Blackberry Darrow

  • Szerzői: Amerikai szelekció
  • Íz: savanyú
  • Aroma : van
  • Súly bogyó, g: 3.5-4
  • Berry méret: Nagy
  • Bogyó szín: Fekete
  • Gyümölcstermelés időszak: Júliusban augusztus elején
  • Hozam: A 2. és 3. év a leszállás után 0,1-0,3 kg, a 4. – 0,5-0,6 kg, az 5. – már 2,5-3 kg a bokorból
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Téli Hardy, akár – 34c
  • A tüskék jelenléte: Nem

Lásd az összes jellemzőt

A BlackBerry egy illatos, finom és nagyon hasznos bogyó, de a növény számos tüske és szeszélyessége nem engedte meg, hogy sok kertész önmagában növekedjen. Minden megváltozott, amikor a fajta kevésbé volt, szeszélyes és tüskék nélkül, beleértve a BlackBerry fajta Darrow-t is.

A fajták eltávolításának története

A Blackberry Darrow egy meglehetősen ígéretes minőségű, ipari méretben nőtt. Ez a fajta amerikai tenyésztők Maryland-ban több mint 60 évvel ezelőtt származnak. Az illatos és húsos bogyó két fajtát átlépett – Eldorado és Henrik. A legtöbb Blackberry Darrow-t Mexikóban termesztik, de minden export Európára és az USA-ra összpontosít.

A fajták leírása

Ez a fajta helyesen tekinthető univerzálisnak, mivel a bogyókat élelmiszerekben és friss formában használják, és újrahasznosították. Szárítottak, fagyasztva, elkészítik az lekvárt, lekvárral, lekvárokat, kompotáltakat és kisineket. Még a fekete alapú levelek sem tűnnek el – az illatos tea sör, ami hasonló az ízlésükkel és az aromás tulajdonságaikkal.

Az érés időzítése

Az érlelés és a gyümölcsözés időtartama nagyon kifinomult – 1-1,5 hónap (július és augusztus között). Az éghajlati jellemzőktől függően ez az időszak egy kicsit mozoghat. A fajta előnye, hogy még a teljes érlelési bogyók is nem jelennek meg.

Régiók növekvő

A Blackberry Diszrow stabil és különböző éghajlati viszonyokhoz igazodik, ezért az északi régiókban és a déli területeken történik. A bokrok nem félnek az aszálytól, mert bőséges öntözéssel, valamint az erős fagyokkal szemben támasztható ki – még a hőmérsékletmutatóknak is -30 Celsius Blackberry-ra csökkentve. Ezért nem igényel további védelmet félkövérként a hideg időszak alatt.

Hozam

A fajta hozam meglehetősen magas. Mindez a bokrok és helyek korától függ, ahol ültetik őket. 2-3 évig a leszállást összegyűjthetjük 300-400 g-tól a bokorból, 4 évig, a hozam növekszik, és eléri az 500-600 g-ot, és az ötödik év után a Bush maximum 3 kg illatos és hasznos bogyót ad. Nagyon termesztési időszakok vannak, amikor minden bokor 10 kg bogyót ad.

Bogyók és ízük

Minden bogyónak sűrű és húsos szerkezete van, amely lehetővé teszi a gyümölcs számára a szállítást az áru típusának sérelme nélkül. A gyümölcs hosszúkás kúpos alakú és festett fekete fényes bevonattal. Mindegyik bogyó tömege 3-4 grammban ingadozik. Ami az ízminőségét illeti, kifejezett édességük van, alig észrevehető savakkal kiegészítve. Még az eddigi gyümölcsök is kellemes édességgel rendelkeznek. Ami az illatot illeti, hihetetlenül világos, mint a fekete eredeti fajták nagy része.

A termesztés jellemzői

Ez a fajta teljesen szerény, így tökéletesen növekszik különböző helyeken. A BlackBerry Darrou termesztésével és tenyésztésével még a tapasztalatlan kertész is megbirkózik, elsősorban megfelel az általános ellátási szabályoknak.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Lehetséges a szeder tavasszal, a vesék megnyitása előtt, és az ősszel, a megtermékenyítés és a növekedési időszak befejezése után. A Blackberry Darroou tenyésztésének legjobb helye, ahol sok nap van, nincs erős szél, és nem túl sok nedves, mert a nedvesség körülménye, amely fékezési folyamatok, gyümölcsérés. Ezenkívül a nedvesség csökkenti a bokrok fagyállóságát. A talaj összetételére vonatkozó különleges követelmények, de a karbonát talajok alkalmatlannak tekinthetők. Az optimális hely az, hogy hol van egy kerítés, sövény és a bokrok megérkezésének lehetősége a jövőben. Van egy csomó hely, mivel a bokrok közötti távolságnak 1-1,5 méteresnek kell lennie, és a leszállás esetén a sorokat szélességgel kell megfigyelni – minimum 1,5-2 méteres.

Ritkítás

A metszés az integrált csirkék fontos eleme. Összességében, a betakarítás végén, szükség van minden olyan hajtásra, amelyet megrontottak, alapul. Ezenkívül meg kell vágnod a beteg és a szárított ágakat. A növekvő szezon alatt a fiatal hajtásokat 10-15 cm-rel vágják le, és az oldalsó ágak kissé rövidek, ha a hossz 50 cm.

Öntözés és etetés

A szárazság ellenállás ellenére az üzemnek öntözésre van szüksége. A leszállás után minden nap a leszállást követő első néhány hónapban szükséges, majd az erős aszály időszakában. Még mindig öntözés ajánlott a gyümölcsök és az aktív növekedés érlése során. Az oxigén aktív bevitelére a talajban időről időre el kell lazulnia a talajt. Sok gazdálkodó szalma és lehullott lombozat segítségével mulogál.

Fontos szempont a talaj etetése hasznos anyagokkal. A tavaszi és az őszi talaj komposztdal telített. Ezenkívül az ősszel a műtrágyát a szuperfoszfát és a kálium ajánlotta, a tavaszi tőzeg elején.

Fagyállóság és a téli előkészítés

Mivel a fekete alapú bokrok darroou még mindig stabil még súlyos fagyok, a szigetelés nem érdemes elvégezni, de számos manipuláció még mindig ajánlott – a vágás, az őszi talaj elhagyása és könyvjelző hasznos műtrágyák.

Betegségek és kártevők

A BlackBerry bokrok nagyon erős immunitással rendelkeznek, azonban számos betegség van, amelyeket az üzemet alá kell vetni, ha nem, hogy ne biztosítsák a megfelelő gondosságot vagy földet kedvezőtlen körülmények között. A bokrok alá tartozó betegségek között megkülönböztethető antraznózis, rozsda és didimella. A káros rovarok inváziójának elkerülése érdekében a Blackboy bokrokat a málna és az eperektől távol tartják, és egyébként a Medveda és a tekercsek nem kerülnek el.

Reprodukció

Ez a fajta szederek szorozódnak széles körű hajtásokkal kétféleképpen – root folyamatok és dugványok segítségével. Ezenkívül magokat használhat, de a termésnek 3-4 évet kell várnia.

Értékelések áttekintése

Tekintettel a tapasztalt mezőgazdasági termelők és a kertészek számos áttekintésére, akkor azt állítható, hogy az amerikai szeder egyszerűen elhagyja, jó betakarítást ad, nem jelenik meg a gyümölcsözés időszakában. Ez a sűrűsége a magzat, valamint gondtalan termesztés nélkül nagy beruházások növekedni hagyjuk szeder Darrow ipari méretekben. Az egyetlen kellemetlenség, Dachnikov szerint az, hogy a bokrok folyamatosan fel kell emelniük, különleges formaterveket építenek.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása