Az egres transzplantációról az új helyre esik

Egy ilyen gyümölcs cserje, mint egy egres, a kertészek hosszú ideje ismert, mert ő hasonlít a szőlő termesztésére. A növény nem igényel különleges készségeket az ellátásban, képes megbirkózni még egy kezdő dachnik is.

A sikeres fejlődés fő titkai – helyesen kiválasztott hely, időszerű táplálkozás, öntözés és természetesen a megfelelő leszállás. Ezután évente különböző mikroelemeken és anyagokban gazdag ízletes és hasznos gyümölcsöket kaphat. A bogyókban sok vas, aszkorbinsav és C-vitamin.

Az eljárás szükségessége

Sok daccika úgy véli, hogy a kultúra leszállás után sok éven át ugyanazon a helyen lesz. Ez egy tévedés. Számos okból kifolyhatunk az egreset egy új helyre,

  • Helytelenül választott hely a növény, ezért gyakran beteg (nem elég világítás, magas páratartalom);
  • A szomszédos fák és cserjék szétszórták és árnyékolják az egrist, ne adjanak neki normálisan fejlődést és gyümölcsöt;
  • A felnőtt Bush megfiatalítást igényel;
  • a talaj túlzott kimerültsége az egy helyen hosszabb őrlési part menti tartás miatt;
  • Tájkép “permutáció” a háztartási telek (a kultúra úgy néz ki, látványosan magányos és csoportos leszállások).

A tachningek leggyakoribb hibája, amely az átültetés egyik fő oka lesz – az őszi vágás hiánya. A bokor nagyon nő, megteremthető akadályt hoz létre.

Időzítés

Egres – stressz-rezisztens tenyészet, így a transzplantáció tolerálja a nyugalmat. De enyhíteni a túlélési arányt, az üzem a legjobb az üzem őszi hónapokban. A fagyok kezdete előtt ideje lesz a gyökér tömegére és növelésére.

Az eljárás legjobb ideje szeptember. A leszállási munka elvégzése során figyelembe kell venni a régió éghajlati viszonyait. A kemény éghajlatú területeken augusztusban egy transzplantációt végeznek, délen, novemberben lehet elvégezni. A külvárosokban transzplantálhat októberben.

Hely kiválasztása

A leszállási helyek megválasztásához közelediknek kell lennie. Kényelmes egres úgy érzi, mint egy jól megvilágított és nyitott telek egy kis dombdal. Ezt azonban védeni kell a hideg széltől és a vázlatoktól. Továbbá, a fokozat egy kis fele van, különösen, ha a nap forró. Az egyenes napsugarak éghetnek a leveleken. A növény nem tolerálja a talaj felesleges nedvességét. A túlzott nedvesség a gombás betegségek és a rothadt gyökerek fejlődéséhez vezet. Ez a gyökérrendszer struktúrájának sajátosságainak köszönhető, amely hosszúságú.

Az egres az átlagos sűrűség (LOAM) savanyú lúgos talajára nő, amelynek pH-ja közel van semlegeshez (6,5-7). A talaj savassági szintet kell ellenőrizni egy lactiumpapír alkalmazásával. A kultúra a legjobb elődek a burgonya, répa, sárgarépa, fokhagyma, hagyma, bab és borsó. Miután a ribizli, az eper és a málna ültetni egy növény kategorikusan nem ajánlott, mivel a föld után rendkívül kimerült, gyakorlatilag nincs szükséges mikroelemek és tápanyagok a sikeres fejlődéshez. Ezenkívül ezek a kultúrák hasonló betegségekkel rendelkeznek.

A webhely előre elkészült. Részeg, mérlegeli a gyógynövények gyomnövényeit és rizómáját, komposztot, humuszt, ásványi műtrágyákat.

Hogyan kell átültetni?

A bokor átültetéséhez egy másik helyre, nem elég ahhoz, hogy ásni. Még mindig meg kell készülnie. A növények elkezdésekor a régi szárított és rosszul megsérültek. Csak erős és erős hajtások a legfeljebb 10 darabos mennyiségben, egyharmaddal rövidítva őket. 2-3 hétig készítse elő a leszállási gödör. Ezt úgy végezzük, hogy a Föld egy kis festék és tömörítés. A kutak mélysége körülbelül fél méter, a szélesség a gyökérrendszertől függ. A gödör több rétegből áll. Első – vízelvezetés. Zúzott kő, törött tégla, kavics. Vízelvezetés szükséges, különösen akkor, ha az oldal nagyon megnedvesedik az esőzések vagy a hó olvadás ideje alatt. A második réteg olyan táplálkozási talaj, amely komposzt vagy humorozás, tőzeg, fa hamu, szuperfoszfátok és kálium-szulfátból áll. Ez lehetővé teszi az első néhány évben, hogy ne tegyenek etetést a jó fejlődésre és a gyümölcsös fajtákra. A tápanyag szubsztrátot alaposan összekeverjük és sok vizet.

Az előkészítő munka után az egres leszállás az új helyre halad. Ehhez a bokor a kerület körül mozog minden oldalról, visszavonul a 35 cm-es alapból. Külföldön a kör hosszú és vastag gyökereket vált ki, amelyek szépen vágnak. Ezután a kultúrát gondosan lazítják és eltávolítják, miközben megpróbálták megőrizni a földet. Az új helyre való jobb szállítás érdekében előnyös a burkolat vagy a polietilén használata úgy, hogy a talaj ne jelenjen meg. Az egres telepítve van a gödör központi részében. A pörkölő Cervnek 5-7 cm-re kell lennie a talajszint alatt. A gyökerek óvatosan és egyenletesen kiegyenesülnek, a réteg mögötti réteg elalszik a fennmaradó talajukból. Minden réteg jó trambet, hogy nincsenek üresség a földön. A végső szakasz bőséges öntözés. Zsugorodás után a talaj áthatolása, a fűrészpor vagy a száraz levelekből tegye a talajtakarót. Néhány nappal a leszállás után a bokor bőségesen öntözött, hogy a sikeres gyökerezéshez vizet kapjon.

Az átrakodási módszert leggyakrabban fiatal palántákhoz használják. Ha a bokor nagy, az átültetés során a reprodukcióra osztható. Az öreg növények jól illeszkednek erre. Ebben az esetben a gyökerek teljesen mentesülnek a földre, és több részre oszlik. Minden palánta kell a fő gyökér és látszólagos gyökereket. Ha az egreset betegség miatt frissíteni kell, a gyökerek eltávolításra kerülnek a gyökérből. A gyökérrendszer gondosan megvizsgálta. Eltávolították a szárított és a gyökérbetegségek jeleit. A leszálló rendszer kiválasztható különböző: sakk, lineáris, többsoros, egyedülálló. A palánták közötti távolság a fél méterre van a mérőhöz.

Későbbi ellátás

Annak ellenére, hogy az egrstribere megkülönbözteti a magas műtét, nagyon fontos a helyes poszt-diszkrét ellátás, amely rendszeres és bőséges öntözés, valamint a téli növény menedékében található. Itt ideális széna, szalma, fűrészpor, tőzeg. Az öntözés meleg vízzel készül. A Mulching nem csak a nedvességtartalmú funkciókat, hanem védőintézőket is végez. A mulcsrétegnek 10-15 cm-re kell lennie. A mulcs nem csak csökkenti a nedvesség párolgás mennyiségét a talajból, hanem nem ad viselő fű növekedését a fény kisebb behatolása miatt. A gyomok óriási versenyt alkotnak az egres, különösen a pitypangokhoz és italokhoz, a földből a legtöbb hatalmat veszik.

A fokozat pozitívan reagál a talaj lazábbáig a bokor körül, lehetővé téve, hogy gazdagítsa a talajt hasznos oxigénnel. A lövések gombás fertőzések kialakulásának megakadályozása érdekében ajánlatos kezelést végezni speciális készítményekkel.

Ha a hajtások leszállása során megszakadt, el kell távolítani őket. Még mindig nem jönnek össze, de a szükséges tápanyagok az egész gallyakból nyúlnak.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: