A szőlő gyökérrendszeréről

Ahhoz, hogy egészséges szőlőbokor növekedjen, szükség van a növény gyökérrendszerének kialakítására, mert szabályozza, hogy szabályozza-e a vicces, virágzás és érlelés folyamatait. A cikkben fogunk mesélni a szerkezet a gyökerek a szőlő, a sajátosságai a fejlesztés a gyökérzet, attól függően, hogy a szezonalitás, és azt is megtanulják, hogyan reagált a föld alatti részét a szőlő bush környezeti terhelések és technológiai módszerek.

Jellemzők és szerkezet

A szőlő gyökérrendszere meglehetősen erős, szerkezete lehetővé teszi, hogy a növény szinte bármilyen talajon alkalmazkodjon. Még az ívelt homokos, valamint a szőlő köves területei is megtörténnek, és fejleszteni fognak.

A szőlőművelés szárazföldön, valamint fejletlen talajon lehet: a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a szőlőt szinte mindenütt termeszthetjük, kivéve a mocsárszakaszokat és a Solonzot. A többi növény gyökérrendszeréhez képest a szőlőben meglehetősen fejlett és nagy.

Amellett, hogy hasznos ásványi anyagokat és nyomelemeket biztosít a növény felső részében, a szőlő gyökerei biztosítják a fotoszintézis, a szénhidrátok, az alkaloidok, aminosavak, zsírok szintézisét és így tovább. A szőlő gyökerei révén megszabadulnak a nehéz vegyületektől és szükségtelen anyagoktól is. A szőlő felső zónája állapota a földalatti rész áramától és erődétől, valamint a termés mennyiségétől és minőségétől függ. A gyökerek koronája kialakulása a Stale Landing első évében következik be: állandó erőteljes rizómák és vékony váziák alkotnak ezekben a 12 hónapban.

Általában, A szőlőnek van egy fröccsenő gyökérrendszere, amelyet erős ágak jellemeznek, amelyek lehetővé teszik a kultúra számára, hogy szinte bármilyen talajra alkalmazzák. A mocsár, a só és a sziklák csak lelassítják a szőlő növekedését, és a rizómák egyéb kiterjedése tökéletesen alkalmazkodik a speciális struktúrájának rovására.

A fajok áttekintése

A szőlő szőlő gyökereit a kulturális fajtától függően különböztetik meg, a bokor elágazása is befolyásolja a gyökérrendszer erejét. A tapasztalt szőlő a gyökérrendszer következő részeit osztja ki.

  • “Haj”. Ezek a kis méretű vékony gyökércsövek, amelyek 3-5 mm-rel távolítják el a fő gyökereit. Keresztül, az ásványi anyagok és a nedvesség növényi táplálkozása.
  • “Kúp a felemelkedés”. Ez egyfajta gyökér tok a gyökerek tetejére. Megvédi a rizómákat a deformációtól, különösen sűrű talajon.
  • Oldalsó gyökerek. A dugványok kereszteződésével és csomópontjai által alkotott ágak. Az ilyen “csápok” segítenek a szőlőnek, hogy javítsák a földet.
  • Felületi gyökerek. Az 5-15 cm-es szintet a felülettől, és nem állandó részek. Megjelennek és eltűnnek az időjárási viszonyoktól és a párásítótól függően.
  • Kornestamb. A gyökérrendszer fő része egyfajta törzs a föld alatt. A gyökérrendszer kisülési oldalsó részeiből indult.

A növény gyökértörésén, amely több éve növekszik az adventitív gyökerei. És még mindig megkülönböztetett “kallusz” – ez egy progesztion a gyökér sarkán. A vízben lévő kutikula megtalálásának időpontjában. Ez a rész lesz a fő rúd a fő (sarok) rúd kialakulásához.

Dimenziók

A szőlő gyökereinek mérete közvetlenül a talaj szerkezetétől és a területen, amelyen a kultúra növekszik:

  • A régióban hűvös éghajlaton A gyökérrendszer nem fog mélyen megy és esik a talaj felső rétegére (20-40 cm mélységben);
  • A régióban meleg éghajlaton Ez a jelző 60 cm-ről 1 M 20 cm-ig terjed;
  • A homokos talajok területén A gyökérrendszer mélyen megy a távolság 1 M 50 cm és 3 M 70 cm között, hogy megkeressük a nedvességet;
  • sziklákon A rizómákat 3 méteres mélységbe helyezzük (néha az ilyen talajok szőlő gyökereinek maximális hossza akár 1,5 km-re is elérheti).
Olvasson tovább  Málna díj

A normál betakarításhoz a gyökereknek legalább 1-1,5 m-re kell menniük a tetejétől. A gyökérrendszer a szőlő legsebezhetőbb része. Gyorsan meghalhat vagy hajlíthat a túlzott nedvesség vagy a víz hiánya miatt, hideg vagy zsíros talajból.

Fejlesztés a szezonban

A gyökerek a szőlőben nőnek a Késleltetés kezdetétől, és amíg a gyümölcs érkezik. Minél magasabb a hozam, a kevésbé új gyökér folyamatok jelennek meg. A meleg talajok déli régióiban bizonyos szőlőfajtákban a gyökerek télen is növekedhetnek.

A tavaszi és a fiatal hajtások fejlődése során bekövetkező vese a rizómák által felhalmozott tartalékokhoz hozzájárulnak az érlelési szőlő pillanatától. A pihenés állapotában, a gyökérrendszerben lévő xylemek edényei aktívan felszívják a nitrogént és a keményítőt. Gazdag gyökerek hasznos elemekkel és a levelek öregedésével. Ha sírás (a Xylema gyümölcslé áramlása) szőlőülteti a levágott sebekből, ez azt jelenti, hogy az üzem kijött a pihenés állapotából, és készen áll az aktív fejlesztésre.

Az a tény, hogy a tavaszi talaj felmelegszik, és a gyökerek szöveteiben az anyagcsere aktivitás kezdődik. A felhalmozott keményítőt és fehérje anyagokat aminosavakban és cukorban dolgozzák fel, amelyet Xym. Az ozmotikus nyomás alatti tápanyagelemek a hajtásokra emelkedtek, ezáltal stimulálva a torlódási folyamatot. De a tavaszi időszakban, a növekedés a gyökérzet elmarad a növekedés hajtások, mert minden erőfeszítés a rizómák küldik, hogy feloldja a vesék, a virágzás, a növekedés és fejlődés a fiatal lépésekben. Amint a zöld tömeg megjelenik a bokorban, a gyökerek felgyorsulnak a magasságukban.

A szőlő gyökérrendszerének növekedésének csúcspontja – a virágzás és a gyümölcsözés közötti időszak, a betakarítás érlése alatt a tevékenység ismét csökken.

A szőlő gyökérbiomassza főként nagy állandó szerkezeti gyökerekből áll, a vékony gyökerek rövid életűek (a vitalitásuk 4-5 hét), és gyakran cserélik.

Reakció a környezeti feszültségekre és a technológiai módszerekre

Tapasztalt szőlő észrevételeikből arra a következtetésre jutottak, hogy Fiatal szőlőpalanták első kimeríti a sok gyökér, de érlelés után a hajtások és a vágás, a növekedés a gyökérzet van függesztve. De a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy A szőlő gyökerek nem szörnyű fű, bár maga a növény nem szereti a gyomokat. A növény gyökereinek növekedéséhez fontos, hogy víz, oxigén és elegendő tápanyagelem, és más növények, beleértve a gyomnövényeket, a gyomok egyszerűen elmélyíthetik, hogy ne versenyezzenek.

Olvasson tovább  Paradicsom malachite koporsó

Korlátozza a gyökerek növekedését a természetes kataklizmák, például egy nehéz fagy, valamint egy személy mechanikai akciói (kemény vágás, zöld menekülési idézet). És itt van egy kis víz hiánya (aszály mérsékelten) nem olyan szörnyű szőlő gyökerei, mint a felesleges nedvességet. A szőlő nem szereti a páratartalmat, különösen mivel a mocsár összetételét nehezebb oxigén és tápanyagok előállítására, mint egy durva talajbázisból. A szőlő gyökérrendszerében magabiztosabbnak érzi magát.

Ami a szőlő táplálkozását illeti, jobb, mint a tápanyagelemek, mint hátrányuk. Az első verzióban a készletek gyökérrendszerének felhalmozódása hiányzik, csak a földalatti rész a másodikban fejlődik, és a fenti földi törődés, amely a hozam csökkentésének oka lesz.

A szőlő fiziológiája olyan, hogy Hosszú ideig a fő gyökerek élnek, és az új gyökerek többsége folyamatosan meghal. Ez nem kapcsolódik az ellátással, hanem a növény sajátosságaival. De ez nem jelenti azt, hogy az ellátási szabályokat nem lehet megfigyelni. A szőlő nedvességének időszerű táplálása, a tápanyagok jó betakarítást hoznak, így csak a növény fiziológiájánál navigáljon, és az időjárás reménye nem érdemes: senki sem törölt agrotechnikai eseményeket.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: