Blackberry karak fekete

 • Szerzői: Új-Zéland, Harvey Hall
 • Íz: Édes, enyhén észrevehető savval
 • Kóstoló értékelés: 4.5
 • Súly bogyó, g: 10-17
 • Berry méret: Nagy
 • Bogyó szín: Fekete sötét lila dagály
 • Gyümölcstermelés időszak: Június-július 6-8 héten belül gyűjtsön össze
 • Hozam: 12-15 kg bokorral
 • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Alacsony
 • A tüskék jelenléte: Igen

Lásd az összes jellemzőt

A BlackBerry Karaka Black befolyásolja a bogyók méretét, de gondoskodva egy szép szeszélyes növény, amely fél a fagyoktól. Ennek ellenére a fokozat nem kevésbé keresett a kertészeknél.

A fajták eltávolításának története

Tégla hozta Chubot Új-Zélandon. Ma hálás kell lennünk a tudós és a tenyésztő Harvey Hall megjelenésére.

A fajták leírása

A bokrok kompakt, maximális magasság 2 méter. A leírt nézet tüskékkel rendelkezik, ezért óvatosnak kell lennie a bogyók gyűjtése során.

Könnyű lombozat, zöld árnyék. A szélekben vannak fogak. Hosszú vakáció nem vágja le, ami lehetővé teszi, hogy növelje a virágok számának növelését.

Intezium rövid, ezért sok gyümölcs vesék alakulnak ki a hajtásokon. Amikor a növény gyümölcsösnek tűnik, szinte teljesen masszív bogyókkal borított.

Az érés időzítése

A gyümölcs Blackberry bokrok június-júliusban kezdődnek. A gyümölcsöket 6-8 héten belül gyűjtik össze. Ez a fajta a koraira utal.

Hozam

Az egyik Bush Karaka Blackből 12-15 kilogramm érett bogyókból gyűjthetsz össze.

A gyümölcsüzem a leszállás után egy évvel kezdődik. Teljes erővel csak 3-4 évig. Megemlítették, hogy Ebből a fajta Angliában akár 35 kilogramm gyümölcsöt is lehet gyűjteni.

Bogyók és ízük

A bogyók több napig tartó tartályokban fekszenek. Mind a friss formában is fogyaszthatók, mind fagyasztva. A gyümölcsök alkalmasak a komposztok, gyümölcslevek és lekvárok számára.

A gyümölcsök fekete, lila árnyalattal rendelkeznek. Édes ízűek, de van egy kis sav.

Húst lédús bogyókban, sűrű. A gyümölcsforma egy hosszúkás hengernek tűnik. Egy bogyó tömege elérheti a 10-17 grammot.

A termesztés jellemzői

A termés mennyisége attól függ, hogy pontosan a kertész úgy döntött, hogy növényt üzemeltet, és milyen minőséget választottak ki az ültetési anyagot.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Ha a palántákat megvásárolták az óvodában, és a tartályban vannak, akkor a szezonban nyitott földön ültethetőek. A jó túlélés érdekében a növény átkerül a földre a föld mellett.

Ha a leszállást a térség mérsékelt éghajlatján termelik, akkor a leszállást kora tavasszal ajánljuk, mielőtt a vesék feloldódnak. Az őszi idő elég ahhoz, hogy a BlackBerry gyökérrendszere erősödött, és a téli előkészített növény. Ha megtervezi a palántákat az ősszel, akkor nincs garancia arra, hogy jól fognak gyökerezni, és nem fognak meghalni, amikor az első hideg lesz. Hazánk déli részén egy késői leszállás lehetséges, de győződjön meg róla, hogy néhány hónappal a fagyok kezdete előtt.

A Blackberry szereti a napot, így a helyet kell kiválasztani. A bogyók íze és színe erősen függ az eredményül kapott napsugarak mennyiségétől. A bogyók ízlése könnyen árnyékolva, azonban érdemes tudni, hogy az ilyen telek gyümölcstermékének mennyisége csökken.

A tökéletes primer a vozsok számára, míg a pH-nak gyengén savval vagy semlegesnek kell lennie. A helyszínen lévő savanyú talajról megmondja a farok vagy a sorrel. Változás pH lehet, ha LEVE. Négyzetméter négyzetenként 500 gramm.

Még egy szeder is nőhet a homokos talajon, de szükség lesz arra, hogy folyamatosan műtrágyákat és nedvességet biztosítson a kertészből. Ez a bogyó nem fog nőni az alföldön, mert az eső után sok nedvesség van. A talaj nagy kikötésével a növény a gomba szenved.

Ha ősszel tervezik a palánták leszállását, akkor az előkészítő munka két héten belül kezdődik. Ha tavasszal, a webhely ősszel készül.

A Föld kívánatos a felsőrész, távolítsa el a gyomfűt, ásni egy gödör 45×45 cm. Ez a fajta nem sok hajtást alkot, így a növények között 1-1 legyen.5 M.

A következő komponenseket a gödör alján helyezik el:

 • 2 kg humusz;

 • 100 gramm szuperfoszfát;

 • 40 gramm káliumsó, vagy cserélhető 100 gramm fa hamuval.

A gyökeres folyamat javítása érdekében előzetesen javasoljuk a palántákat a Kornin oldatába.

Ritkítás

Miután a gyümölcsöket eltávolították a bokrokból, a régi ágak vágása. Már nincs szükségük arra, hogy csak akkor zavarják a fiatal hajtások növekedését erősek, víz és nyomelemek.

Egy felnőtt bokorban elegendő 6 és 8 ág között hagyni. Az oldalsó hajtások és a csúcsok nem csípik, mert a gyümölcs ágaknak elég és anélkül vannak.

Öntözés és etetés

A Blackberry öntözése csak akkor költsége, ha hosszú ideig nem volt eső, és csak fiatal bokrok. A felnőttek elég nedvességtartalmú és így, de az erős aszály időszakában, és amikor a gyümölcsök elkezdődnek, öntözés nélkül nem kell tennie. A godán növények hetente egyszer öntöznek.

Fagyállóság és a téli előkészítés

A leírt fajta teljesen alkalmazkodik a fagyokhoz, így nincs menedék nélkül. Ideális erre a speciális anyagra.

Betegségek és kártevők

Minimálisra csökkentheti a betegségek és kártevők fertőzésének problémáit, ha kizárja a gabonatermékek, málna és eper szállását. A fungicideket megelőző kezelésként, rézcsomagokként és fokhagyma infúziójaként használják. A feldolgozást évente 2 alkalommal kell elvégezni: ősszel és tavasszal.

Reprodukció

A fokozat többféleképpen módosítása:

 • gabonafélék;

 • Rubage (a top vese hajtások gyökerei).

Nem kell várnod, hogy nagy mennyiségű rémült a bokrokból, de szándékosan károsíthatja a gyökeret, akkor a fiatal növények száma növekedni fog.

Ha az óvodákról beszélünk, akkor a reprodukciót gyökér vagy zöld dugványok készítik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: