A szőlő gondozásának árnyalatai a leszállás első évében

A leszállás után az első évben a fiatal szőlő, mint más növények, különleges gondozásra van szükség. Végtére is, pontosan, hogy a bokor hogyan fejlődik ebben az időszakban, a hozam függ.

Öntözés és alárendelt

A fiatal szőlő rendszeres öntözés szükséges. Az öntözés gyakorisága közvetlenül attól függ, hogy milyen feltételek vannak a bokrok növekedése. Az átlagos növények kéthetente öntözöttek. Ha az eső ritkán jön, a bokrok gyakrabban kell vizet venniük. Nagyon fontos, hogy elegendő mennyiségű vizet öntsük a növény gyökerei alatt. A talajnak mindig jól meg kell nedvesítenie.

A fiatal szőlő öntözéséhez a legjobb, ha meleg és jól meghatározott vizet használ. Az öntözőberendezések kora reggel vagy késő este ajánlottak. Csak felhős időjárás esetén csak a bokrok öntözése.

Annak érdekében, hogy a nedvesség jól késlekedjen a földön, a hordó melletti földnek mulcsnak kell lennie. Ez is segít a talaj hőmegőrzésében is.

A szőlő gondozásának árnyalatai a leszállás első évében

A szőlő gondozásának árnyalatai a leszállás első évében

Növekvő szőlő, lehetetlen, hogy a talaj túl nedves legyen. Ez erősítő gyökereihez vezethet. Ha az eső gyakran nyáron megy, gondosan kell biztosítania, hogy a talaj a szőlő alatt ne elmosódjon. A bokrok közelében lévő profilaxis esetében kihúzhat kis hornyokat a víz eltávolítására.

A szőlő korai szőlőeredése július második felében, későn – az őszén. A szőlőterület téli elkészítésének folyamatában ismét jól törölje le a telket. Ez az eljárás segít megvédeni a növény gyökereit a fagyasztásból.

Fontos szerepet játszik az időszerű etetés bokrok. A gödörben lévő növények ültetése során általában nagy mennyiségű műtrágyát helyeznek el. Ezért az első évben a leszállás után, a szőlő, mint általában, nem illeszkedik hozzá. De a kertészek még mindig ajánlott figyelmesen figyelni a palántákat.

Ha gyengéknek tűnnek, lehet, hogy szükségük van egy nyári etetésre. Augusztus végén a káliumot és a szuperfoszfátot rendszerint a talajba vezetjük be, 1-2 arányban keverjük össze. Az ilyen táplálkozás lehetővé teszi, hogy a szőlő jobban felkészüljön a télre.

A szőlő gondozásának árnyalatai a leszállás első évében

Talajhurok és katalógus

A szőlő gondozása magában foglalja és a talaj időszerű lazítását jelenti. Szükséges, hogy nagyon óvatosan elpusztítsa a szárított kéreget. Végtére is, a fiatal palánták meglehetősen törékenyek, ezért nagyon könnyű megtörni. A lazítás folyamatában fontos, hogy törölje az összes gyomlapot. Végtére is fontos, hogy a szőlőtermesztés, hogy elegendő mennyiségű tápanyagot kapjon.

Időben kell eltölteni az üzem életét. Úgynevezett a felszíni gyökerek szőlő eltávolításának folyamata. Ez az eljárás lehetővé teszi a gyökerek többi részét, hogy mélyebben hagyjanak a földbe. Emiatt a növény jobban alkalmazkodik a téli hideghez.

Hogy ezt az eljárást elvégezze a törzs körül, meg kell ásni egy kis lyukat. Ezt követően minden felületi gyökeret levágnak. Ezt követően az elaludni kell a termékeny földet. Végezze el ezt az eljárást általában az első nyári hónap végén.

A szőlő gondozásának árnyalatai a leszállás első évében

A szőlő gondozásának árnyalatai a leszállás első évében

Jellemzők vágás

A leszállás utáni első évben a kertésznek el kell kezdenie a bokorot. A fiatal szőlőnek két fő meneküljön. Minden más fiókot törölni kell. Ellenkező esetben a fő hajtásoknak nincs elég tápanyagai. Ezenkívül, ha a szőlőültetvény túl sűrűbb, a bokrok nagyobb valószínűséggel szenvednek és pesti támadásokon mennek keresztül.

Annak érdekében, hogy a jövőben a növény jó betakarítást adott, az első években a kiszállítás után lehetetlen elismerni a nagy mennyiségű gyümölcs ágait. A virágzás egy részét el kell távolítani, miközben virágzó szőlő.

A fiatal bokor első évében fontos a hajtások üldözése is. Javasoljuk, hogy az őszén tartsa, miután a csúcsok koronáinak teljes egyenesítése után. Ezúttal a fiatal hajtások aktív növekedésének folyamata véget ér. Az ilyen változások észrevehető, az ág felső részét törölni kell. Általában a kertészek eltávolítják a 30-35 menekülési centimétereket. Ugyanakkor szükség van az összes lépcső eltávolítására.

A szőlő gondozásának árnyalatai a leszállás első évében

Ahhoz, hogy megvédje az üzemet a széltől, akkor is meg kell kötni. Általános szabályként a hajtások egy speciális, puha anyaggal vannak rögzítve. Használja a zsineg vagy a halászati ​​vonal erre a célra nem ajánlott. Idővel összeomlik a szőlőben, így a növényt traumálják.

Ha nem ösztönzi a fiatal szőlőt, sokkal nehezebb lesz a kialakításában.

A szőlő gondozásának árnyalatai a leszállás első évében

A betegségek és kártevők elleni védelem

Hogy a növények mindig egészségesek maradnak, fontos védeni őket a kártevőktől. A fiatal folyamatok leggyakrabban támadnak olyan rovarokat, mint a szőlő moles, bolhák vagy vékony atka. A kártevők elleni küzdelemben a bevált vegyi anyagokat használhatja. Leggyakrabban erre a célra, “klorofos”.

Ehelyett egy szappanoldat használható a növények feldolgozására is. Reggel vagy este fiatal folyamatokat permeteznek. A kártevők teljes megsemmisítéséhez a helyet 2-3 alkalommal kell kezelni.

Egy másik biztonságos kártevőirtási módszer – a fűszeres gyógynövények szőlőjének közelében. Itt lehet a kapor, a spenót vagy a sorrel. De Melissa és menta szar a közelben. A mellette lévő bokrok nem növekszik nagyon jól.

A kártevők mellett a gombás betegségek veszélyesek a fiatal szőlőre. A küzdelem érdekében a bokrokat peszticidekkel vagy rendes bordsi folyadékkal kezeljük.

Fiatal bokrok is fontosak, hogy megvédjék az égő napot. Ha a szőlő a webhely napos oldalán nő, az elsődleges eszköztől egy egyszerű menedéket kell építeni. Egy ilyen napellenző is kiváló esővédelem lesz.

A szőlő gondozásának árnyalatai a leszállás első évében

A szőlő gondozásának árnyalatai a leszállás első évében

Téli előkészítés

A fiatal szőlő érzékenysége hideg. Ezért az életének első évében egy termo-szerető üzemet kell megfelelően felkészíteni a télre. Ez a folyamat számos fontos szakaszból áll.

  1. Szeptemberben a bokrok melletti talaj jól szükséges. Minden gyomnövény és elesett lombozat megsemmisül a folyamatban.

  2. Ezután a földnek bőségesnek kell lennie. Szüksége van az ősz első felében.

  3. Néhány nappal az öntözés után a szőlő alatt, szükség van egy mély árok ásására.

  4. A fiatal folyamatoknak szépen kötődnek a zsineg segítségével, majd égnek a földre, és tedd az árokba.

  5. Tetején el kell esnie a földet. A talajréteg vastagsága attól függ, hogy mennyi hideg tél a régióban.

  6. Egyes kertészek inkább a ponyva- vagy polietilén zsákokkal foglalkozó fiatal folyamatok fedezésére szolgálnak. Használja őket nagyon óvatosan. Ha a tavaszi időben nem távolítja el az ilyen menedéket, a fiatal hajtások tudnak emlékezni. Az ilyen sűrű anyagok helyett a kertészek sweetheart vagy száraz szalmát is használhatnak. De ebben az esetben a bokrok mellett a csapdák vagy a kiváló minőségű méreg a rágcsálók számára.

  7. Amikor az első hó esik a helyszínre, gondosan kell eldobni a menedék tetejére. Az ilyen kiegészítő védelem segít megmenteni a gyökereket a fagyasztásból.

A szőlő gondozása az első évben a leszállás után nem olyan nehéz, mint az első pillantásra. Csak az összes szabályt követnie kell, és nem hagyja figyelmen kívül a növények számára fontos eljárások bármelyikét.

A szőlő gondozásának árnyalatai a leszállás első évében

A szőlő gondozásának árnyalatai a leszállás első évében

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása