Az őszibarackok és a nektarinok közötti különbségek és hasonlóságok

Az őszibarack és a nektarinok, mint a gyengéd íz és kellemes aroma miatt. De messze mindenki ismeri, hogy mit különböznek egymástól.

A gyümölcsök különbségei

Először meg kell értened, hogy mi a különbség a gyümölcsök között. Az őszibaracknak ​​kellemes sárga-vörös van. Van egy édes cellulóz. Kívül bolyhos bőrrel borított. Növényekre van szüksége a kártevők és betegségek elleni védelem érdekében. A magzati bőr nagyon vékony és könnyen elrontott. Belül minden barackban van egy nagy csont. A gyümölcsöket frissen, fagyasztva és szárítjuk. A csontokat az őszibarackolaj beszerzésére használják. Ez aktívan használják az orvostudományban és a kozmetológiában.

Nektarin ugyanolyan kellemes ízű, mint őszibarack. Ugyanakkor a bőr sima, mint a szilva. Ezenkívül rugalmasabb, mint az őszibarack. Mivel a nektarinok nem rendelkeznek védőbolygó réteggel, egy héj védi a gyengéd húst a kártevőktől.

Sokan úgy vélik, hogy a nektarinokat tenyésztők hozták. Ők még őszibarack és alyci vagy őszibarack és szilva hibridek. De ez nem így van. Megjelentek a természetes fák mutációjának eredményeként.

A nektarinokat, mint az őszibarackokat, használják a kompotesek, lekvárok és különböző desszertek előállítására. Az ételek közülük nagyon finom.

A nektarinok hasznosabb elemeket tartalmaznak, mint az őszibarack. Ezenkívül nem olyan édesek. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a nektarinok kevésbé cukorral rendelkeznek, azok, hogy ajánlott fogyasztani a cukorbetegeket, valamint azokat az embereket, akik túlsúlyos problémákkal rendelkeznek.

A finom és lédús nektarinok sokkal kényelmesebbek a helyről a helyről. Annak köszönhetően, hogy a bőrük sűrű és rugalmas, gyakorlatilag nem sérültek a szállítás során. Őszibarack, viszont ajánlott azonnal a betakarítás után enni. Hosszú feküdt a dobozokban vagy a hűtőszekrényben, amit nem fognak. A szállítás is meglehetősen nehéz.

Amit a fák megkülönböztetnek?

A fák, amelyeken az őszibarack és a nektarinok növekednek a rózsaszín családba. Hazájukat Ázsia tartják. Most a fákat Amerikában és Európa déli részén termesztik. Az őszibarackok és a nektarinok termálos növények. Ezért a hideg országokban a gazdag betakarítás meglehetősen nehéz lesz.

Nincsenek szignifikáns különbségek a nektarinok és az őszibarack között. A növények egyformán negatívan reagálnak egy erős hidegre. De az őszibarackot fagyállónak tartják. Ezért sok kertész választott a leszállás a telek.

A nektarinok legtöbb fajtáját mérsékelt fák jellemzik. Egy ilyen kompakt fára, talál egy helyet bármely telek.

Ezek a növények egyidejűleg virágoznak. Ez általában a nyár közepén történik. A specifikus virágzási idő a fajta jellemzőitől függ.

A növekvő különbség

A tapasztalt kertészek rámutatnak arra, hogy a nektarinok nehezebbek, mint az őszibarack, mert nagyon félnek a fagyoktól. Ezért a téli növények előkészítése, gondosan lopni kell őket. A kertészeket védeni kell a fagyoktól, nem csak gyökerek, hanem fa törzsek is. Ehhez használja a burkolatot, a süteményt vagy más hasonló anyagokat. Nem csak a fiatal palántákra van szükség a menedékben, hanem a felnőtt növények is. A fák számára könnyebben felszáll a hideg régiókban, a tenyésztők fagyálló fajták megkötésével foglalkoznak.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy A nektarinok erősebbek, mint a különböző gombás betegségek befolyásolása. Leggyakrabban gyümölcs rothadás vagy pulzus harmatban szenvednek. Kezeli őket is nehezebb. Ezért tavasszal és nyáron a növények ajánlott a fungicidek kezelésére.

Növekvő nektarinok és őszibarack a telken, ajánlották a nagy távolságra egymástól. Különben folyamatosan fájnak. Általában a kert ellentétes oldalára kerülnek.

Amikor a fák felforráinak ideje, az őszibarack telek rendszeresen ellenőriznie kell. A gyümölcsök gyorsan érkeznek. Ha nem szakítják meg időben, akkor a földre és kárra esnek. A kedvezőtlen őszibarackok rovarokat vonzanak, ami aztán elkezd enni és gyümölcsöt az ágakon. Hogy ez ne történjen, a betakarítást rendszeresen össze kell állítani. A nektarinokkal nincs ilyen probléma. Hosszabb ideig maradnak az ágakon. Ezenkívül a bőrük sűrűbb. Emiatt a gyümölcsök sokkal kevésbé repedtek.

Általában a nektarinok és az őszibarackok nem különböznek egymástól. Így vásárol gyümölcsöket, vagy válasszon palántákat a webhelyére megéri, csak a preferenciáira összpontosítva.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: