A padlizsán merüléséről

Padlizsánok – Meleg szerelem, kis is szeszélyes (de megbirkózhat ezzel) és igényes növények. Ez azt jelenti, hogy sok akcióval végzett velük a kultúra stressz, mint például a felvétel. Meg kell találni abban, hogy az eljárás miért szükségesnek tekinthető, amelyhez a határidők és milyen szabályok.

Az eljárás szükségessége

Hogy korai betakarítást kapjunk, növelje ezt a kultúrát, lehetőleg palántákon keresztül. Korai tavasszal kell költeni magokat. És most kétféleképpen termeszthetsz a palántákat: a szedéssel vagy anélkül. Azt mondják, hogy a padlizsánt nem carely hordozzák a pickup, de ugyanakkor sok szakértő biztosítása – szedés hasznos növény, segít neki, hogy növeljék az erős gyökérzet. Ha a dobozokban lévő magokat keresi, a termesztés első szakaszában az idő mentésre kerül (és erők). Hajtások, amelyek további kiemelést igényelnek, vagy számos palántát, amely biztosan merülne fel.

Milyen előnyökkel jár az eljárás:

 • több oxigén jön a gyökerekhez;

 • A palánták vetőmagja egyszerűsített;

 • A növények nem zsúfoltak, ne zavarják egymást;

 • azzal a kockázattal, hogy a gyökerek elkezdődnek, nagyon kicsiek.

És mindegyik okok sokat mérnek, ezért nem szabad alábecsülni az eljárást. De vannak kockázatok. A fő a késés a palánták fejlődésében. A gyökérzöldségrendszer törékeny, pályázat, és ha sérült, akkor a helyreállítás hosszú, nem kevesebb, mint két hét. Majd mind a négy.

Ha két eljárás szomszédos – szedés és átültetés a földbe, akkor a fejlesztési késleltetés egyenlő lehet a hónap. Ez körülbelül 60 nap fog termeszteni a kultúrát. Ha merülés nélkül csinálsz, akkor 40-45 nap elegendő, majd a padlizsánok az üvegházba vagy nyílt földre mennek.

A hordozó időpontjai

Általában a szedés úgy dönt, hogy 2-3 lapos valódi leveleket költ. De nem abban az esetben, padlizsán: ők pricted még korábban, a szakaszában seedlock levelek, ebben az időben a felnőtt levelek csak most kezdenek megjelenni. Nos, a kultúrán már létezik legfeljebb 1-2 levél. Természetesen valaki úgy dönt, hogy több felnőtt hajtásra fordul, de a padlizsán nagyon nagy stressz, és a sikeres fejlődés esélye csökken.

A vetés pillanatának kiszámításához, merülési és előrejelzett fejlődési késedelem, figyelembe kell vennie a kultúra növekvő szezonját. A műszakilag érett gyümölcsök eltávolítása előtt a hajtások fejlődése nélkül 100-156 napig tart, és ha a fajták koraiak – 95-105 nap. De olyan gyors fajták vannak, amelyek készen állnak arra, hogy 70 nap múlva gyümölcsöt adjanak. A korai padlizsánokat 45-50 napos korban ültetik, és a betakarítás előtt közel azonos (valamivel több). És ultravenial fajtákat ültetnek 25-30 nap, plusz meg kell emlékezni az idő, hogy állítsa vissza a növény után stressz (és a merülés, és szervátültetés – stressz).

Mit mond a Lunar naptár a dátumokról:

 • A kirakodás jobban beülteti a növekvő holdon – erősíti a zöldség gyökereit és koronáját;

 • A csökkenő Holdon, ha ültetése vagy merülése, a kockázatok becslése semlegesek;

 • Teljes hold és új hold – biztosan nem merülnek;

 • Ha a Hold a szűz jele – a pillanat optimális a kirakodáshoz vagy egy pillanathoz (vannak olyanok, akik a Hold-bioszaikus naptárra összpontosulnak, az ilyen információk is keresnek, hallgassák).

A Hold-naptár kedvező napjait a tényleges évre kell tekinteni (vannak olyan esetek, amikor a dacket nem figyel az évre).

És mi van azok, akik merülnek, mert lehetséges – és tényleg így van. A növény nem sérül meg, nem tapasztalja a stresszt. És vannak olyan fajták, amelyek merülnek, ami nem éri meg, a magvakkal való csomagolásban az ilyen információ általában ott van.

Alapszabályok

Ha elsősorban a palántákat minden szabályban termesztik, könnyebben fogja venni a pickupot. Ha a magokat helyesen állítják elő, akkor kompetensen összeállított talaj, ha elegendő hő és világítás, etetés, akkor az erődben és az egészségügyi palánták nem kétségesnek kell lenniük. Az ilyen palánták nem ijesztőek.

Talaj merülésre – hogyan kell főzni.

 • Vegyes tárolási szubsztrátum a kerti talajban egyenlő arányban. A kerti talajkertészeket általában télen betakarítják.

 • Annak érdekében, hogy a Föld elég laza volt, egy kis vermikulitot adunk hozzá a keverékhez, amely helyettesíthető, például kókuszos szubsztrát, homok és hamu.

Miért van szükség arra, hogy szükség van kerti földre: így a palánták könnyebb lesznek elhalasztani az utcán vagy az üvegházban. A Föld megváltoztatásakor nem lesz stressz, világos.

Néhány órával a merülés előtt fel lehet venni a palántákat. Az a tény, hogy a nedvesített szubsztrátumból származó növényeket sokkal könnyebbé teszi, a gyökerek kevésbé sérülnek. A felvételhez önmagában kell előkészíteni a tartályokat vagy bármelyik analógjaikat a térfogat vízelvezető nyílásával valahol 0,3 liter.

És a transzplantációhoz egy új helyre, vagy inkább állandó, a palánták új konténerben lesznek. A jobb tőzegcsomagokat nehéz megtalálni valamit, és a térfogatuk 300-500 ml. Az átvitel előtt szükség van a tartályt gyenge mangán megoldással, ez a szabványos eljárás.

Ready Substrate – Nagyon kényelmes beszerzés, különösen a kezdők számára. És még a szakértők tanácsot megvenni, mert lehetséges, hogy a megfelelő talaj, persze, ez lehetséges, de szabad összetéveszteni a pontosság a kompozíció és az arányok nagyon egyszerű.

Ha még mindig nem akarja vásárolni, akkor az optimális recept: 3 kötet a kertben 5 részvény humusz és 1 része a tőzeg.

Minden más egy merülési technika az árnyalatokkal és jellemzőivel. Például az újonnan érkezők feltételezhetik, hogy a palántákat mélységgel kell áthelyezni. De ha nincs probléma a palánták fejlesztésében, nincs szükség. Csak az előző szintjén kell merülnie a palánták számára.

By the way, ha nem szabványos útvonalon akarsz mozogni, akkor a csigákban termesztheti a palántákat. És ebben a módszerben az előnyök sokak: és az ugyanazon az ablakpárkányon lévő hely, és a szubsztrátum kevesebb.

Lépésenkénti utasítás

Ez egy algoritmus, amely segít az otthoni padlizsánok helyesbítésében. Még a leszállás előtt is, minden palántának gondosan ellenőriznie kell. Fényes és beteg minták – oldalra, biztosan nem fogják elhalasztani a felvételt. A kiváló minőségű palánták mindig homogén színűek, erőteljes és erős szárak, amelyeken nincsenek deformációk.

Árképzési rendszer.

 1. A palántákat meg kell nedvesíteni, jobb, ha fél óráig merülne.

 2. Új konténerek is meg kell vizsgálni – meg kell tisztítani, szégyenletesek, a vízelvezetéssel. Ha nem tőzegcserepet, akkor a szokásos műanyag eldobható poharak teljesen illeszkednek, olcsóak.

 3. A tartályban a Clairzit (CAN és Perlite) meg kell öntenie, ez lesz a padlizsánok vízelvezető rendszere. Kevesebb, mint 1 cm-nél leeresztő réteg nem.

 4. Az elkészített primert elküldjük a tartályba, szintén meg kell nedvesíteni. A Föld teljes üvege nem érdemes önteni, 2-3 cm legyen a tartály és a föld széle között.

 5. Ha az öntözés után a föld erősen telepedett le, akkor hozzáadhat egy kicsit több talajt a tetején.

 6. A földön egy kis kiáramlás történik, ahol a vetőmagot elküldjük.

 7. A fújó növények túl lehetetlenek: szükséges, hogy ugyanolyan szinten maradjanak, mint a merülés előtt.

 8. Meg kell vizsgálnunk a padlizsánt egy kis talajt,.

 9. Csak akkor marad, ha egy növényt meleg (kb. 20 fok) vízzel önti.

De a transzplantáció és a merülési folyamat befejezése után. A szedés nem tekinthető sikeresnek, ha az eljárást nem transzformálták a legjobb átültetett mintákkal.

Ez az, ami az indulás a felvétel után.

 • A palánták nagyon sebezhetőek lesznek, valószínűleg minden stresszre válaszolnak. A hőmérséklet különösen fontos a csúcsos növények esetében, azt mondhatjuk, hogy az első 5 nap meghatározó – nem kevesebb, mint + 22-24 ° C.

 • A fényes nap ellenjavallt a növényekkel, hátrányos számukra, csak a pickupot mozgatta. Egy ideig a palántákat fel kell venni.

 • Jó lenne, ha további kiemelést szerveznénk, amely segíti a lumineszcens lámpákat. A helyes megvilágítással 12 órakor a padlizsánok normális fejlődésének biztosítása lehetséges.

 • Valahol 5 nap után a palánták javítják. A palánták jobbak a keleti ablakban. Ha átadhatja egy üvegházba, akkor jobb.

 • Ami az öntözést illeti, az első alkalom, miután a palánták szedése után túlságosan kritikus lesz ahhoz, vagy inkább a felesleges nedvességre. De a padlizsánok, miután az eljárás bőséges öntözésre van szükség. Ezután a talaj hidratálása mérsékelt lesz.

 • Általában az öntözött palántáknak időtartama 3, talán 4 nap. De navigálnia kell a talajszárítást. Jobb, ha a földet felolvasztja a földet, vagy esővízzel. És ha csak vizet használ, akkor legalább 2 napot kell védeni, ebben az időben minden extra klórt felszabadítanak.

 • Az öntözési víz csak szobahőmérsékletnek kell lennie. Hideg, nagy valószínűséggel, a palánták fáj, ami a gombák támadásával teli.

 • A merülés utáni undercinát a 14. napon tartják. És ez lesz gyökér etetés. Korábban csak értelmetlen: a gyökerek egyszerűen nem szabad elnyelni, hogy mit kell menni nekik, vagyis az eljárás hiába lesz.

 • Szükség van a segítségre palánták talpra után a stressz, ezért nem árt a használatát ePIN-extra készítmény, amely előállított folyékony formában. A pohár vízben 3-4 csepp hatóanyagot és permetezést kell feloldani. Egy eljárásnak elegendőnek kell lennie.

 • Az öntözésnek kell lennie vagy a reggeli órára (korai), vagy este kell. Ha ma délután csinálsz, a nap sugarai lencsékként fog működni, és a palánták égnek.

Jaj, De a padlizsánok a merülés után nem biztosítottak a negatív növekedési és fejlesztési forgatókönyvek ellen. Ha az eljárás maga helytelen, vagy a későbbi ellátás normái megsértik, a palánták sokat fognak fájni. Lehetséges, hogy még meghalhat. Ha a padlizsánok a merülés után a levelekkel járnak, azt jelenti, hogy a gyökerek sérültek a merülés során. Ezt kezeljük – finoman vízzel vizet lehet a növények, de a föld konvergenciája nélkül. A levelek megfelelő növekedési stimulátorral permetezhetők.

Ha a levelek palántái sárgás, akkor azt jelenti, hogy sok nedvesség van a földön, esetleg a padlizsánok is hiányoznak. Az öntözéssel meg kell találnia, megoldani, megoldani őket (a talaj állapotának útmutatásával). A bonyolultság jobb táplálása. A levelek nyilvánvaló szárításával ezek fehérek és sárgavé válnak, és gyorsan száradnak.

A palánták megmentéséhez “Epin” szükséges, és természetesen a palánták átvitele egy napszobából.

És felvétel után, néha a palánták a talajba esnek: ez megtörténik, amikor a föld nagyon lezárult a szár közelében. De néha egy veszélyes fekete láb jele. Ha egy pecsétben van, gondosan és rendszeresen laza talaj csak fogpiszkálni kell, a szár mellett van. De a fekete láb nem hagy esélyt a növény megmentésére.

A szedés után levont csemeték azt mondják, hogy a kultúra hiányzik a fénynek. Ne tegyen semmit, akkor egy 12 órás napot kell szerveznie.

Nyilvánvaló, hogy a szedés fontos a termesztés fontos szakasza, amelyre előre. Amikor a palánták szezon kezdete, márciusban vagy februárban, merülni kell az algoritmusban, hogy a növények “szerelem” és jól tolerálhatók.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: