A sárgarépa vágása a nyitott talajban

Szinte lehetetlen, hogy a sárgarépa jó betakarítást kapjon anélkül, hogy műtrágyákat készítene az egész évszakban. Fontos tudni, hogy mely elemekre van szükség ehhez a kultúrához, és ha kell használni.

Milyen műtrágyákat használnak?

A sárgarépa a nyitott talajban mind a szerves, mind az ásványi komplexumok felhasználásával fordulhat elő.

Organikus

Kornemploda jól érzékeli a megtérülő szerves, azaz komposzt vagy tőzeg. Az ilyen műtrágya az őszi hónapokban van beírva, és 5-7 kilogrammonként aktiválódik négyzetméterenként. Még jobb sárgarépa reagál a csirke alomra. Az anyagot először 1: 10-es arányban öntjük, majd ragaszkodnak hozzá, és közvetlenül a használat előtt a víz elváltál, 1-10 arányban. A régi tehéncsónak alkalmazása során 1: 10-es arányban kell hígítani, és 7 napig vándorolhat. Az öntözés előtt a műtrágyát ismét 10-szer tiszta folyadékkal hígítjuk.

Fontos, hogy ne eszközeként túl tömény, mivel a túlzott hatóanyagok hozzájárulnak a fejlődéséhez tetejét, és nem a gyümölcs magukat. Nem szabad a növekvő szezon közepén végezni a termesztési szezon közepén a növekvő szezon közepén – a felesleges nitrogén az elágazáshoz, rothadáshoz, valamint a sárgarépa negyedik csökkenéséhez vezet. By the way, ha a talaj, ahol a növényi növekedést magas savasság jellemzi, akkor a hamut, krétát vagy dolomit lisztet az etetéstől függetlenül kell beadni. Állapotának javítására agyag és vékony ágyak, tőzeg, komposzt, homokot, fűrészport impregnált karbamid oldatot viszünk be őket.

Ezt a mentés során kell elvégezni, elmélyíteni a lapátot 30 centiméterre.

Ásványi

A kész ásványi adagolókkal való együttműködés rendkívül fontos, hogy kövesse az általuk csatolt utasításokat, hogy ne okozzon a talaj túlhatalmazását és más nemkívánatos mellékhatásokat. A vegetáció kezdeti szakaszában a sárgarépa jól reagál a karbamidra, ösztönözve a lombozat növekedését. A minőségi eredmények a “Citovit” -t adják, amelyet a növények immunitása, valamint a változó időjárási viszonyokkal szembeni ellenállását erősíti. Ez a műtrágya a leszállás előtt is alkalmas vetőmagfeldolgozásra is alkalmas. Havonta kétszer hozzáadhatja a “Citovit” -t, a vetés pillanatától a gyökér betakarításához.

Alkalmas sárgarépa és “Ava”, amelyet vulkáni talajok alapján hoztak létre. A komplex összetételében jelen lévő ásványi komponensek növelik a betakarítás mennyiségét, javítják a minőségét, és kiterjesztik a tárolási időt is. Az “Ava” por és szemcsés formában kerül értékesítésre. Ehhez a tenyészethez a nitrogén trágyák szükségesek a négyzetméterenként 20 gramm mennyiségben, valamint a foszfor-adagolók, amelyek növelik a gyümölcsök mennyiségét a gyümölcsökben. A kálium-klorid előállításakor a tenyészet hozama javul, és a magnézium-szulfát bevezetésével 25 grammban négyzetméterenként növeli a gyökér méretét. Meg kell említeni, hogy a magnézium jobban alkalmazható a foszfor és a nitrogén, mivel ő az, aki hozzájárul az asszimilációhoz

A Boron a talajban a sárgarépát nagyobb, szeszes és dúsított karotin készítik. Különösen fontos szerepet játszik az ilyen alapanyagok a gyökerek érlelése során, mivel ez az elem megakadályozza a gyümölcs rothadást. A bór, magnézium és szulfát és a bór-szuperfoszfát keveréke kultúrájaként használhatjuk. Ha az ingatlant nem gazdagították Őszi, akkor egy hónappal a baktériumok előfordulása után a nitroamphos, amelynek evőkanál elvált 10 liter vízben. 5 liter műtrágyát használnak a négyzetméter feldolgozására. Három héttel később az etetést megismételjük, de minden négyzetméter számára 7 liter műtrágya áramlási sebességgel.

A szezon elején túlságosan gyenge talajok egy evőkanál káliumsóból, ugyanolyan mennyiségű zúzott szuperfoszfátból és egy karbamid, az elvált víz egy vödörben.

Népi jogorvoslatok

Az öreg kerti kertészek többsége előnyben részesíti a népi műtrágyákra, tesztelt. Explicit előnyei közé tartozik a hozzáférhetőség, az alacsony költségű, könnyű emészthetőség, valamint a biztonság és a talaj, valamint a hasznos lakosok számára. Tehát a termesztési szezonban a sárgarépát kalcium, vas, mangán, kálium- és egyéb szükséges elemek, de nem tartalmaz nitrogéntartás nélkül.

A hamu nem csak gazdagítja a talajt, hanem egyidejűleg ásni és csökkenti a savassági szintet, amely lehetővé teszi az oxigén számára, hogy jobban behatoljon a gyökérrendszerbe. A kirakodások minden négyzetméter általában 200 gramm porból készül. Helyes belépni az őszi időben a mentés során, majd a következő évben a növekvő szezonban.

Egy másik népszerű népi jármű a sárgarépa számára élesztő, lehetővé téve a földet vitaminokkal és ásványi anyagokkal, valamint kompenzálni a foszfor és a nitrogén hiányát. Megfelelő nyers és száraz termék. A friss élesztőt 1: 5 arányban tenyésztjük, és az ültetés előtt ismét 10-szer hígítjuk. Az 5 gramm mennyiségében száraz élesztőt először 5 liter vízben oldunk fel, és 40 gramm cukor-homokkal kiegészítve. Az öntözés előtt a keveréket körülbelül két órát kell erősíteni, majd a vizet 1: 5 arányban hígítjuk. Az élesztőt mindig meleg időben készítik.

A sárgarépa ágyak jód-oldattal történő permetezése javítja a gyümölcsök ízét és színét, és ropogókat is megijeszt. Ezt a kezelést szezononként háromszor hajtják végre, és 0,5 milliliter jódot jelentenek 2 liter vízben. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fenti arányok be nem tartása a lombozat árnyékában változik, és károsítja a gyökeret.

Csak és gyorsan előkészíti az infúziós csalást. Ehhez a tartály zúzott vagy tömör zöldekkel van kitöltve, vízzel öntve és a fedél alatt maradt lyukakkal pár hetes. A csalán kérésére egy pohár fa hamuval is megszórjuk. Az a tény, hogy a keverék vándorolt, és azt jelenti, hogy készen áll a használatra, “mondja” a kellemetlen szag, hab és mocsár árnyék. Ha a kész kompozíciót kinyújtjuk, és az 1: 20-as arányban feloldjuk a tiszta vizet, akkor lehet alkalmazni az extraháló permetezéshez.

A bórsav stimulálja a tenyészet növekedését, erősíti az immunitást, és hozzájárul a nitrogén legjobb felszívódásához. A műtrágya alkalmazását kétszer végezzük a szezonban. A savat forró vízben elválasztják oly módon, hogy az anyag grammja egy liter vizet adta meg. Ezután a teljes térfogatot meleg folyadékba 10 literre állítjuk, és öntözésre használják.

Hatékony lesz a használat és a szélesség. A következőképpen készül: A TEN-Tier tartály egyharmadát szárított bárral töltjük.Ezután a tartalmat meleg vízzel öntjük, és a rakomány nyomja meg a levegővel való kölcsönhatás elkerülése érdekében, és ennek eredményeképpen a penész megjelenése. Valahol egy héten a naplemezzettel álló héten meg kell feszíteni és hígítani arányban 1: 3. A sókultúra kezelése hasznos lehet – mind a gyökér, mind az extrakciós.

A főzési só ellensúlyozza a kártevőket, így hasznos lesz a sárgarépa tetejére.

Az alkalmazás jellemzői

Feed sárgarépa helyesen négylépéses sémán.

Leszállás előtt

Az első etetés történik a kultúra megjelenése előtt az ágyakon. Előzetes ősszel a talaj részeg a mélysége bajonett lapáttal, ami kíséri bevezetése szerves trágyák – mint általában, tőzeg vagy túlterhelt komposzt, valamint a fahamu. A hangszórók és a homok továbbításra kerülnek agyagföldekre, és savanyú krétára és dolomit lisztjére. Tavasszal az ágyakat fel kell robbanni, elmélyül 20 centiméterrel, és tiszta a gyomláló gyógynövények és növényi maradványok. Azonnal az ásványi műtrágyákkal ellátott talajtakarmányokat.

A kezelés és a sárgarépa magjai a csírázás folyamatainak további felgyorsítása érdekében. Ehhez a 14-16-os vetőgépek mikrofertilizálásba, tömör fa vagy növekedési stimulátorba merülnek. Például, erre a célra, a keverék a harmadik egy teáskanál bórsav, fele egy teáskanál nitroposki és egy liter melegített víz. A folyékony műtrágya kiválasztása, érdemes kiegészíteni a mangán. Ha nincs lehetőség a magvak feldolgozására, akkor ezeket az alapokat hozzá kell adni az öntözés előtti öntözéshez.

Amikor kiszállt

A zöldségek viedése előtt nyílt talajon az ágyak teljes felületén az ásványi műtrágyák eloszlanak. A kertészek 45 gramm szuperfoszfátból készült, 20 gramm, 25 gramm ammónium-szulfát és 35 gramm kálium-klorid használatával ajánlottak. Ez az összeg alkalmas egy négyzetméter feldolgozására. Közelről a műtrágya a földre, hogy kezeljék a robellel.

Egy alternatív recept keverés egy teáskanál komplex műtrágya, 0,5 csésze homok egy nagy frakció és egy teáskanál sárgarépa magvak. A kapott kombináció közvetlenül az ágyra szállt.

A hajtások megjelenése után

Amint a sárgarépa több teljes körű levele jelenik meg, szükség lesz folyadékfedezésre. Ehhez 20 gramm ammónium-nitrát, 30 gramm káliumsó só és ugyanolyan mennyiségű szuperfoszfát szükséges, hogy 10 liter kiemelkedő vízben hígítsa. Ez a kötet elég lesz az öntözéshez 10 négyzetméter leszállás. Egy integrált műtrágya, amely tartalmaz egy bár, kén és mangán, vagy egy madár alom, hígított vízzel arányosan 1:15.

További adagolók

Amikor a kultúra gyökeret fog kialakítani, egy édesebb ízre, akkor a fa hamu, amely száraz, vagy egy elvált formában van. Körülbelül egy hónappal a betakarítás előtt kálium- vagy fa hamu van felszerelve. A végső etetés nem tartalmazhat nitrogént, de foszforban vagy káliumban gazdagnak kell lennie. Jelenleg a szuperfoszfát és a káliumsó só alkalmazása is megfelelő.

A gyökérnövények végső öregedése során kitermelő táplálkozást lehet végezni. Rendkívül egyszerű: egy teáskanál bórsav elvált 10 liter vízben, és a sárgarépa tollak permetezésére szolgál.

Mivel a hatóanyag gyengén oldódik alacsony hőmérsékleten, először értelme van egy liter forró folyadékba, keverés közben, és 9 liter normál hőmérsékletű normál hőmérsékletét kiegészíti.

Lehetséges problémák

A betakarítással kapcsolatos problémák gyakran a nitrogén túlzott bevezetését vagy klóratartalmú gyógyszerek alkalmazását adják. A zöldségek állapotában közvetlenül a leszállás előtt a talaj deoxidációját befolyásolja, és az öntözési mód megsértése. Mindezen esetekben a gyümölcsök megváltoztatják az űrlapot, ami rosszabb marad, vagy akár keserűvé válik. Ezenkívül a legvalószínűbb problémák merülnek fel a nitrogén késői bevezetésével. Fontos megjegyezni, hogy e komponens átvétele a gyümölcsök fejlődésének szakaszában negatívan befolyásolja az utóbbi állapotát.

A sárgarépa etetésről az alábbi földön.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: