Betegségek és kártevők ribizli

A fekete és a piros ribizli gyakran különböző betegségekben szenved, valamint kártevői támadások. Ezért a tenyésztésükben részt vevő kertészek előzetesen érdemes tanulmányozni ezekről a növényekről.

A betegségek leírása és kezelése

A fehér, fekete és piros ribizli ugyanazokat a betegségeket érinti. A kezelésük módszerei szintén nem különböznek egymástól.

Antracnóz

Ez a gombás betegség csodálatos szinte minden fajta ribizli. Szabályként a növények júniusban, júliusban vagy augusztusban betegek hosszú esőzések után. A betegség észlelése nagyon egyszerű. A növényeket sötétvörös foltok borítják. Nagyon gyorsan nőnek. Ha nem kezdi meg harcolni ezt a betegséget, a növény megkezdi a haldoklást és elveszíti a leveleket. A bokrok betegségének kezelésére a réz erőteljes kezelésére van szükség.

Spray bokrok kétszer kell. Először azokat közvetlenül a betegség észlelése után kezeljük, és a betakarítás után második alkalommal.

Rozsda

Ezt a betegséget leggyakrabban a tűlevelű fák közelében növekvő bokrok befolyásolják. A környező ribizli lombozatában a fény narancssárga fényfényei jelennek meg. Nagyon gyorsan elterjedtek. Bogyók egy bokorral, idővel. A ribizliokat betörő folyadékkal vagy rézzel kezelheti. Amikor a piros foltok mennek, fontos, hogy összegyűjtse az összes elesett leveleket a földről, és megsemmisítse őket. Ha ez nem történik meg, az üzem újra felhasználható.

Machrower

Ez a közös vírusos betegség. A Poleying Bush nagyban változik. Meghosszabbodik és aszimmetrikus lesz. Ez nagyon gyorsan történik. A lombozat az idővel lila lesz. A bogyók a szép bokor nem jelennek meg. A ribizli használhatatlanná válik. A beteg növénynek ásni és megsemmisíteni kell.

Szürke gnil

Leggyakrabban ez a betegség a nyár közepén feltűnő bokrok. Könnyű észrevenni a beteg bokrokat, a csúcsok elkezdenek elhalványulni. A hajtásokat szürke raid borítja. A leveleken a rossz formájú barna foltok jelennek meg. A kezeléshez használható Réz-szulfát vagy szappan alapú megoldás. Nagyon egyszerűen készül. 10 liter meleg vízben 50 gramm reszelt szappant elváltak és azonos számú szóda kalcinált.

Csíkos mozaik

Ez egy másik közös vírusos betegség. A fuvarozók kullancsok és bajok. A betegség veszélyes, hogy ő Nem kezeli. Ezért észrevéve a fényes sárga csíkokat a lombozat felületén, a növényeket el kell távolítani a helyszínről. Talaj után, hogy a “fitosporin” megoldást kell önteni.

Az ilyen betegség szaporításának megakadályozása érdekében törölni kell az összes parazita helyét, valamint rendszeresen megvizsgálja a ribizli szekciót.

Regionális nekrózis

Ez a betegség nem fertőző. A talajban növekvő bokrok, amelyek túl sok klórot tartalmaznak. Általában a betegség a nyár második felében nyilvánul meg. Látni egy kellemes növényt. A lombozat szélei szürke és szárazakké válnak. A betegség gyorsan terjed. Ezért a betegség jeleiből álló levelek fontos eltávolítani azonnal. A következő évben a fűtött bokroknak kétszer kell lenniük a karbamid táplálásához.

Először ez a tavasz kezdete, a második – a virágzás vége után történik. Ha a levelek széle nem szürke, és sötétebb lesz, az üzem egyszerűen nem elegendő kálium. A helyzet javítása segíti az időben történő etetést.

Fehér pecsételés

Ez a betegség gombás. A betegség főjelzője – kis méretű fehér foltok. Idővel növekednek. Ezt követően szárítás és fókuszálás. Idővel a fehér foltos terjed a kertben lévő többi növényre. Észrevéve a betegség jeleit, az összes fedett levelet el kell távolítani. Ezt követően a bokroknak réz-alapú megoldással kell permetezniük.

Vérszegénység

Ez a betegség nyáron feltűnő bokrok. Világos sárga vagy fehér foltok jelennek meg a ribizli lombozatán. A növény lelassítja a magasságát. A bogyók kis és savanyúsággal nőnek.

A betegséget nem kezelik. Ezért nagyon fontos, hogy helyesen vigyázzon a bokrokról, valamint rendszeresen táplálja a ribizli komplex műtrágyákkal.

Tuberkulózis

A gombás betegség a legveszélyesebb fiatal bokrok számára. A repedések megjelennek a peeling bokor, valamint a vörös foltok a kéreg és a lombozat. A hajtások teteje nagyon gyorsan szárad. Kezelje a betegséget a bogyók végzettsége után. A webhely feldolgozása “CAPTANTOL” vagy “TOPSIN”. A növények megelőzéseként javasoljuk a burgue keverék kezelésére.

Heg

Ez a betegség teljesen csodálja a bokrokat. A hajtásokon sötét foltok vannak zöld raid. Lombozat ribizli gyorsan sárgák és esik. A gyümölcsök sötét foltokkal és repedéssel vannak borítva. A páros harcnak átfogóan kell lennie. A növény tavasszal a megelőzési permet betörő folyadék. Őszi bokrok Spray karbamid megoldás. A nyári ribizli lehet kezelni Aktar.

Puffadt harmat

A betegség két fajta létezik. Az első az Európai Multi Rosa. A növényi sérülés fő jele – a finom fehér pókháló ágai jelenléte. Ha a bokor fertőzött Amerikai őrült harmat, A felületén egy sűrűbb raid jelenik meg, amelyet a megjelenése úgy érezhető, hogy érezte magát. A bokrok lassítják a magasságukat. A hajtások görbékké válnak, és a lombozat megrepedt. Az impulzus harmat elleni küzdelem Meg kell vágnia a bokor minden ágat borított fehér virággal.

Ezt követően a cserjéket vas-erőt kell kezelni. Kívánt esetben a “fitoporin” használatát is lehet használni. A bokrok permetezéséhez használhat egy egyszerű népi ügynököt. 10 liter vízben történő előkészítéséhez egy egész üveg jódot tenyésztünk. Egy ilyen terméket, bokrokat többször is kezelnek három napos szünetben.

A kártevők elleni küzdelem

A gombás és vírusos betegségek mellett a fiatalok és az érett ribizli veszélye különböző kártevőket jelent.

Gallita

A megjelenéssel ez a kártevő hasonlít egy szúnyogra. Ezek a rovarok tojást repedtek a kéregre, vagy nem volt ideje a levelek körül fordulni. A hámozott növények lombozatát nagyvörös foltok borítják. A fertőzött növényeknek ki kell vágniuk. Minden vágott ágot kell égetni.

A bokrok bordó keverékkel permetezhetők.

Tűzoltó

Felnőttek tüzek kis szürke pillangók. A CATERIES lehet barna és zöld. Életkorral sötétben. Kártevők esznek ribizli bogyót. Ezért időben kell megszabadulni tőlük.

Míg a virágzó lárvák manuálisan gyűjthetők össze. Az első bogyók bokrok megjelenése után a bokrok paradicsommal vagy burgonyapái tinktúrákkal permetezhetők. A talaj ribizli alatt néhány nappal a virágzás előtti megelőzésére képes kezelni a sokkot.

Kegyelem

Ez a kártevő behatol a ribizes vesébe. Emiatt nem virágoznak tavasszal, de szárazak. Külön, érdemes megjegyezni, hogy a király tick a terep fuvarozója. A pesti küzdelemnek radikálisan kell lennie. Ehhez az érintett ágak éles szekor vagy kert ollóval vannak vágva.

Levélszemét

Nagyon gyakran a növények támadják a lövést. Zöld sárga. A kártevők gyorsan fajtadnak. A kártevőkkel járás segít a bokrok permetezésében. Ha a webhely erősen fertőzött, ajánlott inszekticideket használni. A TLEY elleni küzdelem, az “Aktara” és a “Fufanon”. A tavaszi talaj megelőzésére a bokrok alatt forró vizet használhat. A ribizli közelében is olyan növényeket is lehet, amelyeket a kártevők megijesztenek éles aromájukat.

A Tley szakasz fertőzésének megakadályozása érdekében fontos, hogy megszabaduljon mind a hangyáktól. Az anthulls elpusztítása, csak víz forró vízzel.

Vese mol

Ez a kártevő világos színben található. A pillangó szárnyain fehér foltok. A hernyók megkülönböztetik a vöröseset. Pests táplálja a növények vesékét. Emiatt a bokrok megállnak a gyümölcsöt.

A kártevővel küzdve nehéz. Ezért a kertészek általában megsemmisítik a fertőzött növényeket. Megakadályozzák, hogy megjelenjen egy elterjedési lepke megjelenése a helyszínen, tudjuk feldolgozni a talajt tavasszal. Ha lehetséges, akkor a palánták vásárlásakor preferenciát kell adni a növényi támadásoknak ellenálló kártevőknek.

Kancsó

Ezek a kis rovarok általában a bokrok alsó ágaiban élnek. Észrevegyék a hevedereket és a szárított lombozatot, Azonnal meg kell kezdeni a kullancs ellen. A fertőzött bokrokat egyszerűen forró vízzel vagy szappannal öntsük. Még a ribizli termelés során is megteheti.

Pénznem és üveg

A graticle egy kis hiba, hossza hosszúkás. Felnőttek, réz-arany taurus. A lárvák fehér színűek. A késő tavasszal aktívan elpusztítják a fiatal lombozatot. Emiatt a növények gyengülnek.

A kártevők megszabadulása érdekében a fertőzött hajtások ajánlottak vágni. Ezt követően a bokroknak meg kell vizsgálniuk az “aktelle” -t. Az üvegnitsa a megjelenésével emlékezteti a szokásos darázsokat, de sötétben van. Pest lárvák a törzsön vannak. Táplálják a növény gyümölcseit. Harcolj az üveg igényével, vágja le a bokrok ágait. Az érintett hajtások törlése teljesen meg kell felelnie. A profilaxis közelében ribizli, akkor egy bükket vagy virágot fektethet erős aromával.

Bogyó peeling

A világos narancssárga rovarok gyakran ribizli területeken találkoznak. A Pill Caterpillars kékes-zöld színű. Aktívan károsak a lombozatra. Caterpillars teljesen beágyazott zöldeket bokrokkal. Ez arra a tényre vezet, hogy a növények szárazak és meghalnak. Megszabaduljon a hernyóktól többféleképpen. Először is, kézzel összegyűjthetők. Ha a helyszíni hernyók sok, ajánlott vegyi anyagokat használni, mint a “decis”.

Spray bokrok Ez a termék teljesen igényel. Ha nincs vágy a kémiai készítmények használatára a helyszínen, a ribizli feldolgozható a hamu vagy burgonya tetejének infúziójával. A profilaxis esetében a bokrokat karbofos megoldással feldolgozhatja. Végezze el ezt az eljárást a ribizli virágzás kezdetén.

Pajzs

Megjelenésével a ventilátor hasonlít egy tru-ra. Kártevők piros, barna vagy sötétszürke. A pajzs aktivitása ellazítja a növényeket. Ezért a curraned bokrok, amelyeket ezek a kártevők szárazon szárazak és meghalnak. A népi jogorvoslatok leggyakrabban a pajzs elleni küzdelemre használják.

Rendszer, bokrok spray szappan, hamu vagy dohány habarcs. Ha a probléma komolyabb, vegyi termékeket használhat a bokrok feldolgozásához.

Megelőző intézkedések

Kevesebb időt tölteni a kártevők és a különböző betegségek elleni küzdelem érdekében, törődnie kell a ribizliért.

  • Csonkít. Kora tavasszal kell megcsinálni, még a lágyság kezdete előtt is. Minden szakaszot réz erdeire kell kezelni.
  • Folyamatosan feldolgozza a talajt ribizli tavasszal és ősszel. Ehhez bármilyen megragadási megoldásokat használhat. Gyakran a kertészek unalmas savval kezelik a talajt.
  • Permetező bokrok. A bokrok védelme a különböző betegségek és kártevők tavasszal, kezelhetők megoldásokkal a gyógynövényeken. A permetező bokrok használatához a Wormwood, Burgonyafelületek vagy pitypangon alapuló termékekre ajánlott.
  • Korai megtermékenyíti a földet. A legjobbak mindegyike, a hamu és a víz keveréke alkalmas erre a célra. Használjon friss trágya növényeket hamis növények nem ajánlott.
  • A bokrok gondozása. A ribizli alatt lévő talaj, hogy rendszeresen laza legyen. Fontos továbbá eltávolítani az összes gyomnövényt. Ebben az esetben a növény erősebb lesz, ezért könnyebb lesz ellenállni a betegség ellen. Ha a nyár forró volt, a növényeknek rendszeresen vízzel kell rendelkezniük.
  • Távolítsa el a régi lombozatot a betakarítás után. Kártevők gyakran télen. Az összegyűjtött lombozat az azonnali égéshez ajánlott.

A ribizli és a korai küzdelem helyes gondozása kártevőkkel és betegségekkel segíti a bokrok hozamát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: