A vad körte leírása és termesztése

A vad körte egy erdei fa, amely gyakran megtalálható a természetben. Gyümölcsei nagyon hasznosak, így sok kertész gazdag és a kertjükben szeretne növekedni. A cikkben sok hasznos tippet találsz arról, hogyan kell csinálni.

Ami?

Fasz – ez egyfajta körte rendes. A fa nagyon erős gyökerei vannak, nagyon lenyűgözőnek tűnik, mert a természet maximális magassága körülbelül 20 méter lehet. Általánosságban elmondható, hogy a webhely megpróbálja fenntartani a 4 m-es vagy még kevesebb növekedést. A vadvesztett körte mindegyikét egyetlen, mind az azonos típusú fákkal rendelkező csoport növekedhet.

A növénynek szürke kérege van, kis mérlegekkel borított. Korona kiterjedt, vastag, levél sokat. Kerekített formában kerekített, a tetejét fényes csillogás jellemzi, az alsó – a mattság jelenléte.

A második hónap végén a tavaszi fasz virágzik és nagyszámú fehér rózsaszín virágcsökkenés. Az illat róluk nagyon erős, így nincs toll a rovarokból.

Megkülönböztetheti az erdei körte a kertből gyümölcsét. A vad fajták kisebbek, és nem mindig néznek étvágygerjesztő. De bennük sok előny. Gyümölcsök használhatók, összegyűjtjük őket ősszel. De érdemes megjegyezni, hogy a körte nagyon nehéz, ezért nem szükséges azonnal használni őket. Jobb, ha néhány hónapig terjedő termést küldünk.

kívül, Egy másik különbség a változatosságban fekszik. A fasznak kevés fajtája van, és mindannyian hasonlítanak. A kerti körte számos fajtát képviselhet: gyarmati, rövid, magas, magas. Mindenesetre azonban nem fog több mint 6 métert termeszteni. Ellentétben a játéktól, amely eléri a több tíz méteres magasságot.

Leszállás

Azok, akik szeretnék kipróbálni magukat a vad körte termesztésében, több hatékony leszállási tippet adhatsz. Végtére is, a növény termesztése kezdődik vele.

A térfeltételek és a kiválasztás

Először is, meg kell választania egy jó palántát. Egy vagy két év közötti másolatok alkalmasak, a vének rosszabbak, vagy egyáltalán nem igazak. A gyökereknek nem szabad károsodást vagy rothadás jeleket tartalmaznia. A növény tavasszal ültethetsz, amint a hó leereszkedett, és a talaj egy kicsit felmelegedett. Az őszi leszállás azonban előnyösebb. Ebben az esetben az üzemnek legkésőbb szeptember utolsó számától kell számolni.

A vad-termesztett körte előnyben részesíti a nap bőségességét, így érdemes elkerülni az árnyékolt helyeken való leszállás. A talajnak termékenyre lesz szüksége, manifesztálja magát jól, és maguk is vezetik. A magas savasság csak fáj, így az ilyen talajoknak hamutartalmú vagy dolomit lisztnek kell lenniük.

Fontos figyelemmel kísérni és úgy, hogy a felszín alatti víz ne legyen közel a felülethez, ami a gyökerek rothadását okozhatja.

Technológia

Most vegye figyelembe az étrend ültetési technikáinak leírását.

 1. Néhány héttel a várható leszállás előtt előkészíti a gödröt. Elég nagynak kell lennie. Mind a mélység, mind az átmérő 1 méter lesz.
 2. Ezután érdemes segíteni a földet. Szükség van komposzt (10 kg), 50 g szuperfoszfát, sófoszfát (30 g). Mindez aludt a kútban, és jól keveredik a talajjal.
 3. A kút közepétől 30-35 centimétert kell mérnie. A kiválasztott pontkészletszámban. Egy fiatal körte palánta lesz kötve.
 4. A palánta a gödör közepén helyezkedik el, zavaros gyökerek vezetésével. A Föld elalszik simán, elkerülve a levegő zsebek megjelenését. A gyökér nyaknak a talajon kell maradnia, 7 centiméterrel a talajszinttől.
 5. Miután az egész föld elalszik, a talaj jól kiszállt. Öntözött a föld, az áramlási sebesség a Bush – 10-20 liter.
 6. A fiatal fát a köteghez kötik. A körte körüli talaj a talajtakaróba helyezik, célszerű trágyát készíteni. És a gördülő kör mellett is, akkor egy kis hornyot is el lehet ásni előre, amelyben Önt öntjük.

Gondoskodás

A nyaralás gondozása nem tűnik nehézkes regeneráló kertésznek. Fontos pont az öntözés. Fiatal palánták hetente egyszer öntözött, több felnőtt körte ilyen gyakori öntözésre nincs szükség. Szezononként néhányszor önthetnek. Az idő hátralévő részében elegendő víz lesz a talajból és az esőből. Az öntözés elvégzése után fonhatsz a talajt. Valamint a prioritási kör régióját, amire szükséged van a gyomok. Korlátozzák növekedésüket, lehetővé téve a mulasztás.

Az ujj a vad körte kezdődik a második évben. A tavasz első hónapjában az üzemnek nitrogénre van szüksége. Tehát a fa gyorsan felveszi a zöld tömeget, és nagyszámú lombozatgá válik. A többiek során egy körte káliumot és foszforot adhat. Ezek az etetés befolyásolják a vérképződés és a további gyümölcsök kialakulását.

A gazdagok esetében nagyon fontos, hogy megfelelően elkészítse a télre. Amint a lombozat elkötelezettsége véget ért, metszés. Szükséges, hogy megszabaduljon olyan ágaktól, amelyek kiszáradtak, betegek, helytelenül nőnek. Ezután a fát inszekticidekkel kezeljük, hogy a télen elhelyezkedő kártevők ne kezdjék el a tavaszi támadásaikat. Szeptemberben szükség lesz arra is, hogy a növény foszforjával táplálkozzon. Októberben vagy novemberi elején, nedvességet nyereséges öntözést végeznek, majd a Rescock és a kiváló minőségű mulasztás követi.

Betegségek és kártevők

A vad körte kártevők és betegségek nemcsak a természetben, hanem a magánszövegben is. Lássuk, mit kell figyelni.

 • Heg. Ez az egyik leggyakoribb betegség. Neki köszönhetően a gyümölcsök sötét foltokkal vannak borítva, kiskorúak. Természetesen a jó betakarítás nem vár. Gyorsan kell reagálnia. Az első dolog eltávolításra kerül az összes elesett levelek, ez bennük és a kórokozó. Következő Használjon Bordeaux keveréket vagy más gombaölő szereket. Permetezés költeni virágzás előtt, vagy közvetlenül utána. Kezelhető és karbamid.
 • Buuray pöttyös. A betegség feltűnő körte lombozat. A lemezeken nagy barna foltok vannak, amelyek egyesíthetnek az egyikhez. Ha nem teszel akciót, akkor a fa nem túléli a téli telefont, hanem immunitást. A kezelés és a megelőzés érdekében az elesett lombozatot időben eltávolítják. Permetezés szükséges a borszeroskoy keverékhez vagy a “chom” -hoz.
 • Szürke gnil. Először a lombozatot, majd a gyümölcsöt, ami a térfogat rothadt területek megjelenését eredményezi. A betegség megjelenésének megakadályozása lehetővé teszi a tiszta leltár használatát és a lombozat és a telek időszerű tisztítását. A gabona szürke rot segíti a “bánatot”.
 • Lapot gallitsa. Kis barnás rovar nagyon örömteli lárvákkal. A lombozatszövetek táplálása. Elpusztíthatja a rovarirtókat. Elhagyja a csavart, felrobbant és éget, mint azok, akik a földön fekszenek.
 • Galovy ath. Rovar parazitagyulladás a lombozaton. A sötét konvexitások hatással vannak, amely szabad szemmel látható. A CARBOOFOS-ot vagy a “FUFANON” -ot használhatja kártevőkkel.
 • Levélszemét. Ezt a rovarot azonnal meghatározzák, mert a ragacsos csúszós nyomokat hagyja. Lombozat csavart, és minden ilyen másolatban lesz egy egész kolónia. Gyorsan kell eljárni, mivel ezt a kártevőt hihetetlen sebességgel (legfeljebb 15 generáció 3 hónapig) fagyasztják. Az első dolog, amit a tru szappanos oldatával lemosunk. Ezt követően minden erős rovarirtónak kell feldolgozni.

Kevésbé gyakran vad körte támadja meg a következő típusú parazitákat:

 • Medyan;
 • sheadoblushka;
 • Berry Bug;
 • zsizsik;
 • Sawfly;
 • gyümölcs;
 • Pyadenitsa.

Életélet és gyümölcsözés

A vad körte első alkalommal gyümölcsöt biztosít a létezésének 8 éve. Őszénél. Amint már említettük, a gyümölcsöt összegyűjtik, de már nincs elég. Lehetőség van legalább néhány hónapra érni. Ami a hozamokat illeti, a fát legalább 20 kilogramm gyümölcsöt gyűjtünk össze. A tisztességes agrotechnológiával a mutató legfeljebb 40 kg-ig érhető el.

Fasz él. Általában mintegy 70 éves, de a növények mögötti növények növekedhetnek és hosszabb ideig.

Ma meglehetősen lehetséges, hogy megfeleljen a vad körte példányainak, akinek kora meghaladja a száz évet.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: