A szamóca termesztése a gyógyítható anyag alatt

Kétségtelen, hogy az eper tökéletesen növekszik a gyógyítható anyag alatt, gyorsabbá teszi a betakarítást, és a bogyók gyűjteménye problémát jelent. A Black AgroTextrile lehetőséget ad arra, hogy megszabaduljon a gyomoktól, csökkenti a gyümölcsök fertőzésének kockázatát a rothadáshoz vagy az étkezési parazitákhoz.

De kezdő daches kell vizsgálnia maga a technológia részletesen, hogy megértsék, hogyan kell rögzíteni az anyagot ültetés előtti bokrok ágyon alatt sponbond és egyéb megfigyelő anyag lyukakkal.

Előnyök és hátrányok

Tiszta, jól ápolt ágy érett bogyókkal tetszik a nyári ház szívét. A klasszikus talajtakaró helyett az elhaladó anyag alatti szamócainak eldöntése sok egyidejű probléma megoldható. Ennek a módszernek a nyilvánvaló előnyei a következő pontokat tartalmazzák.

 • Biztonsági védelem a szárítástól. Ennek köszönhetően csökkenthető az öntözés gyakoriságának csökkentése.
 • Mikroklíma képződés, A növények jó növekedésének és fejlesztésének előmozdítása. Simulálja az esőernyők tevékenységét is, amely segít a talaj fenntartásában.
 • Megszabadulni a gyomoktól. Az átlátszatlan fekete anyag természetes szűrő a napfény ellen. Az ágyak nem túllépnek, kevesebb időt töltenek nyaralásra.
 • A gyökérrendszer fejlődésének ösztönzése. A vödrök több tápanyagot és nedvességet kapnak.
 • Reprodukciós szabályozás. A bajusz különleges szenvedélyes anyagán keresztül nem gyökerezik. Könnyen normalizálhatók, megakadályozzák a talaj kimerülését vagy ültetését.
 • A fagyállóság javítása. A légáteresztő anyag alatti üvegház hatása nem túl nagy, de még mindig segít megvédeni a növények tavaszi fagyokból történő védelmét.
 • Az érlelés gyorsítása. A talaj gyorsabban melegszik, a bogyókat 1-2 hétig tartanak, mint a szabványos időzítés. Ez különösen fontos, ha a termesztést a Régiókban rövid nyáron állítják elő.
 • A gyümölcsök tisztaságának megőrzése. A betakarításkor nem kell tisztítani őket a földről. A bogyók nem indulnak el a felesleges nedvességtől.

Hátrányok is. A fő probléma az, hogy szükség van az ágyak kialakítására, különben nehéz lesz biztonságosan rögzíteni a ruhát. Ezenkívül a megfigyelő anyag megvásárlása további költségeket igényel.

Anyagtípusok

Fedjük le a földet az eper leszállás helyén különböző anyagok lehetnek. A legtöbbjük egy nemszövött szerkezetű vászon formáját tartalmazza. Vágott lyukakat – keresztezett vagy lekerekített alakú. Az ilyen anyagok általános neve agRovexistil, lehetnek egyrétegű vagy kétoldalas.

A legkeresettebb opciók.

 • Akril. Találkozhat az “Agril” kereskedelmi név alatt, fehér és fekete. A polimer alapítvány nagy szilárdságú, rezisztenciával rendelkezik a patogén mikroorganizmusokkal szemben.
 • Spanbond. Szintetikus anyag, amely képes akár 4 évig tartani. A spenbond alatt sikeresen nőtt a szamóca legszebb fajtái.
 • Agrofolok. Multilayer szerkezetű anyag. Lélegző, hiányzik a nedvesség, elősegíti a talaj védelmét a fagyból és a túlmelegedésből. A szamócainak ültetéséhez az egyik legjobb.
 • AGROSS. Anyag homogén szerkezetű és hosszú élettartamú. Elég 4 éve – az eper egész növekedési ciklusa egy helyen.
 • Loutrasil. Viszonylag olcsó, népszerű a DACNIS anyagok között. Az UV-expozíciónak való ellenállása alacsonyabb, de a vászon nem rendelkezik üvegházhatással, ez nem rossz a felesleges nedvességet.
 • Spanbell. Modern Ultra könnyű anyag a polipropilén környezet alapján. Jól szellőztethető, elegendő nedvességpermeabilitással rendelkezik.

Gyakorlott és leszállási eper a geotextíliában. A szövet alatt végezhető – a szálak keresztirányú és hosszirányú szövőjével, emlékeztetve a mezőgazdasági anyagokra. De amikor ilyen anyagot választott, nagyon fontos, hogy figyeljen a nedvesség permeabilitásának mértékére. Ellenkező esetben, a kívánt hatás helyett, a kert vízi stagnálás és pesti kolónia az áthaladó réteg alatt.

Leszállás

A megfigyelő anyag alatti szamóca túlságosan szüksége van rá. Az ilyen ágyak eszközének rendszere kissé eltér az általánosan elfogadott. Speciális lámpatesteket használnak a ruhadarab felszerelésére a földbe. Ráadásul is szükség van rá helyesen – Lehetetlen a fekete arc lefelé történő elvégzésére, a gyártó általában jelzi a kívánt tájolást a tekercsen.

Érdemes megfontolni, mert ha megszilárdítja a megfigyelt anyagot megsértéssel, akkor nem lehet kihasználni előnyeit.

Időzítés

Megoldás, amikor a gerincek padlóburkolatának előkészítéséhez sok dacket bizonyos nehézségekkel szembesül. Bélelt a talajban a szamóca tavaszi bokrok, magasra, jól tolerálja a teleket. De várja a bőséges gyümölcsöt ebben az esetben.

Az őszi leszállás előnye van. Az északi régiókban már augusztusban történik, közelebb 3 évtizedig, délen – szeptember végén. A következő évben a bogyó már teljes betakarítást fog adni. De érdemes megfontolni, hogy még a jól gyökerező növények is alaposabb menedéket igényelnek a tél számára. Minél alacsonyabb a téli hőmérsékletek, annál fontosabb, hogy a leszállási időszak helyes választása. A hideg régiókban a legjobb szezon lesz tavasszal erre.

Egy hely

Az eper ágyak kialakulásának helyszíne nagy jelentőséggel bír a sikeres termesztés szempontjából. Fontos, hogy a bogyó megkapja a napfény maximális mennyiségét. A dombokon helyezkedik el, ahol nincs tervezet vagy árnyék. Ezeknek a célból jól illeszkednek a gyümölcsedények mellett, vagy az alacsony fák és cserjék közötti terület, üres korona nélkül.

A talajt meg kell erősíteni, termékeny, lazább. Használhatja azt a gerinceket, ahol a hagymát vagy fokhagymát, sárgarépát, hüvelyeseket vagy gabonaféléket használhat. Érdemes megfontolni, hogy a legtöbb eperfajta ültetvényének átültetése és megfiatalítása 4 évig terjedő időszakossággal van szükség.NE illessze ezt a növényi növényeket víz stagnálással, alföldön vagy erős árnyékokban.

Eper súlyos gyümölcsök, amikor a burgonyát és a paradicsomot, a paprikát és az uborka utáni gerinceket termesztik.

Technológia

A nemszőtt Agromature anyagból származó menedékhelyen alapuló elrendezési szabályokat gondosan meg kell figyelni. A fő eljárás ilyen lesz.

 • A talaj előkészítése. Részeg, gondosan kiválasztja a gyomnövényeket, rizómákat, köveket. Ezután természetes vagy komplex műtrágyák kerülnek bevezetésre a talajba. Megfelelő, komposzt, túlterhelt szalma. Agyag talajnak hígítsa a hamut és a tőzeget.
 • A csepegtető öntözés. Szükség lesz, ha nagy területet kapnak a leszállás alapján.
 • Az alulfinanszírozás. Az összehangolt talajkapák tetejére halmozott, a kerület körül rögzítve. Megszórhatja a föld széleit, nyomja meg őket oldallal, és folytassa a rögzítést elősegítő hornyokat is. Az anyagot el kell terjeszteni, fokozatosan gördíteni. Kétoldalas anyagok a film vízálló részében irányulnak.
 • Egy nyílás kialakítása. Ehhez a felületet a négyzetekre helyezzük, a 35-40 cm-es központok között. Kerekített vágások vagy keresztes hornyok alakulnak ki. A legegyszerűbb módja annak, hogy a jelölést egy bélés segítségével jelölje meg, elmondta a csomókat.
 • Leszállás. A választott meleg rétek, reggeli óra. A talaj jól nedves. Minden egyes bokor alatt egy lyuk van a kert mélységéhez. Kostik kerül benne, a gyökerek megszórják a földre a növekedési pontig.

A feszült padlóburkolat szélének kirakodása után a lyukak körül feküdt, a talajhoz nyomva. Ha a csepegtetést nem tervezik, minden egyes bokor helyileg hidratálódik, a gyökérzónában, az öntözés segítségével.

Gondoskodás

A padlóburkolaton lévő eper termesztése lehetővé teszi, hogy minimálisra csökkentsük az ellátási igényeket. Az ültetés után a növények nem szükségesek a gyakori gyomirtáshoz vagy más agrotechnikai eseményekhez. A kerti munkák fő terve ebben az esetben a következő pontokat tartalmazza.

 • Heti hidratálás. Az eper bokrok öntözése gyakrabban csak akkor szükséges, ha egy szigorító száraz időszak van telepítve.
 • Időszakos vágási bajusz. A lombhullató tömeg és az oldalsó hajtások bőséges képződése elviszi a termékenységhez szükséges növények szilárdságát. A bajusz növekedésének intenzitása nagymértékben függ a növény változatosságától. Éles kerti ollóval vágott, előremutató pengék. Az első évben szokásos a bajusz eltávolítására, és a virágok teljesen.
 • Inszekticid és fungicid kezelés. A betegségekkel és a rovar kártevőkkel való küzdelemnek legalább két alkalommal kell lennie szezononként, megelőző célokra. Ha fertőzésekkel rendelkező fertőzés jelei vannak, a forgatások, az ágyak hernyók vannak, akkor a nem tervezett kultúrát kell kezelni. A szamócacsomagok a legegyszerűbbek manuálisan gyűjteni.
 • Műtrágyák készítése. A bőséges hozamok növekedése segíti a speciális folyékony kompozíciókat – Biohumus. Ahhoz, hogy a gyártó ajánlásaitól függően a leveleken vagy a kirakodás után 30 és 45 nap alatt legyen. Az etetés hozzájárulhat az első évben az eper akadályok kialakulásához. A földön lévő megtermékenyítési időszak végén jó fa hamu hozzáadása.
 • Vágási lap kimenet. A gyümölcsözés befejezése után készült. A cserélhető fajtákban ez a szakasz előzi meg a virágzás második hullámát és a bogyók kialakulását.

Tekintettel ezekre az ajánlásokra, sikeresen növelheti az ízletes és érett epereket az ágyon még a hideg éghajlatú régiókban is. A fekete agropolock gyökerek alatt a könnyű tavaszi fagyok jobban tolerálódnak, a föld gyorsabban felmelegszik, ami azt jelenti, hogy a virágzás előtt jön. A déli régiókban egy ilyen menedék hozzájárul ahhoz, hogy a legjobban fenntartja a nedvességet a földön.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: