A műtrágya magnézium-szulfátról

A műtrágyák segítségével nem csak a talaj javíthatja, hanem nagyobb termést is elérhet. A magnézium-szulfát az egyik meglehetősen népszerű táplálkozás, amely hatalmas előnyökkel jár.

Ami?

Ez a műtrágya nagyon jó magnézium és kénforrás.A kiváló minőségű magnézium-szulfát pozitívan befolyásolja a vidéki növények betakarítását. A magnézium részt vesz a fotoszintézis folyamatában, mivel ez a főmag a reakcióban. Ezenkívül segít a növények gyökérrendszerének, hogy aktívan felszívja a vizet. Ami a kéntartalmat illeti, ez az összetevő felelős az üzemek növekedéséért és hozamának növekedéséért. Hiánya esetén minden biológiai folyamat lelassulhat, illetve a növekedés megáll.

A műtrágya magnézium-szulfátról

Összetétel és tulajdonságok

Ez a fajta műtrágya kétféle lehet.

Granulált

Ezt az etetést szürke granulátum formájában állítják elő, amelynek mérete 1-5 milliméter. A vízben tökéletesen oldódnak, emellett szinte minden kultúrához alkalmasak. 18% -os magnézium és 26% -os kén összetételében.

A műtrágya magnézium-szulfátról

Kristály

Az etetés ilyen változata a növények permetezésével történik. A műtrágyák a leveleken keresztül esnek. A kristályos műtrágyák viszont két alfajra oszthatók: nap és hét víz.

 1. A szimulált szulfát a következő anyagokkal rendelkezik: 46% kén és 23% magnézium. Ez az arány segít csökkenteni a szükséges normák áramlási sebességét 3-4 kilogrammonként hektáronként.
 2. A magnézium hétvíz-szulfát kissé kevesebb anyagot tartalmaz a készítményben. Tehát 31% ként és 15% magnéziumot tartalmaz.

A műtrágya magnézium-szulfátról

A hiány és a felügyelet jelei

Leggyakrabban a magnézium-szulfát hiánya klorosis formájában jelenik meg a növények leveleire.

Ez a műtrágya túl savas talajok hiánya különösen akut

Meg kell vizsgálni, hogy külön-külön manifesztálódjon a növényekre.

A kén hiánya

Az elem hiánya jelei a következők:

 • Szintézis (amennyiben aminosavak és fehérjék) lelassul;
 • A nitrogén a növények felhalmozódása;
 • Megjelenik a nitrátok feleslege;
 • Csökkentett cukortartalom;
 • Az olajos magvakban a zsírok tartalma jelentősen csökken;
 • a levelek sárga színt kapnak;
 • A növények megszűnnek és fejlődnek;
 • A száron lévő hüvelyek mennyisége jelentősen csökken;
 • A gombás betegségek megjelenésének lehetősége növekszik;
 • A kukorica kukorica nem olyan teljes és nagy.

A műtrágya magnézium-szulfátról

Magnéziumhiány

Ennek az elemnek a hiánya esetén a következő funkciók jelennek meg a növényekben:

 • Azonnal csökkenti a növények termését;
 • A gyümölcsök érése rosszabb;
 • A szintézis folyamat megáll;
 • A gyökérrendszer növekedése rontja;
 • Lehet megjelenni a klorózis;
 • A levelek elesnek.

Olyan, mint egy ilyen elem, mint a magnézium, gyakorlatilag nem befolyásolja a növényeket. De a kén túladagolása befolyásolhatja a kultúrákat. Tehát a növények levelei finomak, és idővel és idősebbek.

Annak érdekében, hogy ez ne történjen, szigorúan figyelemmel kell kísérni a sérült gyógyszerek adagolását. Ez különösen festmény, mert egyes esetekben a víz nagy mennyiségű ként tartalmazhat.

A műtrágya magnézium-szulfátról

Használati útmutató

A fő táplálék általában tavasszal történik, az áprilisi időszakban. A lemondás előtt egyenletesen oszlik meg a telek egészében. Bizonyos esetekben azonban a műtrágyák csökkenhetnek, mert a hideg nem érinti ezt. Ha a növények permetezése, a magnézium-szulfát feloldása a legjobb vízben, ahol a hőmérséklet nem alacsonyabb, mint 20 fok.

Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy az évelő növények kihalása állandó helyre történő kihalásakor magnézium-szulfátot kell tenni minden lyukba. Számos lehetőség van olyan növények táplálására, amelyekkel részletesebben meg kell ismernie.

Szakadt

Amikor téli növényeket táplálnak, magnézium-szulfát Nitrogén-műtrágyákkal kell beírnia. A legjobban csinálja még mindig ráncolva a földet. Más növények esetében a szokásos diszperziót használhatja a vetőgép használatával. A műtrágya szabványok főként a termesztett kultúrától és hektáronként 60-120 kg.

Ha az etetést fröccsenéssel végezzük, akkor a magnézium-szulfátot meleg vízben előre kell hígítani kell. Csak a teljes oldódás után végezhető el a növények öntözésével. A csomagtartóból 45-55 cm-es sugarú körzetben kell elvégeznie.

A műtrágya magnézium-szulfátról

Extrannevaya

Általában egy ilyen etetés történik korán reggel, késő este vagy felhős meleg időben. A szakértők nem javasolják, hogy egy napos és forró napon. A szélsőséges műtrágyák leggyakrabban folyékony formában kerülnek be. Általában csak permetező növények levelek. Ez megmenti őket a magnéziumhiányból.

A műtrágya magnézium-szulfátról

A kertészeknek is meg kell tudniuk, hogyan kell külön-külön táplálni a különböző kultúrákat.

A nyak kultúrái

Uborka vagy paradicsom nagyon élesen reagál a leírt műtrágya hiányára. Először a levelek sárga színűvé válnak, majd a többi. Majd kezdje maguknak a törést. A kellemetlen következmények elkerülése érdekében 10 gramm magnézium-szulfátot kell elkészíteni 1 négyzetméterenként. A bokrok alatt jobbra húzódó műtrágyák. Ha folyékony etetést hoz, akkor 1 liter vízben 30 gramm műtrágyát kell oldani.

Az extra gyökér adagolókat havonta kétszer kell elvégezni, kezdve a rügyek megjelenésével. A gyökér műtrágyák kétszeresen hozzájárulnak a szezonban: a rügyek megjelenése során és két héttel azután.

A műtrágya magnézium-szulfátról

A magnéziumhiány rosszul érinti sárgarépa, káposzta vagy répa. A levelüket általában lila vagy piros foltok borítják. Ezenkívül a káposzta nem formálhat Kochens-et. Ügyeljen arra, hogy magnézium-szulfátot készítsen. A pörkölés táplálása esetén 35 gramm anyagot kell készíteni 1 vödör vízen. Tegye közvetlenül a negyedik lap kialakítása után. Pontosan két héttel később újra kell adnia. A permetezéshez 20 gramm magnézium-szulfát 1 vödör vízen lesz elég.

Ha ez a műtrágya nem elég Burgonya, A bokrok levelei megkezdődnek, és nyomást tesznek, és a bokrok azonnal lassítják magasságukat. Ez nem történik meg, 20 gramm magnézium-szulfátot kell készíteni négyzetméterenként. Tegye ezt a legjobban a bokrok aktív növekedésének időszakában. Ha ez nem elég, néhány héten belül megismételheti az eljárást.

A műtrágya magnézium-szulfátról

Gyümölcsfák

A fák élesen reagálnak a magnézium-szulfát hiányára. Néhányan egyszerűen sárgulnak a levelek, mások is esnek. A kultúra segítésére szükség van, ha minden egyes kútban 35 gramm műtrágyát készítenek. Ezenkívül csupasz adagolót kell végezni. A megvalósításáért egy vödörben 25 gramm ebből az anyagból származhat. Ha a falu nagyon fiatal, akkor elegendő öt liter víz lesz, de a 6 évnél idősebb fáknak szüksége lesz egy egész vödörre.

A műtrágya magnézium-szulfátról

Tűlevelű fák

Ha a magnézium-szulfát nem elég, a klorózis megjelenik a tűlevelű növényeken. Kezdetben a levelek halványul, majd sárga színűek lesznek, és a végén borítják a piros vagy lila foltokat. Ennek elkerülése érdekében követnie kell a műtrágya normáit. A tűlevelű fák számára elegendő lesz 20 gramm szulfát feloldása 1 vödör vízben.

A műtrágya magnézium-szulfátról

Cserje

Az etetés elvégzéséhez Berry Fenntartók, Szükséges, ha a palántákat minden egyes lyukban 20 gramm magnézium-szulfátba teszik. Ezután a szezonban 2 vagy 3-szor lehet a műtrágya évente. A pörkölés adagoló tartott kora tavasszal, és a extraxarrow – az elején a virágzó cserjék.

A műtrágya magnézium-szulfátról

Virágok

Különösen rosszul befolyásolja a szulfátok hiányát, például rózsákon. A levelek sárga színűek lesznek. Ezenkívül a rügyek daráltak, és a hajtások nem nőnek. Annak érdekében, hogy ez ne történjen meg, a szakértők azt javasolják, hogy körülbelül 1 liter három százalékos oldatot készítsenek minden egyes bokor alatt.

Az ilyen beltéri virágok táplálására, mint például a Petunias vagy a PelarGonium, a műtrágyákat közvetlenül a leszállás előtt kell elvégezni. Tehát egy edény esetében a térfogata 15 liter, elegendő 10 gramm magnézium-szulfát és egy táplálkozás a szezonban. A pihenés ideje alatt azonban nem éri meg.

A műtrágya magnézium-szulfátról

Biztonsági tárolás és intézkedések

A műtrágya megvásárlása előtt Fontos, hogy előre megismerjék a szükséges biztonsági intézkedéseket. Meg kell tudni, hogy a magnézium-kénpor néhány ember megjelenése viszketés, irritáció, vörösség vagy akár dermatózis megjelenése. Hogy ez ne történjen, győződjön meg róla, hogy kesztyűt és légzőkészüléket használ. Ezenkívül a bőrt mindenhol le kell zárni.

Ezenkívül el kell dobni a dohányzást az ilyen eljárások során. Az eljárás végén meg kell mosni a kezét, valamint zuhanyozni. Ha a növények permetezésénél a megoldás a bőrre esik, ezt a helyet azonnal rengeteg vízzel kell öblíteni.

A műtrágya magnézium-szulfátról

Ami a magnézium-szulfát tárolását illeti, akkor azt A lehető legnagyobb mértékben el kell tennünk az a helytől, ahol a gyermekek vagy az állatok találhatók. Ezenkívül a tárolóhelynek száraznak kell lennie. Ha a műtrágya csörög, azonnal össze kell állítani, és nedves ruhával mossa le a helyet.

Összefoglalva, ezt mondhatjuk A magnézium-szulfát kiváló műtrágya lesz a különböző növények számára. A legfontosabb dolog az, hogy megismerjék a bevezető szabályait, valamint a biztonsági intézkedéseket. Csak ebben az esetben a növények örömet fognak örömmel.

Ebben a videóban azt javasoljuk, hogy megismerje magát a magnézium-szulfát műtrágyával és annak használatával.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása