Colon almafa Scarlet vitorlák

 • Szerzői: Lisenavenko. M.DE. Lisenvenko, L.Yu. Zharbrovskaya, I.Ns. Kalinina (Niiss Name M.DE.)
 • Íz: savanyú, édes, néha könnyű mustárral
 • A magzat súlya, g: 30-45
 • Teljes méretű: átlagos
 • Hozam: 9 éves korban, a betakarítás – 36,7 kg, 11 éves – 50,7 kg
 • Frekvencia frekvenciaRendszeres
 • A gyümölcstermesztés kezdete: 4-5 évig
 • Az érés időzítése: Nyár
 • Cserélhető érettség: Augusztus végén
 • Vérzik: 60 napig

Lásd az összes jellemzőt

Ma az oszlopos fák csak most kezdődnek népszerűség a kertészek között. A botanikai jellemzőinek köszönhetően komoly versenyt kezdtek a szokásos fajtákban. Az egyik ilyen almaoszlop a skarlát vitorlák

A fajták leírása

Az Apple Tree Scarlet Sails egy oszlopszerű gyümölcs hibrid. A huszadik század 80-as években kiadott a kertészkedés krími kísérleti állomásának tenyésztőinek csoportjával, több fagyálló növényt átlépésével.

A félosztályú növény eléri a legfeljebb 2 m-es magasságot. Crohn ritka, fröccsenő ágakkal, a törzsből induló derékszögben.

Sötétzöld színű levelek, enyhén fényes és ráncos. A levelek formája kiterjesztett ovoid, közepes méretű, hajlított. Vöröses fulladást hajt végre, elhagyva.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

Otthoni jellemző – tömörség. A fák mögött könnyen kezelhető. Könnyebb elvégezni a betakarítást, a vágást, a pesti feldolgozást. Ugyanakkor nagyon kevés hely van a leszállásban. Egy szövésen 150-200 palántát tudsz szállítani.

A fajta erényei tulajdoníthatók:

 • a gyümölcs hosszú távú tárolása;

 • Kis leszállási terület;

 • Könnyen gyűjtheti össze a betakarítást;

 • az érés gyors időpontja;

 • Kiváló ízlés.

A hátrányok közül kiosztható:

 • a palánták magas ára;

 • igényes gondozás;

 • A gombás fertőzések átlagos ellenállása.

Érés és gyümölcsözés

A SCROPPY VIEW, a gyümölcs az ültetés második évében kezdődik. Azonban az almafa gyümölcseinek teljesítése 4-5 évig kezdődik. Első termés kicsi, körülbelül 4-6 alma. A későbbiek bőségesebbé és rendszeresebbé válnak. Virágzik a késő tavasszal, és egy hónapon belül folytatódik.

Oldalirányú osztály. A gyümölcs technikai érettsége a nyár végén történik – az ősz kezdete és szeptember végéig folytatódik.

Hozam

Fiatal fák adnak egy kis betakarítást – 3-4 kg. Minél idősebb az oszlop almafa lesz, annál több aratás: 9 éves korig – 36,7 kg, 11 éves – 50,7 kg.

Gyümölcsök és ízük

Középméretű almák, az egyik súlya 30-45 g. Az űrlap, ahol lekerekített kúpos, ribráns, gyakran egy csészére ferde. Világos vörös gyümölcsök színe fehér, lédús, szoros cellulózzal és bőrrel, viasz raidrel.

A gyümölcsöknek nagyon kellemes savanyú édes íze van, tökéletesen harmonizálva egy mézes ízzel. De néha lehet egy könnyű mustár az utóízben.

Hibrid érték a savak és a cukrok kiegyensúlyozott összetételére. Tehát a cukrok – akár 14,11%, savak – akár 0,68%, C-vitamin – akár 16 mg, p-hatóanyagok – akár 242 mg, barnító anyagok – akár 0,157%.

Gyakran az ízes tulajdonságok nagymértékben függnek az időjárási viszonyoktól. Minél több napsütéses nap, a leginkább analóg és kóstoló lesz az alma. Ötpontos kóstolási skálán a fajta becslések szerint 4,7 pontonként könnyű, mézes íz.

Célja a gyümölcs univerzális. Mind feldolgozott formában, mind frissen használhatók.

A termesztés jellemzői

Legjobb idő a leszálláshoz – tavasz. Addig ültetett, amíg a vese nem indult el, és nem ébred fel. A régiótól függően a leszállási idő márciusról májusig változhat.

Scarlet vitorlák nem túl igényesek a talaj összetételére (mintavétel, loam). De kellően laza, termékeny és hidratált. A telek kívánatos napos vagy egy natív, egy kis magasságban.

Fontos, hogy ellenőrizze a talajvíz előfordulásának szintjét, nem haladja meg az 1 m-t. A hó és a bőséges esőzések tavaszi olvadása vízemeléshez vezethet, ami a gyökerek megerősítéséhez vezet.

A megfelelő leszállás a jó közös faállapot kulcsa. A leszálló gödör kb. Ugyanazon a térfogat, mint a gyökérrendszer. Először is, a lyuk elalszik egy vízelvezető réteggel (zúzott kő, törött tégla), akkor van egy tápláló földterület, amely tőzegből, homokból, humuszból áll. Hozzáadott ásványi műtrágyák (szuperfoszfát) és fa hamu.

A gyökerek a gödörben gyengéden elterjedtek, elaludtak, a talaj villamos, bőséges és meggyilkolt.

Scarlet vitorlák meglehetősen igényesek, különösen öntözéssel és táplálással. Gyakori öntözés szükséges. A talajnak folyamatosan nedvesnek kell lennie, de víz stagnálás nélkül.

A fajta jó generatív tulajdonságokkal rendelkezik. A fa nem rossz visszaállítja a fagyasztott szöveteket és a sérült hajtásokat.

Nincs szükség metszésre. Kivétel a felső vese halála. Indítsa el intenzíven az oldalsó hajtások növekedését, amellett, hogy a palánta elkezdi elveszíteni formáját. Ezért tavasszal kell vágni őket.

Beporzás

Hangzott nézet, amely nem igényel keresztet. Ha a szennyezés rovarok és más fajták, a gyümölcsök száma jelentősen válik.

Alárendelt

További élelmiszerek szezononként 4-szer készülnek. A leszállás éve nem kivétel. Foszfátot és nitrogéntartalmú műtrágyákat vezetnek be, amelyek júliusból indulnak és októberben befejeznek. Az eljárás minden hónapban megismétlődik. Az őszi időszakban a nitrogéntartalmú adagolók kizárják.

Fagyállóság

A hibridnek átlagos fagyfoga van. Képes -45 fokig tartani a fagyot. Az üzem számára azonban a tavaszi visszaadott kisebbségi hőmérsékletek romboló, ami miatt a fa meglehetősen fagyott.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása