Almafa pepin shafrana

 • Szerzői: És. BAN BEN. Michurin
 • Íz: Boros
 • Aroma: Telített, fűszeres, vékony
 • A magzat súlya, g: 70-100
 • Teljes méretű: átlagos
 • Hozam: 35-50 kg 1 fa
 • Frekvencia frekvencia: Éves
 • A gyümölcstermesztés kezdete: 3-5 évig
 • Az érés időzítése: Tél
 • Cserélhető érettség: Augusztus 15 – szeptember 10

Lásd az összes jellemzőt

Pepin Safrana – kiváló lehetőség a kertészek számára, amelyek az idő által tesztelt régi téli fajtákat értékelik. A fajta számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amelyet szinte az egész ország már régóta termesztett. A legnagyobb növények elérése érdekében azonban fontos, hogy betartsák a termesztésének számos egyszerű szabályát.

A fajták eltávolításának története

Ez a csodálatos almás fokozat, és. Michurin 1907-ben. az Orleans és a hibrid fajok áccsalánál – a litván és a kínai arany pipénje. A nagy tudós által megszerzett fajták sokféle változata maradt. Tambovshchina-on, G-ben készült. Michurinsk, és néhány év múlva megnyerte az ország más területeit. Az állami nyilvántartásban Pepint 1947-ben vezették be. mint egy faj, amelyet Oroszország legtöbbre terveznek. Most a népi kultúráknak és a FÁK-országokban szerepelnek.

Pepin elterjedt az ipari és amatőr kertészetben. Alapján több mint 20 másik fajtát kaptunk (Gorno-Altai, őszi öröm, cseresznye és mások).

A fajták leírása

A székesegyház fák 2,5-3,5 m-re nőnek. Legfeljebb 5-7 év a gömb alakú konfiguráció koronájának, de később Widescools lesz, a földre csökkent. A sűrített koronák rendszeres vágást igényelnek.

Gonoszok, hiányzó, zöld szürke színű és gyenge felületes. A beesés kifejeződik, észrevehetően és jól érezhető, ha megérinti. A közepes méretű dimenziók (5-7 cm), a smaragd hang és a levelek tippjei felsorolása rámutat és erősen megjelent.

A Blossomot kicsi képviseli, a fehér virágokkal rendelkező szerény virágzatra csoportosítva. A virágzási időszak alatt az Apple fák egyre egy kerti díszítések lettek.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

A kultúra jellemzői főként az érdemei és a termesztés specifitása. A pepin előnyei a következők:

 • stabil és gazdag gyümölcsök;
 • nagyfokú önki időtartam;
 • Kiváló regeneráló tulajdonságok, amelyek nagyfokú túlélést biztosítanak a vágás vagy fagyasztás után;
 • A gyümölcsök kiváló árucikk tulajdonságai;
 • a betakarítás közlekedésének megbízhatósága;
 • Nagy tenyésztési érték.

A hiányosságokból megjegyezzük:

 • A gyümölcsök hajlandósága a bányásznak (erre a célra, időszerű metszés);
 • gyenge szintje a folyosón;
 • A növények korához kapcsolódó almák ízléseinek csökkentése;
 • az érett gyümölcsök duzzanata, különösen éles hőmérsékleti ingadozásokkal és szélekkel;
 • Átlagos fokú konfrontációs támadások.

Érés és gyümölcsözés

A Color Bloom június elején kezdődik. Bár a pipint különböző Sammondnak tekintik, a keresztpollináció jelenléte lehetővé teszi, hogy jelentősen növelje a hozam fokát.

A hagyományos vetőmag-összetevőkön a kultúra 3-5 éves növekedést jelent, de amikor a törpe-feltalásokon termesztik, a gyümölcsök 2-3 éves növekedést jelentenek.

A kultúra a téli fajokhoz tartozik – az alma eltávolítható futamideje 15 éves korig csökken.08-10.09.

Hozam

Minden évben Pepin csodálatos hozamokat hoz. Jellemzően egy fiatal fa legfeljebb 35-50 kg-ot ad, és 10 év után a termés növekedése már eléri a 170-190 kg-ot. A rekord hozamok 200-220 kg almát alkotnak, amely szeptemberben beszerezhető.

Gyümölcsök és ízük

Peping gyümölcs telített édes, finom szőlő aromával. Ropogós konzisztencia a sűrűség átlagában, krémszínű árnyalattal. Gyümölcskarbantartás (70-100 g), lekerekített konfiguráció, kissé villant. Bőr gyümölcs sűrű.

Külsőleg a gyümölcsök nagyon vonzódnak a sima, sárgás és ragyogó bőrükkel, fényes elpirulással. A szakemberek – a pepin ízlése 4,75-4,85 pont – szinte kiváló.

A csodálatos ízlés mellett hosszú távú tárolási idő alma is eléri a 230 napot, majdnem tavasszal. Ehhez hozzáadjuk a tárolás javítja a gyümölcs ízét.

A termesztés jellemzői

A fajta termelékeny fejlesztése sajátos számú olyan jellemzőre jellemző, hogy fontos figyelembe venni.

A pepin kiszállása után az agrozód hosszú ideje elindul, és a fiatalok öntözését, táplálását és vágását biztosítja. Mindegyik tevékenységet bizonyos jellemzők jellemzik, amelyek hozzájárulnak a fák normális fejlődéséhez, jó betakarítást kapnak.

 1. Locsolás. Az első évek után a fiatalok kirakodása után rendszeres párásítást igényel – leggyakrabban egy hétenként 10-15 liter vízre. Az öntözés szükséges szintjét egy egyszerű teszt segítségével határozzák meg, a földet a kézben, ha pihenésre kerül, akkor szükség van öntözésre, öntözésre van szükség. Ezt követően az öntözés gyakorisága havonta kétszer (kis csapadékmennyiséggel) vagy száraz napokban legfeljebb 4-szerese. Augusztusban a növények hidratálója megáll, és az öntözési előfeltartást november végéig végezzük, amikor a talajt 0,7-1 m-rel hidratáljuk. Növeli a növény téli ellenállását, megvédi a gyökereket.
 2. Trágya. Figyelmet kell fordítani az aljzat összetételére, mivel a növény rendkívül élesen reagál a táplálkozási komponensek hiányára. Csak a rendszeres etetéssel számíthat egy jó betakarításra. Trágyázza, hogy a talaj szisztémásan, ragaszkodik egy adott műtrágya alkalmazási sémához. A rugóban Guano vizes oldata (1: 15) kb. 8 literre alkalmas fa. A legeltetés után a fa megtermékenyíti a trágyát, a vízen (1: 3) keverve körülbelül 10 liter per növényenként. Szeptemberben a kultúrát trágya táplálja (5 kg / 1 m² közeli hely) vagy komposzt (7 kg / 1 m²). Miután hozzáadta ezeket a konzisztenciát, a talaj öntürít, felrobban és mulched.
 3. Korona vágás és formázás. Ez ősszel, tavasszal (áprilisban). A növekedés első évében a növény középpontját 2 vesék lerövidítik, a fennmaradó gallyakat 2/3-ra vágják. A következő 3-4 évben a korona hígított, előzetesen a csontváz ágak, a gyengülő és deformált hajtások megszüntetése. Ugyanebben az időszakban, a csirkemen, a hordóban, 45 ° vagy 90 ° -kal, és legfeljebb 10 mm-t a fennmaradó kender legnagyobb méretének kell tekinteni. 5 év növekedése után illeszkedjen a vágó ágak és az elemek megvastagodásával. A növényekben egy felnőtt 7 éves, tisztítsa meg a csúcsot – korlátozza a fák növekedését.

Beporzás

Öngyűjtés – az üzem méltóságát, még akkor is, ha nincs almafa körülötte, a virágok nagy része bármilyen esetben gyümölcsöző margókat ad. A keresztpollináció használatával a termelés szintje élesen nő. A pepin törölt beporzók Antonovka, Calville havas és szláv. A hatékony beporzás körülbelül 50 m és annál több távolságra lehetséges.

Fagyállóság

A fagyálló pepin szintje a központi éghajlati övezetben átlagos, az érdeklődés hiányát a fák önértékelésével töltik fel. Tehát a bombázott fák, amelyek -25-től -30 ° C-ig terjedtek, hatékonyan helyreállhatnak és produktívan gyümölcsöket. A súlyos fagyok hosszabb ideig tartó expozíció esetén a fagyasztott hajtások lerövidítése 1/3.

Betegségek és kártevők

A kultúra gyengén védve van a növekedés során felmerülő különböző problémáktól, amelyek gyakran érzékenyek a betegségekre gyakorolt ​​gyakori sérülésekre, és támadják a rovar kártevőket. Gyakran jelenik meg, mint egy átjáró, harmatpulbeging, citoszok, gyümölcs. A velük való küzdelem tipikus módon történik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: