Colon almafa Vasyugan

 • Szerzői: Moszkva, Gardening Intézet (VTISP)
 • Íz: Desszert, édes-édes
 • Aroma: gyengéd
 • A magzat súlya, g: legfeljebb 100-140
 • Teljes méretű: közepes és nagy
 • Hozam: 6-8 kg egy fáról
 • Frekvencia frekvencia: Éves
 • A gyümölcstermesztés kezdete: 2 évig
 • Az érés időzítése: Nyár
 • Cserélhető érettség: Augusztus vége – szeptember közepe

Lásd az összes jellemzőt

A sok ország tenyésztői tartósan dolgoznak az új, genetikai szintek megszüntetésén, a varratoknak és más betegségeknek az ipari termesztéshez megfelelő osztályok. Az oszlopos típusok vezető pozíciót foglalnak el a szuperintenzív kertek létrehozásában.

A Winter-Hardy félig drága fokozatú Vasyugan univerzálisnak tekinthető, mert gyümölcse friss és megőrzést használhat. Az alma finom lekvárokat, örömt, zselét és confiturákat főznek, megszáradnak, főtt gyümölcsleveket és kompótkezeket. Vasyugan gyümölcsei nagy mennyiségű hasznos anyagot tartalmaznak.

A fajták eltávolításának története

Az Apple Tree Vasyugan a Moszkvai Kertészeti és óvoda (VTISP) Moszkvában származik. BAN BEN. Kichina és N. G. Morozova.

A fajták leírása

A félig klasszikus szántófa átlagosnak tekinthető – 6 éves korban a magassága 2,5 méter. A növény erős kompakt koronával rendelkezik, szinte nem ad oldalirányú hajtásokat. A törzset számos rakéta fedezi, amelyeket a petefészek alkotnak, majd az alma. Egy hosszúkás lanceális levelek, egy erősen hegyes tippű, szürke-zöld árnyalatú festett. A központi szállás könnyű, jó kiemelkedő. A műszaki érlelésű alma eredményei során a növény hasonlít egy almával ragadt oszlopra.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

A fajta legfontosabb jellemzője az oszlopfejlesztés és a félklasszikus fák sűrű ültetésének lehetősége, ami jelentősen növeli a gyökerek számát egy egységterületen. A távolságot 1 m távolságban jellemzi, a gyökerek között – 40 cm.

A következő jellemző a gyökérrendszer felületének helye, amelynek következtében a növény igényei és rendszeres öntözés, etetés. Az agrotechnika pontos betartásának függése olyan erős, hogy a megsértések azonnal befolyásolják a hozamokat. A figyelem és a gondozás hiánya miatt az Apple íze nulla lehet egy kóstoló értékelésen.

Előnyök:

 • a rendeltetési hely és a kompakt méretek sokoldalúsága;
 • Kiváló íz, aroma, megjelenés, lágyulás és erős egészség;
 • Hosszú forráshatár (15 év), stabil hozam, egyszerű gondozás.

A hátrány a gyenge égetés, 1-3 hónap.

Érés és gyümölcsözés

Vasyugan Stabil éves termő utal, hogy a fajta nyári érlelés eltávolítása futamidő végére ér augusztus – szeptember közepén. A gyümölcsüzem a leszállás után a második évre kezdődik.

Régiók növekvő

A fokozat az Oroszország középső sávjában, az Ural és a Távol-keleti régióban való növekedéshez igazodik.

Hozam

A Vasyugan stabil gyümölcsöt különbözteti meg, évente 6-8 kilogramm érett és ízletes almát ad, és a termelékenység növekszik, ahogy a fa növekszik. A jó növények fokozat 15 évig adnak, miután a gyümölcsök csökkenése van, mivel a gyűrűk kiszáradnak.

Gyümölcsök és ízük

Elég nagy gyümölcsök kerek kúp alakú, sűrű vékony bőr zöld. A teljes érés idején a felület fényes piros pirulást húz. A fehér szemcsés lédús pépnek sűrű bélyalványszerkezete és szelíd klasszikus alma illata van.

A magzat súlya 100-140 gramm, kóstoló pontszám – 4 pont. A gyümölcsök telített aszkorbinsav és titrálási savak, cukrok és szárazanyagok.

A termesztés jellemzői

Az ültetés optimális határideje – tavaszi ősz számára azonban a régió éghajlati jellemzőire kell összpontosítania. Az északi régiókban a legmegfelelőbb a tavaszi üzembe, hogy a palántákat a nyári időszakban erősödik. A helyek választott napenergiával, a kútok közötti távolság 40-50 cm, a folyosón – 1 méter.

A palánták alatt álló gödrök előre vannak elkészítve, másfél vagy két hétig. Szélesség és mélység Standard – 80×80 cm. Az eltávolító föld dolomit liszt, szerves, tőzeg, folyó homok és ásványi műtrágyák – szuperfoszfát és kálium-kompozíciók. A kútba való leszálláskor állítsa be a jövő fáról, öntsön vizet, és megszórja a föld palántáját. A gördülő kör megtörténik, ismét kiömlött, mulch.

További ellátás az időszerű öntözés, a megelőző feldolgozás, az egészségügyi és formáló vágás.

Beporzás

A fajta részlegesen önmentesnek tekinthető, a sikeresebb beporzás érdekében kívánatos, hogy bármilyen más oszlopfajta – medoc, valuta, elnök, diadal.

Alárendelt

A felület futó gyökérrendszer azt sugallja, hogy a növény nem tudja kivonni számos tápanyagot a talajból, így az etetés az élet második évéből.

Vasyugan kell, hogy kora tavasszal nitrogéntartalmú műtrágyák, kezdete előtt a bootonization – kálium-, és a foszfor-tartalmú készítmények. A karbamid serkenti a vegetatív tömeg felhalmozódását, az ökológiai bukást az őszi habzás után hozott.

Fagyállóság

A Vasyugan kiváló téli keménység jellemzi. Ez egy speciálisan származtatott fajta a durva szibériai körülmények között és a kockázatos mezőgazdaság régióiban. Az Apple Tree transzfer a hőmérséklet -40 fok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a fáknak nincs segítségre. A felügyeleti köröket vastag réteggel mulasztják, egy snack borítva, édesem és a hó elaludt.

Betegségek és kártevők

A tenyésztők tehetséges munkája az Apple Tree Gardens kiváló mutatókat adott az egészségügyi erőd szintjén. A fajta megkülönbözteti a stabilitást a gombás betegségek egész komplexumához, beleértve a kertek strandjait is -. A fokozat ellenáll a rovar pesti támadásoknak. A megelőző feldolgozó inszekticidek és fungicidek azonban szükségesek – ne kockáztassák a termésvesztést vagy a fát.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása