Almafa orlinka

  • Szerzői: Gyümölcskultúrák, szerzők – E. N. Sedov, Z. M. Serov, N. G. Krasova
  • Íz: savanyú
  • Aroma: fűszeres, kifejező
  • A magzat súlya, g: 100-tól 210-ig
  • Teljes méretű: közepes vagy nagy méretű
  • Hozam: Magas, 30 kg-os fa
  • Frekvencia frekvencia: Éves
  • A gyümölcstermesztés kezdete: 3-4 évig
  • Az érés időzítése: Nyár
  • Cserélhető érettség: Augusztus közepén

Lásd az összes jellemzőt

Az Orlinka fajta magas, szőzékeny nyári fajhoz tartozik. Magas téli keménységgel rendelkezik, a távozás során, jó immunitással rendelkezik számos betegség számára. A gyümölcsök meglehetősen nagyok, édesek, fényes aromával, nagy hozammal.

A fajták eltávolításának története

1978-ban megjelent a gyümölcskultúrák tenyésztési intézetében OEL-ben, amikor az Apple Trees átkelő erliste pr … A kultúra létrehozásának első kísérlete a XX. Század 60-as éveiből származik. A szerzőség a háztartási tenyésztők csoportjához tartozik: e. N sedov, s. M. Serovoy, N. G. Krasovoy.

A fajták leírása

Az almafák erősek, növekednek akár 6 méter, a korona alakja – lekerekített, 3 méter átmérőjű. Az ágak közvetlenek, a csomagtartóban egy akut sarokban található, a kompakt módon, a fiatal fák irányulnak. A gyümölcsöző fákban az ágak a földre hajlamosak.

A kortex felülete a sötétszürke törzsére és áldásaira. Vese préselt, nagy hosszúkás kúpos alakú. A levelek nagy sötétzöld, ovális kerek, hegyes, csavaros tippek. A lap matt felülete fényvéna, hajlított le. A lemezlemez felülről van közzétéve – egy kicsit, alulról – jelentősen. A levelek szélén hullámossággal és nagy jarral rendelkezik.

A fa gyökérrendszere erőteljes elágazó, a termesztési feltételek és a vágók jellemzői függvényében alakul ki, amelyhez Orlynka oltott.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

Az előnyök között nagylelkű és kiváló hozamjelzők, kiváló megjelenés és ízlés. Jól alkalmazkodott a durva Wintershez, de a szakértők szerint a fajta nem a legerősebb fagyállóság. A növény nem igényel különleges gondozási körülményeket. Vintage kis krém, még a teljes érlelés után is. A gyümölcsöket a vitaminok és nyomelemek tartalmának egyik legjobbja.

A hiányosságok közül: a gyümölcsfák magas növekedése, a hozam gyakorisága a pihenés és a bőséges gyümölcsös évszakok változása, az almák érlésének nyúlványa, néha szeptember közepéig. Valamint az almák rövid távú eltarthatósága – körülbelül egy hónap, rossz szállítás.

Érés és gyümölcsözés

Gyors rendezett, a leszállás után 4-5 évig gyümölcsöt indít. A médium érlelése tekintetében a termés augusztus közepétől kezdve lőni, az Apple mentésére. Megjegyezzük, hogy a gyümölcsök érlésének szakaszos időszaka – szeptember közepéig tárcsázhat fióktelepeken. Ennek a funkciónak köszönhetően ajánlott szelektíven lőni. Az íz és a következetesség romlott. A fajta önállónak tekinthető, de a kertészek ajánlottak a más almafák mellett, amelyek egy időben virágzik az ORING-vel.

Régiók növekvő

Ajánlott az Oroszország központi fekete földterületén, Ukrajnában, Fehéroroszországban. Az orosz szövetség számára Orlovskaya, Lipetsk, Tambov, Kurskaya, Belgorod, Voronezh régió. A leszállás Vladimir, Perm, Kaliningrad, Moszkva Régiók. Úgy gondolják, hogy gondoskodó gondozással eléggé növekszik a déli urálokban.

Hozam

A 12 éves korában felnőtt fa 120 kg-os betakarítást, fiatal fákat adhat 12 éves korig – kevesebb, mint 30-45 kg. Gyümölcsök periódusai pihenőidővel – egy kis korlátozás alakul ki az ágakon. Gyümölcs Orlynka 30 évig.

Gyümölcsök és ízük

Szoros méretű almák méretben, átlagos súlya körülbelül 160 g. Lehet nagyobb. Kerekített forma, gyakran haladva. Zöldes sárga vagy sárga, vörös csíkkal borított felület. A pigmentáció intenzív a napos oldalról. Bőr sima száraz fényes. Gyümölcsök rövid, a magok kicsi, lekerekített sötétbarna. A magzat megjelenése becslések szerint 3 pontból 5 lehetséges.

Muck krém, szemcsés savanyú édes. Az almák 100 g-ot tartalmaznak: cukor – 9,5%, sav – 0,8%, C-vitamin – 6,6 mg, Pectin – 9,1-12 g.

Íze szép. A hús sűrű, ropogós, lédús és illatos. A desszert fajokra utal. Miután eltávolította a gyümölcsöket az ágakból, körülbelül 2 hét tárolva, enyhén éretlen almák repülhetnek hűvös helyen egy kicsit több mint egy hónap. A vékony bőr szállítása könnyen megsérült.

A termesztés jellemzői

Az Orlinka fajta gyakran vakcinázódik az alacsony szellemű fekvésen, így a fa kompaktabbá válik, a 3. évben gyümölcsöt megkezdi. Méretben az almák a törpe fajok egy kicsit kevesebb – akár 150 g, félig caro, akár 170 g.

Az ültetés helyének kiválasztása világít és nyitott. Előnyös laza könnyű talajok, láng és homokos. A fekete földi zónákban azt javasoljuk, hogy homokot adjon a talajban. A nedves területeken szükséges vízelvezetés.

A palánták között 3-4 m van, az 5 m-es sorok között. Az ültetett fák a támasztékig vannak kötve, amely a növény erősödve marad. Ajánlott, hogy áprilisban tavasszal üzembe helyezze, akkor és ősszel – szeptember első évtizedében.

A száraz időben a növények rendszeres öntözést, pörkölést, kis adagokat igényelnek napnyugta után – 5-10 liter a fa méretétől függően. Ezt követően a talaj laza és mulch hamu, humusz. A talaj nedvességtartalmával, az alma gyorsan újra. A fa rendszeres ésszerű vágást igényel a korona kialakulásához, a fájó ágak eltávolítása, a korona hígítása és megfiatalítása.

Beporzás

A Blossom május első második évtizedében kezdődik. Virágok nagyok, csészealj, világos rózsaszín. A szirmok lekerekítettek vagy hosszúkásak, a pingles egy szinten helyezkednek el, vagy közvetlenül az alábbiakban. Nincs szükség további polinkerekre, talán a szomszédos almafák pollinátorává válik. A hozam növelése érdekében az ORING egy másik fajtával ültethető.

Alárendelt

A műtrágyák a szezonra háromszor kerülnek: tavasszal a vesék felbomlása alatt – komplex ásványi anyag, nyár – szerves és ásványi anyagok keveréke, az őszén – csak szerves műtrágyák.

Fagyállóság

A középső sáv körülményei között a téli keménység elég magas, a növények a hőmérséklet -35 Celsius fok. A fiatal fákat védeni kell a fagytól. Hordók szigetelik a kedvesem, szalma, gumioid.

Betegségek és kártevők

Nagyfokú ellenállás a betegségnek mind az 5 típusú paszta. Orlynka hajlamos feküdni a gyümölcs rothadásra, megelőzési intézkedésekre – az elesett és beteg gyümölcsök időben történő tisztítására. A kártevők megelőző kezelése – “karbofoszómák” vagy klórfoszóma, a betegségekből – pulzált harmatáblák “topaz” vagy “bánat”.

Értékelések áttekintése

A kertészek nagyon szeretik a jó gyümölcsöt, de az első termést néha 5 évig kell elvárnunk. Bosszúságot okoz, hogy az alma, a surpov vizes és íztelen. Sokan közülük kissé kemény sárga, beleértve az eladást is. Valaki kétévente 10 éves fa gyümölcsökkel rendelkezik, de bőséges: az almákból, gyümölcslevekből készült kompótestek – az egész betakarítás lehetetlen enni. Szerintetlen almafa, nem okoz semmilyen problémát, problémákat, általában nem történik meg vele – így mondják a fajta tulajdonosai az országok.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása