Blackberry Loche Tey

  • Szerzői: Nagy-Britannia
  • Íz: Édes a savanyúsággal
  • Aroma gyümölcsös
  • Súly bogyó, g: Legfeljebb 8
  • Berry méret: Nagy
  • Bogyó szín: Fekete
  • Gyümölcstermelés időszak: Június közepe – július vége
  • Hozam: 15 kg bokorral
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Téli Hardy, -30
  • A tüskék jelenléte: Nem

Lásd az összes jellemzőt

A Hybrid Blackberry LOH TAY Sok kerti paraméterben megkülönbözteti a kedvező jellemzőket. Ezért van gyors elismerése a különböző országok kertészei között. De a fő előnye a különböző betegségek és a kártevők támadásai voltak.

A fajták eltávolításának története

Hibrid fekete szerves kultúra LOCH szalag, amelyet a skóciai tenyésztők munkái hoztak létre, a Cross-Polling fajták Loch Ness és Scri 82417d. Más adatok szerint ez történt a Logan bogyók keresztezésével Malina-val. A kapott fajta lédús és finom bogyókkal végzett fajta volt. 2011 óta a cserjék Oroszországban termesztik, mert gyorsan vonzza a kertészek figyelmét az ország különböző régióiból, szándékos és hozammal.

A fajták leírása

A kulturális bokrok félig szűk, gyorsan fejlődnek, eléri a magasságot 4-5 m. Sima, kifinomult, világosbarna árnyalatok megtakarítása. Faragott levelek, fogaskerék, vastag, bőrös, smaragd tónusok. Poroszil csírázott egy sérült gyökérrendszerrel. A virágzat 10-12 virágai könnyű árnyalatú, kis méretű. Gyümölcsök nagy, fekete bogyók, fényes, szilárd szerkezettel.

A gyökérrendszer elágazó, erőteljes, képes jelentős számú nyomelemet gyűjteni, védi a bokrokat a vírusos vagy gombás eredetű betegségekből. Magas az aszály ellen.

Az érés időzítése

A kultúra gyümölcse a leszállás utáni évben kezdődik. Az első termés nem más. A bokor legnagyobb hozama eléri a 4-5 éves növekedést. A bogyók időzítése a termesztési régió éghajlati viszonyaitól függ. A meleg területeken július végén, az északi és mérsékelt szélességekben a határidők 2-3 hétig eltolódnak. A gyümölcs érés folyamata 3-4 hétig terjed.

Hozam

Egy bokorból Loch Tay akár 15 kg gyümölcsöt is kap, de még több az élet 5 éve. Egyszerű agrituddal, a hozam növekszik egy másik 2-3 kg.

Bogyók és ízük

Gyümölcsök nagy – az egyik bogyó súlya eléri a 12 g-ot. Gyümölcshenger vagy kúp formájában. Berry gazdag-fekete vagy smaragd árnyalattal és tipikus tábla fényes. Skinny bőr, selymes, rugalmassággal rendelkezik. A Loche Tey édes ízű, fényes frissítő savval és gyümölcs jegyzetekkel rendelkezik.

Az íze édes, gazdag. Juicy bogyók, túlzott kellemes erdei illatok. A gyümölcsök sűrű szerkezete lehetővé teszi a termés megbízható szállítását.

A termesztés jellemzői

A leszállás érdekében az éves palánták magassága 20-40 cm. A vesék és az oldalsó ágak jelenléte az uralmakkal.

A beszállás előtt 30-40 cm-es gödrök, mélység és átmérő. Általában 2,5-3 m távolságra vannak a jövőbeni kényelmes ellátáshoz. Ugyanakkor különleges hasznos keveréket állítanak elő, amely humuszból és hamuból áll. Vagy alkalmazzák a kálium-, bór, foszfor, nitrogén és egyéb.

A kutak beszállása előtt öntözik, és az elnyelő víz után, a vetőmagot olyan módon kopogtatják, hogy a növekedés vese legfeljebb 3 cm mélységben található. Leszállás után újra kell öntözni – körülbelül 1,5-2 vödör a bokoron. Összefoglalva, feküdt egy réteg mulcsot (3-5 cm) fűrészpor, tőzeg, kéreg, szárított fű. A növekedés stimulálásához 30-40 cm magasságú metszés.

Az illetékes ellátás számos modelles eseményt és eljárásokat tartalmaz: az öntözés, a vágás, a napenergia-támogatás szervezése, a téli idő és az etetés menedéke.

A kultúra szárazságálló, ezért jó öntözés (az alacsony pozícionált ágak által felemelkedett, 50 cm magasságban). Ez a fajta öntözés 15 liter vizet biztosít a bokorhoz. Az öntözés esténként vagy reggel 1 alkalommal 2-3 héten belül történik.

Ha öntözött, fontos, hogy a virágzási időszakban és az öregedő gyümölcsök során törődjön, mert az öntözés öntözése gyakran a talaj terheléséhez vezet. Végezze el az öntözést évente két héttel a téli menedékhely előtt.

A kultúra kényelme hajlandó lehet a földre, ami negatívan tükrözi a bokrokat, bonyolítja az ellátást és az események gyűjtését. Ennek elkerülése érdekében a hőrendszert akár 2 m magasra szervezik, egy feszített huzalral. A BlackBerry ágak a huzalhoz kapcsolódnak körülbelül 1,5 m magasságban.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A kirakodás helyét a páratartalom és a megvilágítás mértékének figyelembe vételével választják ki. A gyökerek kultúrája mélyebbre nő, mint a málna, ezért figyelemmel kell kísérni a felszín alatti vizek szintjét, lehetővé téve annak helyét legalább 2 m mélységben. A világítás mértéke szerint a telkek déli, délnyugati vagy délkeleti oldalai jól illeszkednek. A talaj előnyösebb a gyengeség vagy semleges. A talaj alkalmas, ha a kamillák és a medencék növekednek rajta.

Ami a talaj minőségét illeti, az őt kultúra nem igényes. Mindazonáltal a kiváló hozamokat a kvalitatívan levegőztetett, szerves földekkel felszereltek.

A bokrokat nem szabad ültetni az átjáró növények és eper után. A zöldek és a hüvelyesek jó elődeknek számítanak számukra. Készítsük el az oldalt az őszi megkezdése – Távolítsa el a növényi maradékokat, csepegtetem körülbelül 40 cm mélységben. Ezután fertőtlenítse a réz-szulfát 3% -os oldatát. Fogyasztás – 1 l / 10 m². Egy hét múlva az ellenállást 20 cm mélységre megismételjük, a talaj által a trágya (1 m² 20 kg), 10 kg homok, 120 g szuperfoszfát és 60 g kalcinált sók.

Fagyállóság és a téli előkészítés

Ami a hideget illeti, a kultúra fenntarthatóságának mértéke átlagos – a bokrok nem rosszak a téli télen, amely nem alacsonyabb, mint -20 ° C-on. Ezért a hideg területeken, menedékük a télen szükséges. Ehhez használja a Husknik, száraz fű, leesett lombozat és más. A vastagság elég elég a menedékréteg 10-15 cm-re. Ugyanakkor a bokrokat minden bizonnyal eltávolítják a hőberendezésekből 12-14 napig hűtés előtt. Az ágak hajlamosak a talajra, zárójelekkel rögzítve, majd már őseikkel vagy agrárterrel borították, a talajréteget legfeljebb 10 cm magasságban szárítják. Miután a hó olvadása a tavaszi menedéket eltávolítják, és az ágak újra felfüggesztik az árkok.

Betegségek és kártevők

A fajta kiváló immunitással rendelkezik, de érdemes megjegyezni, hogy a betegségek lehetősége valóban létezik, mint a kártevők támadásai. A lehetséges betegségek között a Loch Theia-t antracnóz betegségek, vertikillózis és botritisz ünnepli.

Amikor az antracnóz jelzi a lila foltok előfordulását a lapokon, és a szárakon – szürke. A foltok piros szegélyűek. A betegség megnyilvánulása során a bokrokat a tőzeg, a trágya és a talaj (3: 1: 1 vagy 2: 1: 2) komposztba helyezzük a belső feldolgozás során.

Verticillosis sárga és száraz levelek fertőzésével. A kezeléshez a dohány vagy a kén (széltelen idővel) történik.

A botritis esetében a szürke rother bogyók megnyilvánulása. A gyógyításhoz a BlackBerry-t kálium-nitrát oldattal kezeljük.

Ezenkívül a Blackberry Loche Tay néha ki van téve a rosszindulatú bogár támadásának, sibe és weevil lövöldözésében.

Reprodukció

A fajta tenyésztése, a csúcsok csökkentése, valamint a gyökérrendszer szándékos károsodása a lapátok segítségével, hogy a bokrok a pörkölő folyamatokat adták. Július eleje óta az egyéves korszak több gallyat választottak ki, nyomjuk meg őket a talajhoz, csípjék a csúcsokat, majd elaludjanak 10 cm-es talajjal. A szezonban egy tipikus ellátást végzik, mint felnőtt növények. Tavasszal, a következő évben a kész palántát eltávolítják az üzemből és transzplantációból a megfelelő helyen.

A második reprodukciós módszerrel a kötelező hajtások megjelentek és kiszállt az előkészített helyen.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: