A műtrágyák szállítása?

A műtrágyák szállítása – felelősségteljes folyamat, amely megfelel bizonyos szabályoknak való megfelelést. A szállításhoz speciális autóképességtartályokat használnak, valamint más kapacitása kátrány vagy tartós csomagok formájában.

Sajátosságok

Bármely gazdálkodás az ásványi műtrágyák használatát igényli a helyszínen. Segítségükkel növelhető a talaj termékenysége és a termés százalékos aránya. Ezért a leszállási idény előtt – tavasszal és nyáron – az agrokémiai termékek iránti kereslet jelentősen növekszik, ami azt jelenti, hogy a szerves műtrágyák szállításának száma nő.

Agrokémia – egy rakomány, amely a veszélyes kategóriára utal. Ezért megköveteli a szállítási szabályok betartását. Figyelmen kívül hagyása esetén negatív következmények fordulhatnak elő.

A helytelen szállítás folyamatában a vegyi anyagok behatolhatnak a környezetbe, ami a jármű tulajdonosának és a környező tulajdonosának mérgezését okozhatja.

Néhány műtrágyát emberi egészségre tartják, amely rossz minőségű szállítás esetén a talajba vagy a tartályba kerülhet. Ez az agrokémiai anyagok terjedése valódi ökológiai katasztrófához vezet.

Az ásványi műtrágyák szállítására vonatkozó szabályok

A megnövekedett koncentrációjú szerves anyagok szállítása különös figyelmet igényel. Abban az esetben, ha az agrokémia száraz állapotban van, szükséges Szállítási ömlesztve tisztított szennyeződés és por autók, amelyben a fedett testek és a pótkocsik megakadályozzák a nedvesség behatolását.

Vannak más szabályok a szállításra.

 1. Erős vegyi anyagok és peszticidek, beleértve a szállítás előtt, szükség van becsomagol. Csomagként, speciális kapacitás polimerből vagy szűk papírból. A járművet a szállítás során veszélyt kell biztosítani, ami jelentést tesz a mérgező rakomány szállításának környezetéről.
 2. A veszélyes kategóriába tartozó ilyen anyagokban kell lennie Saját címke. Ezt az ADR követelményei fejlesztették ki, és ugyanazon szervezet szabályozza. Egy bizonyos szintű veszélytel összhangban megfelelő automatikus szállítást kell kiválasztani.
 3. Veszélyes műtrágyák szállítás során Tilos az élelmiszer vagy más termékek mellett közösen befogadni, amelyet kell használni.
 4. A veszélyes rakományok mindegyike az áruk szállítását megelőzően a szükséges Engedékeny dokumentáció, A szállítás lehetőségének megerősítése.
 5. Az autó vezetője, amelyben az ásványi műtrágyák szállítása kell Megfelelő tolerancia Hasonló munkákhoz. A lehető legnagyobb mértékben meg kell terveznie az útvonalat, és a lehető legbiztonságosabbá kell tennie.

Az agrokémiát kétféleképpen hordozhatja, amelyek a kátrányt vagy a távollétüket jelölhetik.

Helyezze a rakományt speciális teherautókba, a fedélzeti platform, a pótkocsik vagy a hulladéklerakók gépeiben. A veszélyes áruk szállítás során fontos betartani:

 • A biztonságos szállítás szabályai;
 • A higiéniai szabványok;
 • A rakomány rögzített helyzete.

Poros ásványi műtrágyák az elkészített tartályokban szállítják. A betöltő és kirakodó anyag pneumatikus vagy gépesített lehet. A második lehetőség a legnépszerűbb.

Szállítás előtt Fontos ellenőrizni a tartály integritását, zárja be a résidőket és erősítse meg a kapcsolatokat. Ezenkívül az autót ponyvával borítják, hogy biztosítsák a rakomány külső expozíciójának védelmét.

A szerves trágyák csomagolása meg kell felelnie a megállapított szabványoknak, hogy A gost és más műszaki dokumentációban meghatározott. Ebben az esetben a csomagolás típusát az anyagok típusától és koncentrációjától függően határozzák meg.

Az áruk letöltését és kirakodását bizonyos szabályok is megkövetelik.

 1. Az agrokémia betöltésekor és kirakodásánál, a vezető köteles elhagyni az autó kabinját, és szorosan zárja be az ajtót.
 2. A munkát gépesített módszerrel kell elvégezni.
 3. Az agrokémia köteles elfogadni a címzettet. Összehasonlítja a rakomány tömegét és a rakományok számát.
 4. A szállítás előtt és után az autó testét meg kell tisztítani a szállított agrokémiai anyagok maradékaiból.
 5. Tilos a műtrágyák az élelmiszerekkel és egyéb árukkal együtt szállítva.

A veszélyes rakományok szállításáért felelős vezető a szükséges dokumentumokhoz tartozik.

A szerves anyagok szállításának jellemzői

Ásványi műtrágyák – Ez a szerves anyagok összetettje, amelynek helytelen szállítása komoly és sőt tragikus következményekkel járhat. Tehát az úton való baleset esetén és a vízben vagy a talajban lévő anyagok belépése esetén egy környezeti katasztrófa történhet.

A szerves anyagok szállítása saját jellemzői, hogy érdemes részletesebben megfontolni. A veszélyes anyagok betöltésekor szükséges Fontolja meg a biztonsági és egészségügyi szabványok követelményeit.

A műtrágyák 2 módja van:

 • kátrány;
 • Összefüggő.

A kiválasztott módszertől függetlenül a műtrágyák tulajdonosa, valamint a szállításukért felelős járművezetőnek biztosítania kell Tiszta és száraz hely belsejében, és vigyázzon arra is, hogy a feladat elvégzésének folyamatában A terhelés nem befolyásolta az időjárást és az éghajlati viszonyokat.

A szállítás típusa és számos további szabályzat a szállított műtrágya típusának alapján kerül meghatározásra. A veszélyes anyagok minden összetettsége saját árnyalatokat és szállítási szabályokat tartalmaz.

Így, az anyagokat a magas koncentráció és nagyobb szilárdság a cselekvés szükséges kell csomagolni egy tartályban figyelmeztető előfordulása esetleges balesetek. Mint egy konténer kiemelte:

 • dobozok;
 • táskák;
 • hordók;
 • Dobozok.

Minden termék veszélyes rakományként van jelölve. A csomagoláson is előírják a műtrágya típusát, annak tömegét, kötetét és egyéb jellemzőit, amelyeket figyelembe kell venni és összehasonlítania a rakomány befogadásakor.

A műtrágya szállítás különleges engedélyek és műszaki dokumentumok nélkül lehetetlen. A kibocsátásuk egy bizonyos példányra válaszol. Engedély megszerzéséhez a termék tulajdonosának feltételeket kell biztosítania a veszélyes szerves anyagok magas színvonalú szállítására és tárolására.

A folyékony műtrágyák szállítása?

A folyékony műtrágyák szállítását a telepített technológiával összhangban kell elvégezni. A normának bármilyen eltérése számos kellemetlen következményt okozhat, és akár világszerte is vezethet.

Először is, a jármű tulajdonosának gondoskodnia kell a termék megfelelő terheléséről. A speciális tartályt a hordozni kívánt folyadékba öntjük, majd a tartály telepítve van:

 • autó;
 • filmelőzetes;
 • vasúti kocsi.

Loop betöltése történik gépi módszer, Mivel ő a legbiztonságosabb.

Ellenőrizze az eljárást tapasztalt szakemberek, akik figyelmeztethetik a hibák előfordulását, amikor víz vagy beltéri tartályok belsejében szivattyúzhatsz.

A folyékony műtrágyák szállítására vonatkozó alapvető szabályok fontos pillanatokat igényelnek.

 1. A szállításhoz járműveket kell felszerelni egy testgel vagy kapacitással, amely megakadályozza a szállított folyadék lehetséges szivárgását.
 2. A műtrágyák nem szállíthatók élelmiszerekkel együtt. Más emberek vagy felesleges felszerelések szállításában sem szabad jelen lenni.
 3. A tartály és a testület részleteinek ellen kell állnia az ammónia hatásait.
 4. A folyékony műtrágyák betöltése és szállítása csak a szerves anyag szivárgásának kimutatására szolgál.
 5. A tartályok kirakodása után meg kell tisztítani az autót a kémiai maradványokból, alaposan öblítse ki az alkatrészeket vízzel, és forró gőzzel kezelje őket.

A szerves trágyák hozzájárulnak a telkek termelékenységének növeléséhez, ezért élvezze a kertészek és a gazdálkodók körében. Azonban koncentrált formában vannak Veszélyes, ezért szállításuk megköveteli bizonyos szabályoknak való megfelelést, és a jogalkotási szinten szabályozza.

Az alábbi videó bemutatja a bemutató kocsi alumíniumötvözetből RM vasúti szállítására az ásványi műtrágyák.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: