Blackberry Leader Joseph

  • Szerzői: USA
  • Íz: édes
  • Aroma : Kifejezve
  • Súly bogyó, g: 15-25
  • Berry méret: Nagy
  • Bogyó szín: Fekete
  • Javítás: Igen
  • Gyümölcstermelés időszak: Július óta hat héten belül
  • Hozam: 10 kg bokorral
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Téli Hardy

Lásd az összes jellemzőt

A közelmúltig a BlackBerry egy ritka vendég volt az óvodában, mivel túl jó, és a betakarítás nem túl kényelmes és kellemes az ágak miatt. Minden megváltozott a szétesett fekete alapú fajták megjelenésével, szemben az időjárási körülményeknek és az ellátás során. Ezek közül az egyik az amerikai vezetője, Joseph.

A fajták eltávolításának története

A BlackBerry Leader Joseph ígéretes minőségű, masszívan termesztett ipari skálán. A hozam és a megsértés miatt nagyon szereti a kertészek és a nyári lakosok. Ez a faj az amerikai breciars nagyon hosszú ideig származott, és a híres vezető után nevezték el. A fekete alapú fajták kereszteződésének következtében a vezető József megjelent, miközben ismeretlen.

A fajták leírása

A fajta szederét helyesen nevezik univerzálisnak, mivel friss formában, dobozokban és fagyasztottak. A bogyók sűrű szerkezetének köszönhetően a szállítás jól tolerálható, így a kereskedelmi célok prioritás.

Az érés időzítése

A BlackBerry Chief Joseph-t egy feszített érés és gyümölcsözés jellemzi – 6-8 hétig (július végétől szeptemberig). Az éghajlati jellemzőktől függően az érlelési időszak és a betakarítás mozgatható.

Hozam

A hozam nagyon magas, de érdemes megfontolni, hogy az első teljes felhajtású betakarítás a harmadik termőszezonban összegyűjthető. Átlagosan minden bokor összegyűjthető akár 6-10 kg szederig, de nagyon betakarítási időszakokban akár 11-13 kg bogyók is gyűjthetők. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fajta eltávolításra kerül, a termény szezonban kétszer gyűjthető össze.

Bogyók és ízük

A bogyók nagyon nagyok – mindegyik tömege 15-25 g. A gyümölcsök lekerekített, hosszúkás alakúak, fekete színűek fényes árnyalattal. A szeder íze meglehetősen kifejezett: van egy shrill édesség és könnyű savanyúság is. A BlackBerry illat nagyon gazdag, ezért csók, komposztálók és italok hihetetlenül ízletesek.

A termesztés jellemzői

A Joseph Leader Blackberry változatossága különösen egyszerűen gondoskodik, így még a tapasztalatlan kertész is megbirkózik a tenyésztéssel és a termesztéssel.

Ez a fajta szinte minden éghajlati körülményhez alkalmazkodik, vagyis ellenáll az aszályoknak, a fagyokhoz, a hőhez. Száraz klímával, öntözőrendszerrel, bőséges öntözéssel és súlyos fagyokkal, a szigetelés eljárása. A legkedvezőbbek a növekedéshez jól lecsapolt és termékeny talajok.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Egy hely kiválasztásával (kívánatos, hogy ez egy kis domb, nem egy síkság), meg kell állítani: A váltáshoz tisztítsa meg a maradék növényzetet és oldja. A helyet napsugarakkal kell lefedni, vagy fél alatt kell lennie. A legfontosabb dolog az, hogy nincsenek tervei és erős szél, így a BlackBerry növényi helyek a kerítés közelében, amely védőfunkciót végez.

Ritkítás

Korai tavaszi ágak, amelyek elérik a hossza 2-2,5 m, megdöbbent 15-20 cm. Oldalsó ágak, amelyek hossza 1 m és annál több, akkor is lerövidül. Őszi ágak, diplomás gyümölcsök, vágott ki a gyökér alatt. Jó bokor 7-10 ág.

Öntözés és etetés

Mivel a fokozat meglehetősen szárazságálló, akkor a gyakori öntözés nem ajánlott, csak a legerősebb hő esetén. A víz védi a gyökérrendszert túlmelegedésből. Ami az etetést illeti, tavasszal kell elvégezni a virágzó bokrok kezdete előtt. Valamint az első gyümölcs kialakulása előtt. Ehhez komplex nitrogén-ásványi műtrágyákat használnak.

Fagyállóság és a téli előkészítés

A Frukciós szezon befejezése után a bokrokat el kell készíteni a télre. Az ágakat el kell távolítani a hordozószerkezetektől (Chopler) és szépen nyakkendő, a földön fekve, majd fedje le a szigetelőanyagot (Agrofiber).

Betegségek és kártevők

Az üzemnek jó mentessége van, így gyakran nem történik meg. Az egyetlen dolog, ami megtámadja a bokrokat, olyan webes kullancs, amely speciális gyógyszerekkel rendelkező növényfeldolgozásból származik. Néha megjelenik egy rozsda, étkezési levelek.

Reprodukció

A fajta a földön lévő felső gallyakat kopogtatja. A gyökeresedés után egy tiszta rekesz származik a főbokorból.

Értékelések áttekintése

Tekintettel a mezőgazdasági termelők és az amatőr kertészek sok áttekintésére, azt állítható, hogy a BlackBerry Leader József gyümölcsöző kultúra, amely nem igényel nagy figyelmet és tapasztalatot a tenyésztésre és a növekedésre. Hála a fényes íze és lédússág a háziasszony, szeretik make tuskó a téli formájában lekvárok, kompótok, dzsemek.

De vannak negatív vélemények. Egyes kertészek elégedetlenek azzal a ténnyel, hogy az első évben a betakarítás gyenge, és a bogyók kicsiek és frissek lehetnek, de ne felejtsük el, hogy a jövőben kompenzálják a bogyók bőséges gyűjteményét, amely lédús, hatalmas és édes lesz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: