A szőlő kullancsáról

A szőlő teljes betakarításának elvesztése egyszerűen időszerűen észrevehető, hogy a bokrokon lévő kullancs megjelenésének megjelenése. A kártevő elleni küzdelem érdekében a profilaktikus intézkedéseket és időben történő kezelést kell készítenie kész vagy házi gyógyszerekkel.

A kártevők típusai és leírása

A szőlőn számos kullancs található. Az egyik leggyakoribb Szőlő pókhálók. Úgy néz ki, mint egy kis rovar hossza 0,4-0,6 milliméter, amelynek színe úgy tűnik, hogy olyan, mint a sárga és a szürke-zöld. A kártevő télen egy halom hamis lombozatban, vagy egyenesen a cserje kéregben.

Az első szórólapok esetén a szőlő zöld részére mozog. Már + 13 ° C hőmérsékleten, a Paw-Tick Nő elhalaszthatja a tojásokat – 70-140-ig.

A szőlő kullancsáról

Egy hét múlva a keltető lárvák elkezdenek aktívan fogyasztani a levelek és a kultúra menekülését. A mérgező nyál a felület deformációjához vezet a lyukasztási helyeken. Külső, kis puffadás is kialakul. Néhány hét elteltével a lárvák nőnek a tej szentélyekben, és a sárga foltok a levélrekordokon vannak kialakítva, majd szárazak. Ezenkívül a szórólapok alsó részét egy vastag réteg pókhálóval borítják. Meg kell említeni, hogy a webes kullancsot először az alacsony sebességű gyomokkal szorítják, majd a szőlőbe költözik.

Európai Red Tick Korábban csak az almafákon lakik, de ma egyre inkább megtalálható a szőlő szőlőn. Túlsúly a vesék alatt, a rovarok aktívan szaporodnak a tavaszi fagyok végével. Pest nőstények vöröses árnyalattal és férfiakkal – zöldbarna. A kullancs tojásokat vöröses hangon is festették, így nagy falazatuk is figyelemre méltóak a szabad szemmel is. A sérült cserje szórólapja fokozatosan barna-arany árnyalatot szerez.

Szőlőfelte Ithem Nem tekinthető olyan veszélyes kártevőknek, bár a leggyakoribb a kultúra. A vesékben való telek után egy 0,2 milliméteres rovar fehér vagy sárga színű ovális kúpos kúpral mozog a lemezlap alsó felületére, és elkezd enni a tartalmát. A másik oldalt az úgy érezte, hogy “érezhető” áldott konkáv formációval borítja. Mindazonáltal ez a hatáslapok nem halnak meg, de továbbra is megbirkóznak a fő életciklusukkal.

Szőlő levél kullancs egy nagyon kis parazita, amely jelentősen elviszi a harcot. Télen a rovarot a vesék borítja, amelynek tartalmát fogyasztja. A tick támadása alatt található szőlő romlik a hajtások: gyenge és görbék, és gyakran száraz, nem jó.

Turkestan Tick a nyár első felében látható szőlőn láthatóvá válik. Elég nőstények elhalasztják a szezont közel 500 tojást.

A kultúrák másik változata a kultúrában van Négyzet, vozs. Nyáron, körülbelül 6-9 generációnak van ideje meglátogatni a bokorot, táplálja a vesék tartalmát és károsítja a gyökeret.

A szőlő kullancsáról

A szőlő kullancsáról

A vereség jelei

Hogy a szőlő kullancsokat szenved, mondja a levelek megjelenését Könnyű foltok, mint általában, kívülről. Idővel ezek a formációk megváltoztatják árnyékukat a barna, és miután a lemezek maguk pedig csavart, csendes és őszi. Az érintett leveleket egy sűrű webes belső oldalával is borítják – maximális koncentrációja a szárakon és az intersticiális között történik. Ha megnézed, akkor közvetlenül a mozgó pontok láthatók – a kártevők maguk. Amikor egy piros atka lapok gyorsan megtámadják a bronz színt.

Ezenkívül a felületet vöröses rovarlombik borítja.

A szőlő kullancsáról

A harc módszerei

Mindegyik kertész maga magát úgy dönt, hogy a vegyi anyagok ültetésével kezeli, vagy korlátozza a népi jogorvoslatokat. Ha a fertőzés már megszerezte a tömegelosztást, akkor jobb kombinálni többféle kombinációt.

Agrotechnikai

A küzdelem agrotechnikai módszerei közé tartoznak A jó nyomású bokrok elegendő öntözése, valamint az erősen érintett bokrok és levelek égetése. A szappanos oldattal történő ültetés benyújtása szintén csökkenti a kártevők populációit. A szőlőágyakon fontos rendszeresen eltávolítani a gyomnövényeket. Különösen fontos szerepe ez az eljárás a szezon elején.

A szőlő kullancsáról

Kémiai

Komoly vereséggel, a parazitákból származó szőlő feldolgozása agresszív inszekticidek. Például 75% kolloid kén alkalmas erre a célra. Ez az anyag a rovarsejtekbe behatol, hidrogén-szulfidot képez, ami méreg. A tapasztalt kertészek erre a célra ajánlott kéntartalmúak használata “Tiovit Jet” vagy “Kumulus”. A nagy plusz a kén, hogy lehet alkalmazni még egy nap a betakarítás előtt. A permetezés jobb, ha meleg, de nem forró napon végez, mivel a magas hőmérséklet a kén szükséges tulajdonságainak romlásához vezet.

Átlátszó koncentrátum “Fufanon” elpusztítja a rovarokat, de maguk nem károsítják a növényeket. A rovarirtó 30-60 perc elteltével kezdődik, de csak azt állította, hogy a gyógyszer nem áramlik a lemezlemezektől. Kezelés BB-58 nyáron, a növekvő szezonban. A rovarirtót vízzel elválasztják, majd a tenyésztési permetezéshez használják. A szükséges hatás is ad Omaith, Különböző ellenáll a nap és az eső. A gyógyszer aktív hatását 3 napig tartják.

Agresszív “Aktellik” ban benA nagy dózisok negatív hatással lehetnek még egy személyre is, ezért nagy gonddal kell használni. A cselekvése 10-120 perc elteltével kezdődik, és az egész hétpárban kerül mentésre. Ugyanez mondható el “Vestima”, amely nem használható a vesék feloldása során.

Meg kell említeni, hogy a rovarölő szerekkel való működés során meg kell védenie a légzőrendszert, valamint a bőrt és a ruházatot.

A szőlő kullancsáról

A szőlő kullancsáról

Biológiai

A leghíresebb biopreparáció “Phytenderm”. Használata után, ellentétben a rovarirtókkal, a gyümölcsök már a 4. napon gyűjthetők össze. Az eszköz hatékonyan harcol a kullancsok, de a védő tulajdonságait nem különböznek időtartamát, valamint a szezonban, a kultúra megköveteli több kezelést. A “Phytodeter” használatát közvetlenül a virágzás után lehet használni. Egy másik kiváló minőségű biopreparációt hívnak “Színész”. Használata egy széltelen, száraz és mérsékelt napsütéses időben ajánlott. A kezelés a legmegfelelőbb a finom permetezővel.

A szőlő kullancsáról

A szőlő kullancsáról

Népi

A kullancsok elleni népi jogorvoslatok kezelése a legmegfelelőbb a probléma korai szakaszában. Egy kilogramm száraz fehérek fekete áztatják 12 órakor 10 liter vízben. Használat előtt 40 gramm szappanos zsetont adunk hozzá a folyadékhoz, és a teljes keveréket rögzítjük. A kész összetétel szükség van óvatosságra a kezelésre való alkalmazásra, mivel a növény minden része mérgező. Elfogadják a bokorra való fröccsenést, bár egyes kertészek egyszerűen beporolják a száraz fehérítő szőlőt.

Egy másik meglehetősen hatékony eszköz pitypang. Friss szórólapjait 500 grammban öntjük egy vödör fűtött vízzel, és 3 óra sorrendben van. A kész keveréket rögzítjük és szappanoldathoz csatlakoztatjuk. A házi készítésnek azonnal permeteznie kell a szőlőt, mivel nem tárolja azt. A feldolgozás a vese-időszak alatt és a virágzás után történik.

Megszabaduljon a kullancs segítségétől és a kábítószertől kamilla. Kilogramm szárított fű vagy 3 kilogramm friss, 10 liter forró vízzel. Csomagolási keverék 12 órán keresztül, és szappannal csatlakoztatva a növényt permetezéssel kezelheti. Az ilyen feldolgozás 2-3 alkalommal végezhető el.

Segítségével Dohány jelen Kétféleképpen küzdhet a kártevők ellen. Az első azt jelenti, hogy az ágyak fúziója, a második – permetezés a bokrok. A készítmény a terápiás hatóanyag, 400 g, a fő összetevő lesz, hogy öntsünk 10 liter vizet, hogy ragaszkodni szól egy nap, majd forraljuk egy pár órára. A folyékony keveréket szappannal egészítjük ki, és töltsük fel további 10 liter vizet.

Ha a kert nő torma, A rovarok elleni küzdelemre alkalmazható. A hajtásokkal ellátott leveleknek egy húsdarálóban kell őrölniük. A kapott tömeg körülbelül 1/3 vödör tele van, és a fennmaradó helyet vízzel öntjük. Körülbelül egy óra hosszabb megoldás, az esti vagy reggeli permetezéshez használható.

A teljesítmény kidolgozhatja a kirakodásokat Nyári alkohol. A 25 ml-es hatóanyag 10 liter vízben elegendően hígít, és a legjobb megragadás után a szappan chipek kiegészítésére szolgál. Általános szabályként szőlő a feldolgozás után, de ismételt permetezést szervezhetünk néhány héten belül.

A szőlő kullancsáról

A szőlő kullancsáról

Megelőző intézkedések

A szőlő szőlő védelme a kullancs megjelenéséből következik Jogosult intézkedéseket időben. Nagyon fontos, hogy elpusztítsa a tavalyi lomb lehullott területeken a kéreg, vágott hajtások, szemét – azaz minden objektum, amely kártevők választjuk telelő. Tavaszi és őszi időben az ágyak körüli talajnak részeg, és a meleg hónapokban – feldolgozni kell “Akarin” vagy “UNEWN”. A bokrok gyorsan meg kell szüntetniük a sérült lombozatot, hogy a kullancsoknak nincs lehetőségük felülírni az alulról felfelé. A növekvő szezonban szükség lesz arra, hogy nyomon lehessen nyomon követni, hogy a szőlő ne érintkezzen a Földkel – helyes a nyakkendőre.

A műtrágyákat vagy a feldolgozó inszekticideket az utasításoknak megfelelően kell elvégezni, hogy elkerüljék a tenyészet mérgezését. biztos, Rendszeresen meg kell vizsgálnia a rovarok jelenlétének kirakodását.

Megszerzett palántákat, mielőtt a nyitott talajban kirakodnak, karanténnak kell lenniük. Ugyanilyen fontos, hogy rendszeresen permetezzen bokrok, mivel ez a kártevő a szárazságot preferálja.

A szőlő kullancsáról

A szőlő kullancsáról

Arról, hogy hogyan kell versenyezni a szőlő kulccsal, lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása