Amikor megérinti az epereket és az epereket?

Az eper és az eper a kapcsolódó növények. Azonban meg kell emlékezni, hogy az eper valójában egy eperkert, és kertészei nőnek a helyszínen.

Mivel a bogyó, amely szokás, hogy csak eper, egy vad rét, erdő és mező bogyó. A különböző időpontokban érlelődik ezeket a bogyókat. Az erdei eper körülbelül néhány héttel később összegyűlnek, mint az eper.

Amikor megérinti az epereket és az epereket?

Amikor megérinti az epereket és az epereket?

Befolyásoló tényezők

A bogyók érlésének időtartamára számos tényező befolyásolja. Először is Ez vonatkozik a növekvő régió éghajlatára. Az ország déli részén az első eper betakarítást május végén lehet gyűjteni, a központi területeken a gyümölcsöt június közepéig tartják (a hónap elején érlelődik), míg az északi településeken A bogyók júliusban érettek. Fontos tényező a terep hőmérséklete. A növekvő növények kezdeti szakaszához elegendő, hogy a levegő hőmérséklete valamivel magasabb, mint 0 fok. A bogyók sikeres érleléséhez azonban a napi hőmérsékletnek körülbelül 20 Celsius fokúnak kell lennie, és az éjszaka nem eshet +15 fok alá.

Az erdei szamóca később érkezik, mint a többi fajta. Ez annak köszönhető, hogy árnyékos helyeken nő, ahol a napfény elégtelenül behatol. Ennek eredményeképpen több időt vesz igénybe a teljes érlelési bogyók számára. Minden évben a bogyók érlésének ideje változhat az időjárási viszonyoktól függően. Ha a nyári időszak gyakori az esőzések gyakori, akkor a bogyók vizesek lesznek. Amikor a nyár túl száraz, az eper sekély és száraz lesz.

Így az optimális termény összegyűjthető, ha a hő és a nedvesség egyenletesen eloszlik.

Amikor megérinti az epereket és az epereket?

Amikor megérinti az epereket és az epereket?

A kulturális szamóca érlésének időzítése

Kulturális eper (eper) különböző régiókban különböző időkben érlelődik. Az eper szezon május végétől származik, és augusztus közepéig folytatódik.

Az eperfúzió típusa szerint két fő típusra oszlik:

  • olyan fajták, amelyek csak egyszer érkeznek az egész évszakban;
  • Távoli osztályok, amelyek sokszor gyümölcsökkel rendelkeznek.

Ezenkívül az eperfajták, a szezonban, viszont négy fő típusra oszthatók.

  • Korai fajták, amely lehetővé teszi, hogy összegyűjti érett bogyók, kezdve a második május évtizedben (Kimberly, Olbia, cseh szépség).
  • Midhruny fajták. A betakarítás körülbelül egy héttel később történik, mint a szamóca korai fokozatai (korona, fesztivál, vörös parton).
  • Közép-érlési fajták. Az ilyen típusú bogyók hozama egy hétig vagy 10 nappal később, mint a medián fajok között (Solushushka, jelen, felmerült).
  • Késői eper, amely június végén vagy július elején teljesen alszik (Chamor, Malvina, Adria).

Amikor megérinti az epereket és az epereket?

Amikor megérinti az epereket és az epereket?

A cserélhető fajták többször is érlelődnek, amelyek közül az első, amely júniusban zajlik, és az utóbbi augusztus közepén esik. A cserélhető fajták betakarítása sokkal magasabb, mint a bogyóké egy betakarítással. Azonban a hasonló típusú eperek növekedése és gondozása a különböző fajok műtrágyainak használatát igényli, míg az üzem kevésbé tartós. Az eper érlelés az országban az országban van, mivel hatalmas területe miatt. Ezért minden régiónak saját határideje van, amikor a bogyó teljesen érett és készen áll a gyűjtésre. Kubanban az első eper betakarítás kezdete elején kapja meg a május elején, köszönhetően meleg napos időjárás. Ha azonban az érési időszak esős időjárás, akkor tükröződik a bogyók minőségére. Az eső során az eper elutasíthatja az ízét és az árucikkeket.

Az ország átlagos csíkja számos eperfajtás termesztésére alkalmas. Javasoljuk a korai fajtákat, miközben a leszállást a nyár közepén, a maximális szeptember elején kell elvégezni, különben a növény nem gyökerezhető. Hideg időben minden kirakodást fel kell lopni a padlón nemszövött anyag vagy rendes film használatával. Az ásványi és más műtrágya típusok használata is ajánlott. Ha ragaszkodsz ezekhez a szabályokhoz, akkor elegendően bőséges hozamot kaphat ízletes édes bogyókhoz. A moszkvai régióban a kulturális szamóca betakarítása általában június közepétől kezdődik.

Ez a feltétel kizárólag meleg és napos időjárással figyelhető meg. Ha az időjárás esős, akkor gyűjtsd össze a betakarítást, nem lesz korábban, mint június végén.

Amikor megérinti az epereket és az epereket?

Amikor megérinti az epereket és az epereket?

Amikor a vad fajok kezdődnek?

Az eper évelő füves növény, amely 20 centiméter magasságban lehet. Kis súlyú gyümölcsök körülbelül 10-12 gramm. A vad eper finom és hasznos bogyó. Ez az oka annak, hogy ilyen nagy számú ember nagy örömöt küld az erdőknek és a mezőknek, hogy összegyűjtse az érett eperet. A vadon élő szamóca három fő típusra oszlik:

  • rét;
  • terület;
  • Erdő.

Mező és rét bogyók érlelődik, mint az erdei növények. Ez a bőséges napfény miatt történik. Azonban, mert őt, az eper nem elég nagy és lédús. A mezőkben a bogyók gyűjteménye elindítható, mint az erdészeti tömböknél. Általában az eper bokrok a gyomos fű vastagságaiban találhatók, amelyek sikeresen árnyékolják a növényt, és megvédik a nap közvetlen sugaraitól. A bogyók vadföldeken termesztenek, amelyeket nem használnak mezőgazdasági célokra. Azonban a legnagyobb gyümölcsök érlelődik a nyírfa és a fenyőerdők, ahol a mérsékelt herbaceus fedél nő.

A növény előnyben részesíti a megvilágított pázsitokat és kis lumeteket az egyes fák között. Néha az edények az utak mentén és a széleken találhatók. Ezt emlékezni kell A korai bogyóknak enyhe keserűsége van, és csak később az édességet kapják. Az erdei szamóca átkerülhet a kerti telekbe, és sikeresen növekszik rajta. Ebben az esetben ez a növény nem igényel különleges ellátást. És a termény körülbelül két héttel korábban érlelődik, mint az erdőben az eper termesztése. Az érlelés a bogyók nem történnek egyszerre. Ezért egy bokorban találkozhat abszolút érett bogyókkal és tökéletesen zölden.

Amikor megérinti az epereket és az epereket?

Amikor megérinti az epereket és az epereket?

Mint a szamóca kulturális fajtái, az érés időpontjai közvetlenül a bogyó bizonyos növekedésétől függenek. A déli a terület, annál inkább a Fülrig, akkor gyűjthetsz össze a betakarítást. A meleg napsütéses időjárás a déli területeken a szamóca már elküldhető már május. De a legjobb betakarítást júniusban lehet gyűjteni. Ez a hónap, hogy a legtöbb bogyó teljesen alszik. A Bashkiria eper szezonja is júniusban esik.

Az éghajlati viszonyok a külvárosokban tökéletesen alkalmasak a szamóca termesztésére és érésére. Az első érett bogyók június közepén találhatók. Azonban nagyszámú bogyót toborozni, a legjobb, ha a júliusig a szamóca kampányát elhalasztja. Moszkvai régió esetében július a fő hónap a vadon élő fajok betakarítására. Az Urál erdőkben, valamint az erdő tömbök a Távol-Keleten és Szibériában, a szamóca érése elkezdődik a augusztus elején, és akkor lehet gyűjteni bogyókat hetekig. Ebben az időben más régiókban ez a bogyó már mozog. Berry bokrok gyümölcs nem túl hosszú. A réten és a terepi eperben a gyümölcsözési időszak körülbelül három hétig tart, az erdei bogyóban – egy kicsit több, mint egy hónap.

A bogyók mellett gyűjthetjük össze a növény más részeit. A zöld eper levelek gazdagok a C-vitaminban, gyakran használják őket mindenféle csecsemőben és kivágásban. Ebből a célból az üzem zöld részeit ollóval vagy egy secateurral kell vágni, és tedd. A szamóca és az eper gazdag kalcium, folsav, vas, barnító anyagok, flavonoidok és egyéb hasznos anyagok. A bogyók hatékonyak, ha avitaminosis, nagymértékben erősítik az immunitást.

Ajánlott eper a szív- és érrendszeri és emésztőrendszerek betegségeinek jelenlétében. Az érlelés időtartamának ismerete, amely az érlelés eper és eper, akkor összegyűjti a jó betakarítást nagyon finom és hasznos bogyók.

Amikor megérinti az epereket és az epereket?

Amikor megérinti az epereket és az epereket?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása