Cherry Nord csillag

  • Szerzői: Minnesota
  • Megjelentek: Angol morello x szerb pite
  • Szinonimák nevek: Északi csillag
  • A törzs típusafűrészáru
  • A növekedés típusa: Legtöbbször, átlagos
  • korona: vastag, széles
  • Levelek: Matte, szűken
  • A virágzás és a gyümölcsök típusa: Vegyes
  • Teljes méretű: átlagos
  • Magzati méret, mm: 20 átmérőjű

Lásd az összes jellemzőt

Cherry Nord STAR egy kompakt és szuperiid fajta, amely nagy betakarítást eredményez. Megkülönböztető és erős immunitás. A bogyókat a konzerváláshoz, tinktúrák és lekvárok előkészítéséhez használják, szárított gyümölcsök, dzsemek.

Egyéb északi csillag neve.

Az eltávolítás története

A fajta 1918-ban jelent meg. A Minnesota amerikai államának kísérleti állomásán a fajok helyreállításakor: angol Morello és szerb pite.

A fajták leírása

Fa kompakt rabszolgaság 2-2,5 m-ig, széles kör alakú vastag koronával. Sötétbarna ágak. Matt levelek, keskeny, ovális fűrészélrel, hegyes. A Bloom áprilisban vagy májusban kezdődhet. A virágok 2 cm-es mérete 4 db virágzatban gyűjtött. A gyümölcsök éves és évelő hajtásokra vannak kötve. Alacsonyabb sebességgel eltérő: csak 10 évig elérheti a 2 m magasságot. Alkalmas az intenzív típusú kertekben való növekedéshez.

Gyümölcs jellemző

Középső méretű bogyók, akik súlya 4,5-5 g, gömb alakú, burgundi vörös, pép sűrű lédús illatú, kis csont, elválasztva. Legfeljebb 2 héttel tárolnak a hűtőszekrényben, a pincében körülbelül 10 nap.

Ízi tulajdonságok

A savanyú élénkítő, a cukor tartalma – 9,2%, savak – 1,5%. Kóstoló pontszám 4 pont.

Érés és gyümölcsözés

A fa a leszállás után egy évvel gyümölcsöt választ. Ez egy közepes lépésű változatosság az érettségi időzítésben: a júliusi gyümölcsökön kezdődik, augusztusban külön területeken.

Lehetséges gépesített tisztítási módszer.

Hozam

Egy fából akár 15-20 kg-ig is eltávolíthatja, kedvező körülmények között akár 25 kg. Négyéves növényből gyűjtsük össze 4-8 kg-ot.

Régiók növekvő

Ajánlott az Oroszország középső sávjában, az észak-nyugati régióban, a Volga régióban.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Nord csillag részlegesen önálló. A más fajták közelében lévő leszállás növeli a hozamot. A családok lehet cseresznye: nephris, meteor, felhős, volokhina, apukhtin, zhukovskaya, ifjúság, lomsk, turgenevka.

Leszállás

Ültetési munka áprilisban. A déli régiókban október közepén egy őszi leszállás lehetséges. Ez a cseresznye élvezi a nyitott területeket jó világítással és nem ferde talajvízzel. Alföldön ül egy különleges töltés. A gödör 50 cm mélységet ásni, egy Chilloch-el öntjük, szerveződések hozzáadásával, a palánta felszerelhető, a talajt öntjük, öntsük. A növények között az intervallum körülbelül 2 méter, a 3 m-es sorok között. Az ipari termesztésben a rendszer szerint ültetik: 3×4 m. A csemeték 1 alkalommal vizet hetente 20 liter vízzel. Majd 60 cm-ig vágja le a csontváz ágakat, és az oldalsó keverés 1/3.

Növekvő és gondoskodás

Nord Csillag – moofly, míg a fajta. Szezononként többször is ki: májusban, virágzás alatt, júniusban, amikor bogyó, júliusban a betakarítás után és augusztusban. Egy vételre 3-6 vödör víz alatt öntött a fa alatt az időjárási és esős frekvenciától függően. Nyáron az öntözés után a talaj szükségszerűen lazul. Októberben vízálló öntözés. Táplálja a cseresznyét a legkisebb dózisokban. A tavaszi, karbamid vagy kalciummaggal felszerelt, az ellenőrzés trágya vagy komposzt. Ha a fa rosszul növekszik, akkor a szezon végén a szuperfoszfát táplálja. Ásványi etetés, ha szükséges, júniusban öntözze az öntözést.

A koronát rendszeresen újratölteni kell, a belsejében növekvő ágak eltávolítása. A vágás kialakítása áprilisban vagy októberben történik. Forma tálat vagy hulladék-hasmenés. Sanite Trim jobb tavasszal.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A cseresznye jó ellenállással rendelkezik a betegségekkel és kártevőkkel szemben, különösen a kakkomikózisnak és a klasternosporiózisnak ellenállóknak. Bizonyos évek során a moniliózis. A betegségek előfordulása esetén az érintett területek eltávolítják és permeteznek fungicidekkel. A rovarokból veszélyes gyümölcs, cseresznye fűrészelés és levéltetvesztés, megelőző kezelés történik tavasszal májusban a virágzás előtt. A kártevők és a gombás betegségek megelőzésére márciusban és októberben kezelendő Bordeaux folyadékoldattal.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

Téli keménység Cherry Nord Csillag magas, ellenáll -30 fokos fagy és -40. A téli fiatal fák teljesen lefedik. Azokban a régiókban, hideg tél, a felnőtt ágak hajlik egy kör vagy legyező, csomagolva egy sűrű anyag, a törzs van csomagolva a zsákvászon, vagy a papír, a gyökérzet védi réteg talajtakaró, akkor a réteg hó. Március elején az egész szigetelés eltávolításra kerül. A fajta ellenáll a hő és a hosszú szárazság ellen. A talajból a fény és a midpatient loams semleges savassággal és jó nedvességpermeabilitással rendelkezik.

Értékelések áttekintése

A kertészek megjegyzik a fajta szándékosságát és nem igénylődését. Cseresznye nő és gyümölcsök még kimerült talajokon is. Nagyon szeretem a fa tömörségét, ami nem rázza meg a webhelyet. A gyümölcsök még az esős években is kötődnek, nagyon jóak a kompotálásokban és az elakadásban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása