Az Eper feldolgozásának jellemzői és módjai

Az eper a gyermekek és a felnőttek egyik legkedveltebb bogyója. Az édes és lédús gyümölcsnek mindent meg kell kóstolnia mind a friss formában, mind lekvárként vagy lekvárként, ezért a kultúra népszerűsége stabil magas.

A szamóca önállóan növeléséhez megfelelő helyet kell választania, vigyázzon a bokrokra, és helyesen készítse el őket télre. A kultúra integritását és egészségét az őszi időszaktól függ, ezért a bogyók későbbi hozama.

Az eljárás szükségessége

A szamóca, vagy a kerti eper, a kertben termeszthető egy meleg szezon alatt, és nyáron összegyűjti az egyik és több hozam között. Hogy a növények egészségesek és erősek legyenek, fontos, hogy helyesen vigyázzon rájuk a növekedés és a termelés időszakában, valamint biztosítsák a téli kultúra előkészítését. Az őszi munka a bokrokkal az ilyen események elvégzése:

 • vágó bokrok;
 • táplálkozási kultúra;
 • Az eper helyének öntése;
 • A kártevők és betegségek feldolgozása.

A stabil eper hozamok fogadásához fontos biztosítani, hogy minden bokrok egészségesek legyenek, elegendő mennyiségű fény, víz és előnyös anyag állt rendelkezésre a tavaszi korban. Amint az utolsó betakarítást összeállították, főzhet egy ágyat télen. A bokrok felső részének vágása segítségével megvédhetjük a kártevőket és a kulturális növekedés időszakában a leveleket. Teljesen érintett leveleket vágnak, és a többiek lerövidülnek, hogy a bokor magassága legalább 10 cm volt. A vágás után meg kell tisztítani az ágyat, hogy minimálisra csökkentsük az ideges anyagok lehetőségét a talaj közelében lévő talajba.

Amikor a bokrokat vágják, a műtrágyáknak meg kell állítania a hasznos anyagok tartalékát a talaj tavaszi növekedéséhez. Az öntözés talaj továbbra is a leghidegebb. A szamócák jól nőnek, fontos, hogy a lehető leghosszabb ideig nedvesítsük meg a talajt. A kötelező eljárással való nedvesség megteremtése után a talaj lazítója a Busta közelében 15 cm-re a növénytől, hogy ne csatlakozzon a gyökerekhez.

Az ellátás nagyon fontos eleme az eper feldolgozása a betegségek és kártevők bukása. A tenyészet védelme a tavaszi esetleges problémáktól, akkor a menedékhely előtt permeteznie kell a bokrokat. A kártevők elleni védelem, amelyek a tojásukat a növényre helyezhetik, a gomba vagy más betegségek vitájából lehetővé teszik, hogy az eper aktív növekedést folytasson a tavaszi stabil meleg időjárás kialakulásával. A szükséges anyagok permetezése nélkül nehéz egészséges bokrokat termelni, és nagy betakarítást várnak tőlük.

A növények helyes kezeléséhez fontos tudni, hogy mit lehet használni az őszi időszakban, mely kábítószerekre van szükség bizonyos problémák elleni küzdelemhez.

Időzítés

A betegségek és kártevők bukása során a szamóca feldolgozási folyamata különböző időpontokban történhet. A permetezési határidők az éghajlattól függenek, amelyben a kultúra növekszik, és maga a növény fajtái. A szeptemberi és októberben gyümölcsöző fajok javítására a helyszínt a betakarítás után végezzük, közepén vagy októberben. Ha egy eper egyszerű és növekszik egy olyan régióban, amelynek középső éghajlata van, ahol az időjárás nem rendelkezik nagyon éles változásokat a hideg felé, a feldolgozás szeptemberben tartható.

A déli régiókban, ahol a szeptemberben kellően magas hőmérsékletet megtakarítanak, az eper bokrok tisztítását októberben végzik. Az északi régiókban, ahol a hideg már augusztusban és szeptember elején van, ajánlott eltávolítani a telek és a permet bokrok augusztus második felében vagy szeptember elején.

Ha nem készít egy kultúrát időben, a hideg hőmérséklet hátrányosan befolyásolhatja az eper, a levelek fagyottak, és a növény egy része meghal. A bokrok gondozásának időszerű és helyes munkája lehetővé teszi, hogy egészséges növényeket és jó betakarítást kapjon rájuk.

Mit kell kezelni a betegségekből?

Bármely kerti kultúra támadása a patogén mikroorganizmusok támadása, amelyek aktívan fejlődnek az üzemen, befolyásolják a létfontosságú területeket és halálhoz vezetnek. Az ültetvények védelme érdekében a nyári lakosok olyan speciális vegyületeket használnak, amelyek megakadályozhatják a megjelenést, vagy megszabadulhatnak a már megjelenő betegségektől. Helyesen felvette a gyógyszert, lehetőség van arra, hogy a lehető leghamarabb segítsen az epernek, megvédje, és lehetővé teszi, hogy növekedjen és fejlődjön a kultúra kényelmes körülményeiben.

A szamóca által elhelyezett legveszélyesebb és gyakoribb betegségek:

 • Szürke rothadás;
 • Fekete és piros gyökér rothadás;
 • Verticillese fading;
 • fitoofluorózis;
 • Puffadt harmat;
 • Fehér és barna pöttyös.

Sokkal könnyebb megakadályozni a problémát, mint a növény kezelésének elvégzéséhez, mert a DACMS azt javasolja, hogy komplex gyógyszereket alkalmazzanak a legmagasabb hatékonyság érdekében.

 • “Topáz” – a penész, a fehér és a barna folt kultúrájának károsodásával károsodik, ezt az anyagot a betegség első tünetei alapján használja.
 • “Nitrafen” – hatékony a fungi karjainak leküzdésére, amely a növényen és a talaj közelében található talajon található.
 • Bayleton – jó eredményeket mutat a penész és pöttyös elleni küzdelemben.
 • “Teldor” – A szamóca károsodásában szürke és fekete rothadással van ellátva.

A megvásárolt kész gyógyszerek mellett más anyagok is használhatók:

 • A Bordeaux folyadék a reflektorfény megjelenésével küzd;
 • A réz-vitriolot eperrel kezeljük, minden betegség elleni védelmet egy univerzális gyógyszer, amely jól működik az őszi feldolgozással;
 • Vas-vitrios spray eper bokrok, vashiányban szenvedő;
 • A “karbofoszóma” kell használni, hogy megvédje a zöldedő eperszirmok ellen, hogy megvédje a bokrokat a vereségből.

Ha szükség van a szamóca bokrok megerõsítésére, akkor a tartály keveréket használhatja. Ez a megoldás tartalmazhat különböző inszekticideket és anyagokat, amelyek képesek a kultúra védelmére a betegségek és kártevők ellen. Keverési komponensek, fontos tudni az anyagok eltarthatóságát és kompatibilitását a kívánt eredmény elérése érdekében. Nem ajánlott több mint három anyagot megoldani. Jól egy olyan kompozíció, amelyben két gyógyszer van a védelemhez és az egyik a növekedési stimulátorhoz.

Ahhoz, hogy jó hozamokat érjen el, megéri a magas színvonalú szamócát:

 • “Victoria”;
 • “Elizaveta királynő”;
 • “GIANATELA”;
 • “Masha” és mások.

Korai, közepes, késői, nagy és javító fajták vannak. A nyár nagy részét a szamócát, érdemes leszállni a különböző kulturális lehetőségeket, hogy különböző időpontokban érkezzenek.

Szürke gnil

Eper betegség esetén a szürke raid megkezdődik a bogyókon, ami elrontja a gyümölcsöket, és elfojtja a növényt. A probléma megoldásához használhatja a kábítószereket:

 • “Horus”;
 • “Fitosporin”;
 • “Alin-B”.

Ezekkel a gyógyszerekkel ezekkel a gyógyszerekkel készült szamóca ősszel ajánlott, amikor a levegő hőmérséklete nulla megközelíti. “Alin-B” lehet használni kétszer a szezonban, mielőtt gyümölcsöt kapnak és az utolsó betakarítás gyűjtése után. “Phytosporin” csak az őszén alkalmazandó, amikor a téli tenyészet elkészül. A kábítószerekre vonatkozó utasítások a csomagoláson vannak.

A vegyi anyagok mellett egy szürke rothadással lehet harcolni egy burgundi folyadékkal és fa hamuval. Az első anyagból 1 órán át oldatot készítünk. L. A liter vízen, a hamu szétszórja a kertre, és öntsön át a talajra.

Puffadt harmat

A szamóca károsodásával a penész, a szórólapok fehér virágzással vannak ellátva, hasonlóan egy weben. Gyümölcsök is csodálkoznak, főzött fehéres flare és kellemetlen penészszag. A kábítószer segítségével foglalkozhat a problémával:

 • “Fundazol”;
 • “Topáz”;
 • Szulfarid.

Ezenkívül hatékony lesz a réz hangulatot és betörő folyadékot használni. Minden gyógyszer esetében van egy adag, amelyet a gyártó a csomagoláson jelez. Hatékony feldolgozás esetén elegendő 300 g rézszulfát, amely 10 liter vízben oldódik. Az optimális a 3% -os burgue folyadékoldat használata.

Észlelve

A szamóca több virágos fajta is csodálkozhat: barna, barna, fekete-fehér. Küzdhetsz a fekete foltos drogokkal:

 • “Ridomil Gold”;
 • “Quadris”;
 • “Metaxil”.

Ha a helyzet komoly, érdemes 1% betörő folyadékot használni. A feldolgozást egy hétig kétszer hajtják végre. Az érintett leveleket eltávolítják és égnek. A lézióból barna és fehér spotlámpákkal kezelheti a bokrokat, fungicidekkel: réziszap vagy burgundi folyadék. A feldolgozást a kultúra aktív növekedése és a téli bokrok képzésének folyamata során végzik.

Ez segít a drone folt megnyilvánulásainak kezelésében. Fél teáskanál, elvált vödör vízben, a kert háromszor feldolgozva: kora tavasszal, virágzás előtt és esik, amikor az utolsó betakarítást összeszerelték.

Phytofluoro

Az eper károsodásával a fitoofluorikus szórólapokat szürke foltok borítják, és a gyümölcsök feketeek és ízvesztés. A betegséggel foglalkozhat a “TOPAZ” gyógyszer segítségével. Az alkalmazás adagolását és jellemzőit a gyártó jelzi a csomagoláson.

Fekete rothadás

Az eper károsodása fekete rothadással, az alsó lapok egy piros árnyalatot szereznek, és fokozatosan meghalnak. A betegség hátrányosan befolyásolja a bokor gyökérszerkezetét, és a fiatal folyamatokat üti, a növény megszűnik. A betegség első jeleiben az “ordan” előkészítését alkalmazhatjuk, permetezni a lombozatot és a talajt a bokrok közelében. A növények védelme érdekében kétszer kell kezelnie a bokrokat hetente intervallummal. Ha az eper erősen fertőzött, a bokrok ásnak és égnek.

Vérszegénység

Ha az eper a talajban a szegényeknél nő, a klorózis-betegség kezd fejlődni. A vas-lombozat megfelelő mennyiségének hiányában megkezdi a sárgást vagy a fehéres árnyalat megszerzését, a testek zöld marad. Ha a tenyészet hiányzik a magnézium nitrogén, lombozat sárga.

A probléma elleni küzdelem hatékony módszere a vas-hangulat használata, amelyhez 5 g anyagot 10 liter vízben elválasztjuk. Ezenkívül a kombinált készítmények, amelyekben magnéziumok vannak hozzáadva az anyagok hiányához. A klórok elleni küzdelem alternatív módszere az ammonikus alkohol alkalmazása: 40 ml folyadék elvált 20 liter vízben, és egy kislányt kezelünk a kapott készítményrel.

Nem a rossz hatékonyság a probléma leküzdésére karbamidot mutatott. A permetezéshez használja az 1 st. L. anyagok, 10 liter vízben rangsorolva.

Verticolese wadering

A szamóca károsodása alatt a vörös-sárga árnyalatot vörös-sárga színűvé teszi, lelassítja a kultúra növekedését, és megkezdi a gyökeret, ami a bokor teljes elhalványulásához vezet. A megelőző intézkedés lehet a “Humat K” gyógyszer használata. A kertágyban lévő betegség jelenlétében a növények ásniuk és égetnek, lehetetlen kezelni ezt a betegséget.

A kártevők permetezése?

A betegségek mellett a nagy káros bokorok kártevőket okozhatnak. A kultúra védelme érdekében tudnia kell, hogy mely kábítószerek, megoldások és népi módszerek alkalmazhatók egy adott esetben. A bokrokon találkozhat különböző kártevőkkel.

 • Bellenka – Ez egy pillangó, amely a kultúra alsó részén helyezkedik el, és táplálja a növények gyümölcsléjét. Harcolhat vele az “Actelk”, “Bulinin”, “Rovovikurt” és “Pegasus” segítségével. Ezeket a gyógyszereket szezononként legfeljebb négyszer használhatja. A feldolgozási módszer a gyártó által a csomagoláson található.
 • Zsizsik – Ez egy bogár, amely károsítja a virágzatokat, letelepedik a vesékben és a növény léjén. A “Carboofosa” segítségével harcolhat a pesti segítségével, a virágzás előtt és a betakarítás után a bokrokat permetezheti. A népi módszerek hatékonyak: mustármagok, háztartási szappan, forró víz, jód-öntözés használata. Megijesztheti a bogarakat, amikor egy sorban és garlicisben leszállhat.
 • Atka – Pest, amely elnyomja a kultúra normális növekedését. Mentse el a kultúrát az eper kullancs segítségével permetezést egy réteg héjjal. Ahhoz, hogy gyorsan megszabaduljon a kullancsoktól, háromszor kell kezelnie a kerti epereket ezzel a megoldással.
 • Meztelen csiga – ezek a kagylók táplálják az érett eper bogyókat, akik éjszaka enni, a nap folyamán a földön bujkálnak. Megszabadulhatsz a szuperfoszfátos csigáktól, szétszórva a gyógyszert a növényi hordó közelében.
 • Levélszemét – Ezek olyan rovarok, amelyek aktívan letelepednek a betegtájékoztató hátulján lévő bokrokon. Ha nem szabad megszabadulni az levéltetvekből, az eper elkezdi csomagolni és megállítani a növekedést. A probléma elleni küzdelem lehet változó alkohol, gonosz szappanos oldat, tinktúra a héj.
 • Lastertech – Ez a kártevő a kultúra zöld részeit eszik, összeszedje az internet mellszobrát. A mangán vagy réteghéj megoldással foglalkozhat a problémával.

A választás a szükséges gyógyszerek, tenyésztési őket a megfelelő adagban és időben történő bevezetése eper ágyak megvédi bokrok betegségek és kártevők, amelyek lehetővé teszik a növény aktívan növekszik, és bőségesen sza.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: