Bryanskoye almafa

 • Szerzői: DE. ÉS. Astakhov (VNi Lupina)
 • Íz: savanyú
 • Aroma: Mérsékelt
 • A magzat súlya, g: Közép – 150, Maximum – 300
 • Teljes méretű: közepes vagy átlag feletti
 • Hozam: 270 – 350 C / ha
 • Frekvencia frekvenciaRendszeres
 • A gyümölcstermesztés kezdete: 3-4 évig
 • Az érés időzítése: Kora
 • Cserélhető érettség: szeptember közepén

Lásd az összes jellemzőt

Az almafa között az érés korai találkozói, a hazai válogatás sokfélesége – Bryanskoye egy tisztességes helyet foglal el. Gyönyörű, étvágygerjesztő külső alma, szelíd aromával és kellemes ízű, mint sok. Évfolyam egyaránt népszerű körében szerelmeseinek és a gazdálkodók körében egyre gyümölcsök további végrehajtása.

A fajták eltávolításának története

Bryanskaya fajta lett az eredménye a munkájának Alexander Ivanovics Astakhov, az orvosok a mezőgazdasági tudomány, amely dolgozott VNI Lupina. Apple Tree Bryanskoye által létrehozott egy tenyésztő, amikor átlépi a hibrid alakú SR0523 különböző győztes.

A fajták leírása

Korai középnagyságú fajta. A fa elérheti az 5 m magasságot. Az Apple Tree gyorsan növekszik. Sero-barna törzs. Kerek forma korona. Azok a közvetlen ágak, amelyek elhagyják a törzset a hülye szög alatt, felfelé irányulnak. Crona középső kis. Barnásbarna színű, közepes méretű hajtások, egyenesek. Keresztmetszetben kerekítenek. A vesék és a fiatal hajtások könnyűek.

Lépi nagy, lekerekített, zöld. Van egy rövid hegyes csúcsuk és egy csavaros csúcsuk. A hullám szélén hullámos és kicsi. A virágok nagy, tiszta-fehérek, kellemes és felépített méhek aromájával. Az éréskor az ágak alma gyakorlatilag nem rák.

Bryanskoye az univerzális célállomás fajtáihoz tartozik. Frissen használhatja a főzést és a gyümölcslé gyártását. Az Apple minőségű tárolásra alkalmas. A hűtőszekrényben vagy egy hideg pincében az alma februárig február. A gyümölcsök vonzó áruszállítással rendelkeznek, és a hosszú távú szállítás lehetősége. Tekintettel arra, hogy az almák meglehetősen hosszú távú tárolásának lehetősége van, könnyű kitalálni, hogy a besorolási fokozat a piacokon és a boltokban értékesíthető.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

A Bryanskoe fokozatának számos előnye van, köztük osztozhat:

 • fagyállóság;
 • magas és rendszeres betakarítás;
 • Önálló lejtés;
 • fő gyümölcsök;
 • kellemes íz;
 • Étvágygerjesztő megjelenés;
 • szállíthatóság;
 • A tészta ellenállás.

A mínuszok közül a következőket tudhatja meg:

 • A fokozat gyenge ellenáll a gyümölcs rothadással;
 • Az érés szükségessége.

Érés és gyümölcsözés

Rendezett sebesség. A gyümölcsözés egy almafa 3-4 éves korában kezdődik. A klónkészletben – a második évben. Az almafa jó betakarítása 5-6 évig életet ad. Bryansk gyümölcs rendszeresen és aktívan. Bőséges armát betakarít. Az ágakból származó gyümölcsök nem jelennek meg.

A cserélhető lejárati alma szeptemberben érhető el. A fában a fogyasztói érettség gyümölcsei nem felelnek meg teljesen. Ezért az almáknak meg kell érniük (legalább két hét).

Régiók növekvő

Alkalmas a központi, Ural, Volga-Vyatka régiók növekedéséhez.

Hozam

Magas hozam. A gyümölcsökkel borított ágak. A hektárból kb. 270-350 C almát gyűjtött össze. Elég ahhoz, hogy egy ilyen fajta faja van a tanya- vagy nyári házban, hogy hét almát biztosítson a télre.

Gyümölcsök és ízük

A gyümölcsök közepes méretűek. Középső súly – 150 g, néhány gyümölcs elérése tömeg 300 g. Az alma fő színe gyógynövény zöld, és a magzat bevonat színét egy sötét málna hangja különbözteti meg. Az alma felületén a viasz raid észrevehető, amely alatt fényes bőr van. Az almák formája kerekítve vagy fáradt, közepes, egydimenziós. Középváros bőr. A gyümölcsökben van egy lédús fehér hús. A szív az izzó alakja. A nyitott kamerákban kis magvak vannak.

Íze almával savanyú, harmonikus. A gyümölcs mérsékelt, kellemes illat.

A cellulóz részeként tartalmazza:

 • cukor – körülbelül 8,8%;
 • Szerves savak – 0,45%;
 • C-vitamin (Avszorbens) – 9-11 mg (100 g / 100 g).

Kóstoló értékelés magas – 4,8 pont (ötpontos skálán). Ez a gyümölcs gyönyörű ízéről beszél.

A termesztés jellemzői

A beszállás előtt ki kell választania egy helyet egy almafa számára. A teleknek a jól megvilágított naphelyen kell lennie. A talajvíz előfordulása alacsonynak kell lennie. A Bryanskoye Apple Tree Sfection telepítéséhez a legjobb lehetőségek lobbanásosak, mintavételi talajok. A talaj közegének reakciójának semlegesnek kell lennie.

A talaj eke vagy elhagyása, megszabadulni a gyomoktól. Ásványi vagy szerves trágyák hozzájárulnak. Körülbelül egy vagy két hónapig a PMS készül az almafa palánták ültetésére Bryansk. Üljön le a fiatal faluban tavasszal vagy ősszel (fagyok előtt). Leszállási rendszer – 5 m távolságra más fáktól. Az ajánlott leszállási mérete körülbelül 1 m széles és körülbelül 0,7 m mélységben van.

A fiatal almafáknak időszakos öntözésre van szükségük. Különösen, ha a forró időjárás létrejött, és nincs eső. A fafeldolgozás 2 évvel a leszállás után történik. Az almafák szaniter vágása szükséges, ha szükséges, a törött és sérült ágak eltávolításával.

Beporzás

Ez egy sammantikus alma minőségű. További pollinátorok nem szükségesek. Évente egyedül és jó gyümölcsöt termeszthet. Alkalmas kis kerti helyszínek növelésére, ahol nem sok fát ültetünk.

Alárendelt

Tavasszal ajánlott különböző ásványi műtrágyákat hozni. Őszi – Szerves.

Fagyállóság

Az Apple Tree képes ellenállni jelentős hűtéssel. A fagyállóság jó. A fa fagyokat hordozhat (-32-35 ° C). Az Apple Tree jól illeszkedik az időjárás különböző változásához. A fajta nem fél az éles hőmérséklet csökkenésétől rövid idő alatt.

Betegségek és kártevők

A fajta eléggé ellenálló a gyümölcsfák különböző betegségeinek. A VM gén és a polen bevezetése miatt nagymértékben megjelent egy bordó, amely a változatosságban megjelent a fajta, amely felelős az almafa stabilitásáért a BRISHE-hez. Ennek a betegségnek a mentessége számos másra osztja ezt a fajtát.

A Bryanskie fajtájára veszélyes betegségekből érdemes kiemelni a moniliózist (gyümölcs rothadás). Hogy megvédje a fát ebből a betegségből, a fungicid hatóanyagok profilaktikus kezelését végezzük. Szükség van a pesti rovarok (tengelyek, fruuzs) kezelésére is, ami a gomba vitatása lehet.

Értékelések áttekintése

Az Apple Tree Grade Bryanskoye számos kertben nőtt. A vélemények többnyire pozitívak. A kertészek jó fajtát hoznak, a gyümölcsök finom ízét, a legtöbb betegség ellenállását. A nyári házak hiányosságaiból néha megkülönböztetik azt a tényt, hogy az alma a fáról nagyon óvatosan kell összegyűjteni, hogy ne károsítsa a sima felületüket.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása