A paprika hőmérséklete

Ha a paprika növények, akkor a termés minősége jelentősen javul. A leszállási munkákra való áttérés előtt meg kell tanulnod, hogyan kell a borsot nyitott földre. A cikkben fontolja meg mindent a paprika hőmérsékletéről, hogyan kell védeni az alacsony hőmérséklet ellen, és mely fajták fagyállóak.

Hőmérsékleti üzemmód

A paprika mind a nyílt talajban, mind az üvegházban ültethető. Nagyon fontos figyelembe venni a levegő hőmérsékletét. Paprika szerelmi hőt, de a csemeték és a felnőtt növények hőmérsékleti rendszere eltérő lesz. Ezenkívül az edzett növények jobban csökkentik a hőmérsékletet éjszaka. Még akkor is túlélhetők, ha a hőmérséklet -2 fokig csökken, de nem akklimatizálódhat nulla fokon.

A bors palánták leállítják a növekedést, ha a hőmérő +13 fok alatt jelenik meg. És a talajon +7 fokos hőmérsékleten kisebb fagyok észrevehetőek. A hőmérséklet-csökkentett hozam csökkenésével és annak minőségével.

A paprika hőmérséklete

Szakemberek javasoljuk, hogy egy csapadék palántákat Nyitott talaj csak a május második felében, amikor az időjárás már egyre viszonylag meleg. A fagyok lehetősége szinte egyenlő nulla, így nincsenek további kockázatok. Egyes kertészek úgy vélik, hogy a magról palántákat jobb lesz júniusban, de a legtöbben nem tartják be ezt a véleményt, mert nem volt ideje, hogy összegyűjtse a növény, augusztusban, az éjszaka esik a hőmérséklet negatív hatással a növekedésre a zöldségek.

A növekvő paprika optimális hőmérséklete +18 és +25 fok között van. Bizonyos esetekben a növényi leszállás tavasszal és +15 fokban megengedett, de érdemes nagyon tisztán, mert ha a levegő hőmérséklete +13 fok alá csökken, akkor a bors lelassul a növekedésben és a fejlődésben. Ezenkívül, ha a csökkenés 5 napig tart, akkor a bors csak 20 nappal a felmelegedés után fog fejlődni.

A paprika hőmérséklete

Hogyan lehet megvédeni az alacsony hőmérsékleteket?

A szakértők azt javasolják, hogy a növekvő borsos termesztés, megismerje magukat, hogy segítsen védeni a növények alacsony hőmérsékleti módokból.

Palánta

A nyílt palánták átültetése során nagyon sebezhető az alacsony hőmérsékleten. Ezért gondoskodni kell annak védelméről, ami megbízható menedéket hoz létre, amely június közepéig ajánlott használni. A menedéket mind a keret, mind a kerettelen. Tekintsük ezt a két tervet.

 • Keret. Ez egy nehezebb döntés, de megbízhatóbb, ezért sok kertész preferálja a pontosan keret opciókat. Például lehetséges egy keret létrehozása Brusevből, majd a tetején helyezkednek el, hogy polietilén fóliát.

 • Keret nélküli. Ez a design is megbízható, mert agrotektilisből készül. Az ilyen döntés készen áll a használatra. Gyártók Megjegyezzük, hogy a bors nem fagyasztva ilyen szerkezetekben még erős hőmérsékletcsökkenést is.

A paprika hőmérséklete

A paprika hőmérséklete

Felnőtt növények

A felnőtt paprikának jobban ellenállnia kell az alacsonyabb hőmérsékletnek, de ne pihenjen. Minden nap nyomon követi a hőmérséklet ingadozását, hogy időben megtegye a szükséges intézkedéseket. Szükség esetén a növények megvásárolhatók, ellenkező esetben a növény lelassul a fejlődésben, és a virágzás és a magzatkötés időtartama jelentősen megdöbbenthető.

Augusztus elején az éjszakák általában hidegek, így a szakemberek ajánlott menedéket létrehozni ezeknek a zöldségeknek. Film vagy nemszőtt anyagot vesz igénybe, miközben csak egy réteget használhat a megbízható védelemhez. A felnőtt növények nem félnek csökkenteni a hőmérsékletet, nem érinti őket.

A hűtés elleni egyéb védelmi módszereket használhatja.

 • Megszórva. Ez a módszer az, hogy finom vízpermetet alkalmaznak. Ez az opció az egyik leghatékonyabb. Speciális telepítésre lesz szükség a sprinklinghez. Javasoljuk, hogy este, és reggel – kapcsolja ki. Az öntözést éjszaka végzik.

 • Dohányzó. Ez a lehetőség a meglehetősen hatékony módszerekre is utal. Ebben az esetben ki kell választani a helyes “üzemanyagot”, mert vastag füstöt fog elérni a cél elérése érdekében.

Fontos! Nem szükséges maximalizálni a fenti határidőket, mivel a fő értékét a régió, ahol a borsot termesztik. Egyes területeken a tavasz nagyon korai lehet, és másokban ellenkezőleg, későn.

A paprika hőmérséklete

A paprika hőmérséklete

Fagyálló fajták

Annak érdekében, hogy a borsot még azokban a területeken is növeljük, ahol általában rövid fény nap van, különleges fajták tenyésztettek. Ezek mind a fagyállóság jellemez. Nem fagynak, és nem halnak meg alacsony hőmérsékleti módokon. Ezek a fajták ideálisak az urálok, a moszkvai régióban, valamint a Szibéria déli részén történő növelésére.

A szakértők a következő fagyálló fajtákat ajánlják, amelyek minimális hőmérsékletet tartanak fenn:

 • “Kolobok”;

 • “Márton”;

 • “Úttörő”;

 • “Sárga Bika”;

 • “Novoszibirszk”;

 • “Vörös Bika”;

 • “Merchant” és mások.

A fenti fajták mindegyike korai. Ha kényelmes feltételeket teremt a növekedéshez, akkor egy bokor 2,5 kg betakarítást kap. A gyümölcsök meglehetősen nagyok és vastag falúak.

Meg kell jegyezni, hogy a bors a termikus szerelmes zöldségekre utal. A meleg régiókban, ahol elegendő eső van, vagy mesterséges öntözést hoz létre, a bokrok nagy hozamot adnak. Tenyésztők eltávolítják a speciális fajtákat, amelyek lehetővé teszik a növekvő borsot még olyan régiókban is, ahol a levegő hőmérséklete kritikus, és sok fajta egyszerűen abbahagyja a növekedést. A bolgár bors sok régióban nő Oroszországban, a legfontosabb dolog az, hogy időben lezárja a növényeket alacsony hőmérsékleten és fagyokból.

A paprika hőmérséklete

A paprika hőmérséklete

A paprika hőmérséklete

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása