Alycha Gek

 • Szerzői: G.BAN BEN. Eremin, S.N. Oblodyna (krími kísérleti állomás az All-orosz kutatási intézet. N.ÉS. Vavilova)
 • Szinonimák nevek: Prunus Cerasifera Gek
 • Megjelentek: Kínai szilva szántás X Alycha kiváló
 • A feltételezések éve: 1995
 • A növekedés típusa: Középálló
 • Érlelési idő: Középidő
 • Önsebesség: Önálló vízum
 • Teljes méretű: Nagy
 • Hozam: Magas
 • Célja: a konzerváláshoz, friss formában történő fogyasztásra

Lásd az összes jellemzőt

Az Alychi fajták közül a sárga-stream fajtákat különösen értékelik. Az egyik legjobb ebben a kategóriában a GEK (Prunus Cerasifera GEK) hazai nagyszabású változata.

Az eltávolítás története

Alycha a Nosztalgia szovjet nevét GEK, mint egy kis hős a csodálatos történet Arkagyij Gajdar, eltávolítjuk a Krím-pilot-kiválasztás állomás VNIIR, nyitott egy híres konzervipari üzem az egész ország. 1937-ben a gyümölcstermesztés tesztjének egy részét Krím-Krasnodar Terület falujában szervezték. 1940-ben egyesült növényi gazdasággal, és kísérleti állomást hozott létre.

A fajta szerzők vezető alkalmazottak lettek: Eremin G. BAN BEN. (A jövőben, a kísérleti állomás vezetője, Ras akadémikus és Roskhn, a Kubai Egyetem professzora) és a Scruth. N. A GEK-t 1978-ban szerezték meg, amikor számos Alychi-t átlépték, kiváló tanulmány a kínai öntő szilva. Ez a kiválasztási eredmény a kezdeményezők szabadalmat kaptak. A felvételi kérelmet 1990-ben nyújtották be, 1991 óta a fajták végezték el, 1995-ben az Észak-Kaukázus régió termesztési listájához vettek a GOOSPECTRER-ben.

Ez a fajta az úgynevezett orosz szilva (Prunus Rossica) képviselője – egyedülálló komplex hibridek csoportja, nagy édes gyümölcsökkel, melyet az orosz tenyésztők hoztak létre.

A fajták leírása

Alycha GEK – egy nagyszabású, magas hozamú, szerény, és viszonylag ellenáll a különböző termékeny termékenységű betegségekkel szembeni betegségeknek. Mid-fokozatú fát képez, lapos kör alakú koronával egy lapos szürke törzsben lencse (texturális konvex pont-formációk a törzsön).

A hajtások gazdag árnyalatú anthocius, mivel a növény alakul ki, megváltoztatják a növekedési pozíciót a függőlegestől a vízszintesig. Ovális levelek, nagy, csillogás. A gyümölcsök sárgaek, viaszlánc és savanyú édes íz. Önállóan látható.

Gyümölcs jellemző

Külsőleg, nagyon vonzó gyümölcsök Alyci GEK van egy ovoid alakú, az átlagos méret körülbelül 4 cm és a súlya 28-31 g. Néhány kertész a gondoskodó agrotechnológia miatt, valamint a kedvező éghajlati viszonyok jelenlétében 45-70 g rekordjelzőket ér el. Jobb és rugalmas bőr telített, fényes sárga színű, teljes érett fényes rózsaszín blush. A magzat felületén az oldalsó varrás egyértelműen észrevehető, és néhány szubkután pont látható, van egy jellemző és nem túl vastag viasz.

A finom szemcsés sárga hús kissé száraz, leggyakrabban egy kicsit, a szelet szinte nem változtatja meg a színt. Mint a legtöbb típusú Alychi, a csontot nehéz elválasztani a péptől, különösen akkor, ha a gyümölcs nem éri el a teljes érettséget.

Ízi tulajdonságok

A gyümölcsök tartalma a gyümölcsökben átlagos – körülbelül 8,3%, C-vitamin – csak 5%. Az illatos gyümölcsök jól nyertek cukortartalmat a napsugárzásból. Kiegyensúlyozott édes-savanyú íze teszi ezt a fajtát univerzális célállomásra. Alycha Gek alkalmas friss, alkalmas különböző üres: gyümölcslé, kompóte, lekvár, cumur. Néhány kóstoló jelzi a sárgabarack utánízét.

Érés és gyümölcsözés

A középfüggvény évjáratát július 15-után gyűjthetjük össze. A jelterülés már a fa fa 2. évében van, és 3-4 évig teljes bőséges gyűjteményt kap. A gyümölcs egy hexa 30-45 napig, a nyár végéig.

Hozam

Alycha Gek stabilan hozza egy magas betakarítást 30-45 kg egy felnőtt fára. A nagy aranygyümölcsök megsemmisülnek. Még a legérzékenyebb és túlterhelt gyümölcsök sem jelennek meg az ágakból. A fajta jó eredményes nézet, heves és szállítási lehetőség jellemzi.

Régiók növekvő

Ezt az AALYCHA-t magán kertekben és nagy ipari kirakodásokban termesztették az orosz Észak-Kaukázus területén, közel három évtizede. Annak ellenére, hogy más régiókban, a zónázás nem érkezett be, a GUK sikeresen ültetett és tenyésztette az alsó és közepes volgai, a központi fekete földön. Elterjedt és népszerű fajta Ukrajnában.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

A fajta nem önfenntartó, megköveteli az Alychi vagy a kínai szilva fajtáinak szomszédságát a virágzás egybeesésével. Korán virágzik, április első évtizedében (a régiótól függ). Tökéletes szerepének beporzó Geka képviselője ugyanazon hibrid csoport diploid oroszok lefolyókat Alycha utazói.

Növekvő és gondoskodás

Az Aychy Gek teljesen egyszerű gondozása is elérhető egy újonc kertész számára is. Tenyésztés egy fa, gyökér dugványok, vakcinázás. Ez az AALYCHA jól tolerálja a mínusz hőmérsékletet, és túléli a kemény fagyokat, és megvédi a fát a széltől, segít a pörkölés zónájának, a törzs szigetelésének és a padlóburkolatnak.

Vannak árnyalatok, amelyek lehetővé teszik, hogy egészséges fa növekedjen, és jó betakarítást kapjon.

 • Seduzha leszállás ideje. A leszállási idő kiválasztása a termesztési régiótól függ: a déli régiókban az ősszel, és a területeken több súlyosabb télen van – tavasszal.
 • Ültetési rendszer. A fa megfelelő fejlődéséhez körülbelül 3×4 m-es térre van szüksége.
 • Hely kiválasztása. Alycha szereti a kis lejtőkön. Jobb választani a webhely déli vagy délnyugati részét. Nizina-ban, Alychu a mesterségesen létrehozott kis töltésre került. Biztosítani kell, hogy a gyökér nyak nem tompa.
 • Páratartalom minőség. A rendezés előnyben részesíti a termékeny könnyű talajokat alacsony vagy közepes savassággal. Nem ajánlott egy fát helyezni, ahol a talajvizek nagyra (1,5 m felett van).
 • Locsolás. A GEK közepes szárazságállósággal rendelkezik, és csak a nedvességtranszferek rövid távú hiánya. A vízfa rendszeresen igényel, mintegy 6-szor szezonban, 15 liter évente. A bőséges vízálló öntözést ősszel végezzük.
 • Alárendelt. Kora tavasszal és az égbolt – nitrogén kialakulása, a nyári hónapokban – kálium és foszfor, ősz – szerves.
 • Ritkítás. Az Alychi növekedése meglehetősen intenzív, így a korona hígítva van, győződjön meg róla, hogy eltávolítja a szárított és érintett ágakat.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fajta jó mentességgel rendelkezik egy sor gyümölcsfákkal. Amikor a korona sűrűbb és hosszú nyers időjárás befolyásolhatja a szürke rothadás.

A kártevőktől (pl. Plum-szórólap), a szükséges védelem biztosítja az időszerű feldolgozó inszekticideket.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása