Alycha Mara

  • Szerzői: BAN BEN.DE. Matveyev, M.Ns. Malyukhevich, Z.DE. Kozlovskaya, M.G. Maksimenko (Fehérorosz Gyümölcs termesztése)
  • Szinonimák nevek: Prunus Cerasifera Mara
  • A feltételezések éve: 2002
  • A növekedés típusa: Silnororal
  • Érlelési idő: késő
  • Önsebesség: Önálló vízum
  • Teljes méretű: átlagos
  • Hozam: Magas
  • Célja: Univerzális
  • A magzat súlya, g: 25

Lásd az összes jellemzőt

Alycha – ezen a gyönyörű keleti szó alatt a gyermekkor óta mindenki számára ismerős fajok elrejtése. A kultusz hazája forró kis ázsiai és a transzcaucasia, és gyümölcse, ellentétben a hagyományos szilva, nincs lila, de sárga.

Ebben a cikkben beszélünk az Alychi Mara fokozatáról, más néven “orosz szilva”.

Az eltávolítás története

A hibrid fajtát a legutóbbi század végi 80-as évek végén a hibrid fajták tenyésztették az Alyci szabad szennyezésével és a vadon szilárd szilva, más néven kínai szilva. Oroszországban, Mara fokozatában hivatalosan 2002 óta növekedhet, amint az üzemet bevezették az állami nyilvántartásba, és a Fehéroroszország Állami Hivatala szerint 1999-ben szerepelnek.

A fajták leírása

A fa magas, lekerekített, közepes védett koronával. Gyorsan növekszik, 5 év után a leszállás után magassága körülbelül 3-4 méter. A kéreg sötétbarna, a fiatal ágakban burgundi árnyalatú. A levelek fényes zöldek, fényes, hosszúkás ovális alakja éles csúcsokkal és fogaskerekekkel. Virágok Alyci minőségű Mara egységes, fehér és kicsi, virágzó buja és bőséges – ez a fák valódi kerti dekoráció lesz.

Gyümölcs jellemző

Gyümölcsök Világossárga, kerek, kissé lapított a végén. Az egyik bogyó súlya 25 gramm. Ruff és lédús hús, sűrű bőr által védett. Középen van egy közepes méretű csont, amely a húsban merül fel, ami megnehezíti a rekeszbe. A gyümölcsök sokáig elrontják – normál alasome hőmérsékleten a hónap tárolható.

Ízi tulajdonságok

Az Alychi Grade Mara savanyú és nagyon kellemes íze, egy kicsit hasonlít egy savas fajtára. A professzionális tastorok becslése 4 pontból 5-ből. A gyümölcsök friss formában és dzsemekben, lekvárként és különböző mártásokként használhatók.

Érés és gyümölcsözés

A frució 2-3 éves. Az érlelés augusztus végén következik be – szeptember elején, a termesztési régiótól függően.

Hozam

A termelési fokozatú mara maximális mutatói elérik a 6-7 éves korától – akkor egy fa termesztése körülbelül 40 kg tűz. Számos gyümölcs, néhány közülük enyhén félreértett, és hűvös helyen érjen.

Régiók növekvő

Mara fokozat ajánlott a központi, észak-nyugati, Volga-Vyatka régiók termesztésére. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a kultúrát országunk szinte bármely régiójában lehet termeszteni, kivéve a messzire északra. Magas téli keménységgel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy még a területeken is leereszkedjen, ahol a hőmérséklet eléri -33 … 35. A szárazság ellenállás is nagyon jó, de hosszú száraz időszakokban a fák szükségük van bőséges öntözésre.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Alycha Mara fajtái, mint a legtöbb szilva, önállóan látható kultúra, azaz egy termény, a keresztbeplűség megszerzése. Ezért a Marma mellett ajánlott a VITBA fajták vagy egy közönséges vad krém ültetni. A Mara maga is hatékony pollinátor más fajok számára is.

Növekvő és gondoskodás

Alycha Mara egy könnyű szigetelt növény, így ezeknek a fáknak a kerti telek déli vagy délnyugati oldalára kell szállítaniuk, erős szélektől. Az ideális lehetőség lesz a két épület közötti hely.

A talajnak laza és telített tápanyagok kell lennie, és a talajvíz szintje nem közelebb van 1,5-2 méterre a talajfelszínre.

A szaplingok ajánlott vásárolni különleges óvodákban, hogy megszüntessék az alacsony minőségű kertészeti anyagok megvásárlásának kockázatát. A legjobbak közül a Mary 2 éve. Csak azokat a palántákat kell megvásárolni, amelyeket a régióban termesztettek, különben azt a kockázatot, hogy a fa meghal.

Alych tavaszi növény, amely csökkenti a növény gyökereinek befagyasztását. A déli régiókban meg tudod csinálni az őszi időszakban.

Lépésenkénti leszállási rendszer meglehetősen hagyományos. A legfontosabb dolog, hogy ne felejtse el felejteni a PEG-t, hogy megkötözze az Alychi fiatal növényét, és a földi szinten lévő Mary Rood nyakát.

A fajta számos tendenciája kirakodásakor a köztük lévő távolságnak 3-4 méternek kell lennie, hogy a jövőben a felnőtt növények korona nem zavarja egymást.

Alychy Mara gondozása is hagyományos.

Március végén – április elején, meg kell ásni a kis hornyokat a földön, hogy a szörnyű hóból származó víz ne álljon az oldalon.

Áprilisában, eltávolítása részei a kéreg eltávolítjuk a felületről a törzs a Mária és vágás fák, szivattyúzás talaj, etetés salétromsavval műtrágyák, vakcinálása dugványok és az egészségügyi-megelőző kezelés a gombák és paraziták.

Májusban az Alych Mara táplálja az ásványi műtrágyát. Nyáron a fáknak rendszeresen vízzel kell rendelkezniük (havonta 1-2-szer), majd lazítsa meg a gördülő kört, és távolítsa el a gyomokat.

Ha a termés bőségesen várható, előre kell telepítenie a biztonsági mentéseket.

Szeptemberben, amikor a vese termelésének és a fektetése jövőre következik, az Aychy Mara gondozása különösen alaposnak kell lennie, és magában kell adnia az etetés szerves vagy kálium-foszfor-műtrágyákkal, lazítson és sírva.

Összességében, a gyümölcsök összegyűjtése után a talaj részeg és ásványi műtrágyákkal telített. A FALL FAFLE FAFLE-hoz bőséges öntözésre van szüksége.

A mulcsréteg mellett a mara fajta nem igényel további szigetelést, mivel fagyálló, de ha a régió nagyon hideg, akkor a fiatal palánták jobban fedezik. A tenyészet téli kultúrájának előkészítéséhez eltávolítható fa, és a sztrájk és a whitening usawed mész alapja rézszulfát hozzáadásával. Minden üreget kell hajtani, egy fiatal gyökér malac vágott, elesett levelek eltávolítják a robbantókat és az égetést.

Ezt az a tény, hogy a Mara fajták gyorsan növekszik, és gyakoribbak, mint más fajták, vágás. A Mara jobb és időszerű vágásával jobb gyümölcsök, és a betegség mentességét szerezzük.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A mara fokozat rendkívül ellenáll a kártevőknek és a gombafájásoknak, beleértve a swasporosist, de a megelőző intézkedések soha nem szükségtelenek. Védelemként rendszeresen permetezni kell a fákat inszekticideket és fungicideket.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

Ennek a szövetségesnek a termesztésére a semleges vagy gyengén savas talaj a legelőnyösebb. Ha a telken lévő talaj nehéz és agyag, akkor segítséget nyújt ebben az esetben a kirakodási gödör, tele van egy megfelelő típusú és műtrágya talajjével.

Ami az éghajlatot illeti, a Mara egészének fokozatát az alacsony hőmérsékleten jól tolerálja, de súlyos fagyokkal túlnyomónak kell lennie.

Értékelések áttekintése

Kertészek dicsérik a fokozatú Mara-t a kedvezőtlen állapotok ellenállásáért és a gyümölcsök kellemes ízét. A kulináris oldalak felhasználóinak javasolják az Alyci Georgian Tkemali mártással, lekvárral és kompótestekkel. A hiányosságok közül sokan észreveszik a nehézséget a csont elválasztásában a cellulózból, ami nem mindig kényelmes.

Mivel a fajta kiváló hozammal különböztethető meg, a tapasztalt kertészek óvatosan tájékoztatják az ágakra, és az időben történő biztonsági mentéseket úgy, hogy a fa ne szakítsa meg a gyümölcs súlyossága alatt.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása