A mangán alkalmazása uborkákra

A növekvő uborkák folyamatában különböző eszközöket és készítményeket használnak a varrott, szűrőberendezések számára. Az egyik ilyen példa a kálium-permanganát (kálium-mangán, mangán sav káliumsója sem egyszerűen “mangán”). Termelnek öntözés az uborkák mangán és szükségletes oldatával. Ez egy olcsó hatásos gyógyszer, amely segíti az uborkák termesztését. Ezzel foglalkozhat a betegségek, fertőtlenítő mag anyag, táplálja a kultúrát.

Miért van szükség?

A permanganát kálium káliumsója mangánsav. Összetételében kálium, mangán és oxigén van. Száraz formában fekete és lila kristályok acélcsillapítóval, tökéletesen feloldódva vízben és más szerves eredetű oldószerek.

A mangán vizes oldatai – ez egy erős oxidálószer. A szerves vegyületek kölcsönhatásakor megkülönböztetik a szabad oxigént. Ezért, ha az oldat megüt, az összes könnyű részecskéket eltávolítjuk a felületen:

 • por;
 • piszok;
 • mikroorganizmusok és gombák vitarendezései;
 • Mérő textíliák.

Ez a hasznos tulajdonság széles körben lehetővé tette a kálium-permanganát használatát az orvostudományban és az otthoni környezetben.

Fertőtlenítés

A növénytermesztés során a fertőtlenítés szükséges a következő esetekben:

 • A vetőmag feldolgozása során;
 • A patogén mikroorganizmusok és viták eltávolítása a gombás betegségek, a rovar kártevők a talaj keverékeiből;
 • A szennyeződésből származó üvegházak belső elemeinek tisztítása, a fából készült és acélszerkezeteken mikrobák fókuszálása;
 • A feldolgozóeszközök (szeletek, ollók, kések) a patogén anyagokból.

Gyenge rózsaszín megoldást alkalmazzon. Különböző feladatokhoz különböző kompozíciókat készítenek a koncentrációban. A vödörben feloldódik:

 • 3 g a vető anyag áztatására;
 • 3-5 g üvegházak, talaj és öntözési lyukak fertőtlenítésére.

A fertőtlenítési folyamat szerves profilaktikus esemény a növények termesztésében, nem csak uborkák. Ha ilyen nem hatékony akciókat folytat, akkor sok problémát okozhat a szezon alatt.

A növényi betegségek és a pesti rovarok elleni küzdelem

A permanganát kálium hozzájárul az uborkák következő betegségeivel szembeni küzdelemhez:

 • Hamis gyötrelem harmat (peronosporózis);
 • antracnóz;
 • gyökér rothadás;
 • Clapporios.

A bokrok permetezése a betegség eredeti fázisában jelentősen lelassul, és megállítja a vita későbbi elterjedését, ami a növények gyógyulásához vezet.

Az uborka extraháló kezelésére nyitott ágyakon egyre koncentráltabb készítményt készítenek, mivel az elpárologtatás erősebb az utcán, mint az üvegházban. 10 liter vízben 2-3 g kristályt tenyésztünk (az üvegházhoz elegendő 1 g). A cuccokat növényenként 0,5 liter számítással kezeljük. Spray levelek 2 oldalról.

Gyakorlat olyan eszközök, amelyek nem több mint 5 alkalommal nyáron. A betegségek kezelése esetén fungicidek vannak a permetezés uborka között.

Mielőtt feldolgozná az uborkát, távolítsa el a felesleges hajtásokat és leveleket, a Trellis-hez kötődik. A gyökér alatt történő feldolgozás után lazul.

Az uborka kártevők a Mangartee által a 3 expozíciós módszer eredményeként történő feldolgozása után:

 • A rovarok mechanikai eltávolítása a levelekből és hajtásokból;
 • külső szövetek kémiai égése;
 • mérgezés, amikor elhagyja a leveleket és szopja a gyümölcsleveket.

Emiatt az uborkák szórólapjainak feldolgozását a Frukció kezdetén és a teljes fejlesztési időszak alatt kell elvégezni. A kompozíció koncentrációjának kiválasztásával, egy vagy másik expozíciós módja.

A kálium-permanganát hatásos a nyitott talajban, amikor foglalkozik Fekete és zöld fajtákkal, üvegházban – szőke, pók tick, játék. Gyakran a rovarok pedalizált betegségekká válnak, ezért a mangán feldolgozás kétszerese.

Mangán alkalmazzák az uszályokat és más növényi növényeket, ha a mangán és a kálium hiánya. Hatékony földi öntözés a bokor és a lap feldolgozás körül.

A TLE leküzdéséhez a következő összetételt gyakorolják:

 • 10 liter víz;
 • 3 g permanganát kálium;
 • 30 g káliumsó;
 • 1 l infused verbask (Cowboat).

A kapott uborka összetételét kapjuk, körülbelül 100 ml anyagot használunk egy növényen. Hasonlóképpen, a rovarok többi részével küzd.

A növények vetőmagjának feldolgozása és műtrágya

Prophylaxis esetében, 1 L-ben feloldódott az elkészített nyúlású víz 0,5 g permanganát kálium. Áztassa magokat 20-30 percig. Ez az idő elég ahhoz, hogy elpusztítsa a kórokozók és a szuppresszív vitarendezés gombákat.

Mivel a MangaRage kiváló megoldás az ültetési növények számára, az oldatát az uborka feldolgozására használják a kálium és a mangán hiányának kitöltésére.

A mangartee-sav kálium-uborka műtrágya számos előnye van:

 • Javul a zöldség jellemzői, alakja, összetétele;
 • kényszeres érés;
 • Az anyagcsere folyamata aktiválva van;
 • Az oblastok száma nő.

  A műtrágyát a betegségmegelőzéssel kombinálhatja. Ebből a célból gyémánt zöld, ortoborinsavat vagy hidrogén-peroxidot adunk a kálium-permanganát gyenge oldatához. A mangán kis mennyiségben vesz részt. A koncentrált készítmények képesek növényzetet égetni.

  A növény táplálásához vegyen 3 g mangánt és oldja fel egy vödörben (10 l) vízben. Irrow minden bokor a gyökér körül 6-7 cm a száratól. Az etetés után (amikor a talaj szárítja), a föld megszakad. Mindegyik 1m2 esetében körülbelül 5 liter elkészített oldatot használunk. Legfeljebb 5 adagolást végez 20 nap alatt.

  Hogyan lehet tenyészteni?

  A mangánsav káliumsóját kis dózisokban kell alkalmazni, kis mennyiségű kálium-kálium-mangartan-t oldunk vízben. Javasoljuk, hogy a kombinált etetés, az ásványi anyagok és a szerves műtrágyák keveredését.

  Ebben a kiviteli alakban a mangánsav káliumsójának több cseppje hozzáadja a csirke alomhoz vagy hígított cowboyhoz.

  Hogyan kell alkalmazni?

  A bérszámfejtési kálium megoldása nagyon hasznos az üvegházban és a nyitott talajban. Gyakorlat olyan eszközök egyszerűen az alacsony költség és elérhetőség miatt, de nagyon óvatosan kell megtenni. Ha nem követi az utasításokat, és készítsen egy erősen koncentrált megoldást, akkor könnyen fel tudja égetni a növényt, és nem erősebbé teszi.

  Templomban

  Amikor a növényeket az üvegházban termesztik, akkor szezononként többször is kezelni kell a falakkal, és az üvegház körüli talajt a kálium-mangartag 0,5% -os oldatával kell kezelni.

  Ezenkívül a növényeket a kártevők és a gombás betegségek előfordulása végzik.

  Nyílt talajban

  A mangánsav káliumsójának első fázisa a leszállás előestéjén áztatja a magokat. 3 g 10 liter vízen. Az alvó mag anyaga 20 percig, ezt követően szárítsa meg. Ez az esemény segíteni fogja a jövőbeni üzemet, erősebbé teszi és megsemmisíti az összes mikroorganizmusot, amely betegséget okozhat.

  • Talajszigetelés. Vegyünk 3-5 g kálium-mangartee 10 liter vizet. Öntsük a talajt, mielőtt a vetőmag leesik. Védi a betegségektől.
  • A kutak öntözése. Ugyanezt az oldatot használják a palánták ültetésére szánt lyukak öntözésére.
  • Permetezés uborka. A mangánsav káliumsójának és 10 liter vízének 3 g oldata. 2-3 naponként háromszor szükséges.

  Emlékeztetni kell arra, hogy az etetés vagy a növényi kezelés csak egy út nem fog hatást gyakorolni. A legfontosabb dolog az, hogy ötvözze az utat. És akkor a kívánt eredmény gyors lesz.

  Elővigyázatossági intézkedések

  A kálium-permanganátot az orvostudományban használják, de óvatosan kell dolgozni, különben mérgezhet. Az anyag használatakor biztonsági jogsértés esetén beszélünk.

  Annak érdekében, hogy megakadályozzák az ilyen pillanatokat, meg kell védeni a kezek bőrének nyitott részeit kesztyűvel és légutakkal – különleges maszkkal. A szakemberek továbbra is tanácsosak viselni szemüveget, hogy a káliumsó mangánsav nem jutott be a szemébe.

  Önnek is gondoskodnia kell a védekezések biztonságáról, a háziállatokról, ezzel kapcsolatban, hogy tárolja a jogorvoslatot, hogy nem megfelelő helyen van szükség számukra.

  Az uborka kezelése a mangán által a betegségek, kártevők elleni küzdelem hatékony módja. A legfontosabb dolog az, hogy pontosan megfeleljen az arányok és a biztonsági intézkedések arányának. A koncentrált készítmények károsíthatják a növényt. Adagolási öntözés ártalmatlanul, azonban a gyakori adagolók az anyag felhalmozódásához vezetnek. Még ha csak a bokrok, akkor biztosan beleesik a földbe, majd magzat. Mindennek bizonyos határokon kell lennie.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: