Az Apple fák ősszel való ellátásáról

A gyümölcsfák mögött különleges és alapos gondoskodást igényel, gondoskodni kell az almafa téli elkészítéséről, hogy a következő évben jó betakarítást biztosítson. És ha egy kezdő kertész, akkor valószínűleg érdekli ez a téma, így kínálnak hasznos információkat arról, hogyan kell lépésről lépésre, hogy feldolgozza a helyet, és maga a fa, és ki kell választania, mint a műtrágya, hogyan kell a víz és sokkal.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

A levelek és a zavarok tisztítása

Az őszi almafa gondozása hamis lombokkal kell kezdődnie, amely fontos szerepet játszik a sok fák megőrzésében. A fő előnye a szerves hulladék, hogy azok szorosan a talajtakarás, ezáltal védik a gyökér fagyok, amelyek negatívan befolyásolják az állam. A levelek alsó rétegei túlterheltek, így végezze el a további műtrágya feladatait. De mint az almafa, mert ő nem a legjobb megoldás.

A méltányos lombozat ideális környezet a gombás betegségek kialakulásához, és amint elkezdi megtagadni a tél után, a viták megszűnnek. Annak érdekében, hogy megakadályozzák az almafa vereséget, szükség van bizonyos manipulációk előállítására. Ez a levelek tisztítása után az összes lombozat bekapcsolása után. Ha a fa betegséget szenvedett, ajánlott szerves hulladékot égetni. Ha szeretné, akkor két évig rendelkező komposztot készíthet.

Néhány szakértő kezeli a fungicid leveleket.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

Amint összegyűjti a leveleket, meg kell süllyedni a földet a fa törzse körül, a mélység nem haladhatja meg a 15 cm-t, hogy ne károsítsa a gyökereket. Ezt a manipulációt kell elvégezni annak érdekében, hogy a talajban rejtőzik a lárvák, kiderült, hogy a felszínen, és fagyasztva az első hideg kezdetével, ugyanez vonatkozik a gyomokra. Győződjön meg róla, hogy a talaj nedves, majd ásni.

Az ideális környezet a gombák argumentumának tárolására és reprodukálására nemcsak a levelek, hanem elrontott gyümölcsök. Figyelembe fogja venni a kertben, megszabadulni ezeket a hulladékot, ami komposztot hoz létre, amely kiváló eszköz lesz a műtrágya számára. Ahhoz, hogy a hatás, egy csomó ajánlott permetezni kábítószerrel, vagy használja a mész használatát, hogy megszórjuk.

Öntsük a fákat óvatosan, szakítsa meg a földet, és fordítsa át, hogy megszabaduljon a kártevőktől és a lárváiktól. Lehet, hogy nem kétséges, hogy az eredmény előnye.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

Tantárgy

Ez a szakasz az egyik legfontosabb, amikor egy almáskert télen készül. Szeptemberben kell gyakorolni, ez segít a jó termés elérésében. A piac széles körű ásványi táplálást kínál, amelyet mind a termelés előtt, mind utána használnak. Fontos figyelembe venni azt a régiót, amelyben a gyümölcsöket termesztik, mivel az éghajlat sokkal súlyos a Szibériában, mint a moszkvai régióban.

Mindegyik kertésznek saját véleménye van, amikor az etetés szükséges. Néhányan közülük augusztus-szeptemberben választották, amikor a betakarítás már összeáll, mások inkább a levél leesése után csinálják. Nincs egyetlen igazi verzió, mindez a személyes preferenciáktól függ, a legfontosabb dolog az, hogy kiválassza a megfelelő eszközt, és kövesse az utasításokat, hogy jó eredményt kapjon.

Bármely fa elnyeli az etetést három hétig. Ennek megfelelően az almafa megfelelő anyagokat kell felszívnia az első fagyok kezdete előtt, ezért figyelembe kell venni az időjárás-előrejelzést. Az időzítés egybeesik a felső réteggel.

Ha az utcán az időjárás száraz, az első dolog, amit meg kell nedvesíteni a talajt, de csak akkor használja a műtrágya eszközt.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

A fő műtrágya az őszi időben egy szerves, így használhatod komposztot vagy trágyát, elegendő 1-2 vödör minden fára. Javasoljuk, hogy 30 g kálium-kloridot és 50 g szuperfoszfátot adjunk hozzá a művelet fokozásához.

Egy másik hatékony táplálkozás: 1 evőkanál káliumot és 2 kanál foszforsavat adunk 10 liter vízben, alaposan összekeverve. Ez elég az 1 kV-os feldolgozáshoz. m, ha a fák 10 évesnél fiatalabbak, az idősebb adaghoz kétszer kell növelni.

Összességében tilos a nitrogén használata, mivel elegendő a szervezésben, és a többlet csak a kis és gyenge hajtások növekedését fogja okozni, amely a végeredményben fagyasztásra kerül.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

Locsolás

Az almafa elterjedése a tél előtt van szükség, ha az ősz elég száraz volt. És még akkor is, ha a száraz szezon után bőséges eső volt, gyakran nem elég, hogy a nedvesség elérte a gyökeret. Ezért, hogy biztosítsák a gyümölcsfa erős és biztonságos hátralévő részét, az öntözés szükséges a korona és a hordó határain. A vízfogyasztás nagy lehet, mivel a talajnak 1 m mélységben kell hidratálnia.

Úgy dönt, hogy az összeg nem olyan nehéz, fontos figyelembe venni a fa életkorát.

Ha már felnőtt, akkor azt jelenti, hogy a gyökér korona rendszer jól fejlett, ezért szükség lehet 100 liter tiszta vízre. A fiatalok elég körülbelül 50 l minden almafa alatt.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

Ha ezt a megfelelő áramlást végzi, a gyökérrendszer jól áztatott folyadékkal, így a növény tárolódik, és a talaj nem fog mélyen befagyasztani, ami fontos. Az ilyen öntözési szakértőket nedvességnek nevezik nyereségesnek, az időjárási viszonyoktól függ.

Ön önállóan tudja meghatározni, hogy a fa ne legyen nedvesség, mert ezt fel kell ásni egy lyukat akár 20 cm, és ha nedves az alján, és nem tűnik el a tömörítés során, az eljárás nem lesz szükség. Meg kell jegyezni, hogy a fában lévő elegendő víz elegendő vízszintje növeli az ágak stabilitását és a törzset erős szélre, az almafa képes lesz ellenállni a terhelésnek a hóból, és a kéreg erősebb lesz. Amint látja, meg kell vizsgálni számos kritériumot a tél megkezdése előtt, és lépésről lépésre követi az utasításokat, mert sok árnyalat van a képzésben.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

Egyéb munkák

Bármelyik fát kiszűrni, megtermékenyíteni és önteni, hogy a jövőben jó betakarítást biztosítson. Ez azonban nem minden, az őszi előkészítés más olyan eljárásokban rejlik, amelyekkel. Meg kell jegyezni, hogy nem könnyebb gondoskodni a régi fák, mint a fiatalok, mivel figyelembe kell venni a növény különböző kritériumait és jellemzőit.

Talajtakarás

Ez az eljárás szükséges a fa szigeteléshez és az optimális hőmérséklet fenntartásához, amely fontos a téli fagyok kezdete előtt. Ma sok mulcsfajta van, de a legnépszerűbb és hozzáférhetőbb lehetőségek a trágya és a komposzt. Ezeknek az anyagoknak számos pozitív jellemzője van. Fontos megjegyezni, hogy a széna és a szalma nem illeszkedik ilyen célokra, mivel az egerek szeretnek elrejteni őket a télen, és rágcsálók az igazi kártevők bármilyen típusú fa.

A gyökerek lucfenyő növényi boríthatók, amelyek nemcsak a hidegtől, hanem a rágcsálóktól is védhetők. A Mulching lehetővé teszi, hogy a talaj nedves maradjon hosszú ideig, és ezzel ne zavarja a légáteresztő képességet.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

Az eszközök hosszú ideig cselekszenek, az ökológiai, ezért óriási hasznot fogok hozni a jövőbeni termésnek. Még a meleg téli éjszakák is elég hideg, és az éles cseppek negatívan befolyásolják a gyümölcsfákat, így a mulchinget végre kell hajtani.

A komposzt mellett fűrészpor és tőzeg is használható. Ami a réteg vastagságát illeti, 15 cm elegendő ahhoz, hogy megvédje a hőmérsékletcseppeket. Sok kertész zúzott fát használ.

De először meg kell határozni a szint talajsavanyúság – ha savas, ajánlott, hogy állítsa le a választás, fa és fűrészpor, hanem lúgos jobb kihasználása nedves vagy tőzeg.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

A kéreg sztrippelése

Ez a szakasz nem kevésbé fontos, mint a fent leírtak. A fán, a zuzmók vagy a különböző MAS keresésre kerülnek, amelyek negatív hatással vannak, mivel a pórusok zárva vannak. A levegőbevitel rendkívül fontos bármely növény, különösen a gyümölcs fejlesztéséhez, és ha abbahagyja az oxigén hozzáférését, hamarosan leereszkedik és meghal.

A zuzmók közös probléma, ezért fontos, hogy a telek minden parazitától a telek. Ez megköveteli a réz erdei permetezését. A megoldás előkészítéséhez szüksége lesz egy vödör vízre és 30-50 g eszközre. Ha nem működött, hogy megtalálja az anyagot, használhat 1 kg mész, ugyanabban az mennyiségű folyadékban oldva. Spray nem csak a törzs, hanem ágak, óvatosan kezelje a gördülő kört.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

A moha és a lichen eltávolításához ajánlatos egy fából készült kaparót vagy merev kefét, akkor alkalmazhat egy háztartási szappant, hogy megragadjon mindent. Készíts egy konzisztenciát agyag, mész és víz, hogy kenje meg a fát.

Az MHA eltávolítása novemberben esik, amikor a lombozat már teljesen összegyűlt. Ugyanakkor fontos, hogy egy fa alatt tárolja az anyagot, hogy megakadályozza a talajon való elpusztító vitát. Működés közben a kemény keféknek nem agresszívnek kell lenniük, hogy a kéreg ne sérüljön meg.

Javasoljuk, hogy az eső után söpörjünk – könnyebb lesz megbirkózni a feladattal, mivel a páratartalom lágyítja a kéreget.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

Ritkítás

Télen fontos, hogy az egészségügyi intézkedések meghozatala, ezért meg kell távolítania az összes beteget vagy a szárított ágot, miközben egy kis egészséges részt kell rögzítenie. Így az alvás egyenletesen fog gyógyulni, és a kéreg nem fog megrepedni, és nem fog menni. A Boa által kezelt “seb” nyitott.

Ez a szakasz a fa nem marad a fán, miközben fontos, hogy a fagyok ne kezdjenek korábban, mint két hét múlva. Hogy a szelet zökkenőmentes legyen, használjon kiváló minőségű és éles eszközt, így a hely gyorsabban gyógyul.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

Mész

Ezzel az eljárással minden kertész jelölje meg, és ez a következő, hogy a zuzmók és moha eltávolítása után, valamint a vágás. Fontos védeni a leégés ellen, és megakadályozzák az állatok károsodását, például nyüzsgeket vagy rágcsálókat. A kéreg alatt villogó villogás miatt nem fogja megnövelni a káros rovarokat.

A munkát az utcán szárítjuk, és a hőmérséklet nem esett 3 fok alá. Ma készen állt keveréket lehet megvásárolni a piacon, de ha magad leszel, 2,5 kg mész, réz sipop és egy kis asztalos.

Ezeket az összetevőket meleg vízben (10 l) keverjük, majd várja meg a befektetett oldatot, és bevonható.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

A betegségek és kártevők elleni feldolgozás

A rothadás, a TLI, a moniliózis és más problémák elleni védelem érdekében fontos elvégezni a feldolgozási eljárást. Ezenkívül ma a piac számos olyan kábítószert kínál, amelyek segítenek megbirkózni ezzel a feladattal.

Ahhoz, hogy megszabaduljon a gyümölcs rothadásról, használhatja a réz erőteljes vagy “dubcatch” -t. De a lichen elleni küzdelem, ez lesz a vas-hangulat megoldása, amelyet nemcsak a fa, hanem a talaj alatt is kezelnek. A fraktár lárvái a karbamid megoldással kiküszöbölhetők. Ami TLY-t tesz, a tojásokat a hajtásokra helyezi, így nincs értelme kezelni, teljesen meg kell vágnia a hajtásokat és az égést, és a kert sír a kén-ellenőrzővel. És megvédi a jövőbeli betakarítást, jobb, ha megszabadulni a hangyáktól a telken.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

A Bordeaux folyadék a betegségek elleni küzdelem egyik leggyakoribb eszköze.

A kábítószer fő feladata az, hogy megvédje a betegségeket, mint például a rosszindulatú harmat, a fekete rothadás, átadás, és így tovább. Az ősszel az eszközzel való együttműködés novemberben követi. A folyadék fő előnye, hogy a gyümölcs nem esik hatása alá. Az almafákat 3% -os anyaggal dolgozzák fel, amelyet mérsékelten forró vízben keverünk.

A karbamidkezelés is nagy igényű. Az eszköz előkészítéséhez 5% -os oldatot kell használni 600 g mennyiségben, majd permetezzen a leveleket a gyümölcsökkel, ha van egy pass. Ezt az eljárást az ősz végén végezzük, az anyag alkalmas a hamis lombozat feldolgozására is.

Ha bármilyen kémiai készítményt és fungicideket dolgozunk, biztonsági intézkedéseket kell betartani. A főzés előtt fontos ilyen védőeszközöket használni, például gumi kesztyűt és légzőkészüléket, győződjön meg róla, hogy nincsenek nyitott bőr. A permetezés során a szemüveget is meg kell helyezni a szemek véletlenszerű vegyi anyagokból történő védelme érdekében. Fontos, hogy megszüntesse a háziállatokat és a madarakat a kertből, figyelmezteti a feldolgozást végző rokonokat.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

Szigetelés

A fiatal fáknak szüksége van a hideg és a hőmérséklet cseppek védelmére, különösen akkor, ha ez egy kemény éghajlati zóna. Ehhez melegítsük meg a kertet, és ez elég. Sűrű papír vagy kartonpapír, valamint burkolat, amely megfordítja a törzseket, kiegészíti a napraforgó vagy a kukorica szárát.

Az ilyen menedék tökéletesen megbirkózik az időjárási körülmények védelmével, ráadásul nem teszi lehetővé a nyúl és más rágcsálók számára, hogy károsítsák a fa kéregét, amely így vonzza őket. A padlóburkolat rögzítéséhez használhatja a szalagot, amely nem olyan könnyű megtörni. A tavaszi szezon kezdetével mindezt megtisztítják.

Ez az utasítás és ajánlások segítenek megbirkózni a még tapasztalatlan kezdőknek, akik álmodnak egy gyönyörű kertről és az alma gazdag hozamáról.

Az összes tanácsot követően lenyűgöző eredményt kapsz, és elégedettek lesznek.

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

Az Apple fák ősszel való ellátásáról

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása