Cherry Zhivitsa

 • Szerzői: Ns.Ns. Sybarova, P.M. Sulimova, M.ÉS. Vyshinskaya (Belorusz Nii a kertészkedés)
 • Megjelentek: Glowish Ostraim X Denisena Sárga
 • A feltételezések éve: 2002
 • A törzs típusafűrészáru
 • A növekedés típusa: Középálló
 • korona: lekerekített, közepes vastag
 • Virágok: Fehér
 • Teljes méretű: közepes méretű
 • Formában: lekerekített
 • Festés: Sötét vörös

Lásd az összes jellemzőt

Cherry Zhivitsa a gyors hibridekre utal. A kultúra tökéletesen növekszik a hűvös éghajlatú régiókban. A fajta teljesen meggondolatlan, jó betakarítást ad, és nagyon finom gyümölcsöket kap.

Az eltávolítás története

A fajta a cseresznye és cseresznye hibridje, amely a Dyukov csoportjához tartozik, de független nézet. Az üzemet körülbelül 20 évvel ezelőtt hozták létre Fehérorosz tenyésztőkkel. Német édes cseresznye Denisena sárga és spanyol Cherry Grid Ostramsky vettek. A Zhivitsa kormányában 2002-ben szerepelt.

A fajták leírása

A fa nem nagyon magas ahhoz, hogy 3 m magasságban érjen el. A csomagtartó szinte egyenletesen növekszik, és az ágak enyhén süllyesztett tippekkel húzódnak fel. A hajtások helye ritka. A fa egy tiszta kerek koronát képez, amely lassan növekszik. A fajta nem különös túlzott megvastagodás, így a metszés szükség van egészségügyi.

A közepes méretű levelek hosszúkás alakúak és gazdag sötétzöld színűek. A gyümölcs vesék az aktuális év hajtására alakulnak ki. A fehér színek kicsiek, 3 darab virágzatban gyűjtenek. A kultúra előnyei:

 • A gyümölcsök kiváló íze;
 • Társadalom;
 • fagyállóság;
 • Nagy immunitás.

Hibás:

 • több pollinátorfajtát kell ültetni.

Gyümölcs jellemző

A fajtát a gyümölcsök kis tömege jellemzi: 3-4 g. Az a forma, ahol tiszta és lekerekített. Színes telített sötétvörös. A csont kicsi, jól elkülönül a péptől. A bőr vékony és viszonylag folytatódik.

Ízi tulajdonságok

Annak ellenére, hogy a gyümölcsök összetételének cukortartalma kicsi (kb. 9%), az íze édes, kellemes savval. A nagyon lédús testnek átlagos sűrűsége van. Egy ötpontos kóstoló skálán a cseresznye pedig 4,8 pontra becsülhető. A gyümölcsök friss formában és újrahasznosítottak.

Érés és gyümölcsözés

Teljesen fa gyümölcsökbe kerül 4 év fejlesztése érdekében. A korai érésre utal. A finom cseresznyét június végén lehet elosztani.

Hozam

A megfelelő mezőgazdasági mérnökök egy hektárból 10 tonna termést gyűjthetsz. Átlagosan egy fa képes 12-15 kg gyümölcsöt adni.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Sajnos az Xerevishni hibrid fokozatai a kereszteződésre szorulnak, hogy jó betakarítást kapjanak. A tapasztalt kertészek szerint 3-4 fát forgalmazni kell a korai gyümölcsözés. A legjobb pollinátorok fajtái grillezettek, Denisen. Megengedett, hogy az 1. számú magvak, a támogatás, a Novodvorskaya. Meg kell jegyezni, hogy az Allbiz nem beporolja a növények típusát vagy a közeli fajtákat.

Leszállás

A Zhivitsa cseresznyeinek kirakodási feltételeiről nem tesz különleges követelményeket. Kivételek a bokrok idő- és elhelyezési rendszere. A kertész véleménye szerint a Landing Works tartásának legjobb ideje tavasz. Az őszi időszakban működő növényi leszállás esetén a téli mezőgazdasági fiatal palánták kötelező menedéke.

A fajta jól növekszik a vázlatoktól védett napsütéses helyeken. Előnyben részesíti a termékeny talajokon (Chernozem, Light Loam, Gesztenye, Leves). A talajnak laza és szerkezeti, lélegző, képesnek kell lennie arra, hogy elegendő oxigén hozzáférést biztosítson a cseresznye gyökerekhez.

A kertészek a leszálló fáktól 5 m távolságra ajánlják egymástól és 3 m-ig a sorok között. Válasszon 1-2 éves másolatokat a betegségek jelei nélkül, száraz menekülések és károk. Az ültetési yam 60×60 cm átmérőjű, legfeljebb 80 cm mély, néhány héttel a leszállás előtt készül. A kútok alján, több komposzt vagy humusz vödör, amelyen a palánta elhelyezése. Megszórjuk a gödrőt talajjal, a trambl és bőségesen öntözött.

Növekvő és gondoskodás

A faápolás egyszerű, és időszerű öntözésből áll, a szegény talaj ásványi és szerves műtrágyák és a rendszeres vágás gazdagításában. Az öntözés hetente többször is termel, mint a fa elágazó és felületes gyökerei. Elegendő esővel, nem kell vízzel. Ha a szárított időjárás telepítve van, akkor az öntözést meg kell növelni, különben a fa elkezdi elhagyni a leveleket és gyengíti.

Évente többször etetés. A tavaszi növény nitrogéntartalmú műtrágyákat igényel. Később őszi fa takarmány foszfor és kálium.

A metszés szükség szerint történik. A legfontosabb dolog az, hogy koronát alakítsunk ki időben. A növekvő régió északi része, annál kevésbé kell a fa magassága. A bokor típusánál legfeljebb 30 ° -os növényi formájú fagylaltokkal.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A besorolási fokozat a kultúrában rejlő betegségek nagy részét tolerálja. A kokkikosis és a moniliózis profilaktikus kezelését azonban végre kell hajtani. Tavasszal és ősszel a földnek részegnek kell lennie, tisztítsa meg a száraz fű és a levelek. Márciusban, a telepítés kezdete előtt a hordó és az ágak spray réz Vitrios.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: