bogyó egyszerre érkezik, ami nagymértékben leegyszerűsíti a betakarítást.

 6. Víz, öntsön és mulkot könnyebben. És az árkok is lehetővé teszik, hogy az ágakat károsítsák.

 7. Sokkal könnyebb összegyűjteni a bogyókat és felkészülni a hidegre.

 8. A trellierek megkönnyítik a bokrok közötti mozgást.

A fajok leírása

Malinnik tartói különböznek a tervezésben. Támogatások lehetővé teszik, hogy támogassák a bokrokat, egy bizonyos lépéssel. A gyönyörű támogatás javítja a megjelenést, díszíti a helyet. Egy kis cserje esetén egyetlen sávszalagot telepíthet, és nagyobb kétirányú. Ez utóbbi, egyébként különböznek egymástól, és az igények alapján választottak ki.

Egysávos

A tartók biztonságosan rögzítve vannak a talajban, és a vezetéket több sorban feszítik közöttük. Minden málna skelter kötődik a zsineghez. A határ szabad, függőleges, ferde, ventilátor és vízszintes lehet. Minden faj lehetővé teszi a málna karbantartását a növényzet során.

Ilyen árok használhatók a bokrok téli előkészítéséhez. A korai tavasz kialakítása, majd a tavalyi hajtások vízszintesen szivárognak és feszesek. Ennek eredményeként a bokor megfelelő kialakulása. A hajtások függőlegesen nőnek, és a bázis veséje az alvó állapotban marad. A téli málna lefedése ebben az esetben sokkal könnyebb lesz.

Az egysávos ujjak hibái vannak. Minden szárat külön kell kötni és rögzíteni külön, és ez egy meglehetősen időigényes folyamat nagy mennyiségű bokrok jelenlétében. Azonban nem okoz kellemetlenséget egy kis telek. Egy ilyen hüvely jól illeszkedik egy kis mennyiségű bokrok tulajdonosai számára.

Kétszalagú

Az ilyen szerkezetek komolyabbak és nagy mennyiségű málna fenntartása. A támogatást jelentős terhelésekre tervezték. Ezt számos konstruktív megoldás különbözteti meg. Elég népszerű T-alakú Trellis. Fából, megerősítésből, fém sarkokból és csövekből készülnek.

A keresztirányú kereszttartók 90 ° -os szögben vannak rögzítve, és a huzal az élek mentén húzódik. A szárak a hosszanti sorokban vannak rögzítve, ezeket különböző irányokra kell küldeni. Ennek eredményeképpen a fiatal málna megkapja a szükséges mennyiségű napfényt és hőt. A design egyszerű az egyszerűség szempontjából, mint sok kertész.

Olvasson tovább  Paradicsom maazarini

Van egy V-alakú alvó. Két csapágypík van, amelyek egy sor közepétől különböző irányba irányulnak. Maga a design néha két sávú hajlamos. A bokrokat ugyanazon elv alkotják, mint a T-alakú esetekben. Fontos megfigyelni a két méteres távolság a repülőgépek és a felső sorok között.

A Malinnik legjobb chopperje az Y-alakú. A kialakítás olyan mozgó pengékkel van felszerelve, amelyek egy csuklópántra vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi, hogy bármikor könnyen megváltoztassa a dőlésszöget, mert az elemek emelkednek és leesnek. Tehát még az időjárási viszonyok megváltoztatásakor is lehetséges, hogy a kívánt fényt a bokrokhoz biztosítsuk.

A vízszintes sátorszerkezetet általában nagy gazdaságokban használják. Maga nagyon nehézkes. Segítségével egyszerűsítheti a bokrok betakarítását és gondozását speciális felszereléssel. De a házban nem szükséges egy ilyen támogatás. Komoly nehézségek merülnek fel a mulasztás, a vágás és a trágyázás bokrok.

Dimenziók

A tervezési típus a Malinnik funkciói alapján van kiválasztva. A legegyszerűbb lehetőség 2 lenyűgözött bázist és egy huzal 2-4 sorral feszült, körülbelül 0,5 méteres intervallummal. A ferde csapoláshoz 35 cm-re kell áthelyezni a hordozót a bokroktól. Ez egyszerűsíti a fiatal hajtások fejlődését.

A szélességű trellierek általában 0,6-3 méteres tartományban változnak. A támogatás vastagságának és magasságának kiválasztásakor figyelembe kell venni, a Malinnik sorozat hossza, a vizsgálati módszer. Nem kevésbé fontos és rugalmassága a zsineg vagy a vezeték húzása. Általában a magasság 50-140 cm tartományban változik a Midded Málna, 90-175 cm magas fajtákhoz.

Az oszlopok teljes hossza 2,2-2,5 m. A támogatásoknak 1,5-1,8 m-nek kell lenniük a talaj felett. Ebben az esetben a részét megbízhatóan meg kell mélyíteni, hogy a design ne esik, törölje a bokrokat. Optimálisan elhagyja az oszlopok között 10-20 méteres lépés. Így 1 hektár Malinniknek szüksége van 200-400 darabra.

Anyagok

A málna bokrok további támogatást igényelnek a tervezés után. Ezért ebben az időben el kell dönteni a chopperről, és telepíteni kell. Támogatások fémből készülhetnek. Általában csövek vagy vasbeton pólusok. Az utóbbi esetben standard, 10×10 cm.

Alternatív módon körülbelül 8-10 cm átmérőjű csöveket használjon. Az ilyen támogatást az erő és az egyszerűség megkülönbözteti. Természetesen a fémet védeni kell a rozsótól, de ez elég egyszerű. Fa tervezheted. Könnyen könnyen kezelhető saját kezével különleges készségek nélkül.

A fémoszlopokat speciális anyagokkal kezeljük a telepítés előtt. A korrózió népszerű módszere a bitumen fürdő. A fa bizonyos előkészítést is igényel. Az antiszeptikumok lehetővé teszik a rothadás és a paraziták fejlesztését a támogatásban. Egyszerűen ellenállhat a 2-3 napos pillérekkel a vitriol oldatában.

Az egyszerűbb egysávos szerkezetek gyakran műanyag csövekből készülnek. Csak érdemes megfontolni, hogy a PVC kialakítása egyszerű, és nem lesz képes ellenállni egy komoly terhelés ellen. Gyakran gerendák vannak a megerősítésből. Olyan alternatíva, hogy a csövek megfizethetőbb, könnyebben dolgozni vele.

A függőleges vezetők húzása a rozsdamentes acélhuzalhoz illeszkedik. A szakértők javasolják a PVC bevonattal, poliamid huzalral, erősített zsinegrel, propilénnel vagy polietilénnel. Az ilyen keresztirányú struktúrák biztonságosabbak és megbízhatóak lesznek. Ha az alap fából készült, akkor általában a tervezési részletek többi része teszi.

A hajtások egy további anyaggal zsugorodnak a főhuzalhoz. A szárak hosszú menetes, puha huzal vagy zsineg. Egyszerűen csak a szerkezeti elemet kell kapnia a menekülés mellett. Vége a szélsőséges oszlopok közelében van.

Hogyan lehet magad?

Még az újonc is képes lesz egy alvó készíteni – nincs semmi bonyolult. Előre rajzoljon egy diagramot egy típusú tervezéssel. Különösen fontos rajzok a Big Malinnik Steller gyártásában. A legnehezebb dolog a hordozók dugójában és rögzítésében van. Szükség lesz a tétek vezetésére vagy a lyukak feltöltésére.

Olvasson tovább  Barack-bíboros

A fémcsövekből készült T-alakú aprítók gyártásához elektromos szerszámra van szüksége. Ügyeljen arra, hogy hegesztőgépre van szüksége, egy elektromos ajtó fúrókkal, bolgár. És kell készíteni egy kalapácsot és rulettet. By the way, a csövek nem csak újak, hanem használják. A Slearman több szakaszban gyárt.

Itt van egy lépésenkénti utasítás.

 1. Készítsen csöveket a támogatásra és két kereszttartóra. A felsőnek szélessége 60 cm, és az alsó – 50 cm. A keresztláncok között körülbelül 70 cm legyen. Néha a közbenső keresztléc a megbízhatóság érdekében hegesztett. Ebben az esetben 55 cm-ről kell menteni.

 2. Gyűjtsük össze az egész designt hegesztőgép segítségével.

 3. Sima minden szabálytalanság a fémen. Ellenkező esetben a kockázat nagyszerű lesz a támogatáshoz való kapcsolatfelvétel során. És a szár megsérülhet, hogy nem befolyásolja az egész növények egészségét.

 4. Fúrjon egy kis átmérőjű lyukakat a halászvezeték vagy zsineg minden keresztléje számára. A nyílás mérete a hevederek átmérője alatt van kiválasztva.

 5. Mindkét struktúra az elején és a bokrok sorának végén pontszám. A felső pontosnak a málna szintjén kell lennie. Javasoljuk, hogy a cső átmérőjének kétszerese egy lyukat, állítsa be a támasztékot és a betont. Alternatív módon törmelék és homok keverékét használják. Ugyanakkor a gödör kitöltése szükséges, hogy fokozatosan, a trambám anyag, ha szükséges. Tehát a Tweer tartósabb és tartósabb lesz, mint ha csak meghajtja.

 6. Alsó struktúrák a kereszt megerősítése érdekében. A hangsúly lehetővé teszi az esetek elkerülését, ha a cső egyszerűen megfordul a tengelye körül. A horgonyok gyártásához kis csöveket használhat. És 45 ° -os szögben is megszórjuk egy darabot. A támogatás egyik oldala a tarka alapjához, a második pedig a földbe vezetni.

 7. Az utolsó lépés húzza a hevedert. És meg kell tennie, amennyire csak lehetséges.

Nem sokkal nehezebb, hogy V-alakú hegesztett támogatást nyújtson a málna számára. A gyártáshoz ugyanazokat a csövekre, jumperekre és huzalra lesz szükséged. A szerszámokból készítsen kalapácsot, hegesztőgépet, elektródákat és védőmaszkot.

 1. A jumpereket előre kell lapítania az oldalakon.

 2. Minden csőben fúrjon fúrókat, amely körülbelül 3 mm átmérőjű.

 3. Vezesse az üreseket a földre. Nem kell pontosan vezetni, de a szögben. Így a V-alakú címke sziluettje fizetendő.

 4. A jumperek tartják az egész designt, megvédik azt a félig. Üdvözöljük őket a fő csövekhez.

 5. Az utolsó lépés a hegesztőgép támogatásának rögzítése lesz. Üdvözöljük is. A támogatás nem teszi lehetővé a csiszolás csökkenését, amikor a vezetékes feszültség.

 6. Ha több mint 15 méter hosszú, akkor három trellist használnak. Az átlagban ebben az esetben nem teheted meg.

 7. Az utolsó szakasz a vezetéket biztosítja. A lehető legnagyobb mértékben meg kell tenni, hogy nem vad.

A cserélhető málna esetében kényelmesebb eltávolítható eszköz használata. A T-alakú alvó alkalmazása. A termés összeállítása után a következő szezonig eltávolítható és tárolható. Stalky málna ebben az esetben csak nyomorulható hideg időkben. A gyártási folyamat több egymást követő intézkedésből áll.

 1. Ásni egy gödör 12 cm mély közepén egy sor bokrok.

 2. Állítsa be a kis méretű kis csövek szegmenseit. Ez megakadályozza a talaj zuhanyozását.

 3. Két alkalmas méretű fából készült oszlopra a keresztirányú gerendák rögzítéséhez. Rajtuk van, akkor egy huzal lesz nyúlva.

 4. Telepítse az összegyűjtött támogatást az elkészített gödörbe.

 5. Húzza a huzalt vagy zsineg.

A málna harisnyája

A trellis-szal való növekvő bokrok módszerét a kertészek legegyszerűbbek és legmegfelelőbbek. Az ilyen megoldás az országban sok időt takarít meg a növényi távozás során. Slacher egyszerűsíti nem csak a talaj műtrágya, hanem a bokor is.

Fontos, hogy a málna.

 1. A szélesség körülbelül 0,5 m vagy kevesebb.

 2. Villák az árok ugrása.

 3. Öntsük a földet vízzel. Az 1-re a mérő kb. 10 literre lesz szükség.

 4. Ugyanolyan terjeszti a komplex műtrágyát az ágyon.

 5. Telepítse a palántákat körülbelül 30 cm távolságra egymástól. Egy ilyen egyszerű megoldás megkönnyíti az egyes bokorok elérését a málna után.

 6. Az ültetési anyag gyökerei öntik a földet. Töltsön mindent felülről és szabotázsról.

 7. A talaj maradványai egyenletesen terjesztik.

 8. Vágja az ültetési anyag tetejét. A Föld felett legfeljebb 30 cm-nél továbbra is fenn kell maradnia.

 9. Tanfolyamok, hogy nagy réteggel mászik a pörkölő területre, legalább 15 cm-re.

 10. Meg kell várni, amíg a növény el nem veszi és megkezdi csíráztatást. Ezután mozoghat a trellierek telepítéséhez.

Olvasson tovább  Banánhéj a beltéri növényekhez: Főzés recept

Minden malinával rendelkező telek támogatást igényel. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak az ellátás egyszerűsítése, hanem növelje a hozamot is. Jellemzően a sisak a leszállás után a második évre telepítve vannak. Korábban vágta le a bokrokat. Jobb, ha a nyár végén, betakarítás után. A krimpelést egy adott sorozatban állítják elő.

 1. Távolítsa el a gyenge hajtásokat, és azok, amelyeken károsodások vannak.

 2. Távolítson el minden olyan ágat, amely már gyümölcské vált, és elkezdett kötélbe.

 3. Le tudsz szakítani a hajtásokat. Tehát a tökéletes esetben nem lehet több, mint 8 darab a bokoron.

Ugyanakkor érdemes eltávolítani az összes finom sertést, mert még mindig nem fog túlélni a télen, de meg fogja húzni a gyümölcsleveket az üzemből. A kora tavasszal már kötődhet a málna a készlethez. A kertészek különböző módszereket használnak a növény rögzítésére, hogy támogassák.

Válassza ki azokat a Malinnik szükségletein és jellemzőin kell alapulnia. Fontolja meg a harisnyakötő málnák módját egy darálóhoz.

Fontolja meg a harisnyakötő málnák módját egy darálóhoz.

 • Kettős. Kétcsatornás apróra használható. Általában az alsó deszka 1 méterre található a talajtól, a felső pedig 1,5 m-re. A menekülést két helyen kell kötni, és különböző irányokban hígítják. A szárak között körülbelül 50 cm. Dupla Garer lehetővé teszi, hogy figyeljen minden futásra. Ennek eredményeként Malina több betakarítást ad. Azonban, hogy összegyűjtse a bogyókat gondosan. A gyűjteményt az időigényes időben érik el a hajtások helyének jellemzői miatt.

 • Skandináv módszer. A fő különbség a sorozat elrendezésében a földhöz viszonyítva. Tehát az alsó keresztlécet 1 m-re kell emelni, a felsőt – 2 m-re. Ilyen próba esetén nincs szükség további anyagokra. A menekülés nem kapcsolódik semmihez, de egyszerűen felébred a huzal körül, hogy V-Silhouette-t kapjon. A bokor jól szellőztethető, ami csökkenti a különböző betegségek kockázatát. Vintage, hogy gyűjtsön könnyű, bogyók láthatók. És ilyen harisnyatartóval, a málna nagymértékben nő, mert semmi sem zavarja az új sort.

 • Egyirányú. Használt T-alakú chopperrel. Általában a támogatás magassága eléri a 2 métert, és a távolság közöttük 3-4 méter. Minden menekülés kötődik. Ugyanakkor fontos, hogy a bokor teteje felemelkedik a chopper felett, legfeljebb 20 cm. Ennek eredményeként a hajtások nem félnek az erős szelekektől. A kockázat azonban túl nagy, hogy a fiatal szárak megsérülnek.

 • Mozgatható turnstile. Ha Y-alakú Tweer telepítve van, akkor az ilyen garter ilyen módszere optimális. A hajtások szükség esetén a támogatásokhoz vannak csatolva, a dőlésszög változásai. Ennek eredményeként nagyon könnyű összegyűjteni a termést. Megváltoztathatja a hajtások helyét a málna fejlesztési szakaszától függően. A bokrok gondozása nagyon egyszerű, mint a műtrágya.

 • Faurity módszer. A málna bokrok között pilléreket helyeznek el. Az üzem két részre oszlik, amelyek mindegyike különböző lécekhez kapcsolódik. Ennek eredményeként a bokor fele a jobb oldali támogatásra van kötve, a második pedig balra. Jó megoldás, ha nagy mennyiségben növekszik a málna. Gyakrabban található a gazdaságokban.

A málna trellis típusai az alábbi videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: