A potash műtrágyák leírása és alkalmazása paradicsomhoz

Paradicsom termesztése – zavaró feladat. Szükséges lesz egy teljes körű növényi és kötelező bevezetése a különböző táplálkozási és műtrágyák különböző szakaszaiban a bokor és annak gyümölcsét. A paradicsom egyik kulcseleme a kálium. Köszönöm neki, hogy az üzem könnyen gyökerezik, jól növekszik, és szégyen. Ezután fontolja meg a paradicsomot a potash műtrágyák leírását és használatát.

Ha használják?

Ez azért van, mert ennek a nyomelemnek a jótékony hatásai, a paradicsomos potash műtrágyák a növekedés különböző szakaszaiban használják. Ezért alkalmazza őket bizonyos pontokra. Ebből a célból egy transzplantációs idő lesz a talaj megnyitásához, hogy a bokor jól gyökerezik. Lehetséges, hogy könnyen könnyedén könnyedén a gyümölcskapcsolás színpadán, hogy mindazt, amire szüksége van a növekedéshez és a teljes éréshez. Ezenkívül a potash műtrágyák garantálják a paradicsom harmonikusabb ízű jellemzőit.

Az ilyen etetés segít a növények ellenállási hőmérséklet és időjárási viszonyok ellenállni. Ez különösen fontos a nyáron instabil éghajlatú régiók számára.

A fajok áttekintése

Az ilyen műtrágya különböző formái vannak, amelyek táplálkozási paradicsomként használhatók. Ezek tartalmazzák:

 • monofoszfát és foszfát;
 • kálium klorid;
 • Potash magnézium fajták;
 • szulfát kálium.

A különböző készítmények mellett különböző felszabadulási formák vannak – száraz por, folyékony műtrágyák. Néhányan közvetlenül a talajba kerülhetnek, míg mások számára megoldást kell tennie. Ez megköveteli a tejpor vagy a folyadék tiszta vízben. De mielőtt egy specifikus műtrágyát használnánk, érdemes szétszerelni a különböző fajok jellemzőit.

Monofoszfát kálium

Ez a műtrágya legsúlyosabb változatossága, amelynek köszönhetően a következő funkciók érhetők el:

 • a talaj savasságának csökkentése;
 • A talaj nem lesz túlságosan intenzív;
 • Hozzájáruljon száraz vagy hígított formában;
 • A műtrágyát a gyökér vagy az extraxanle típusú etetési típushoz alkalmazhatja.

Szulfát kálium

Rendszeres kálium-szulfátot hozok, ezt az elemet telíthetem. Az ilyen táplálékoknak köszönhetően gyorsabban nőnek, és erőteljes bokorot alkotnak. Tavasszal és nyáron, amikor a paradicsombokrok törlődnek, kálium-szulfát.

Kalivaya Selitra

A kálium-nitrát segítségével felgyorsíthatja a bokor növekedését, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan növelje a zöld tömeget. kívül A kálium-nitráton alapuló műtrágyák emésztési tulajdonságokat és növényi stabilitást emelnek a gombás és bakteriális fertőzésekig.

Humat kálium

Hála a humation kálium, amelyben a foszfor, és a huminsavak is található, akkor a növekedés felgyorsítása, erősíti a rizóma és a kitermelést növeljük. Ezenkívül az ilyen műtrágya használata érhető el a gyümölcsök ízlésének javítása és az árucikkek vonzerejének növelése érdekében.

Kalimagnesia

Egy másik műtrágyát Calimagnak nevezik. A talajban való elkészítése, a káliumon át kell telíteni, és hozzájárulhat a növekedés hatásához. Gyakran teszi abban a pillanatban, amikor a virágok fújnak, és a jövőbeni paradicsom ígéretei elkezdődnek. A Calimagnezia különböző típusú talajban használható, kizárva csak homokos talajokat.

Ha egy csalétet homokkőbe teszel, növeli a mosási ásványi anyagok időzítését.

Klorid kálium

A kálium-klorid tartalmaz továbbá foszfor és nitrogén. Az ásványi anyagokkal nem kimerült talajokban önálló műtrágyaként kálium-kloridot készíthet. Külsőleg egy fehér por megjelenése van, amely a csomag utasításai szerint fel kell oldania a vízben. Leggyakrabban a kálium-kloridot ősszel használják. Szükséges, hogy a klórnak nincs ideje leesni a talaj alsó rétegeibe.

Átfogó takarítás

Néha, amikor a kertész nehezen tudja meghatározni, hogy a talaj minősége mennyire elérhető a helyszínén, a szakértők javasolják a paradicsom átfogó öltözködését. Köszönhetően nekik lehetséges a növényekre gyakori hasznos hatás elérése, az immunrendszer támogatásától és a betegségek negatív hatásainak minimalizálása, a bőven és a magas színvonalú termény kialakulásával végződő negatív hatással.

Javasoljuk, mint egy komplex táplálék a paradicsom számára, hogy a műtrágyákat az “univerzális”, “rasinarin” és a “Kemira” nevek alatt alkalmazzák. Mindegyikük részletesebben elemezzük.

“Kemira”

Az ásványi műtrágya “Kemira” nagyon népszerű a sokoldalúság miatt. A talajra való elkészítéssel lehet elkerülni a talaj kimerülését, ugyanakkor növelni kell a növény stabilitását különböző gombás és bakteriális betegségekre.

Tekintve, hogy Számos “Kemira” fajta van, a paradicsom számára, és megnövekedett káliummennyiség a talajban érdemes választani – “Kemira Plus”. Az ilyen műtrágyát alkalmazza a paradicsom gyümölcse alatt.

“Egyetemes”

A “univerzális” műtrágya “Ferty” nagyszerű lehetőség a paradicsom bokor fenntartására a növekvő szezonban. Az “univerzális” műtrágya olyan ásványi elemeket tartalmaz, mint:

 • nitrogén;
 • foszfor;
 • kálium;
 • magnézium;
 • mangán;
 • kén;
 • cink-.

“Rassenin”

Ez a műtrágya némileg eltérhet a fajta függvényében. De az alapanyagok itt foszfor, nitrogén és kálium. Ezenkívül vannak olyan mikro- és makroelemek is, amelyeket a növény teljes növekedéséhez és gyümölcstermeléséhez szükséges. A “Rasanin” használatának fő előnyei között a következők megkülönböztethetők:

 • A vízben könnyen feloldható;
 • Minden nyomelem szulfát formájában jelenik meg, amely lehetővé teszi számukra, hogy könnyebben felszívódjanak a növények által;
 • Segít fenntartani a növényeket, így aktívan ellenáll a különböző kártevők és betegségek;
 • Alkalmas a kimerült talaj gazdagítására.

Népi jogorvoslatok

Amellett, hogy a kész ásványi etetés, gazdag minden mikro- és makroelemek, otthon, akkor főzhet infúziókat a népszerű receptek, amelyek szintén segítenek a paradicsom termékeny hozamának növekedésében.

 • A tojáshéjat a hajtogatott formában a talajba lehet tenni a savasság csökkentése érdekében.
 • Friss tisztított burgonya a leszálláskor a paradicsom bokorába helyezhető. Ez a gyökér tartály nagy számú káliumot tartalmaz, amelyet fokozatosan felszabadítanak, amikor a gumó rothad.
 • A banán héja is gazdag ez a mikroelemek, ami lehetővé teszi a gyümölcsök maradványainak hatékony használatát, csak szárítva és őrlésük előtt.
 • A paradicsom műtrágya esetében is rendelkezésre áll a fa hamu, csirke alom, jód, frissen vágott hálók tinktúrája (amely sikerült újrahasznosítani), tejszérum, ammónia-alkohol és élesztő, múlt fermentációs folyamat.

Az alkalmazás jellemzői

A jobb műtrágya kiválasztása mellett pontosan meg kell tudni, hogyan kell a vegyületeket, függetlenül attól, hogy megvásárolják-e a boltban, vagy a népszerű receptek által végrehajtották-e. Itt, hogy mit kell hallgatni.

 • A paradicsom bokrok táplálása szükséges, ha átülteti a gyökeresedés legjobb folyamatát. Ebben az esetben a műtrágyát közvetlenül egy lyuk gödörbe vagy gyökér alatt öntözik.
 • Szükség lesz arra, hogy segítsen a seb kialakulásának időpontjában, hogy a virágok ne jelenjenek meg, és üres rabok. Ebben az esetben a legjobb választási lehetőség kiválasztása. Tehát a mikro- és makroelemek maximális száma közvetlenül a lemezlapra kerül, és gyorsabban éri el a virágost.
 • Abban a pillanatban, amikor a seb képződésének határideje szükséges, meg kell őrizni a növény erejét. Szüksége lesz arra, hogy a gyümölcsözés időtartama nagyobb mennyiségben a kiváló minőségű termés kialakulásához. Kiválaszthat bármilyen kényelmes opciót.

Alkalmas a leveleken rendkívüli adagoló, és a bokor ásványi kompozíciókkal permetezésére alkalmas.

Ezek az alapvető ajánlások, de nem szabad korlátozni őket. Ha figyelembe vesszük az alkalmazás gyakoriságát, akkor van egy bizonyos rendszer.

 • Az első adagoló májusban, amikor nyitott földre leszállás.
 • A második az első után 2 héttel készült.
 • Aztán kb. Májusban vagy júniusban a hónapot foszfor és nitrogén táplálja, hogy a növény aktívan növekszik és zöld tömegt szerezzen. Ebben az esetben a kálium bőségét meg kell szabadítani – ez a pillanat nem veszi figyelembe számos kertert, ezáltal megakadályozva a bokor turbulens növekedését.
 • De amikor eljön a virágzás, akkor előfordul, májustól júliusig, attól függően, mikor a növény ültettünk, és melyik csoportba (korai vagy késői) paradicsom, tartozik -.
 • Az ilyen műtrágyák bevezetését akkor is megismételjük, amikor a gyümölcsök elkezdenek kötni.
 • Amikor már létrehozták és elkezdik toborozni, csak a méret és a vörösség, akkor beléphet a kálium, emellett bór, foszfor, jód és mangán.

Ez a tervezett etetés listája, de szem előtt kell tartani, hogy még mindig rendkívüli műtrágya van. Ez akkor történik, ha az üzem egészséges megjelenést és bizonyos paramétereket elvesztette, akkor látható, hogy az elemek hiányából vagy az erőveszteségből szenved.

Emlékeztetni kell arra, hogy a kötelező táplálkozási előírásra vonatkozó fent ismertetett séma csak ajánlás, és számos tényezőtől függ.

 • Mennyire gazdag a talaj, és mennyire volt ideje, hogy kimerült a gyümölcs- és zöldségnövekedés számos településéből.
 • A fajta egyéni erejétől függő függőség, a növények változatossága.
 • Figyelembe kell venni a régió éghajlati viszonyainak jellemzőit. Ha kedvezőtlen időjárást figyelnek meg, ami a legtöbb negatívan befolyásolja a növény azon képességét, hogy aktívan növekedjen és gyümölcsöző legyen, ez azt jelenti, hogy további műtrágyákkal kell fenntartani.

Ezért minden kertésznek biztosítania kell, hogy egy adott időszakban jobb legyen a paradicsom számára. Tudnia kell, hogyan kell alkalmazni, hogy milyen műtrágya alkalmas egy vagy más módon. Nagyon fontos figyelembe venni, a növényeket szabadban vagy üvegházban termesztik. Ha a paradicsom a film alatt növekszik, nagyobb gondossággal kell rendelkeznie, és az összes adagolót a rendszer szerint hozza. Ez annak köszönhető, hogy a növény ebben az esetben nem minden szükséges, beleértve a napfény bőséges, szabadtéri levegő.

Ezenkívül zárt körülmények között az üvegházakat intenzíven terjesztik különböző betegségekkel. Ezért érdemes támogatni a paradicsombokrok immunrendszerét. Figyelembe véve az összes fenti ajánlásokat, elegendő az egészséges növények növekedéséhez és egy csodálatos betakarítást gyűjteni velük.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: