Barack redheyven (piros gorka)

  • Szerzői: USA, Michigan
  • Megjelentek: Halheyven X Kalhaven
  • A feltételezések éve: 1992
  • A növekedés típusa: Középálló
  • Érlelési idő: Korai
  • Önsebesség: Önellátott
  • Célja: táblázat, fogyasztásra a friss formában, a konzerváláshoz, gyümölcslevek főzéséhez
  • Hozam: Magas
  • Szállítási képesség: Jó
  • Tavasz: A leszállás után a 3-4. évhez való csatlakozás

Lásd az összes jellemzőt

Az őszibarackfák óriási népszerűségét kapják a táskák és az agrárok között. A fajták változatossága miatt a fát szinte bármilyen éghajlati zónában lehet termeszteni. A központi régiók számára megfelelő fajta lesz az őszibarack Redcheven amerikai ágy.

Az eltávolítás története

A Peach Redcheven népszerű az amerikai szelekció népszerű változata. A Michigan Állami Egyetem tudósai Dr. Stanley Johnston tenyésztője, a kultúrán dolgozott. A szülői őszibarack formái Chalheyven és Kalhayven. 1940-ben bejelentett osztályozó, az Egyesült Államok legigényesebb fajává vált. 1992-ben az állami nyilvántartásba történő benyújtás után 1992-ben engedélyezte az őszibarackot Oroszországban. Ajánlott egy fa termesztésére az Észak-Kaukázus régióban.

A fajták leírása

Az amerikai barack egy közepes minőségű fa, amely a korona gömb alakú vagy lapos kör alakú alakja, a barna burgundi színű sűrített ágai és a nagy smaragd zöld levelek mérsékelt levelei. Az egészséges fa 5 méteres magasságig nő, míg a korona átmérője eléri a 8-10 métert. A fa megkülönböztető jellemzője a barna szín kéregének repedése. A kúp alakú vesék növekednek, enyhén pusztító a törzsből.

Az őszibarack virága április végén kezdődik – május elején. A fa korona szó szerint egy ötpontos virágok világos rózsaszín színű, nagyon édes illatú. Zabiezi éves ágakban alakul ki. Az őszibarackfa élettartama körülbelül 40 év.

Gyümölcs jellemző

Redcheven az őszibarack közép-telepítése. Átlagosan a gyümölcsök nőnek fel 110-130, néha 170 gramm. Forma gyümölcs lekerekített ovális egy kicsit kényszerített élek. Az érett barack gyönyörű színű – sárga-borostyán, hígítva burgundi elpirul, amely a gyümölcs napsütötte. Gyümölcs szűk bőr, de nem kemény, mint egy bársony, pályázati él.

A gyümölcs célja univerzális – frissen eszik, a főzés során (sütés, komposzt), konzervdoboz, lekvár, lekvár, lekvár, marmalands, gyümölcslevek. Az összegyűjtött termés nagy távolságokra tolerálja a szállítást. A friss őszibarack néhány napig tárolódik. Húzza ki a kiégést, ha gyümölcsöt tárol egy zárt tartályban a hűtőszekrényben – akár 7-8 napig. Gyümölcs lágyulás lassú.

Ízi tulajdonságok

Az amerikai barack íze emlékezetes, mágikus. A sárga-vöröses pépet gyengéd, egy kicsit rostos, húsos és nagyon lédús következetesség jellemzi. Az íz harmonikus – édesség savanyúság és betegség nélkül, tökéletesen kombinálva egy fényes gyümölcs aromával. A vöröses színű csont könnyen elválasztható az őszibarackhústól. A hasi varrás felületi, erős. A Meakty a cukrok közel 10% -át és kevesebb, mint 1% savat tartalmaz. Ezenkívül érdemes megjegyezni a gyümölcs átlagos kalóriatartalmát – 39 kcal / 100 g.

Érés és gyümölcsözés

Peach Redcheven korai érlelési idővel rendelkezik. Az első betakarítás a leszállás után 3-4. évre figyelhető meg. A fából készült termelés ideje – 2-3 hétig tart. Ez annak köszönhető, hogy a gyümölcsök nem ritka. Gyakran előfordul, hogy a tisztítási munka folytatódik egy hónapig. Az első gyümölcsök július utolsó hetében kóstolhatók, és a gyümölcsök hatalmas érése augusztus elején esik.

Hozam

A Peach Tree tisztességes termelékenységi mutatók. Jellemző, hogy a hozam az évek során növekszik. Átlagosan 40-50 kg gyümölcsöket eltávolítanak szezononként 1 fa. Egy ötéves fa 10-12 kg gyümölcsöt és 15 éves – akár 100 kg-ig.

Önki időtartam és a beporzás szükségessége

A jó önbecsülés az egyik előnye ennek a fajtanek, amely lehetővé teszi, hogy a kertben csak ez a fajta őszibarack. A tapasztalt agrárok szerint a donorfák részre való leszállás képes jelentősen növelni a hozamokat – akár 20-40%. Az amerikai barack, a legjobb pollinátorok: egy ajándék Kijev, az arany évfordulója, a nagykövet a világ, memória Shevchenko, Pom.

Növekvő és gondoskodás

Az őszibarackfa ültetése tavasszal történik – április közepéig, amikor a levegő hőmérséklete nem esik + 12 … 15 fok alatt, és az éjszakai fagyok maradtak maradtak. A leginkább életképesek éves palánták egy fejlett rizóma. Az ültetvények közötti távolságnak 3-4 méterre kell lennie. Javasoljuk, hogy még ne válasszon, nem alföldön, mély talajvízzel. Optimálisan ültet egy fát a kert déli részén, ahol a nap egész nap ragyog.

Az intenzív agrotechnológia barack American Selection egy standard rendezvényláncból áll: öntözés, etetés, talajművelés, formázó korona, száraz és sérült ágak eltávolítása, a közeli zóna, a betegségmegelőzés és a téli előkészítés.

A csapadékmennyiséggel összehangolt fő öntözés a virágzás, a képződés és a gyümölcsök öntése idején történik. A víz a törzs körüli szakadt árokba öntve, nem a gyökér alatt. A műtrágyák évenként háromszor készülnek – tavasszal, nyáron és ősszel. A metszés évente, lehetőleg korai tavasszal. A fa formális, egészségügyi, megfiatalító vágást igényel. A rovarok és rágcsálók elleni védelem biztosítja a csomagtartó fehérítését, valamint a finom rács tekercsét.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A fajta morozowabilitását az átlag alatti becslések szerint becsüljük, bár a fa könnyen tapasztalható a hőmérséklet -20 … 25 fokos csökkenés. Barack, délen növekszik, nincs szükség menedékre a télre. Emellett a fa nem fél a tavaszi visszatérő fagyasztóktól.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A gyümölcskultúra egyik hátránya a gyenge immunitás. Az őszibarackfa gyenge ellenáll a lombozat göndörösségével, és olyan betegségeknek is alá esik, mint a rosszindulatú harmat és a svaszteporiosis. Ezenkívül a fa gyakran támadja a rovar kártevőket – Fruzing, hullám, Weevil.

A talaj-éghajlati feltételekre vonatkozó követelmények

A Peach Redcheven egy termikus szerelmes kultúra, amely teljesen nyugodtan él a hosszú távú szárazság és a hő, így egy száraz éghajlatú sztyepp körülményei között termeszthető. Nem tetszik a páratartalom, a vázlat és a gusztus szél.

A termékeny, lélegző és nedvesített talajokon termesztett legtermékenyebb fa. Optimálisan megfelelő pontosan loam.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: