Alvika szőlő

  • Szerzői: Kalugin Victor Mikhailovich, Ukrajna
  • Célja: Asztal
  • Bogyó szín: Sötétkék
  • Csontokkal: Igen
  • Érési idő (szűrő): Korai
  • Súlycsomó, g: 700-1200
  • Hozam: Magas
  • A virág típusa: Oboy
  • Hibrid: Igen
  • Megjelentek: Talizmán x nagy

Lásd az összes jellemzőt

A tökéletes alak, az íz és a minőség, a tenyésztők keresztezi a szőlőfajtákat. Az Alvika fajta a XXI. Század egyik újításává vált.

Az eltávolítás története

Alvika, szőlőfajta, amelyet az ukrán tenyésztő viktor Mikhailovich Kalugin hoz létre. Ez egy termék átkelés két hibrid fajta kabalája és nagy. Ez a szőlő egyik legnagyobb fajtája. A fajta a kertészek tesztje, így nem mindannyian tudnak a tulajdonságairól.

Leírás

Silnorosal bokor. Fehér korona erős mulasztás, amely különösen látható a fiatal levélben. Előfordul a hajtások. A lekerekített és szív alakú levelek. 3 pengékkel, néha 5, fogaskerékélekkel. Színes levél világos zöld, gazdag, fényes vénák a felszínen.

A lap tetején van egy ráncos háló. Lapos vagy hullámos profil. A felső vágások oldalán korlátozott, lumenrel. Az alsó vágások gyakrabban nyitottak és hegyesek. Líra formájában, és hűtőfolyadék alja van. Zöld dolgok, néha piros árnyalattal rendelkeznek.

Pylid fogak, kicsi, kiálló arcokkal és éles csúcsokkal.

Érlelési idő

A fajta korai tekinthető. A növekvő szezon a vesék érlésének kezdete óta tart, és a termés eltávolítása előtt. 120-125. napig mérsékelt éghajlaton emelkedik. Hőmérsékleti mennyiség 2400-2500 ° C. Ukrajnában és Dél-of Oroszországban készen áll a betakarítás gyűjtésére augusztus vége óta.

Brozdi

Brozdi kúp alakú vagy kúpos henger. Elég nagy méret. A megszakítás hozzávetőleges értéke 700 és 1200 g között érhető el. Átlagos sűrűsége van, laza helyeket.

Bogyók

Sötétkék és nagyon nagy méretű bogyók. Kiterjesztett ovális forma vagy ovoid. Akár 30 g-ig nő, de leginkább a súlyuk 18-22 g. A bogyók hossza 41-43 mm, átmérőjű, körülbelül 25-27 mm. Bogyók borított vastag réteg purin flotta.

A bogyók közötti szabad távolság miatt nem képzelik el, és nem deformálják a növekedést. A hús sűrű, ropogós és lédús, 2-3 csonttal. Középsűrűség, nem zsír.

Íz

Az íz harmonikus, de megfosztott fényes aroma. A cukor és savasság tartalma a végéhez még nincs meghatározva, de a legtöbb nagyra értékeli ezt a változatot olyan édes, mint savanyúság.

Hozam

A vélemények szerint a hozamok túllépése meghaladja a szülőket. Ismeretes, hogy az alsó szárakon lévő hajtások nagy termelékenységgel rendelkeznek. De ugyanaz a tényező fenyegeti a túlzott hozamokat, és ugyanakkor maguk a bogyók minőségének romlása. A gyümölcsök nem lehetnek nem lehetnek vagy elveszíthetők az ízminőségüket a tápanyagok hiányából.

Ezzel a kertészekkel kapcsolatban ajánlott nyomon követni a kultúrát, és megakadályozza a felesleges előnyöket és a gyümölcsöket.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

A fajta fiatalnak tekinthető, most már számos mutatóját tesztelik. De az első tulajdonosok véleménye szerint következtetéseket lehet levonni, hogy az Alvik szőlő ígéretes és különleges fajtákat igényel.

A forgalmazás földrajzát még nem határozták meg megbízhatóan, de a gyártót az oroszországi központi csík mérsékelt éghajlatának ellenállják. Most a legtöbb tesztet Oroszország és Ukrajna déli részén tartják.

Leszállás

A jövőbeni szőlőültetvény kiválasztásakor a szőlőre jellemző szabványos követelményeknek kell irányulnia. Ami az Alvik fajtát illeti, a dugványai jóak. Ugyanakkor növekszik a gyökérrendszer, a fajta csak olyan helyeken lehet, amelyek nem fertőzöttek fertőzött Phyllox.

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Alvika fajta virágtípus Obrow, mert a kötelező leszállás megszűnik számos más fajta.

Ritkítás

Rosel Variety Bush, ezért közepes vágást igényel (kb. 6-8 vese). A vágás során nem kell több, mint egy fürtöt a meneküléshez. A hatástalan és törött hajtások eltávolításra kerülnek a szár növekedése és törése mentén.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A fajta fagyállónak tekinthető, egy megengedett téli hőmérséklet nem alacsonyabb, mint -23 ° C. A termesztés ajánlásaiban azonban van egy ilyen tétel, mint a téli menedék szükségessége. Sok kertész, aki ritka fajtát kapott, arra törekszik, hogy megvédje a kultúrát, szükségszerűen elrejteni a télen. Ezért a megbízható adatok a telek lefedése nélkül nem.

A téli menedékhely ideje alatt a szőlő a ventilátor típusú vagy ferde kordonból származik.

Betegségek és kártevők

Amíg a legveszélyesebb rovarok és betegségek nem vizsgálták. A kertészek kísérletei szerint Alvik közepes ellenállást mutat a betegségnek. A feldolgozó kultúrát évente 3-4 alkalommal kell alávetni.

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Az érett bogyók hosszú ideig lóghatnak a szőlőn anélkül, hogy elveszítenék a terméktípust. A nedvesség és a hőmérsékletváltozás miatt a bogyók nem repednek, és nem törtek fel. Az ilyen adatokat úgy kell tekinteni, mert a gyümölcs bőre tartós.

Sok kertész mindazonáltal kiemeli a rossz szállításokat. A bogyók rosszak a grebenozhka.

Értékelések áttekintése

A tapasztalt agronómák becslése – 4 az 5-ből. Vannak olyanok, akiknek kiváló eredményei vannak. A bogyót finom, édes és nagyon nagyokként írják le. A gyümölcsöket nem repedték, tökéletesen tolta az ágakra. A csokorok kicsit lazaak voltak, de nem torzították a benyomásokat.

Mások nem a legjobb csírázás, valószínűleg az időjárási viszonyok miatt. Nem kellően forró, felesleges nedves.

Több ember is ünnepelte túl korai lengő klasztereket. A bogyók még nem voltak terhes cukor, és a gravitáció miatt már az ágakból esnek.

Néhány zavaros nagy izzadt csontok. De következtetésként csak a bogyók jele, többet kell beszélnie.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: