Ammónia alkalmazása palántákhoz

Ha a növények sápadtak és sárgavé válnak, ne virágozzanak, vagy ne gyümölcsük – ez azt jelenti, hogy hiányzik nitrogén. Annak érdekében, hogy a palánták erősek és erősek legyenek, az ammónia-alkohollal kell táplálni, amely tulajdonságai miatt a tökéletes műtrágya. Ő is képes megmenteni a növényeket néhány kártevőkből és betegségekből, így az ammónia alkalmazása rendkívül hasznos.

Tulajdonságok

A Vasmararyar segítségével a kertészek megakadályozhatják a talaj öntözését, és jobbá teszik. A talajban ammóniával együtt egy nitrogéntartalmú vegyületek esnek, amelyek természetes körülmények között a humusz feldolgozásából származhatnak. Az egyetlen különbség az, hogy a humusz 2-3 évig érvényes, és az ammónia-alkohol – majdnem azonnal.

A műtrágya után megjegyezhető, hogy a növények szárak húsos és tartósak lesznek, a levelek kibővülnek, és gazdag zöld árnyalattal rendelkeznek. A palánták erősek, egészségesek és ellenállóképességek. A jogorvoslat is felhasználható különböző rovarok elleni küzdelemre, például:

 • sárgarépa repül;
 • Huzal;
 • zsizsik;
 • levélszemét.

Az ammónia képes megbénítani a kártevők lélegzetét, ahonnan meghalnak. A rovarok szaga vékony, így közömbösek a feldolgozott palántákban, amíg megszabadulnak az ammónia szagtól.

Milyen növények és mikor kell használni?

A nitrogén ételek a növényi ellátás fontos eleme, minden kultúra szüksége van rá. De leggyakrabban ezt az etetést a következő növények palántáira használják:

 • paradicsom;
 • hagyma;
 • káposzta;
 • cukorrépa;
 • ribizli;
 • burgonya;
 • Uborka.

Sokan nem tudják, mikor kell a palántákat táplálni. Számos jel van, hogy a növények nitrogénnel rendelkeznek.

 1. A zöld levelek halványzöld vagy sárgavé válnak. Ez a klorofill kialakulásának késedelme miatt történik. A fotoszintézis folyamatát is megsértik.
 2. A kultúra növekedése lelassul.

Hogyan kell hígítani és használni?

Minden egyes kultúra esetében saját leképezési rendszere van, ezért mindenkinek meg kell fontolnia.

Paradicsom

A paradicsom rendkívül aktívan fogyasztja a nitrogént a növekedés kezdetén, így a palántáknak nitrogén műtrágyákat kell bevezetniük. 14 nappal a hajtások megjelentek, a paradicsomot az ammónia első ízben kell táplálni. A megoldás előkészítéséhez szükség van egy teáskanál ammóniát, és hígítsuk egy liter vízben. A keveréknek permeteznie kell a leveleket és szárakat. A lombozat hátoldalának feldolgozására is szükség van.

A paradicsom ültetése a földön, ezen eszközök egy másik feldolgozását kell költenie. 10 ml ammikus alkoholt kell elváltozni 10 liter folyadékban. Az oldatot a kutakba öntjük, amelyek mindegyikének 500 ml-nek kell lennie. A műtrágya használata ebben a szakaszban lehetővé teszi a palántákat, hogy alkalmazkodjanak az új körülményekhez és az egyszerűen túlélhető stresszhez. A takarmánynak 10 nap elteltével meg kell ismételnie.

Szükség van a paprika és a padlizsán táplálására is.

Uborka

Az ammónia az uborkákhoz való használata akkor kezdődik, amikor az oldalsó hajtások elkezdenek nőni az uborka raid-en. Az oldatot az alábbiak szerint állítjuk elő: a teáskanál eszköz felét fel kell oldani egy és fél liter vízben. Fontos, hogy ne zavarja azt az arányt, hogy az etetés hasznos legyen, és nem árta az üzemet.

Először is, az oldatot minden héten el kell vetni, miután – 4 naponta. Ha a műtrágya alkalmazások száma növekszik, növelni kell az oldatot és a koncentrációt – egy és fél teáskanál aránya 1,5 liter víz arányában.

Káposzta

A káposzta öntözése az ammonikus alkohol alapján – tökéletes lehetőség azok számára, akiknek nagy és erős betakarítást kell termelniük. A tenyészet műtrágya esetében 10 ml ammóniát tenyészteni kell a folyadék vödörben. A lyukakhoz való leszállás folyamatában 500 ml-es eszközöket kell tenni. Az ammónia képes megerősíteni a káposzta palántákat, és megmenti a káros rovarokból.

Bors

Leggyakrabban a paprika palánták kezelése a negyedik levelek megjelenése után történik. Ezt megelőzően nem szabad használni, mivel a növénynek nincs szüksége sok nitrogénre. A kultúra feldolgozásának két szakasza van.

 • Az etetés első ideje a következő megoldásra van szükség: egy ammónia teáskanál elvált egy liter vízben. A borsnak felhősnek kell lennie. Biztosítani kell, hogy az eszköz ne essen zöld palántákba, például lombozatba és hajtásokba. Ezt az adagolót a palántákban tartják.
 • A második alkalommal, amikor elkészíteni kell ezt az oldatot: 3 evőkanál ammónia-alkoholt a folyadék vödörén (kb. 10 liter). Önnek is szüksége van a csemeték a gyökér alatt, nem esik a lombozatra és szárakra. A tenyészet ültetése után a tenyészet ültetése után támogatja a növények egészségét.

Tehát, hogy a borsolt palánták nem ettek rovarokat, szükséged van egy teáskanál az ammónia, hogy hígítsuk egy liter víz- és permetező növények. Ez segít megvédeni a kultúrát a lándzsa és a drosofiláktól, amely gyakran támadja az ágyakat egy szelíd vetőgéppel.

Ahhoz, hogy megszabaduljon a the-tól, erősebb megoldást igényel, mivel ez a rovar gyakorlatilag bármilyen üzemre képes bármilyen üzemben. Annak érdekében, hogy a küzdelem hatékony legyen, 50 ml alkoholt hígítunk liter vízben. 100-200 gramm gazdasági szappant adnak hozzá ehhez a megoldáshoz, amely tartalmazza a szükséges anyagokat, hogy megöli a tru-t. Purverzer segítségével permetezett palánták. Ha néhány héttel később visszatér, akkor ismét kultúrát kell tennie.

Padlizsán

Ha nincs nitrogénatrogén nitrogénnel, akkor vékony és beteg lesz, majd a kultúra egy kis betakarítást hoz, és egyes esetekben a növények egyáltalán halnak meg. Hasonló problémák elkerülése, a növények ültetése előtt, ammónia által feldolgoznia kell őket. Az eszközök előkészítésének normái a következők: A teáskanál ammikus alkohol feloldódik egy liter vízben. A gyökér alatt öntözés.

Ez az etetés szükséges a padlizsánki kirakodás első szakaszában, és miután a szokásos talajba költözött. Ezt követően az öntözés mennyisége csökken, és utána meg lehet állítani a műtrágyákat.

Hagyma és fokhagyma

Ezek a növények rendkívül érzékenyek a gyökereken kívüli táplálásra. A feldolgozó kultúrák egy porlasztó segítségével szükségesek, majd a megoldás egyenletesen megszórja és hatékonyan működik. A műtrágya előkészítéséhez 3 evőkanál az ammóniát 10 liter vízben hígítjuk. A feldolgozás a lombozatot követi.

A feldolgozást a növekedés megelőzésére, valamint a levelek szárazságától, a csavartól és a yellowness megelőző intézkedését is elvégzik. Az ammónia olyan eszköz, amely veszélyes lehet egy személy számára, de mindig hasznos a növények számára, mivel hozzájárul a kedvező növekedéshez.

Ezenkívül ez a jogorvoslat kiküszöböli a kerteket a különböző kártevőktől, amelyek jelentősen megfordíthatják a palántákat. Fontos emlékezni az adagolásra, mivel minden növénynek fel kell készítenie a megoldást.

Biztonsági intézkedések

Az alkohol elnevezése olyan pénzeszközök csoportjában van, amelyek károsíthatják az emberek egészségét. Képes az emberi testbe jutni a bőrön és a nyálkahártyákon keresztül. Ezért különböző növényekre kell használni, fontos, hogy megfeleljen a biztonsági intézkedéseknek:

 • Az oldat előkészítése, a légzőkészüléket úgy kell használni, hogy az érintkezés az eszközökkel minimális legyen;
 • A permetezés folyamatában meg kell védeni a szemét speciális szemüvegek használatával;
 • A munkát kesztyűben kell elvégezni;
 • A permetezési eljárás végén az arcot és a kezét óvatosan le kell öblíteni;
 • Ruházat, amelyben egy személy a feldolgozási folyamatban volt, el kell távolítani és elküldeni a mosásra.

  Ha nem kell használni?

  A tapasztalt kertészek nem javasolják a csodálatos alkoholt a következő esetekben:

  • a napsütésben, mint a túl meleg időjárás, az ammónia párok mérgezésének kockázata növekszik;
  • a VDC megnövekedett artériás nyomásával vagy tüneteivel;
  • Ha más emberek vannak a növények melletti jogorvoslatokkal.

  Részletesebb információk arról, hogyan kell használni az ammónia műtrágyát a paradicsomhoz, lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: