Amikor Malina érett?

Malina a Berry összes kertésze leginkább szeretett, és sokan részt vesznek a szoomok és a nyári házak termesztésében. A kultúra egy levélfoll hosszú távú cserje, amelynek a növekedési év második évében gyümölcsöt hajt, majd kiszárad, felszabadítja az új helyet, a gyökerekből való növekedést. Különleges ízesítő és terápiás minőségi bogyók vonzzák az amatőrök kertészek tapasztalt és kezdőit.

Amikor Malina érett?

Amikor Malina érett?

Hogyan lehet azonosítani az érettséget?

Az érettség idején a korai, közepes, késői és eltávolítható málnafajták különböznek egymástól. A betakarítást több technikában gyűjtik össze a gyümölcsérés részeként. Annak érdekében, hogy megkülönböztessük az érett bogyókat a zöldesből, a telkek tulajdonosai minden típusú közös málnákra irányulnak.

  • Az első jel változik a gyümölcsök színének a fény rózsaszínig, hogy intenzív.
  • Amikor a bogyók köpködnek, akkor lágyabbá váljanak az érintéshez.
  • Az érlelt bogyó könnyen elválasztható a gyümölcsöktől.

Az érlelés középső szakaszában a fajták gyümölcsei szelíd rózsaszín színűek, és a befejezett, hogy megszerezzék a színt, jellemző az űrlap, amely lehet sötétvörös, skarlát vagy burgundia lila árnyalattal. Szilárd, zöld bogyós gyümölcsök az ízlés miatt érett gyümölcs aromája, és savanyú ízűek.

A kertekben vannak fajtájú bokrok sárga színű málna, amelyek bogyók az érettség szakaszában egy gyönyörű áttetsző nézet a cseppek intenzíven sárga színű, bézs árnyalattal vagy narancssárga. A kiválasztási ritkaság az újonnan számos kertész számára tulajdonítható, a málna fekete-vízi változatosságának.

Az új fajták gyümölcsei az érés során többször változnak. A formáció kezdetétől a bogyók zöldek, majd lilavá válnak, és végül érett lesz fekete tinta, kékes chip.

Amikor Malina érett?

Amikor Malina érett?

Az érés időzítése a fajta

A nyár eleje óta a bogyók ismerete várja a málna első érett bogyóinak megjelenését a helyszínen vagy az erdőkben. A virágzás és az érés időtartama a helyi klimatikus körülményektől és cserjefajtáktól függően változhat. A málna bogyót már régóta betakarították az erdők szélei, a folyók partjain és a vágás helyén. A vad természetes körülmények között egy hasznos bogyó költözött kulturális háztartásokba, és az ígéretes fajták kiválasztásának első kísérletei a XVI. Században Oroszországban ismertek. Jelenleg sok új málnafajta megjelent, ami különböző időpontokban alszik.

  • Erdő, amelyből a vadon élő kapzsiság a folyók partjain és az erdei bozótokban található. Különbözik egy kis méretű nagyon illatos és finom bogyók.
  • Hagyományos, amely gyorsan érvényes a webhelyre, és nyáron egy bőséges hozamot ad.
  • Eltávolítható, függetlenül lassan tenyésztők, két betakarítást ad az év során – nyáron és ősszel.
  • Stamba, akinek bokrokat emlékeztetnek a kis fák egy törzsén, több hajtás több hajtás.
  • Nagy, kiválasztás, sok gyümölcssúlyban.

A főfajok mindegyikében számos fajta különböző érleléssel rendelkezik. Főleg a fő állapotot kell elvégezni – a málna a nyár közepéhez közelebbi időszakban érlelődik, amikor a levegő hőmérséklete +23 fok felett emelkedik.

A málna cserje április közepétől vagy végétől a termesztési szezonba lép, a természeti feltételektől függően. Az éghajlati jellemzők jelentősen befolyásolhatják az azonos fajta növekvő szezon időzítését, 10-15 napig nyomva őket.

Amikor Malina érett?

Amikor Malina érett?

A málna megkülönböztethető korai, közepes és későn, de az alapvető fajták mellett vannak köztes, például közepes vagy középső növény. A legkorábbi bogyók már megérinthetik a június második évtizede és a hónap végéig. A középkorú fajták málna júliusban érlelődik, és a cserje késői vagy javító fajtái augusztusban és szeptember közepén érett gyümölcsökkel rendelkezhetnek.

A leggyakoribb korai málnafajták között “Scarlet Sails”, “Sunny”, “Kummerföld”. A virágzás és a feloldódó levelek április közepétől kezdődik velük, és a nyár elején a bokrokon vannak zöld bónuszok, amelyek június közepéig technikai érettséget kapnak. A teljes betakarítási időszak egy-másfél hónapig folytatódhat.

A közepes közepes osztályok közepes – “szerencse”, “Arbat”, “bőséges”, és középváros – “peresvét”, “Tarusa”. A termesztési szezon május alatt fordul elő, és az első hozamok július elejétől összegyűjthetők. A késői fajták később virágoznak, később, az első nyári hónap végétől kezdve. Az ilyen fajtákról “Arabesque”, “Companion”, az első gyümölcsök érlelődik augusztus közepén, és folytatják a betakarítást szeptember közepéig.

A málna gyümölcsök javítása a nyári-őszi szezonban kétszer. Az első alkalom, hogy júniusban jelenik meg gyümölcsöket, majd a hajtások vágtak. Egy idő után a cserje új, fiatal hajtásokat képez, amelyeken a virágzás újra megkezdődik. A második növényszezon általában kevesebb, mint az első, de a fagyok első megjelenéséig tart.

A legészdőbb régiókban néha a második termékenység a javítófajtákból származik, ami a hirtelen időjárás miatt romlik. Ez a típus magában foglalja a “reggeli harmat” és a “Yaroslavna” korai fokozatát, az átlagos “Herak” és a “Lila-köd”, a késő “sárgabarack” és a “Kalashnik”.

Amikor Malina érett?

Amikor Malina érett?

Amikor a bogyók a régiótól függően forognak?

Az Orosz Föderáció területén az azonos fajták málna érési ideje a növekvő régiótól függően változhat. A tavasz déli részén kb. 2-3 hetes, ami befolyásolja a növekvő növényzet kezdetét mind a vad, mind a kerti fajok málna. Oroszország és a Moszkva régió középső sávjában, a június végéig a bogyók korai fajtái, az átlag – a nyári időszak közepén, majd később – július végétől szeptember elejétől.

Szibéria és az urálok kemény körülményeiben, valamint Kareliában, a málna szerelmeseinek csak július elején képesek lesznek az első gyümölcsöket, és a késői fajták augusztus első felétől fronen leszek. Ugyanakkor a betakarítási időzítés az időjárási viszonyoktól függően ingadozhat. Azokban az esetekben, amikor a nyári szezon hűvös és esős, a bogyók érlelése 1-2 hétig hosszabb ideig késlelteti az átlagos naptári dátumokat. Ebben az esetben az erdei bogyót csak a nyáron gyűjtik össze, ellentétben a kulturális fajtákkal, amelyek kifejezetten a kemény leszállási területekre származnak.

A málnák különleges fokozata Kalinyingrádban és messze túl van a régióban. A német tenyésztők vezette, és a nagy hazafias háború után Kalinyrad alatt megjelent Kerti helyeken. A nagy cserjék ellenállnak a fagynak, és a bogyókat kiváló ízléssel és kifejezett aromával megkülönböztetik. A Kaliningrad fokozat az átlagra vonatkozik, és a betakarítás júliusban következik be – augusztus első felében.

Amikor Malina érett?

Amikor Malina érett?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása