Amur fehér szőlő

 • Szerzői: Oroszország
 • Célja: Műszaki
 • Bogyó szín: fehér, matt
 • Íz: egyszerű, harmonikus
 • Érési idő (szűrő): Ranestered
 • Érési idő, napok: 100
 • Fagyállóság, ° C: -35
 • Szinonimák nevek: Amurensis
 • Súlycsomó, g: Legfeljebb 800 gr
 • Bogyó alakú: Enyhén ovális

Lásd az összes jellemzőt

A szőlőt meglehetősen nehéz a termesztésben. De ez nem mondható az Amur fehér fajtól. Képes gondoskodni a szinte minden éghajlati viszonyra, ez a fajta régóta gyakori “vendég” lesz az Oroszország és más országok kertészei országos területeiben.

Az eltávolítás története

Az Amur White szőlő pratcherje egy vad szőlő liana, amely már évszázadok ázsiai országokban már növekszik az ázsiai országokban. Kelet-Liana csodálatos jellemzői észrevették az orosz tenyésztőt. ÉS. Potapenko. Alapja, és új fajta jött létre, nem félt a fagytól. A második név amurensis.

Földrajz elosztás

A fajta elterjedt Oroszországban, Ukrajnában és Fehéroroszországban. Hasonló klímával rendelkező helyeken termeszthető.

Leírás

Amur fehér szőlő erősebb növény, kifelé nagyon hasonlít a leveles lianhoz. A szőlő legfeljebb 30 méterre nő, egy szezonban a növekedés körülbelül 2 méter. Zöld levelek, lédús, éles tipp. A körhöz vagy az oválishoz hasonló formában. Őszi lombozat lila, piros vagy narancsszínű hangon festett. Virágok kultúrája május elején. A virágok nem figyelemre méltóak, fehér-sárga színűek.

A kertészek az Amur fehér szőlő következő előnyeit osztják el:

 • Gyors helyreállítás a betegségek vagy a fagyás után;

 • Hidegállóság, hőmérsékletcsökkenés;

 • a gombás betegségekkel szembeni összehasonlító ellenállás;

 • Könnyen kezelhető;

 • Nagy ízminőségű bogyók;

 • a szállítás átvitelének képessége;

 • egy bőséges betakarítás.

Hátrányok is megjegyezték:

 • A bokor nagyon magas, így az egész betakarítás egyszerűen lehetetlen;

 • A növényzet egész szezonjában a növénynek szüksége van a metszésre.

Érlelési idő

Amur White a korai rangerekhez tartozik. 100 napig kell aludni. A gyümölcskultúra 6-8 évig kezdődik. A vintage az őszi első hónapban kerül eltávolításra.

Brozdi

Amur fehér szőlő nagyméretű klasztert ad 800 gramm súlyig. A hengeres kúpos, a pengéket erősen fejlesztik. A csokorok gyümölcsei lazaak.

Bogyók

Amur White Berries várhatóan fehér árnyalatú, matt. Formájában enyhén ovális. Az egyik bogyó súlya 5 gramm, a méret nagynak tekinthető.

A belsejében lévő cellulóz szép, világos színű, enyhe zöldes subtock. Bőr sűrű és vékony, nagyon könnyű megemlíteni azt.

Íz

Az íze egyszerű, harmonikus, mennyiségű cukor – 250 g / dm3, savasság 7 g / dm3.

Hozam

Amur nagy hozamú fajta. A hektárból 60-80 Center bogyók eltávolítása. Gyümölcsös gyümölcs 80% -kal.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Amur fehér szőlő

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Amur fehér szőlő

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Amur fehér szőlő nagyon egyszerűen gondoskodik. A fajta termesztése még a kezdőt is elsajátíthatja. Műveljen egy ilyen növényt egy lapos vagy enyhén emelkedett helyen, akkor egy falhoz vagy kerítéshez közeledhetsz egy gyönyörű emelkedés létrehozásához. A szőlőt a nap megvilágítják, csak akkor a gyümölcse finom lesz. Közel gyümölcsfák Amur nem ültetett, mert gyorsan elkezd duzzadni őket.

Amikor az Amur White növekszik, nagyon fontos, hogy időben lazítsa meg a talajt, mivel a szőlőnek sok oxigénre van szüksége. Ezt meg kell tenni az öntözés előtt. Ezenkívül a fajta szükségszerűen támogatást igényel. A gyümölcsöt vízszintesen összekapcsolják.

Leszállás

Nagyon fontos, hogy helyesen állapítsa meg az Amur fehér leszállás idejét a földbe. A csemeték októberben vagy áprilisban ülhetnek. A tavaszi leszállás különösen népszerű azoknak, akik szőlőfajtásztak. Ősszel jobb, ha vetőmagot készítünk.

A talajnak közepes vagy alacsony savassággal kell rendelkeznie. Ha a mutatók zsugorodnak, lime vagy Ash Add hozzá a földre. A leszállás a talaj típusától függ.

 • Ha a föld homokos, akkor az árokban való leszállást gyakorolják. A 20 cm mély és 50-es szélességű hornyokat ki kell húzni. A fali hornyoknak meg kell erősíteniük egy kővel vagy fával. Ezután a hajtásokat a hornyokba ültetik.

 • Az agyagon és vékony területeken ajánlott a gerincek szőlőülni. A telek összehangolódik, a lyukakat 60 cm mélyen teszi, amelynek alján a vízelvezetést be kell helyezni.

Amur fehér szőlő

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Amur fehér szőlő

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Amur fehér szőlő

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Amur fehér szőlő

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Amur fehér szőlő

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

AMUR fehér szőlő nagyrészt kétfalú kultúrát jelent, de ritka esetekben és a kötélezési másolatok találkoznak. A férfiak virágai korábban jelennek meg, mint a nők. A beporzás rovarok segítségével történik, fontos szerepet játszanak itt és a szél.

Ritkítás

Az élet első éve A növényt nem lehet megérinteni, hogy erősen erősítse. A második évben az ágakat vágják, és a csúcsok öntik. A metszési eljárást csak a bajusz és a virágzat megjelenik a bokorban. Vágja le a szőlőt.

Amur Fehér tapasztalt kertészek tanácsot adnak a Strabam növekedésére. Nyugtat az évelő ágakon egyidejűleg eltávolítani minden szezont. A legmagasabb nappal a virágzás előtt. A vágás során zöld dugványokat készíthet, amelyeket ezután tenyésztésre használnak.

Locsolás

A három évig tartó növényeket bőségesen kell önteni, mert a vadonban egy ilyen szőlő általában nyitott vízforrások közelében található. A gyökér alá öntött folyadék, amely körülbelül 6-os vödröt vesz igénybe a bokoron. A növények öntözése után mulcs. Egy héttel a virágzás előtt a folyadék áramlását teljesen leállítja, különben a termés szűkös lesz.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Amur fehér szőlő

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Amur fehér szőlő

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

Amur fehér szőlő jól beszélt a komplex ásványi műtrágyákon. Ha a növény termékeny földre nő, akkor elegendő lesz a szezonban. A szegény talaj esetében a műtrágya háromszor teszi: tavasszal, előtt és után virágzás. FONTOS: Szerves Ez a fajta nem termékeny.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A lágy éghajlatban a szőlő szőlője nincsenek lefedve, olyan nagyok érzik magukat a hó alatt. A kivétel a fiatal példányok, valamint az esetek, amikor a hőmérséklet túl alacsony. Ilyen helyzetben a szőlőt a földre helyezzük, mezőgazdasági és felső. Olyan menedéket kell lőnie abban a pillanatban, amikor a hőmérsékletkülönbségek már nem várhatók.

Betegségek és kártevők

Amur fehér szőlő ellenáll a betegségeknek, mint a penész, az oidium, a szürke rothadás. Azonban a magas páratartalom és a helytelen mezőgazdasági mérnöki körülmények között még mindig beteg lehet. Annak érdekében, hogy ez ne történjen, a kertésznek rendszeresen meg kell vágnia a kultúrát, mindent túl sokat eltávolít, valamint a fungicidekkel és rovarölő szerekkel megelőző kezelést végez. Az őszi és tavaszi munkát végzik.

Amur fehér szőlő

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Amur fehér szőlő> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Amur fehér szőlő> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Amur fehér szőlő> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Amur fehér szőlő> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Ha a szőlőt magához termesztik, akkor a hűtőszekrényben hosszú ideig tárolható. Ipari méretű termesztés esetén a hűvös pincét gyakran használják. Ban, a kultúra több hét lehet. A tárolás elhelyezése előtt fontos, hogy elvegye a lehullott és elrontott bogyókat.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása