Almafa imir

  • Szerzői: A gyümölcskultúrák kiválasztásának összes orosz kutatóintézete, E. N. Sedov, Z. M. Serov, B. BAN BEN. Zhdanov, Yu. ÉS. Khabarov.
  • Íz: édes-édes, a cukor és a sav harmonikus kombinációjával
  • Aroma: Igen, kellemes
  • A magzat súlya, g: 150 – 190
  • Teljes méretű: átlagos
  • Hozam: Magas, 4 év Vintage – 90 C / ha, 5 év -167 c / ha
  • Frekvencia frekvenciaRendszeres
  • A gyümölcstermesztés kezdete: 3-4 évig
  • Az érés időzítése: Tél
  • Cserélhető érettség: szeptember közepén

Lásd az összes jellemzőt

A kertészek és a dackets az Apple fajtákat termesztik a helyszínen, ami jó betakarítást ad, és nem igényel túlságosan óvatos ellátást. Ez egy olyan bizonyított fajta, amelyet egy felfedezőnek neveznek, hosszú termesztési és fejlesztési története.

A fajták eltávolításának története

A hazai almafajta származik a hibridizáció az orosz tenyésztők Khabarov, Sedov, Zsdanov és Serovaya több mint 40 évvel ezelőtt, de hoztak annak érdekében, hogy az állami nyilvántartás 1996. A fajta, a késői éréses és hibrid fajok OR18T13 ANTONOVKA sikeres átkelőhelyének köszönhetően.

A fajták leírása

Egy almafa behozatala – ez egy közepes minőségű fa, amely 4-6 méteres magasság elérése, mérsékelten vastag koronával. Mivel a fa ágai egy akut szög alatt eltérnek a csomagtartóból, a nap felé vezető úton az almafa nem veszi sok helyet, és egy kis kerti telken is növekedhet.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

A robbanás egy ezüst téli minőség, amelyet magas hozamúak, téli ellenállás, szerény gondozás jellemez. A standard jellemzőkkel együtt az Apple változatossága saját jellemzőivel rendelkezik: a paschers és a penész rezisztenciája és rezisztenciája, amelyet a VF által biztosított, gyors alkalmazkodás a különböző típusú talajokhoz, valamint a nagy ízminőséghez. A hátrányok közé tartozhat a héj túlzott finomságára, a gyümölcsök hajlamára, valamint a gyenge önképességre.

Érés és gyümölcsözés

A fa aktív virágzása elég korán kezdődik (május első felében), és a kis halvány rózsaszín színek megjelenése jellemzi, amelyek szinte az egész koronát lefednek. A frució a fa növekedésének harmadik évében kezdődik, de a maximális magas szintű hozam 7-8. A fogyasztói időszak márciusig tart. A virágzás és a gyümölcsök dátuma az időjárás kataklizmák hatása alatt mozoghat. Ez a fajta esetében a kombinált típus gyümölcse jellemző, ha az almafa gyümölcsöző a komplex és egyszerű rakétákon.

Ne felejtsük el, hogy az első betakarítás nagyon szerény lesz, de minden későbbi lesz.

Régiók növekvő

A fagy, az aszály és a hő kitűnő ellenállása miatt az almafa könnyen elindul minden éghajlati viszonyban. A mai napig a fokozatot az ország központi csíkja, valamint Fehéroroszországban és Ukrajnában ültetik, de ez nem jelenti azt, hogy az almafa nem ajánlott az északi régiókban növekedni.

Hozam

A fajta változatosága meglehetősen magas. Az első gyümölcsök szeptember közepétől kóstolhatók. Átlagosan, kedvező éghajlati viszonyokkal és megfelelő ellátással, akár 20 kg almával. Egy felnőtt fára 90-100 kg gyümölcsöt kaphat.

Gyümölcsök és ízük

Középméretű almát (súlya akár 190 gramm) jellemzi a helyes visszataszító forma, zöldes színű sárga betétek, valamint vékony fényes bevonóhéj. A gyümölcs íze harmonikus, édes-savanyú, kifejezett aromával. Az almák maximális kimondott íze a teljes érés után válik. Az almák előnyei a magas luiciness és a húsosságuk, amelyek rovására a gyümölcsök nem csak friss formában esznek, hanem a gyümölcslé, dzsemek, burgonyapürével is feldolgozva.

A termesztés jellemzői

A fajta termesztésének optimális helye a mérsékelt páratartalommal rendelkező termékeny talaj – egy lángoló vagy homokos. A kiszállást megelőzően el kell készítenie a talajt, tisztítsa meg a gyomokat és gondosan újra megjelenjen, hogy a talaj lélegezze. Az a területen, ahol az almafa nő, sok nap és könnyű, de érdemes elkerülni a területeket a vázlatokkal és a felszín alatti vizek bezárásával.

Az optimális vetésszezon a korai ősz (szeptember vége – október közepe) úgy, hogy a gyökérrendszer a fagyokhoz illeszkedjen. A telek kiválasztása, ne felejtsük el, hogy szükséged van egy almafa elhelyezésére más fáktól (csak más almafajták kivétel). Az agrotechnológia elemi szabályainak tiszteletben tartása alatt az ültetés és termesztés ezen fajta, még egy kezdő is megbirkózik.

Beporzás

A pollen fajta átlagos életképessége van, és az ingyenes beporzás következtében a gyümölcsök 20% -a kötődik. Nincsenek pontos adatok a pollinátorokról, de a biológusok tanulmányozzák ezt a problémát.

Alárendelt

UnderCalink – Ez a gyümölcsfa összetett ellátásának egyik fontos eleme. A leginkább elfogadható a szerves műtrágyák, amelyeket a megállapított ütemterv készített. Ezenkívül a fa hamu nyereményt nyer. Az etetés mellett ne felejtsük el az öntözés és a metszés sérült és régi ágakat.

Fagyállóság

Ez a fajta nagyon fagyálló. Teljesen tolerálja a télen a hőmérsékletmutatókat -40 fokig, amely a jövőbeni hozamjelzőkben nem érinti. A tél elé kerül, mulogál a csomagtartó körül, ami megvédi a fát egy luxus fagyba.

Betegségek és kártevők

A fajta abszolút immunitás az állvány és a penész, de a megelőző intézkedések érdemesek. Jellemzően a törzs és a fa permetezése különleges megoldásokkal. Néha, a kertész hibájának köszönhetően az almafa egyes betegségeinek még mindig megtalálhatók – ez egy fekete rák és bakteriális égés, hogy megbirkózzon a beteg ágak vagy kéregek eltávolítása.

Értékelések áttekintése

Növekvő Apple minőségű A bevándorlók szeretik a DACMS-t, mind a gazdálkodók, akik kereskedelmi célokat követnek, mivel az űrlap teljesen nem szeszélyes gondoskodás, gyorsan alkalmazkodik különböző talajokban, kivéve a nehéz agyagot, és hihetetlenül finom gyümölcsöket is ad.

A legtöbb szerelmes megjegyzi a magas hozamokat, a fák szépségét a bőséges virágzás során májusban, és természetesen egy felejthetetlen savanyú édes ízű alma. A mezőgazdasági termelők jelzik az almák tárolásának időtartamát, valamint a hosszú távon is könnyű szállítást.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: