Betegségek és őszibarack őszibarack

Az őszibarack luxus déli gyümölcs, minden kertész termesztése. Azonban érdemes megfontolni, hogy a gyümölcsfa hihetetlenül szeszélyes. Még meleg és stabil éghajlaton is állandó gondosságot igényel. Emellett az őszibarack nagyon gyakran beteg. Nem keresztezi a kártevőket. Annak érdekében, hogy időben felismerje a betegséget, és megtegye a megfelelő intézkedéseket, érdemes megérteni a tüneteket és az őszibarackot.

A sérülések típusai

Az őszibarack számos betegségnek van kitéve. Vannak azonban olyan betegségek, amelyek különösen ravasz és veszélyesek. Ezeknek a betegségeknek és küzdelemnek a leírása minden kertész számára hasznos lesz.

KlasterNosporiosis

Ez a betegség másképp úgynevezett lyukos pöttyös. És ez nem véletlen. A betegség kezdetén a lombozat szenved. Ez előfordul barna pontok, amelyek betörés vászon. Továbbá a pontok többet fordulnak a foltokhoz, akkor vannak lyukak a helyükön, ami a betegség nevét okozza.

A Swaptoporosis aktívan fejlődik, amikor a levegő hőmérséklete eléri a +20 fokot. Ezek kiváló feltételek a gomba számára. A levelekből a betegség áthalad az ágon. A foltok jelenléte is nyilvánul meg. Aztán a kéreg az ágak repedései, akár tört, gumi is megjelenik. A fertőzés utolsó szakasza – a gyümölcsök maguk. Ők is vannak foltok és rothadás.

A betegség kezelésének elsődleges módszere. Meg kell távolítania az ágakat és a leveleket, amelyek már meglepődnek, majd égetik őket. Ezután előkészíti a mész és a víz keverékét, vasaló vagy réz Sipal hozzáadásával. Egy ilyen készítmény kezelte a sebeket. A következőnek jó fungicidet kell kezelnie. Például “hom” -t vehetsz.

A gyógyszert a rózsaszín rügyek megjelenésének időpontjában kell permetezni, a virágzás kezdete előtt, valamint a vége után.

Göndörség

Ez a gombás betegség ősszel nyilvánul meg. Leggyakrabban a kórokozó a fa szövetébe esik a vágás hiánya miatt, kevésbé a nedvesség miatt. A buborékokhoz hasonló virágok előfordulása jellemzi. Először is, ezek a buborékok fények, majd elpirulnak. Még később, az anyag kezd felhalmozódni, amely gombás vitákat tartalmaz. A levelek nekrózisa elkezdődik, a lemezek leesnek. Azonban nemcsak szenvednek, az ágak deformációja, a gumi megjelenése is megfigyelhető. Vintage az érintett fa nem nő.

Gyógyítani egy növényt, Először el kell hagynod az összes beteg ágakat és lombozatot. Az érintett részeket el kell távolítani, és égett. Ezután az őszibarackot kezelik Bordeaux folyadék, Amelynek koncentrációja 1%. Az ilyen eljárást háromszor kell tartani, a köztük lévő rés 14 nap.

Puffadt harmat

Ez a gombás betegség is lehet a termés és a fa halálának elvesztésének oka. Ez a kultúra minden részét illeti. A kórokozó a megelőző kezelés hiányában nyugodt tél a hajtások szöveteiben, a tavasszal ébred. Különösen veszélyes, hogy a viták aktívan szétterítik a szélet. És ez azt jelenti, hogy nemcsak az őszibarack, hanem az összes kultúra is közel van.

A puffadt harmat egy ilyen nevet kaptunk Fehér raid, mint a megragadó liszt. Először is, a plakk szorosan repül a növényekhez, és könnyen eltávolítható ujjával. Azonban később tömörített, távolabb. Az ilyen keményedés megakadályozza, hogy a hajtások és a lombok lélegezzenek, így a fa gyorsan csökken.

Gyógyítsuk, hogy egy ilyen hornyolás meglehetősen lehetséges, ha erőfeszítést teszel. Először is, meg kell vágnia, eltávolítani az összes fájdalmas rész, ugyanolyan fontos a szövőszék és a gördülő kör. Következő költések “TOPAZ” permetezés. Következő szint – A kolloid kén alkalmazása 0,8% -os koncentrációban. Először is, a fát a vesék fejlődésének idején kezelik, majd – 14 nappal a virágzás vége után. Akkor szükséged lesz rá Kolloid kén 0,6% -os koncentrációban. A feldolgozás ilyen eszközökkel 14 naponként történik.

Olvasson tovább  Szőlő fáraó

Citosporózis

A citosporózis a törzs gombás betegsége. Parasitize A kórokozó az őszibarack tetején kezdődik. Ezután a gombák fokozatosan rögzítik az egész törzset. Bár a kórokozó kezdetben a kéreg alatt van, hamarosan a tevékenységének eredménye figyelhető szabad szemmel. A teteje elég gyors, és a törzsön olyan cseppek vannak, amelyekben a gombás viták megtekinthetők. Ezek a viták is elterjedhetnek a szél.

A citoszisztika kezelése az Törölje a kéreg érintett részeit. Ezután a kulturális permet Bordeaux folyadék (3%). Szintén minden sebre van szükség Kerti varriert. Figyelmet kell fordítani az ágon.

Azok, akik betegségeket esnek, el kell távolítani egy egészséges területre. A legnehezebb verziókban még a legerősebb hajtásokat is el kell távolítania.

Szerencsejáték

A találkozó olyan betegség, amelyben a fa kiemeli a viszkózus és édes folyadékot, amely a törzsön áramlik. Hamarosan a tömeg befagyott. Van egy ilyen betegség, mert valamilyen ponton a kéreg megsérült, ami megsértette az üzem létfontosságú folyamatait. A repedés oka nehéz meghatározni, mert lehet más betegségek és kártevők, valamint az éghajlat hatása, valamint a mechanikai károsodás.

A betegségek kezelését az alábbiak szerint végezzük. Először távolítsa el a gumit a fáról. Ezután töltsön permetezést réz erdeire. Amint az ügynök száraz, érintett területek agyagból és mészből álló keverékkel borított. Ugyanabban a kompozícióban hozzá kell adnia egy kis éberséget. Ha a fák láthatóak a fán, a kerti var. Néha ez megtörténik, hogy a fa károsodása túl nagy, egész lyukakat képez. Az ilyen lyukakat speciális kompozícióval kenjük, amely tehén trágya és agyag oldatából áll. A munka ezen része után meg kell találnia az okot, hogy nem volt.

Moniliózis

Ez a betegség csodálkozik a legtöbb gyümölcsöt, de más jelek is felismerhetők. Az első tünetek láthatóak a leveleken, amelyek elkezdenek elhárítani és leesnek. Ezután a betegség virágzá válik, ütközik őket. Tovább mozog a gyümölcsökre. A növekvő őszibarack nagy sötét foltokkal van borítva, amely hamarosan elkezd rotálni, és kellemetlen szagot mutat. Barna foltok is borítottak egy Whiten hűtőfolyadék RAID-vel. A gyümölcsök nem esnek, folytassák a felhőket, és vonzzák a felhőket.

A harc elsőbbségi mérése lesz Az összes beteg teljes eltávolítása. Az összes gyümölcs sérülés jele. A betegek azonnal égett, Mivel a gombák képesek legyőzni több száz kilométert az órára. Ezután a kultúra megmarad permet. Először érvényes “Horus”, Poddaving a pillanat, amíg a növény nem borított virágokkal. Amikor az őszibarack villog, a fungicid feldolgozását elvégzik “Topáz”. A legutóbbi eszköz lesz “Topsin”.

Cockclock

Ez egy másik gombás betegség, amely képes összehasonlítani a moniliózist. A betegség a nyár elején aktiválódik, és azonnal észrevehető. A lemezlemezeken a barna árnyalatú apró foltok jelennek meg. Egy hónap múlva a pontok átmérőjűek, egymással összevonva. A lemezlap alján látható gombás viták lesznek. A levelek elkezdődnek, majd egyáltalán esnek. A lombozat nagy részét, a betegség a növény más részein megy.

A costel gyógyítására várnia kell a duzzanat pillanatát. Amikor jön, az őszibarackot kezelik Fungicidek, Amelynek részeként réz, például borodikus folyadék. A rügyek kialakulása után Permetezés a gyógyszer “Horus”. A virágzás vége után használják. Javasoljuk, hogy eltávolítsa a növények betegét.

Kártevő

Az őszibarack nemcsak betegségek, hanem kártevők is feltűnő. Az alábbiakban elképzelni fogja a paraziták leggyakrabban támadó paraziták áttekintését.

Levélszemét

Ez a rovar az egyik leggyakoribb. Nemcsak az őszibarackon él, hanem általában minden olyan kultúránál. A TLA néhány faj történik. Például van egy vérsugarak, sárga, Gallovaya, zöld, fehér. Leggyakrabban a faj fekete képviselői vannak. A Tlima megjelenése azonban nem játszik szerepet, mert károkat okoznak. A lombozat ragadós raid, ami csavaró lemezeket okoz. Ezekben a “bozótokban”, és ül a parazita.

Olvasson tovább  Mi a ribizli, és hogyan kell kezelni?

Ha a növények még mindig messze vannak a gyümölcsözéstől, akkor az, hogy van értelme a rovarirtók számára. Az “Aktar”, “Decis”, “Confidor”. A hígítási arányokat a kábítószerekkel ellátott csomagok jelzik. Rendkívül ajánlott megszakítani őket.

A szerszámmal is megpróbálhat foglalkozni a népi jogorvoslatok segítségével. Fontolja meg a leghatékonyabbat.

 • Pitypang. Vegyünk 0,4 kg pitypang leveleket, és öntsünk egy vödör fűtött vizet. Fedővel zárva és 120 percig hagyja.
 • Paradicsom teteje. Szükséges 0,2 kg apróra vágott felső és két liter hideg vizet. A készítményt forraljuk, és a tűzhely 30 percig ellenáll. Ezután 10 liter folyadékkal hígítjuk. A kérelem előtt tanácsos egy pár szappan kanál hozzáadása a megoldásba.
 • Fokhagyma. Vegye 0,2 kg fokhagymás fogakat, egyenesen a héjjal. Öntsük a kuncogott fokhagymát vízzel 10 liter mennyiségben. Hagyjon 20 percig, majd alkalmazza.

Ezenkívül a TRU szisztematikusan megsemmisíthető, egyszerűen egy erőteljes vízsugár irányítása a kolónia számára. Még mindig gondoskodnia kell a hangyákról, mert pontosan rovarokat vezetnek. Anthills kell azonnal elpusztítani, és a különleges csapdák segítenek. Peach Trunk ajánlott.

FONTOS: Kiváló módszer a szerszám kezelésére és a megjelenés megakadályozására a hölgy tehénen való böngészés. Ezek a rovarok valódi élő kertész fegyverré válnak.

Szeszély

Ezek kis barna vagy szürke hibák. Télen aggódik a földön, és tavasszal aktiválják, táplálják a fa levelek levét. Azt is szeretik enni virágos szirmokat. A gyümölcsök érlelése Placelackként használható. Az érintett gyümölcs gyorsan leesik a földre. Ezenkívül a weavon is veszélyes, hogy a gombás és vírusos kórokozók aktívan terjednek.

Az első dolog a fáról szükséges Távolítsa el az összes gyümölcs által érintett gyümölcsöt, valamint a barna foltok rügyeit. Ezután megvizsgálják a kérget: Ha valaki peelled, akkor el kell távolítani. A következő szakasz – fehérítő trönkök. Az utóbbi a rovarirtókat feldolgozza. Ezt a virágzás előtt és után végzik.

Gyümölcsös kullancs

Ez egy kis rovar, külsőleg egy olyan épület, amely hasonló a Claophoz. A rovar a kéreg alatt lakik, télen is tart. Megismerheted a megjelenését vese deformációval. Az utolsó hipertrófia hatalmas lesz, elkezd nőni. Száraz, mint a lombozat, ami esik.

Ebben az esetben a rovarirtókat alkalmazzák. Megszabaduljon a kártevőtől, lehetővé teszi az ilyen eszközt Kolloid kén. Ebből következik, hogy a virágzás megkezdése előtt használja.

Fontos figyelemmel kísérni és a fa tisztaságát. A vonzó körben nincs lombozat és rengeteg gyomok.

Gyümölcshéj

Kicsi, de nagyon káros rovar. A pillangó élete nagyon rövid – akár két hétig maximum, de sok tojás lesz tőle. Maga a pillangó nem veszélyes, de a hernyói – nagyon. Ők, akik fiatal lombozatot, veséket és hajtásokat fogyasztanak. A pályák tevékenysége miatt a fa gyorsan gyengül.

A kártevő gyorsan semlegesítéséhez a csomagtartó szükséges Vér kora tavasz. A fákon is Telepítse az övcsomagokat. A parazitákat a fészkekkel együtt vágják, majd a kertből távolítják el.

Nagyon fontos, hogy az ágak és fészkek vágásakor egy szövet vagy film volt. Ellenkező esetben az egyes hernyók esnek a földre, és gyorsan visszatérnek vissza.

Kelet-Fruzing

Ez egy kártevő, amely szorozzon hatalmas sebességgel. Az ártalom pillangó lárvákat alkalmaz. A gyümölcsökbe rendeznek, és lassan enni őket belülről. Ezenkívül a hernyók negatívan befolyásolják a tengeri. Érdemes megjegyezni, hogy ez a kártevő a karantén alfajhoz tartozik. Az ilyen kifejezés azt jelenti, hogy az érintett fák őszibarackát nem lehet szállítani a régióban, ahol a kultúra növekszik.

A kezeléshez, az érintett hajtások metszése. A férgekkel ellátott gyümölcsöket el kell távolítani. Ha nincs sehol, hogy menjen, választhat egy helyet a kertben, és a kútokat 0,5 m mélységben hajtsa végre, ahol a gyümölcsök összecsukódnak. Ezután el kell temetniük, hogy eltemessék a dühös földet. Miután ezek az események folytatódnak A rovarirtók permetezésével. Például, “Carbofos”. Permetezés Töltsön háromszor a növényzet szezonban. Az eljárások közötti különbségnek 14 napnak kell lennie.

Olvasson tovább  Narancs narancs paradicsom

Pajzs

Ez a rovar a kéregben él, táplálja rá, valamint leveleket és hajtásokat. Emiatt a fa bevonat porózusak lesz, piros pontokat néznek rajta. A hajtások megszáradnak, a betakarítás nem alakul ki rájuk.

A kéreg alatt egy pajzs keresése szükséges. Ehhez a levehető helyek elmozdulnak, és azonnal láthatod a rovarok kolóniáját. Minden fertőzött rész eltávolítja. Ezenkívül a fákat dohányzattal kezeljük. Kényelmetlen. 0,4 kg nyersanyagot kell bevenni, öntsük a vödör vizet. Ezután az infúzió 24 órán keresztül marad. Ezután az idő után a 120 perc keverékét forraljuk, majd 0,05 kg a gazdasági szappan adunk hozzá, és kiegészítve egy másik vödör vízzel. A dohánykeverék feldolgozása után a rovarirtók permetezését követi.

Lastertech

Kis pillangó, hatalmas mennyiségű tojás elhalasztása. A hernyók parazitációja a leveleken, amelyből gyorsan megfordulnak. Ezután a kártevők virágzatokra, rügyekre, még gyümölcsre is mennek. A hernyók idővel az idő múlásával pillangókvá válnak, és a ciklus ismétlése.

Megszabaduljon a tavasz elején, amíg a levegő felmelegszik. A rovarirtók a leghatékonyabbak lesznek. A permetezés többször töltött. Ezenkívül a parazita ellen kiváló eszköz lesz üreges infúzió. 0,8 kg száraz féregtetőt kell venni (lehet friss, majd 0,5 vödör), és öntsük nyersanyagokat 10 liter folyadékkal. Ez ragaszkodik ahhoz, hogy egy ilyen keverék 48 óra. Ezután főtt és szűrjük 30 percig;.

A folyadék mennyisége a manipulációk után csökken, és szükség lesz arra, hogy ugyanolyan legyen. Az oldat használata előtt az oldatot vízzel tenyésztjük 1: 1 arányban.

Megelőző intézkedések

Kezelje az őszibarack betegségeket – mindig hosszú és nehéz. Annak érdekében, hogy a betegségek és a betegség kevésbé megjelenjen, fontos, hogy figyeljen a megelőző intézkedésekre.

 • Az ősszel elején minden bizonnyal összegyűjti az egész lombozatot. Szükséges lesz a régi gyökerek és ágak maradványainak összeszerelése is. Mindez az oldalon túl égett, és a hamut ezután etetésként használhatjuk.
 • Közelebb az ősz végéhez, meg kell süllyednie a földet a fán. Ez lehetővé teszi, hogy megtalálja és megsemmisítse a lárvákat, akik kártevőket tudtak tenni. A talaj felszínén 100% -os halált fenyegetnek a hidegből.
 • Készítsen megoldást egy adott mészből és réz Sipopból (3%). Fordítsa el a törzseket vele, valamint az őszibarack csontváz ágai. Ezenkívül, a tél kezdete előtt bordó folyadék-törzseket kell készíteni.
 • A tavaszi őszibarackot fungicidekkel kell kezelni. Segítenek a rothadás, a tészta és más betegségek. Ez különösen igaz a fiatal és még gyenge palántákra. Az első permetezés a vesék virágzása előtt történik.
 • A szezon során továbbra is végezzen feldolgozást. A legegyszerűbb módja a tartálykeverékeket használja – a rovarirtók és a fungicidek kombinációja. A permetezés tavasszal és nyáron történik. Amint a gyümölcsök énekelnek, érdemes biztonságosabb gyógyszerekre költözni.

Emlékeztetni kell a következő ajánlásokról is:

 • Támogassa a gördülő kör tisztaságát;
 • Időszerű metszés, különösen az egészségügyi;
 • Tisztítsa meg a barackot helyesen, ne hagyja a felesleges nedvességet;
 • Ragadja meg az etetés diagramját, szigorúan követi őt.

Ha a fa oldalra van, érdemes segíteni neki, hogy helyreálljon. Ehhez ajánlott a kábítószerek ösztönzésére és helyreállítására, amelynek kiterjedt tartománya kertészeti üzletekben van.

Ezenkívül a gyengített fát védeni kell a fagytól, még akkor is, ha ez a fokozat híres a hideg ellenállásról.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: