Az üvegházban az uborka etetésről

A háztartási telkek üvegházak nem újak. Ilyen szerkezetben különleges feltételeket szerveznek bizonyos kultúrák hozamának növelésére. Az uborka könnyen növekedhet egy üvegházban. Korai gyümölcsök, és gyakorlatilag nem betegségeknek vannak kitéve. A legfontosabb dolog az, hogy az uborkát időben megtermékenyítsük.

Alkalmazási módok

A műtrágyák fontos szerepet játszanak az üzem fejlesztésében. Az üvegházban tápláló uborkát többféleképpen lehet elvégezni. Minden nézetnek saját jellemzői és előnyei vannak. A megfelelő etetés garantálja a harmonikus növényfejlesztést.

Gyökér

Hogy a műtrágya ilyen módon nagyon egyszerű legyen. Kell öntsük a növényeket a gyökérhez. Ásványi és szerves kompozíciókat használtak. Az eljárást közvetlen napfény hiányában végzik. A száraz műtrágya kútban vagy talajban is gyökércsaladásnak tekinthető.

Az anyag fokozatos feloszlatásával az üzembe esik. A gyökéradagolók kizárólag az egészséges uborkák számára megfelelőek. A műtrágyák eredménye fokozatosan megnyilvánul.

A szezon alatt az ilyen adagolókat legalább 4 alkalommal állítják elő.

Extrannevy

E típusú gondozás vészhelyzeti intézkedésnek tekinthető. Az eljárást a lapon permetezéssel végezzük. Fontos annak biztosítása, hogy az anyag a lemez aljára esik. Vannak öltések, amelyek felszívják a nedvességet.

Az extra sarok adagoló hűvös időben történik, amikor a rizóma nem tudja elnyelni a táplálkozási elemeket. A permetezés hasznos, ha a stressz. És a módszert olyan időszakban használják, amikor az üzemet a betegség gyengíti. A lapos etetéssel 2-szer kevesebbet használnak, mint az öntözés során.

Milyen műtrágyák használatosak?

Az üvegházban lévő uborka rendszeres és átgondolt gondoskodásra van szüksége. Még az öntözés hiánya is, a gyümölcsök teljesen. De a tápanyagok hiánya vezethet, hogy a hozam nem lesz majdnem. Fontos a szerves és ásványi műtrágyák kombinálása. A legegyszerűbb lehetőség a komplex kompozíciók.

A népi jogorvoslatok elérhetőek és könnyen használhatóak. Csak fontos a recept és az adagolás betartása. Az uborka különböző módon lehet felvenni. A legfontosabb dolog az, hogy megragadják a megfelelő fejlődést. Az uborka szereti a változatosságot és a rendszeres öntözést.

Organikus

A műtrágyákat nemcsak a kertben, hanem az üvegházban is alkalmazzák. Az organika javíthatja a talaj összetételét, gazdagíthatja azt. Fontos, hogy megfeleljen az adagoknak. Az üvegházban lévő uborka megtermékenyíthető.

 • A trágya tehén infúziója. Keverje össze az összetevőt vízzel egyenlő arányban. A készítmény 7 napig zárt fedél alatt ragaszkodik. A műtrágya rendszeresen keverhető. A ragaszkodás után a készítményt szűrjük. A koncentrátumot a szokásos víz elváltja 1: 10 arányban. Minden uborka alatt 1 litert kell önteni a gyökér alatt.
 • Infúziós alom madarak. Az ilyen műtrágya nagy koncentrációjú. Fontos megegyezni az adagolásnak, különben a gyökerek égésének kockázata. Használhatja az alom bármilyen madár, csirke, Törökország. A vízzel egyenlő arányú vízzel egy hordóba öntjük. A kapacitás 8-10 napig záródik. Később műtrágya alaposan meg kell törzs és híg tiszta vízzel a 1: 20 arányban. Egy bokoron kell öntenie 1 l összetételét a gyökér. Leggyakrabban az üvegházban műtrágya csirke alom termelt.
 • Gyógynövény infúzió. A legjobb, ha a fiatalok és a pitypang levelek fiatal hajtásokat használnak. A friss zöldséget 2/3-as hordóval kell kitölteni, öntsük a vizet a tetejére. A kompozíció a fermentációhoz marad, elegendő 7-10 nap. A műtrágya készen áll, ha megjelent egy vastag hab és éles illat. További komponensek lehetnek felgyorsítani a fermentációt. A főzés után meg kell ragadni a készítményt, és tiszta vízzel hígítjuk az 1: 5 arányra.

Az érett széna alulteljesítése javítja a hozamot, kiterjeszti a termelés időszakát. A komponenst az összeggel megegyező vízzel keverjük össze, és a két nap ragaszkodik a hőbe. Akkor csak kell írni és befizetni 1 liter gyökerét az üzemen.

A szerves kimutatások olyan helyzetekben manifesztek, amikor az uborka rosszul nő.

Ásványi

A szervező nem alkalmazható folyamatosan. Fontos, hogy ásványi anyaggal kombináljunk, hogy a növények megkapják az összes szükséges tápanyagot. Ha az uborka lassan nő, akkor az etetéshez való megfelelő megközelítés javítja a helyzetet. Használjon különböző ásványi anyagokat a növényfejlesztési fázis függvényében.

 • Karbamid. Elég 50 g / 10 liter víz hozzáadásához. A megoldás egyszerűen egyszerűen permetezheti a leveleket, vagy öntözésként alkalmazható. A karbamid gazdag nitrogénben gazdag, amire szükség van az uborka a fejlődés különböző szakaszaiban.
 • Potash selitra. 10 liter vízenként 25-30 g. A kálium-megoldás extraxanle módon történik.
 • Szuperfoszfát. 10 liter vizet igényel körülbelül 50-60 g anyag. A foszforot gyakran más anyagokkal való párosításba helyezzük.
 • Szulfát cink. Csak 0,1-0,2 g / 10 liter. Az anyag nagyon koncentrált, ezért fontos megfelelni az adagolásnak.
 • Szulfát mangán. 10 liter tiszta vizet kell csak 0,5 g-ra. Könnyebben tenyészteni a készítményt egyszerre 20 literen, hogy ne tegyen hibát az összeggel.
 • Nitrogén kálium. Elég ahhoz, hogy 30 g anyagot 10 liter vízen oldjuk. A potassynak mérsékelt mennyiségben kell lennie az uborkáknak mérsékelt mennyiségben a fejlődés minden szakaszában.
Olvasson tovább  Paradicsom bonsai

A nitrogén legjobb forrásai a karbamid és az ammónium-nitrát. A foszfor-műtrágyák szuperfoszfát, kálium-monofoszfát. Emellett a növényeket kalciummal kell ellátni, amely kalcium-óvodában vagy kálium-kloriddal készülhet.

Az ásványi műtrágyák használata előtt értékeljük a növény megjelenését.

Összetett

Néha nehéz kiválasztani a műtrágyát, hogy a növények kiegyensúlyozott étrendjét biztosítsák. Ebben az esetben komplex gyógyszereket használhat. A kompozíciót átgondolják, és a megfelelő arányban minden szükséges anyagot tartalmaz. Fontos, hogy megfeleljen azoknak az arányoknak, amelyeket a gyártó jelzi az utasításokat.

A készítményekben számos hasznos összetevő létezik. A szerszám otthon megvásárolható vagy főzhető. A kiegyensúlyozott táplálkozás fontos, hogy termény legyen. Adjuk meg a magas színvonalú gyógyszerek nevét az uborkák számára.

 1. Diammophos. A granulátumok vízben oldódnak. A megoldás könnyen és gyorsan felszívódik a növény. A jogorvoslatot a talajhoz körülbelül 8 cm mélységig kell hozzáadni. A legjobb, ha a gyógyszert a tervezés után és a virágok kialakulása előtt alkalmazzák.
 2. Ammophosz. Nagyon fontos, hogy megfeleljen a biztonsági intézkedéseknek az anyaggal való együttműködés során. Használható az üvegházban az év bármikor, kivéve az őszi.
 3. Nitroposka. A készítmény vízoldható granulátum formájában. Az uborka a legjobb reagál a kénsav nitroposka. Ez a kompozícióban kén. A készítményt körülbelül 7 cm mélységbe hozják a talajba.

A magas színvonalú előkészületek az uborkák számára különböző cégeket készítenek. Kiválaszthatja a megfelelő opciót a “Fasco”, “Agrikola”, “Good Force”, “Clean Sheet” választék között. Ezek a cégek már sikerült megérdemlik a bizalmat. Fontos, hogy az összes ipari eszközt a gyártó utasításai szerint alkalmazzák. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy kárt okozhat.

Egy kicsit gyakrabban vásárolt átfogó műtrágyák használják az újonnan érkezőket. Az ilyen helyzetben azonban az ellátás drágább. Tapasztalt garderek gyakrabban készítenek többkomponensű kompozíciót az üvegházban lévő uborkák számára. Mindenesetre fontos, hogy a műtrágyák helyesen, a kívánt koncentrációban és a fejlesztés megfelelő időszakában legyenek.

Népi jogorvoslatok

Az ilyen típusú műtrágyák könnyen elkészíthetők saját kezével. A legtöbb esetben a házban lévő anyagok használják. Gyakran használják az élelmiszer-hulladékot. Hatékony recepteket adunk az uborkák számára.

 • Élesztő. A legjobb a csomagok száraz összetevőjének alkalmazása. 5 liter meleg vizet kell készíteni, adjunk hozzá 10 g élesztőt és 3 st. L. Sahara. A készítményt 9 órán belül meg kell vizsgálni. Ezután a koncentrátumot 9 l meleg vízzel hígítjuk. Ennek eredményeként 10 liter élesztő műtrágya lesz. Az üzem 1 liter megoldást igényel. A műtrágya gyökérbe kerül.

 • Hosszú héj. A műtrágya nem csak a talaj összetételét javítja, hanem védelmet nyújt a gombák ellen is. 10 liter meleg vízre csak 200 g huskra van szüksége. A kompozíció 3-4 napig ragaszkodik. A folyadéknak meg kell feszülni és vízzel hígítani az 1: 1 arányra. A szerszámot az uborka permetezésére használják.

 • Kenyérkék. Egy kis vödör kell kitölteni egy 2/3 térfogatú anyaggal. A főzéshez használhatja a crustokat, a kekszeket és a kenyeret, amely nőtt. A tartályba öntött víz, amely nem éri el mindössze néhány centiméter szélét. A kenyérnek az elnyomás alatt kell állnia, még egy egyszerű lemez is alkalmas. Az infúziós elhagyja a fermentációt 7 napig. Később meg kell őrizni a műtrágyát és a tiszta vízzel egyenlő arányban hígítjuk. Az infúziót öntözésre használják, elegendő 0,5-1 l minden uborka esetében.
Olvasson tovább  Az öntözési paradicsom árnyalatai a nyitott talajban

 • Csalán. Csak egy fiatal növényt használnak. A csalán 10 l vödörrel van kitöltve, és meleg vizet öntött. A kapacitást fedéllel vagy egyszerű polietilénnel kell lefedni. A műtrágya körülbelül 12-15 nap. A szerszám készen áll, ha jellegzetes Nipper jelenik meg. Használat előtt a műtrágyát tiszta vízzel hígítjuk az 1: 2 arányban. A szerszám a gyökérrel van megadva.

 • Hamu. Az összetevő teszi a talaj lúgos, így fontos, hogy ne tegye meg vele. Szezononként nem több, mint 4-szer. A WOW egyszerűen elhelyezheti a robbantókat az uborkák körül és a tetején, hogy öntsön vizet. Bizonyos esetekben sokkal hatékonyabban használja a megoldást. 200 g hamut tesz 10 liter vízre főzésre. A megoldás körülbelül 4-7 nap. Később a keverék egyszerűen szűrjük és lógnak a bokor alatt. Elég 1 l a növényen.

 • Hidrogén-peroxid. A gyógyszertár cukorral történő kombinációja lehetővé teszi, hogy megvédje az uborkát a kártevőktől. A peroxid antiszeptikus előkészítés. Az előkészítéshez 50 g cukrot és 1 liter vizet kell vinni. Van egy másik főzési lehetőség. 1 liter vízben 50 ml peroxid, néhány csepp alkohol és egy darab reszelt háztartási szappan. Az eszközöket keményedhetnek az uborka elhagyásával. Hideg és magas páratartalmú körülmények között jelenik meg. 1 liter víz, öntsük 2 st. L. Peroxi. A fungicidet permetezésre használják. Ezenkívül a peroxidot a növekedés ösztönzésére használják. Az oxigén és a hidrogén gyógyszertárának részeként. Az eszköz javítja az uborka természetes immunitását. Az előkészítéshez 1 liter vizet követi 300 ml-es peroxidot. A betegségek növekedésének és megelőzésének aktiválásához a növényeket szilárd anyaggal kell permetezni.

 • Bórsav. Használja az anyagot elég egyszerű. Kell venni 1 órát. L. Bórsav és hígított kis mennyiségű meleg vízben. Folyadék hőmérséklet 45-50 °. A koncentrátumot 2 liter vízzel kell hígítani. A készítményt a szárak és lapok permetezésére használják.

Használja a jódot az üvegház körülményeiben nem érdemes. Ez a jogorvoslat védi az uborkát a nyílt talajon a különböző betegségekből. 7-10 naponként használjon népi recepteket. Ugyanakkor kombinált permetezés és öntözés. Ha az ilyen típusú műtrágya adagolásának és koncentrációjának megfelelnek, az uborka nem károsítja.

A készítés gyakorisága és jellemzői

Az uborka megkülönbözteti a hajtások és gyümölcsök gyors fejlődését. Ugyanakkor a növények rizómái a felszínen vannak, és rosszul fejlettek. Ezért olyan fontos, hogy FoW a növények egyes fejlődési szakaszban, még a végső aratás szerelvény. A talaj gazdagítása az előkészítő munka, amelyet az uborka leesése előtt végeznek.

A root adagolókat komplex eszközökkel és népi módszerekkel végzik. Ily módon az ásványi anyagokat. Az öntözés a földterület alapján kerül kiszámításra. Így minden négyzetméternek 3 liter összetételre van szüksége. Néhány műtrágyát kisebb mennyiségben használnak, amelyet a receptben jelezünk.

Az előző módon az extra sarok etetést használják az előző módon. A szükséges műtrágyák, mint szükség szerint.

Az uborka fontos, hogy sok szerves volt a földön. Ugyanakkor szükségük van arra is, hogy permetezzük őket is.

A téli etetés üvegházakban 2 hétenként történik. Szükséges alternatív ásványi anyagok szerves. Általában ugyanazokat az eszközöket alkalmazzák, mint amikor nyílt földön termesztik. Ugyanakkor fontos gondolkodni az etetés ütemezésére.

Az üvegházban lévő uborka sikeres termesztése csak a növény elhagyásával kapcsolatos megfelelő megközelítéssel lehetséges. Előre kell állnia egy ütemtervet előre, és gondoljon pontosan a takarmányra. Fontos továbbá a kiválasztott műtrágyák beállítása, ha a növények rosszul vagy fájnak nőnek. Az etetés és ajánlások diagramja.

 1. Az első alkalom, hogy a műtrágyák szükségessé váljanak, amikor az első 2-3 lap jelenik meg. Jelenleg különösen fontos a talajban a nitrogén tartalma. Általában az első etetés karbamid vagy ammónium-nitrát lesz. Az első esetben a műtrágyát először be kell vezetni, felülről és felülről, tiszta vízzel öntözve. A másodikban elég csak a gyökér összetételének bemutatása.
 2. Az uborka virágzás során újra meg kell adni a műtrágyákat. Ebben az időben a növény a legtöbbnek szüksége van káliumra. Elég gyakran virágzó uborka kezelt hamu. A megoldás legegyszerűbb módja azonban egy komponenst és tiszta formát készíthet. Amikor az uborka virágzott, akkor kell. Általában a komponens hiánya kompenzálja a népi jogorvoslatokat. A bórsavoldatot egy extrakciós módszerrel vezetjük be.
 3. Már 7-14 nap után az uborka újra megtermékenyíteni kell. A legjobb, ha cowboy vagy csirke alom alkalmazása. A műtrágyát a root módszerrel adja meg.
 4. Az utolsó etetés az akaratban történik. Leggyakrabban ugyanazokat a műtrágyákat használják, mint az előző esetben.
Olvasson tovább  Paradicsom Nastya

A fő műtrágyákat fejlesztési fázisok adják meg. Az üvegházban azonban kiszámíthatatlan helyzetek lehetnek. Tehát néha az első ültetvénytelepítés után olyan esetekben történik, amikor a hajtások nagyon gyengék. A grafikonon kívüli permeteket is permetezhet.

A polikarbonát üvegházában a kedvező feltételek gyakran keletkeznek a gombák és a penész fejlesztésére. Ilyen helyzetekben terápiás permetezést végeznek. Az etetés szokásos diagramon kívül kerülnek. És jobb, ha rendszeres profilaxis.

Az etetés határideje attól függ, hogy a növény hogyan fejlődik. Fontos a fázisok megtermékenyítése, figyelembe véve az uborka igényeit. Közvetlenül a hajtások után a növény aktívan növekszik, és nagy mennyiségű nitrogént és tápanyagot igényel. Ha mindent jól csinálsz, akkor az uborka jó és kiváló minőségű betakarítást ad.

Hasznos tanácsadás

Az etetés összetétele fontos a növény igényeitől függően. Az ártalom mind a nyomelemek hiánya és a felesleg hiánya. A kezdő gilderek esetében különösen nehéz választani a megfelelő ellátást. Az egyszerű tippek segítenek kitalálni.

 1. Amikor magnézium hiánya a magnézium, az uborka sárga-zöld foltok borít. A felesleges anyag a gyökérrendszer gyújtásához vezet. A szórólapok egyidejűleg megkezdnek és sötétednek.
 2. A kalcium hiánya is tükröződik a lapokra. Megoszlanak, meghalnak és deformálnak. Ha az anyag túl sok, akkor az uborka gyorsan növekszik. Ebben az esetben a tápanyagok rosszul felszívódnak, a vashiány tünetei megjelenhetnek.
 3. A kálium hiánya sárga foltok nyilvánul meg a lapokon. Külsőleg úgy néz ki, mint a nap égési sérülései. Ha nem oldja meg a problémát, akkor a levelek egyáltalán esnek, és a gyümölcsök körte alakúak lesznek. Ha a talajban lévő kálium sok, akkor az égési sérülések a lapok szélén jelennek meg. Mozaik foltok egyáltalán. Ennek eredményeként a lapok meghalnak.
 4. A kis nitrogéntartalom a földön könnyen észrevehető. Az alsó lapok sárga és eltűnnek. Az uborkák gyümölcsei hegyesek, megváltoztatják a színt. Ha a nitrogén sokat, akkor a lapot szélén a necrotikus csíkok vannak kialakítva.
 5. A foszfor hiánya lelassítja az uborka növekedését. Ennek eredményeképpen az új lapok kialakulása lelassul. A lemezek maguk szürkésré válnak. Ha a foszfor sok, akkor a termesztési szezon véget ér a kifejezés előtt. A szórólapok elvesztése.
 6. A vas hiánya klorózis kialakulásához vezet. Ebben a betegségben a leveles lemezek elvesztik a színt, és a pigment csak a vénákban marad. Érdekes módon ennek az elemnek a túlkínálata az uborkákban gyakorlatilag nem. A vas gyorsan mosott a talajból, rendszeres öntözéssel.
 7. A rézhiány halvány levélhez vezet, a zöldek gyorsan esnek, és a hajtások elkezdenek elrontani. Amikor az újberendezések klórót fejlesztenek ki. Később a szórólapokon a barna foltok.
 8. A Boron hiányával a növekedési pontok meghalnak, az uborka elveszíti a hozamukat. De a felesleges anyag egy fényes sárga perem kialakulásához vezet nagy lapokon. Később egy kis sárga folt jelenik meg a tetején és intett.
 9. Ha a gyümölcsök betegek lennének, akkor a probléma gyakrabban van elegendő öntözésben. Ezenkívül az oka a nap folyamán hirtelen hőmérsékleten csökkenhet. Fontos, hogy a gyökér és az összes ágy alatt meleg vízzel való öntözést biztosítsunk.

Ez megtörténik, hogy nehéz meghatározni az üzem gyenge egészségének okát. Ebben az esetben egyszerűen komplex eszközt használhat nyomelemekkel. Az ásványi anyagok meghaladása során nagyobb intenzív öntözést kell biztosítani.

Így minden többlet csak a talajból származik.

Az üvegházban az uborka etetésről az alábbi videóban látható.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: