Alycha abual

  • Szerzői: NAK NEK.F. Kostina, O.DE. Zobransky (Nikitsky Botanikus Kert)
  • Megjelentek: Kínai szilva Burbank X Alycha Tavriche
  • A feltételezések éve: 1969
  • A növekedés típusa: Középálló
  • Érlelési idő: átlagos
  • Önsebesség: Önálló vízum
  • Teljes méretű: Nagy
  • Hozam: Magas
  • Célja: a konzerváláshoz, friss formában történő fogyasztásra
  • Szállítási képesség: Jó

Lásd az összes jellemzőt

Alycha gazdag – kerti fajta, nagyra értékelik a gyümölcsök kiváló megjelenését és piacképességét, ízeiket. Az ipari léptékben aktívan termesztik, évente bőséges hozamok. A fajta jó, hogy gyökerezzen az ország területén, de csak egy meglehetősen meleg éghajlat alatt, mivel a növények rosszul toleráltak hidegek.

Az eltávolítás története

Ez az Alycha 1969-ben is használható. A Nikitsky Botanikus Kert szakemberei. A vágás során egy kínai szilva burbank x Alycha Tavrichesky-t használtunk.

A fajták leírása

A fák átlagosak, ritkas kör alakú koronával. Sötétszürke kéregben termesztett törzsek, nem túl vastag, sima és tiszta. A hajtások vízszintesen irányulnak, zöld felső és piros-barna barnítással a teljes hosszban. A levelek rájuk nagy, sima, zöld, enyhe lefelé az alján. A virágzás során a fát fehér buton borítja, erős hullámos szirmos szélekkel.

Gyümölcs jellemző

A fajta Alycha alapvető sárga színű, vörös-lila árnyalatú fedéllel. A gyümölcsök nagyok, átlagos súlya 35-40 g, aszimmetrikus alakú, közel egy lekerekített vagy enyhén lapított. A hasi varrás a felületen jó észrevehető. A közepes sűrűségű héja, amely elhagyása nélkül, viasz raid borítja, könnyen elválasztható a péptől. Csont belső közepes méretű.

Ízi tulajdonságok

A gyümölcsök alkalmasak a konzerválásra, frissen eszik. Ne kihatoljon a szállítás során. Az íze kellemes, savanyú, édes, kifejezett tartósság nélkül. A fokozat 4,4 ponttal kóstoló értéket kapott.

Érés és gyümölcsözés

Középső érés. Gyümölcs Alych bőséges június végén. Az első betakarítás a leszállás után a következő évre kóstolható meg.

Hozam

A díjak elérése 111 c / ha. E mutató szerint az Alycha bőséges: magas hozamok. A 10 éves és idősebb fa közül 40-60 kg gyümölcsöt kaphat a szezonban.

Régiók növekvő

A fajta az északi kaukázusi régióban van. Elegendő aktív szigetelt.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Bőséges – önállóan látható Allycha, amelynek a keresztpollinációra van szüksége. Alvó szilva hasonló virágzó időzítéssel – április közepén. Alkalmas az Alych Schrovoid túlfizetésére is.

Növekvő és gondoskodás

A fajta történik föld tavasszal, április elején, megszerzése palánták zárt vagy nyitott gyökérzet, egészséges és erős. Ahhoz, hogy befogadja, a legjobb, ha a helyszín déli oldalát választja, anélkül, hogy az árnyék elhomályosította a napot, hanem az erős széltől való védelmet. Alycha nedvesség, jól növekszik a területeken sekély talajvíz ülve. A talaj savasság előnyösebb semleges.

A nyílt gyökérrendszerrel rendelkező üzemekben a leszállás előestéjén előzetes képzésnek kell lennie. Száraz és halálos alkatrészek akut disznflált szecátorral vágnak le. Az elhaladó részt eltávolítjuk a világos bézs megjelenése előtt. Ezután a gyökerek közvetlenül a földbe való átvitel előtt röviden mártottak a folyékony agyag keverék és a tehén fecsegésére. Hasznos lesz az inszekticid adalékok hozzáadása ehhez a keverékhez, hogy megvédje az üzemet az adaptációs időszak alatt.

A leszállás alatt lévő gödör túl mélyen készül, akár 50-60 cm-ig. Turf, humusz és tiszta agyag keveréke van. A műtrágya nem szükséges a csirkemen. A palánta a kút közepén helyezkedik el, a gyökerek rázzuk, elterjedtek, a nyak a talajszint felett maradnak. A közelben telepíti a veranda PEG – 1 vagy 2.

Ha egy kert gyümölcsfákból van kialakítva, sorok szerint ültetik őket, a 4. × 5 m-es séma szerint. Ez a távolság lehetővé teszi, hogy elegendő helyet hagyjon a korona növekedéséhez.

Alycha bőségesen figyelmet és gondot igényel a téli előkészítés során. Ebben az időszakban, október-novemberben az ágak éves vágását végzik, replikált, szárított, halott hajtások eltávolításra kerülnek, a többiek lerövidülnek. Emellett bőséges nedvességet eredményezett, 5-6 vödör meleg kiemelkedő vízzel.

Egy olyan fa kialakítása, amire szüksége van, hogy 4-5 csontváz ágak legyen. Az oldalsó növekedést 25-30 cm-rel tisztítják. A képződés során az egyik helyre növekvő összes hajtás eltávolításra kerül, valamint az akut szög alatt a hordóból származik.

Az idő hátralévő részében a gondoskodás nem lesz túl bonyolult. A növényeknek rendszeresen szükségük van, különösen a hőben. A nedvesség hosszú hiánya rossz. A kertben csepegtető öntözést szervezhet. A termékenyített felnőtt fák évente háromszor, a virágzás előtt és után kell, valamint a gyümölcsözés befejezése után. A túlzott bőséges gyümölcsözéssel, az adagolás elvégzésével további biztonsági mentések vannak felszerelve az ágak elkerülése érdekében.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A bőséges átlagos ellenállóképességgel rendelkezik, mint például a svaszteporiosis, a bakteriózis, a moniliózis.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

A fák alacsony szárazságállósággal rendelkeznek. Téli hideg tolerál közepes. Szüksége van meleg éghajlatra sebfokok nélkül.

Értékelések áttekintése

A kertészek szerint az Alycha bőségesen jó választás a magánháztartók termesztéséhez – személyes igényekhez és értékesítéshez. A Renclod kollektív gazdaság fajtáiban vakcinázzák, és néha a kajszibarackfákon is. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a fa tökéletesen végzi a klíma Ukrajna és a Krasznodar terület, nem fagy viszonylag meleg tél. Kertészek dicsérni ezt aalych a synomousity gyümölcsök, valamint tanácsot, hogy gyűjtse be a színpadon a teljes érettség, amikor a cellulóz válik szinte piros, úgy, hogy a gyümölcsök ízét szerzett. Korai eltávolítás esetén nem javul, még akkor is, ha megadja a szükséges időt.

A fagyasztás és a konzervdarabok számára alkalmas sűrű pépek miatt a szirupban. Az érett Allyci friss formájában, a kiváló ízlés mellett a kertészek is ünnepeltek és nagyon szép telített illatúak.

A fajták mínuszjai közé tartozik az alyci gyenge rögzítése a betakarítási szakaszban. Ha hiányzik az idő, a padpartse sokat lesz. Szintén egy nagyon kisebb korona kell rendszeresen lerövidíteni, eltávolítva a növekedés egyharmadát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: